עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הכירו את שיא ההמהרה החדש שמצטרף אל הרשימה הבלתי נגמרת, והפעם עבור מעבד Skylake שהומהר מ-4GHz ל-7GHz באופן יציב, עם לא מעט אמצעים בדרך למטרה עבור כל מוצר חומרה שמגיע אל השוק, בין אם זה מעבד, לוח אם, זיכרון ואפילו נוספים (אם כי על אש הרבה פחות גבוהה) מתקבצים מגוון אוברקלוקרים מרחבי העולם, חלקם ידועים בקהילה וחלקם אנונימיים, אך המשותף לכולם הוא אותה מטרה: ליהיות זה שמוציא את המהירות הגבוהה ביותר מרכיב חומרה ספציפי. היום השיא הזה שייך למעבדי ה-Skylake, ואם ניהיה יותר ספציפיים, החזק שבינהם, ה-Core i7 6700K שמגיע בתדר פעולה של 4 ג'יגה-הרץ. השיא הינו 7,025.66 מגה-הרץ, והוא שייך לאוברקלוקר ההונג-קונגי צ'י קוי לאם. והוא לא לבד. לא בוחלים באמצעים בשביל לסחוט עו…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by yakir4u,

נשרף לי המאוורר שנמצא על הקרור למעבד הקרור הוא Scythe Mugen 3 Rev B אני מחפש קרור חלופי ושקט עדיפות ל2 שאני אשים על PUSH PULL ואז גם אם אחד מהם ישרף אני אוכל להמשיך לעבוד עוד כמה ימים בלי דאגות

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by snudler6,

התחלתי להמהיר את הכרטיס gt220 של אחי, באמצעות msi afterburner. העניין הוא, שהתכנה מגבילה את ההמהרה של מהירות הזכרון, נמוך בהרבה ממה שראיתי שאנשים מצליחים להגיע אליו (עד 875MHz). הכרטיס: Gainward GeForce GT220 1024MB מנתוני התחלה של core @ 635 | memory @ 405 הגעתי עד עכשיו לתוצאה יציבה של core @ 770 | memory @ 530 בטמפרטורה יציבה של 58 מעלות במאמץ מלא. שאר המפרט: CPU: inetl e2160 @ 3.06 Cooling: Cooler Master Hyper 103 MB: Gigabyte GA-G41MT-D3 RAM: 2 * 4 GB HDD: Toshiba DT01ACA100 1TB SSD: SanDisk z400s 128GB PSU: Antec VP550P Case: mATX custom הבעיה היא שוב, התכנה msi afterburner לא נותנת לי להמשיך …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Itzik68,

פשוטו כמשמעו איזה מבין שני הדגמים הנ"ל יותר יעיל מבחינת ביצועים נטו (מחיר, רעש וגודל פיזי לא רלוונטיים לצורך העניין). אשמח לתגובות ממי שיכול להעיד מניסיון או אישי או מתמצא מאוד בתחום ומדבר מתוך ידע ולא ניחושים.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by iveco,

אני מתלבט בין גופי הקירור האלה שיש לי כרגע בבית עד עכשיו הייתי עם ה DEEPCOOL ועשיתי לשניהם בדיקה במאמץ ואלה התוצאות : ה DEEPCOOL שהמשחה הטרמית נמצאת באמצע 51-50 מעלות ה DEEPCOOL שהמשחה הטרמית מרוחה לגמרי 49-50 מעלות ה ZALMAN שהמשחה מרוחה לגמרי 49 מעלות שניהם מראים אותם ביצועים אולי הבדל מעלה אחת לטובת ה ZALMAN ואני מתלבט אם להחזיר את ה DEEPCOOL הוא טיפה יותר שקט 2300 סיבובים במקום 2400 של ZALMAN מה שמשגע אותי שה ZALMAN יש לו זרימת אויר 62 CFM קראתי ברשת וה DEEPCOL יש לו 42-3 CFM ויש להם ביצועים זהים לגמרי יש להם אותו מאוורר 92 מ"מ אבל הגוף קירור של ZALMAN כבד יותר בכמעט 40 גרם והגוף קירור נראה מקצועי יותר , הגוף קירור של ה DEEPCOOL נוצה ממש נוצ…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. בשבועות האחרונים נדמה היה שבשורת האוברקלוק חזרה אל השווקים הנמוכים יותר עם האפשרות להמהרת מעבדים שלא מסוג K. אך אינטל שמה לזה סוף ומסבירה מדוע מאז הדור השני של מעבדי ה-Core, אי שם לפני 5 שנים, האוברקלוק הפך לנחלתם של השואפים לכך בלבד, כשכל הדגמים למעט אלו הממותגים באות K בדגמם אינם מאפשרים העלאה של המכפלה או תדר הבסיס – מה שנכון כלפי מעבדי ה-K גם כן, לפחות עד הדור הנוכחי. בדור ה-Skylake באינטל בחרו להחזיר את היכולת לשנות גם את תדר הבסיס של המעבד (בקפיצות תדר קטנות ומדודות ליציבות מירבית), כפי שהיה נפוץ בעבר, עבור דגמי ה-K בלבד, על מנת לאפשר שילוב יחד עם הגדלת המכפלה לקבל ביצועי המהרה מיטביים. עם זאת, לאחרונה התעוררנו לבשורה: יצרניות לוחות האם מצאו דרך לאפשר…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם, יש ברשותי קירור SYCTH NINJA REV2 אשר מותקן על מעבד I5 750, סוקט 1156. לאחרונה התחדשתי בשילוש עם מעבד I5 4590 בסוקט 1150. אני מתחיל לארגן את כל מה שאני ארצה להחליף במחשב בפירוק המיועד, אך תהיתי האם הקירור יתאים גם ללוח האם החדש? כלומר האם יש הבדל במרווחי הברגים על לוח האם בשינוי סוקט או שמדובר נטו על "עיצוב" המעבד? אין מה להרחיב על הקירור, הוא במצב מעולה ובמקסימום אני אחליף מאוורר לאחר כמעט 6 שנים...

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  8. בסוף החלטתי להשתמש בCORSAIR 600C לבניה הקרובה , אני מאוד אוהב את ה540AIR שלי , אבל ה600C מסתדר לי בול מבחינת מיקום בחדר והחלון אשר ממוקם בצד ימין בגלל סידור המארז ההפוך . השאלה היא כזו : יש לי רדיאטור קדמי 280 עומק 45 של EKWB ( הוא מצויין ) לקדמת המארז עם מאווררי THERMALTAKE RIING 140 RGB , הם מדהימים ( גם במראה וגם בביצועים ) בתחתית , אני מתלבט אם "לשפצר" אותה מעט בכדי שתתאים למפלצת : הרדיאטור 2X180 הענק של EKWB גם כן ( כבר פירקתי אותו גם כך מהבניה של ה540 ) הוא נכנס אבל המאווררים שאאלץ להשתמש בהם הם הSILVERSTONE FM182 שבגדול הם מצויינים אך הם בצבע לבן ( אני יכול לצבוע ) אך הסידור במארז יראה קצת מוזר עם ריבוי סוגי מאווררים . או להוסיף עוד תאום ל2…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי, יש לי היום כבר coolermaster seidon 120v plus הנ"ל http://m.ksp.co.il/product.php?uin=24152 ששומר על המעבד שלי היום לא במאמץ על אזור ה25 מעלות ובמאמץ על טמפ' טובה גם כן והיה בחירה טובה בהתאמה למארז שהיה לי.. עכשיו אני עובר למארז גדול יותר עם מקום לרדיאטור גדול יותר גם כן ואופציה להתקנה של קירור 240 מ'מ' מקדימה. במפרט הנוכחי לא מתוכנן אוברקלוק אבל בחודשים הקרובים אני בונה על לשדרג ואז אופציית האובר קלוק תהייה על הפרק. קראתי על הקירור הבא הרבה ביקורות מאוד טובות והוא בטווח המחירים שלי. Arctic 240 הנ"ל http://m.ksp.co.il/product.php?uin=30163 האם יש סיבה לשדרג אליו? האם הוא ייתן לי את התוצאות הרצויות גם לאובר קלוק? או ל…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by א.ב. גימל,

שלום, ביצעתי חיפוש קצר ולא מצאתי דיון בנושא בפורום, אז פתחתי דיון חדש. איך כדאי לבצע OC לכרטיס מסך MSI GTX970 Gaming ? ע"י התוכנה MSI afterburner או תוכנה אחרת ? האם אני צריך תוכנות נוספות על המחשב ע"מ למטר את טמפרטורת הכרטיס ואחוז הניצול של המאווררים? וכמוכן למי שביצע המהרה לכרטיס זה, לאילו ערכים הגעתם?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by samitc,

אתמול עשיתי OC לכרטיס מסך התדר ההתחלתי שלו הוא 625MHZ דרך התכנה msi afterburner העליתי כל פעם 20MHZ ובדקתי יציבות ושיפור ביצועים דרך Heaven Benchmark כשהגעתי ל 770MHZ ראיתי שהביצועים נשארו אותו דבר כמו 750MHZ ולכן החזרתי ל 750. הבעיה הייתה כאשר פתחתי משחק הוא רץ יותר לאט מאשר בלי ה OC האם עשיתי משהו לא נכון שהמשחק רץ לאט יותר? גם כשהגעתי ל 770 ב OC לא היו שום קריסות או דברים מוזרים והטמפרטורה הייתה מתחת ל 80

12. שלום, המפרט שלי: (ישן מאוד אני יודע) מעבד E8600 לוח אם GA-G41M-ES2L זיכרון 2x2 dr2 800 ה-8600 הוחלף מ-E4300, כרגע ה-8600 עובד בתדר הרגיל שלו 3.3Ghz, אי אפשר לעשות OC . יש לי כרגע מחשב ללא GPU (יש שימוש ב-GPU המובנה בלוח), האם יכול להיות שבגלל זה הטמפרטורה של המעבד גבוהה יחסית? הטמפרטורה נעה סביב ה-45 מעלות בביוס (50 ב-realTemp) ובמאמץ זה מגיע עד 80 מעלות (ה-TJ Max הוא 100 מעלות). יכול להיות שכשאני אכניס GPU ואפטור את המעבד מהעיבוד הגרפי הטמפרטורה תרד?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Tzach_n,

אני מתכוון להעביר את המערכת שלי מקורסייר 650D למארז פרקטל Node 605. המעבד שלי כרגע מקורר עם H100i ולצערי אין מצב להכניס אותו בתוך ה-605. מה שאומר שאני חייב להחליף קירור למשהו עם פרופיל נמוך, עד 12 ס"מ. האופציה הכי טובה שמצאתי היא Noctua NH-L12 הבעיה היחידה היא שהמעבד ב-OC ל-4.5GHz ואני לא בטוח איך הקירור יתמודד איתו, ועוד במארז יותר צפוף ופחות מאוורר מהקורסייר. אופציה אחת היא להוריד את ה-OC לאיזור ה-4.2 שזה ישפר את המצב מעט, אבל בגדול הייתי רוצה להשאר עם 4.5. הקירור הכי טוב שראיתי שהוא פרופיל נמוך היום הוא Cryorig C1, אבל אין להשיג אותו בארץ... אפשר מאיביי אבל הוא עולה בסביבות 400 ש"ח, טיפה יקר. המלצות\דעות?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. נקנה בהמלצתי , האיכות של הדבר הקטן הזה במחיר שלו היא פנומינלית , חוץ מעניין היעדר האופציה לפילטר בגג המארז ( כנראה יוזמן מdemcifilter.com פילטר קסטום בגודל המתאים מתישהו ) כרגע הבניה "פשוטה יחסית" הלופ הרי מאוד קטן אז גם משאבת הDCP הקטנה שלו תעשה את העבודה יפה אז אני לא רואה סיבה כרגע להחליף אותה ובגלל היעדר הפילטר בתקרת המארז כרגע אני משאיר את הפאנל סגור מטעמי אבק ושקט . החומרה היא ASUS MAXIMUS VI IMPACT עם בלוק פלקסי מלא של EK . Sapphire r9 290 reference עם בלוק מלא ו-BACKPLATE רדיאטור 240 בעובי 30 מ"מ קדמי עם מאווררי SILVERSTONE FN123 דקים לשמירת מקום במארז ( עדיין מספיק חזקים ושקטים , מקסימום לא יתאימו אז יוחלפו ) רדיאטור 120 בעובי 30 מ"מ אחו…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by almog1620,

היי. יש ברשותי LENOVO THINKCENTRE M58. ידוע לי שיש לו לפחות 3 מאווררים - אחד בספק, אחד למארז ואחד למעבד. אך האם יש מאוורר שמסתתר בקדמת המארז בין דופן המארז לבין מכסה הפלסטיק המגושם שנמצא בקדמת המארז??? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. היי. יש לי מחשב עם מאוורר מארז שמחובר ישירות ללוח האם (כמו מאוורר של מעבד). הבנתי שבמקרה של מאוורר כזה, המחשב שולט על העוצמה שלו לפי הטמפרטורה במארז. השאלה היא: האם המחשב מודיע לנו במקרה שהמאוורר מפסיק לעבוד???

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Rbix,

מישהו יכול לתת בבקשה חוות דעת על Corsair Hydro H45 ? איך הוא מבחינת קירור ועוצמת רעש. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Kfir Rachmani,

המאוורר שלי הוא של אינטל והוא מאוד רועש. אז אני מחפש מאוורר זול,שקט וקל להתקנה שיתאים לי לתושבת. תודה מראש לעוזרים המעבד והלוח אם שלי: CPU Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz 42 °C Haswell 22nm Technology Motherboard ASUSTeK COMPUTER INC. H81M-A (SOCKET 1150)

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by rico,

היי יש לי שאלה, מה ההבדל בין NOCTUA NF-S12B redux-1200 12cm 1200RPM ל- NF-S12B redux-1200 (PWM) 12cm 1200RPM ? אותו שם ואותו מחיר אבל אחד עם PWM. איזה יותר עדיף בשביל מאוורר למארז קידמי ואחורי? תודה לעזרה חברים.

20. היי, אני ארכוש מחשב, ככל הנראה עם המעבד שבכותרת. אני לא מתכנן לבצע המהרה נוספת. אני רוכש אותו כיוון שההבדל בינו לבין 6700 הוא 200 ש"ח, וזה לדעתי שווה את זה (מהירות שעון 3.4 מול 4, תקנו אותי אם אני טועה) בכל מקרה, חשוב לי שיהיה לו קירור מספק. אני לא מחפש משהו יוקרתי. פשוט שישמור על המעבד ויהיה יחסית שקט. האם הקירור - Scythe Big Shuriken 2 Rev.B, יהיה פתרון טוב? תודה מראש

21. Started by wrecker,

שלום המעבד שלי (I5 3570K ,Z77-UD3H) כרגע על OC של 4.2 דרך הביוס, ביצעתי רק מיכפלה של הטורבו ל42 וזה יציב (ככה מאז שקניתי את המחשב) אני מנסה מידי פעם לעלות ל4.5 אבל לא מצליח להגיע למצב שהמחשב עובד בצורה יציבה לאורך זמן, מה גם שהמאוורר מרעיש מידי (ZALMAN 9700) במידת הצורך אין לי בעיה לקנות קירור חזק יותר, אבל לפי פורומים בחו"ל נראה שהמעבד מקבל יותר מידי מתח וזו הסיבה שהוא מתחמם כלכך.. ניסיתי לעקוב לפי מדריכים אבל המחשב הפך להיות לא יציב במיוחד ואף לא עלה בכמה מקרים. אשמח אם מישהו יש נסיון עם המעבד הזה או יכול לתת לי כמה נקודות מה עלי לשנות? לאילו ערכים? אני יודע ש4.5 זה לא בעיה בשביל המעבד הנ"ל ואנשים גם עברו את זה. תודה רבה

22. Started by GeForce93,

שלום לכולם. מתכנן OverClock למעבד XEON X3460@2.8 ראיתי סרטונים שביצעו המהרה למעבד מעט חלש יותר (X3440) והצליחו להגיע ל3.8GHZ. האתגר האמיתי - המארז עצמו מתוכנן להיות קטן, רציתי לשאול באיזה קירור מומלץ להשתמש (ולווא דווקא LOW PROFILE) תודה

23. האם קיימת תוכנה שאני שולט בכמות העומס שהיא 'מפילה' על המחשב וסוג העומס? (למשל הכפלות והעלאת חזקות של מספרים ראשוניים לעומת לקחת סתם מספר לחבר אותו לעצמו לשמור עוד מספר נוסף לזיכרון וגם אותו לחבר לעצמו (אלו סתם דוגמאות)) . תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. האם מומלץ לקרר ולנקות את הנייד עם הספריי הזה? "מנקה מגעים יבש"

25. מנסה לברר מה הטווח הבטוח/אופטמאלי של מעבדי 7800X/7820X תחת אוברקלוק,אני יודע שהtj max הוא 100C (או 105C),אני יודע שכל אחד ירגיש בטוח בטווח אחר, אבל רציתי לדעת מה דעתכם? האם למשל להישאר מתחת ל 80C לאחר אוברקלוק זה טווח אופטימאלי?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים