עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הי, המאוורר המקורי על כרטיס המסך הקודם הפסיק לעבוד, אז הלכתי ל KSP לממש את האחריות, והם החליפו לי את כל הכרטיס לחדש לחלוטין בשבוע שעבר. ומאחר שאני לא מצליח למכור אותו אני מתכנן OC לכרטיס מסך החדש, ואני רוצה להערך בהתאם. קירור לזיכרון אני אוסיף אח"כ. עם הקודם הגעתי מ 250/512 למהירות 275/575 - עלוב לכל הדעות. אז לפני שאני בכלל מתחיל הפעם ...

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by pcmaster,

רציתי לשאול אתכם שני שאלות: 1. מהו המאוור הטוב ביותר שהכי מקרר את המעבד (בלי קשר למחירו) ואני מתכוון למאוורר ולא קירור במים. 2. עד כמה משפיע האוורור של המארז ומה יהיו התוצאות אילו אני מביא מאוורר חזק 150mm?

• 4 תגובות
    • 430 צפיות
  3. Started by Ancient1,

זהו. יש . משפך עם חורים - מכוורת - מעל המעבד . נחושת. השטח המתאים מתחתיו על הבסיס (כסף) יחוספס ל"פני ירח" . אולי אני אדביק חוטי כסף קצרים מאונכים לפני השטח . מסביב כנפיים של מאוורר . מודבקות מן הסתם . או "נייר נחושת" כתחליף, מולחם. רווח בין הכנפיים לקיר הבלוק. צנור יניקה במקום כנף אחת. המשפך יצור התזה בלחץ , הכנפיים יצרו זרימה סיבובית מהירה = טורנדו מים. יש עוד אפשרות . כיוון הפוך. שתי קומות. מיים נכנסים בקומה השניה ובקצה מעל כל כנף, חור התזה פנימה לקומה הראשונה. חור יניקה במרכז. כרגע נראה לי שהבחירה העיקרית היא היכן להכניס את המים הקרירים יותר.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

בשביל מה לקרר את ההארד דיסק? אני לא מבין למה שאני ארצה לקרר את זה זה לא כאילו הוא רותח או משהו ואני כיום בלי קירור מסתדר מצויין.... אז למה צריך את זה,סתם בשביל המוד?

• 9 תגובות
    • 611 צפיות
  5. Started by 1nstall,

היי יש לי את הסינק של טרמלרייט sp-94 ואני לא יודע איזה מאוורר להשים לו ( קיים עכשיו עליו sf2 ) ואני יודע שממליצים לשים עליו tornado 92 או enermax 92 אז רציתי לדעת מה יותר כדי לי תודה לעוזרים Install

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  6. Started by H.I.V,

שלום היום קיבלתי את המארז XASER III שלי ויש לי בעיה: ההרד קנו מראה לי כל הזמן שהמעלות של המעבד הם 60 אבל הביוס ושאר התוכנות מראות לי בין37-40 אז מה אני יכול לעשות כדי לסדר את ההרד קנו? תודה

• 12 תגובות
    • 689 צפיות
  7. Started by scylla,

אני רוצה להתחיל אוברקלוק אבל רק שיהיה לי את הציוד הנכון... מה הגוף קירור למעבד הכי מומלץ? קראתי את הביקורת על הVOLCANO 12 והמקביל לו של פנטיום זה ספרק 4 אם אני לא טועה אבל אין לו מאורר עם 3 להבים! בכל אופן מה מומלץ? אני מאמין שמשהו מבין הSLK למיניהם אבל איזה?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by scylla,

היום סיימתי לעשות כבלים מעוגלים כמו שכתוב במדריך השתמשתי באזיקונים ובאיזוליר בנד יצא חמוד והתפנה המוןןןןן מקום.... עדיין לא יצא לי להתעסק עם המולקסים ושאר הירקות אבל למישהו יש רעיון איך אני יכול לכסות את הכבלים גם של המעוגלים וגם של השאר? אני מעדיף לעשות בעצמי ולא להזמין מג'ב-טק או משהו... אבל אם יש משהו בארץ אז זה יהיה נחמד...! מה שכן חשבתי על משהו עם צינורות מזגן אבל צריך משהו יותר יפה קצת... עריכה: בטעות פתחתי בפורום הזה במקום באלקטרוניקה ומודינג בבקשה העבירו

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  9. Started by yonni,

עשיתי כמה בדיקות לפני שאני חושב אפילו על OC, ונתקלתי בבעיות, יש לי כמה שאלות ולכן אני אתחיל למספר כי זה הכי נח לכולם... מראש אני מודה למי שימצא את הסבלנות לענול על חלק או על כולם...: 1 .האם SYSTEM FAN, זה המאוורר של המארז? 2. איך נקרא המאוורר על לוח האם? 3. התוכנה FAN SPEED, מראה כי FAN 03 לא מסתובב 0 RPM.....למרות שמבלי לדעת את זהות המאוררים זיהיתי שלושה עובדים בתוך המחשב: מעבד, לווח אם ומארז וכולם עובדים... 4. כמו כן בזמן בדיקת מאמץ עם PRIME95, המעבד עבד על 51% ותוכנת FAN SPEED הצביעה על טמפרטורות מטורפות: TEMP 3:77C TEMP1: 25C TEMP2:111C אני יודע שזה לא הגיוני כי הגדרתי בBIOS שיתריע כאשר טמפ המעבד עולה על 60...למרות שבזמן רגיל ללא מאמץ, SPEEDFAN נ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by EagleX2,

רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי עם זה? (אני יודע איך לחבר למארז אבל לא יודע איך לחבר להיטסינק [slk948u])

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  11. יש לי טורנדו 92 שמחובר לספק וכבל המידע מחובר ללוח אם עכשיו בSPEED FAN זה אומר לי את המהריות אבל כאשר אני משנה את המהירות לא קורה כלום, האם אתם מכירים תוכנות פשוטות שיכולות לישלוט במהירות של מאוורר ?

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  12. Started by Vatos-Locos,

אוקי אני שוקל עכשיו לקנות קירור מים אחרי שהרעש פשוט שיגע אותי מהמאוררים בקיצור יש לי כמה שאלות 1. עד כמה קירור מים טוב, אני עם 3 סמארט פאן וספארק7+ כולם בחצי מהמהירות שלהם, ואני לא מרוצה מהיכולות קירור במיוחד אני רוצה שהערכה תשתלט על כל החום שיוצא מהמעבד ולא אכפת לי איך.. ספארק7+ ו3 סמארט פאן כולם על מקסימום עושים את העבודה מ-צ-ו-י-ין ! אבל אני לא מסוגל להיות בחדר ברעש כזה... זה פשוט נוראי בקיצור ולעניין אני רוצה את אותו אפקט קירור למעבד כמו המצב שהצגתי מקודם, רק בקירור מים אני רוצה ערכה שתבוא מוכנה כולל הכל, לא בא לי לקנות לבד בלוק וזה וזה וזה.. כמה יעלה לי כל הערכה ואיזה הכי טוב לקחת אני רוצה משהו שיתן לי כמו שאמרתי ביצועים ששויים את ההחלפה ! ועוד משהו, חשוב לי…

• 5 תגובות
    • 845 צפיות
  13. אני מנסה לבדוק יציבות מערכת לפני אוברקלוק... אני מודד טמפרטורה עם SPEEDFAN.. כשאני מריץ PRIME95, הטמפרטורה טסה ומתייצבת על 50 מעלות(נראה לי, לא המשכתי יותר מידי...פחדתי) TOAST לעומת זאת....מעלה ל-43 ונשארת שם...זאת למרות שראיתי פה באתר האחד הת'רדים כי TOAST יותר אפקטיבית מאשר PRIME95 בכל מקרה ראוי לציין שטמפרטורת המעבד במנוחה טוטלית נע בין 30 ל38 ובמאמץ (RENDERING של סרטים)...מגיע ל45 מה שמוזר גם שהטמפ ישר עולה ויורדת אם אני מפסיק RENDER אז היא תוך שנייה יורדת בשלוש-ארבע מעלות, ואותו דבר ההיפך.... זה לא נראה יותר מידי אמין..... מעבד: 2.4C לוח: GIGABYTE 8IK1100 2X 512 WINBOND 3200 דרך אגב, כל תוכנות המאמץ באמת צריכות לרוץ כ"כ הרבה זמן? לא מספיק רבע שעה?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by מישה,

אני חושב שיש לי 5 מאווררים בתוך המארז ( שזה כולל את המווארר של המעבד ) פשוט המארז עומד במקום די סגור, ולא מאוורר - המאוור מאחורה בפתח של הספק כוח - בצד של המארז באמצע חלון שקוף כזה - מקדימה, למטה - נראה לי שהוא עובד - המאוורר של המעבד - מאוורר של הכרטיס מסך ? לא בטוח לגבי זה [ nVIDIA GeForce4 MX 440 ] מה ההבדל פעולה בין מאוררי 80 מ"מ ו120 מ"מ מהו מחיר סביר עבור מאוורא כזה וכזה אמממ ולאיפה אני מחבר אותו ? שאלה אידיוטית, אני יודע - אבל החיבור שלו משונה ...

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  15. Started by manbot,

אתמול ניקיתי את אחד הסינקים שלי בחומצה (אל תשאלו מה עבר עליו) ולא הצלחתי להוריד את הלכלוך עם שום דבר רגיל אז אמא שלי הביאה לי איזה סקוטש שנקרע בקלות והתחלתי לשייף את הלכלוך שהיה על בסיסו של הסינק. לתדהמתי, כשהוצאתי את הסינק מהמים וייבשתי אותו היה לו mirror finish! אז לקחתי עוד כמה סינקים ושייפתי אותם עם הסקוטש אחרי שהרטבתי אותו במים ועכשיו אני שמח! כל החדר מבריק! אני מקווה שזה לא ישן לכולם או משהו אבל whatever

• 9 תגובות
    • 628 צפיות
  16. Started by wow,

xp 1800 AXDA1800DUT3C T583436250061 KIUHB 0325VPMW

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  17. פירוט amd 2000 גיפורס 4 400 אם אקס 64 מגה לוח אם אביט וזיכרון של 512 די די אר יש לי אובר קלוק של 145 ומתח של 1.70 ויש לי 7 מאווררים בתוך המחשב האם יש לי אפשרות להרים את זה מבלי שילך לי המעבד? כמה אפשר? ומה האובר קלוק שאני יכול לעשות לכרטיס מסך שלי? תודה לעוזרים!

18. Started by josephu,

תיאור קצר של המארז (מצטער שאין תמונה): ATX רגיל (חדש, בתול) עם מקום ליחסית הרבה מאווררים (4*80ממ מקדימה, 2*80 מאחורה, 1*80 על הרצפה + איפה שבא לקדוח). התאוריה - חשבתי לעצמי, אולי במקום לפתוח חורים בכל מקום במארז, אני יאטום את הפאנלים (עם טייפ איטום) כך שהקופסא במשהו שקרוב ל -AIRTIGHT, אז אני מחבר מאווררים שמוציאים אוויר מאחורה ולמעלה (כמה? נראה איך המרגש), ולבסוף אני אקדח סטים של חורים קטנים בפאנלים במקומות שאני רוצה אוויר נכנס. סימני השאלה - 1. עד כמה יהיה אפשרי לאטום את המארז? 2. האם מצב של תת לחץ יעשה יותר רעש? 3. שאלת מיליון דולר - האם זה יכניס מספיק אוויר? אני קצת (מאוד) בלחץ אז אני לא מבטיח להתחיל פרויקט היום, אבל בבקשה שתפו ברעיונות...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Vatos-Locos,

אוברקלוקינג , סלרון 2.4 ל 3.0 גיגהרץ מאורר סמארט פאן אחד מכניס אוויר 2 מאוררי סמארט פאן מוציאים אוויר, אחד מאחורה ואחד בגג מאורר על המעבד Spark7+ מנוחה: כל המאוררים על מינימום - 36 מעלות המאוררים קצת על יותר, ברמת השקט הסבירה - 33 מעלות המאוררים על חצי מהיכולת שלהם 33-31 מעלות עבודה (PRIME95): כל המאוררים על מקסימום מהיכולות שלהם - 41 מעלות בוא נגיד שבלי האוברקלוקינג המעלות היו משתנות בערך ב-2 החדר לא בטמפרטורות חורף הוא סגור והיה עם חימום (סגרתי לפני שעה אבל החדר לא ממש התקרר כל כך) הבעיה שלי היא הרעש הספארק 7+ פחות בעיה בגלל שהרעש שלו לא מעצבן ואם הוא לא על מקסימום הוא לא נורא הבעיה זה הסמארט פאן בגג הרעש שלו עוד בסדר לא יודע למה יש לו רעש סביל אבל מכניס אוויר אווווווו…

• 6 תגובות
    • 620 צפיות
  20. Started by Psychopath,

Okay, I benchmarked my computer after reaching (what I think) the best performance I could. PCmark 2002: CPU - 7099 Memory - 5925 HDD - 610 3Dmark 2001: 13043 3Dmark 2003: 1885 AquaMark 3: 18327 Athlon XP 2500+ @ 200x11 (it's not much but I'm not good at this so once i decide to reach really high results i'll cunsolt with you guys for the meanwhile, this is what I got) GeForce 4 Ti4200 128MB @ 300/560 Are those scores decent? could I get higher scores? share opinions, thanks in advanced.. P.S. opst your own scores

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  21. Started by amisha,

מישהו הצליח לעבור את ה 260FSנ או שזה משהו דפוק אצלי ??

• 0 תגובות
    • 474 צפיות
  22. Started by Tomerm,

מתנצל על השאלה, אני מעולם לא טיפלתי ובדקתי יותר מידי בבפנוכו של המחשב (כן כן, אני מאלה שעלולים לקנות מחשב במבצע ממקום כמו אופיס דיפו) ולכן אבקש הסבר קצר של מהו OVER CLOCKING, מה משמעותו ולמה ומתי משנים אותו. תודה מראש. תומר.

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  23. Started by hell,

אני רוצה לשים תמעבד 2500+ על לוח הכי זול של ABIT אבל משהו איכותי חשבתי על NF7 2.0 אני חשבתי לשים VOLCANO 12 או משהו יותר טוב אני קצת לא אוהב רעש אבל יכול ליסבול... נגיד אני מריץ ב 3/4 RPM עם מה התוצאה שאני יכול להשיג בלי להגיע ל5500 RPM? ועוד משהו קטן יש לי LEADTEK G4 4200 128DDR VIVO סטוק 244/446 לאחר כמה ניסיונות הגעתי ל 315/620 אבל הכרטיס היה לא יציב בטרוף אני נאתרתי ב 295/595 למרות שהוא עבד בסדר על 300/600 ליתר ביטחון ורציתי לישאול האם זה טוב? ואני אשמח אם מישהו יגיד לי איך אני יכול להוסיף מאוורר לזיכרונות ליתר קרור לפחות סתם... בתוכנה של הOC הזיכרון ממש קרוב לאדום!...לאומת המעבד שבמרכז הצהוב אבל לא עובר ת300 ביציבות,אולי אני יכול לשים מאוורר יותר חזק או שלא ממש כדאי …

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  24. מחר אני מקבל את המחשב החדש (בעזרת השם ) אני רוצה להגיע איתו ל3.2 השאלה היא איזה גוף קירור מתאים. (אם אתם מתעניינים הלוח שלי זה ASUS P4P800) יש לי 200 שקל, האם הוואנטק ארופלואו יספיק לי? או שכדאי ללכת על משהו יותר רציני כמו Thermalright SLK-947U. עוד שאלה היא האם יש הבדל בין Thermalright SLK-947U ל Thermalright SP94. תודה לכל מי שעוזר.

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  25. Started by Tomerm,

מתנצל על השאלה, אני מעולם לא טיפלתי ובדקתי יותר מידי בבפנוכו של המחשב (כן כן, אני מאלה שעלולים לקנות מחשב במבצע ממקום כמו אופיס דיפו) ולכן אבקש הסבר קצר של מהו OVER CLOCKING, מה משמעותו ולמה ומתי משנים אותו. תודה מראש. תומר.

• 2 תגובות
    • 607 צפיות

דיונים חדשים בפורומים