אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
זה המחשב שלי ממליצים לעשות לו אוברקלוק? [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 510 צפיות
-
-
שלום לכולכם. היום ניסיתי לשבור שיא אישי ולעבור את ה2200@2706mhz שהגעתי אליהם עם מעבדי. הפעלתי מזגן - הסרתי דלת מארז וכיוונתי מאוורר על המערכת , העליתי מתח מעבד שוב ל1.7V והתחלתי במלאכה. שמתי בהתחלה את הבאס מ230mhz כמו שאני עובד ביומיום על 250mhz תחילה ( השיא הקודם היה 246mhz יציב) ועשיתי SAVE בביוס . המחשב לא עשה POST וחזר למהירות סטוק 200mhz . חשבתי..טוב...אולי הגזמתי קצת...אז שמתי בחזרה על איך שאני עובד ביומיום - 1.55V@ 230mhz . ושוב פעם המחשב לא הגיע לPOST !. חשבתי שמשהו מוזר פה.... ואז שמתי לב שהVcore של המעבד נעה בין 1.48-1.5 V ... שזה פחות מהדיפולט של המעבד שהוא 1.55V ... העליתי את הVcore של המעבד ל1.65V והופ ! יש POST והכל תקין - והVCore שלי הוא 1.55V לפי …
-
- 1 תגובה
- 444 צפיות
-
-
OK , כפי שראיתם בדיון שפתחתי אתמול , המעבד שלי AthlonXP 2100 נמצא על 58 מעלות. עכשיו אני צריך שתמליצו לי על מאוורר חדש שכולל היטסינק עד 120 ש"ח. ושאלה : מה יותר כדאי, להוסיף מאווררים למארז או להחליף את המאוורר והיטסינק של המעבד ?
-
- 6 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלם לכוללםםםם! התחלתי לעבוד על פרויקט המודינג למארז שלי והשבוע אני מרכיב חלון פרספקט למארז ואני בונה על תאורה יפה בפנים מכיוון שיש לי מחסור בתקציב בתור התחלה החלתי ללכת על המאוורר 80MM של ספיר שעולה 50 שקל והוא עם שני צבעים (אדום וכחול) ואחרי זמן מה להוסיף קטודה עם 3 צבעים של טרמלטייק למארז. שאלתי היא האם האור שיופץ מהמאוורר עם הלדים יהיה דיי חזק שיפעל בלי קטודה? האם השילוב שלו עם הקטודה יהיה בסדר אחר כך? ו אם יש לכם מאוורר עם תאורה עד מקסימום 70 ש"ח שהוא יפה ומפיץ אור חזק אז בבקשה תמליצ ליי בתודה ניבב
-
- 41 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שקניתי מחשב חדש, התחלתי לתהות מה לעשות עם הפנטיום 4 הישן. החלטתי למסור אותו להורי אך לפני כן לטפל בבעיית התחממות שיש לו, ואם אני מצליח להשתלט על הטמפרטורה גם לעשות לו אוברקלוק קטן (יותר בשביל הכיף והניסיון מאשר בשביל ביצועים - אני יודע שזה לא מעבד טוב ל- OC) להלן המפרט: Intel pentium 4 Prescott 2.66GHZ (קירור של Intel) motherboard: chipset: P4M800 (נראה לי Foxcon MS-7071 אבל אני לא לגמרי בטוח) 512MB DDR 400MHZ 256MB DDR 266MHZ (סה"כ זיכרון 768MB) RADEON 9550 ספק 400W ג'נרי 2 מאווררי 80MM ג'נריים (אחד מכניס מאחורה ואחד מוציא מלמעלה) ניקיתי את כל המחשב מאבק (כולל ניקוי יסודי של ההיטסינק והמאורר) בדקתי ב - Speedfan והטמפ' של המעבד 60C במנוחה ו 70-73C במאמץ…
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
9600XT מבית גיגבייט ויש לי מספר שאלות האם אני יכול לבצע OC שישפיע על בצורה ניכרת על ההגדרות למשחקי FPS אם כן , איזה קירור הכי משתלם לי להביא מבחינה תקציבית אשר יכלול בתוכו בראש ובראשונה שקט (לא קירור מיים) ושאלה נוספת היא שרק עכשיו התוודעתי לתוכנת הATI TOOL וניסיתי לבצע מציאה של הערך הקסימלי(core/memory) והכרטיס התחיל לעשות רעשים מוזרים אז הפסקתי באמצע אה והוא התחמם משמעותית אשמח אם אקבל הסבר נאה שאבין יותר טוב איך להתייחס לקרטיס שלי ומה אפשר להפיק ממנו ? אה וכמעט שכחתי האם יש קשר ישיר בין הנתון של הליבלה לנתון של הזיכרון -כלומר אם אני מעלה או מוריד מאחד אז האם אני צריך להתאים אליו את השני כמובן תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום לכולם עשיתי OC רציתי לדעת אם למישהוא יש חומרה כמו שלי ועשה אובר, או אם מישהוא מכיר את החומרה שלי ויכול להדריך אותי לאובר יותר חזק לתת עצות עד כמה אני יכול להגיע. תודה חומרה זכרון - kingston 2X 512 cl3 מעבד venice AMD 3000 לוח gigabyte K8 nsc אני עכשיו ב-OC של mhz2300 מעבד זיכרון - 209mhz מחלקים -166mhz 3.3.3.6 3X-HTT
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
קניתי את הזלמן אני יחבר אליו תמאורר.. ו.. יופי אז לכל היתר 10 מעלות פחות!חשבתי על פשוט להדביק עוד מאוררים על הזלמן ובצדדים שלו וגם קניתי EXUSTER שיוציא את האוויר החם שהכרטיס פולט... יש לכם עצות ועוד דרכים שאני אוכל לקרר אותו???
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, החלטתי שאני רוצה לפני שאני נפרד מהמחשב שלי לנסות ולראות כמה רחוק הוא יכול להגיע... יש לי: P4 1.7 256 RDR M.B: intel maryville D850MV ודיסק קשיח של WD 7200 Geforce Fx5200 שאלתי היא, באיזה תוכנה להשתמש? האם אפשר לעשות אוברקלוק לכל הרכיבים האלו? ובכלליות אלו עצות נחמדות יש לכם לתת...
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
היי אני חדש פה חברה... יש לי מפרט כמו שרואים בחתימה עשיתי אובר קלוק עד 3.4 גיגה הרץ בלי לגעת במתחים עם התוכנה amdoveride וניסיתי 3600 וקרס השאלה שלי היא האם אני צריך להעלות מתח ואם אני מעלה מהתוכנה זה מחזיק???? בנוסף האם אני יכול לפתוח ליבה רביעית ואם כן אז איך???ושוב האם צריך לשנות מתחים??
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
יש לי מאוורר 3 פינים, וניגמר לי המקומות לחיבור מאוורר על הלוח, ואני רוצה לחבר אותו לספק... אני לא רוצה ליקנות את המתאם הזה ב 20 שקל, אני מחפש איזה קומבינה , תודה מראש. חוץ מזה שימו לב שמחר אני רשום כאן בדיוווווווק שנה ;D
-
- 9 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי, קניתי מחשב חדש, ואני רוצה לעשות OC למעבד, קראתי המון מדריכים כולל את זה שמפורסם כאן, ואני חושב שאני מספיק מוכן כדי להתחיל במלאכה =] קודם כל, יש לי כמה שאלות: 1. ברגע שאני מעלה את המתח של המעבד, אוטומטית הטמפ' עולות? 2. יש אפשרות לעשות OC ללא עליה במתח של המעבד ולהישאר עם אותן טמפ'? 3. לפי הטמפ' של המעבד שלי, יש מצב שאני אוכל להגיע ל- 3.00MHZ, ולשמור על טמפ' סבירות שלא יסכנו את המעבד? 4. אמרו לי שהלוח אם שיש לי אולי יגביל אותי, רציתי לדעת אם זה נכון, ואם כן.. אז האם אני אוכל בכל זאת להגיע ל- 3.00MHZ, זה הלוח: http://www.globaltech.co.il/hebrew/Product.aspx?Product=237&Category=76 טמפרטורות מעבד: תמונה מהביוס על הנתונים הנוכחיים: בכמה כדאי לי להעלות בשב…
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
שני מאווררי 160ממ חזקים ורועשים בטירוף. 1 120 (BLOWER) גם מאוד חזק ורועש 2 120 ממ מממממששש מממששש חזקים (תדמיינו דלטא ב120, אז זה זה) כרגע יש לי שני מאווררים ברצפת המארז 120 ג'נריים, בקדימה למטה של המארז ובאחרי המארז שני SF2 המארז שלי הוא מארז בינוני ורגיל אני מתכוון לשפץ אותו ולהחליף קצת מאווררים ;D
-
- 12 תגובות
- 704 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש (אמור להגיע בימים הקרובים) ורציתי להשקיע בו טוב בנושא של האיוורור והקירור. מה אתם ממליצים לי לעשות? (מה לקנות, איך להרכיב וכו'...) אגב, כרגע אני חושב על אירוור רגיל (לא גז או מים) תודה
-
- 5 תגובות
- 451 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המארז הרשום בכותרת, והמחשב מתחמם יותר מידי. יש לי מאוורר 12CM מקדימה ומאחורה וזהו. יש לו גם את ה"משפך" שמוביל את החום מהמעבד החוצה מהמארז. ניקיתי אותו מאבק וסידרתי את הכבלים אך זה לא עזר. למישהו יש עוד עצות, כאלה שלא כוללות חיתוך\ניסור\ריתוך בעקרון עד עכשיו המחשב היה עם x800xt ו amd64 3200+ ועכשיו הכ. מסך הוחלף ל 9800gtx+ והספק שודרג מ 400W ל 550W, שניהם של hec. יש רעיונות?
-
- 6 תגובות
- 597 צפיות
-
-
זו הסרקולציה הנוכחית במארז שלי. הסבר: 1. מאורר 80 מ"מ במכניס אויר מהפאנל הקדמי. 2. 92 מ"מ שמחובר לכרטיס PCI שמעלה אויר למעלה. 3. 80 מ"מ שמוציא אויר החוצה. 4. המאורר של המעבד ! 5. המאורר של הספק! טמפ נוכחיות במנוחה: 19-20 מעלות במארז 33-36 מעלות במעבד בפעולה: עד 25 במארז עד 47 במעבד (אם אני לא טועה) יש הצעות לשיפור? שינוי? הוספה? גריעה? תודה מראש, עידו. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
פאק המחשב שלי חםםםם!!! הטמפרטורה של המעבד שלי היא 57 ושל הלוח אם 47 בינתיים יש לי רק מאוורר אחד בחלק האחורי של המארז ואני לא יודע אפילו אם הוא מכניס או מוציא אוויר..... השאלה הראשונה שלי היא איך אני יכול לדעת אם הוא מוציא או מכניס אוויר ואיך אני יכול לשלוט\לשנות את זה? אז חשבתי לקנות שני מאווררים של 80 אחד לחלק הקדמי שיכניס אוויר ואחד לאחורי שיוציא אוויר אז מה אתם אומרים? זה יוריד את הטמפרטורות בצורה משמעותית?
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי את המאורר הבא, כפי שהוא מופיע בתמונה... רציתי לדעת האם יש לכם רעיונות מה לעשות איתו ?! האם יש אפשרות לקרר איתו משהו ? או שחבל על הזמן..... (את האמת אני אפילו לא זוכר מאיפה המאוורר הזה...)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי הכניס "בטעות" אצבע למאוורר בפאנל , כי יש שם גריל של ביוזהרד והוא פתוח כזה , אז הוא עצר אותו קצת , זה יכול לגרום נזק כלשהוא? וזה לא קרה רק לו , משום מה האצבעות של כולם "נשאבות" לשם... :(ילדים מטומטמים) אם זה יכול לגרום נזק אני מתכוון לגדר את איזור המחשב שלי... אז מה אתם אומרים? ואל תגידו לי למצוא חברים חדשים שלא מכניסים ידיים למאוורר...אני עובד על זה ;D נ.ב - את האמת לא הייתי בטוח איפה לפתוח את התראד , אז אם צריך להעביר , תעבירו.
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
ראשית כל, אני חייב לציין שנדפקתי לגמרי... סה"כ רציתי מאוורר נוסף מקדימה במארז... המארז CM 370 (אחד מאוורר 12 של CM מאחורה) עם SS430 היה שקט כל כך... קניתי CM 14 1000 RPM- הרעיש לי.... החליפו לי ל scyth slipstream 14- מרעיש לי..... אני חושב על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12179 שבא עם בקר. אני פוחד שאם אשים 800 RPM זה לא יתן תפוקה מספקת בקיץ. ראיתי את זה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1369-%D7%91%D7%A7%D7%A8-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A8-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-3-%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-GELID הסבר יתקבל בברכה... הם כותבים…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה X1900 אחד הכרטיסים "החמים" בשוק :-X, הוא די דפוק אבל עליתי על הבעיה שלו כנראה-פשוט מורידים מהירויות שעון ואז הוא מתחמם פחות. למרות זאת, כנראה בגלל החמסין של היומיים האלה(אחרי שהורדתי למינימום), הוא מגיע ל100 מעלות ואז הוא מקפיץ את ההודעה שהכרטיס התחמם יותר מדי והוא "מוריד" את מהירויות השעון. אלא שבפועל הייתי כבר על 320MHZ/250MHZ והוא החזיר אותם ל650/700 כמה שזה היה לא זוכר ואז הוא מתחמם טילים ותוך כמה שניות הוא פשוט נכבה. אני משתמש ב RIVA TUNER כדי להוריד את המהירויות, חבל שאין אפשרות לנעול את המהירויות שעון. למישהו יש רעיון?
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכולם נעזרתי פה בפורום לפני חודש וחצי בערך יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ וזה רק ב CRYSIS משחקים אחרים 72 גג הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי להוסיף מאווררים ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termalta…
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
-
-
יש לי שני מאווררי מארז 120MM (מ-PCH, אם מישהו מכיר את המאווררים שהם מביאים עם המחשבים) והם באים עם חיישן טמפרטורה אותו אני רוצה לנתק, ולגרום להם לעבוד כל הזמן על המהירות המקסימלית שלהם. אם מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק לבצע את זה, אני אודה לו מאוד. ואם כבר פתחתי כאן ת'רד, אז רציתי גם לדעת אם ב-175 ש"ח אפשר להשיג קירור מעבד טוב יות ל-P4 מאשר ZALMAN CNPS7000B-ALCU. ושוב, תודה מראש לעונים.
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
-
גם בתוכנה EVEREST וגם ב CORE TEMP הטמפ' על 50 מעלות לכל ליבה.. אני משתמש בTT Big Tayphoon VX.. האם אלה הטמפ' או שיש בעיה ??? ובנוסף.. אני רוצה לעשות OC למעבד.. האם כדי להקפיץ כל פעם את ה FSB ברמה אחת.. מ266 ל333 וכו' ולבדוק ואז להמשיך או בפעם אחת לרמה הרצויה.. ?? ואולי בעצם כדי להשתמש בETC של Gigabyte.. כי אפשר להעלות שם את הFSB כמו בביוס... עריכה : יש גם אפשרות להעלות את המהירות של הזיכרונות דרך הETC.. ל1066.. שווה ?
-
- 15 תגובות
- 922 צפיות
-