אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
http://www.ebay.com/itm/Full-Coverage-Water-Cooling-PC-Graphic-Video-Card-Brass-Clear-Acrylic-GPU-Block-/232011307489?var=&hash=item3604f399e1:m:mQIySrte85eEBpIEveOH3QA יש סיבה לא לקחת את זה בחצי מחיר מהEK ? וגם כיסוי מלא בניגוד לחלקי של הEK
-
- 49 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
אפשר עם דבק 3 שניות? השאלה היא עם זה יוליך את החום או לא?
-
- 6 תגובות
- 834 צפיות
-
-
-
כידוע זהו מעבד 2.4 עשיתי לו אובר 20% כיצד אפשר לבדוק שהוא אכן יכול לעבוד בעת הצורך ב2.88 כי בזמן שאין עומס הוא עובד רגיל 2.4 וגם מתי ואולי דוגמה לתוכנות עבודה שמעמיסות את המעבד כמו עיבוד וידאו וכד' אם אפשר לקבל איזה מהם יעמיס כדי שאוכל לראות איך העומס משפיע אם בכלל על המהירות תודה למשיבים מערכת לוח אסוס p5b זכרון 2 גיגה 800 נ.ב האם צריך תוספות שינויים לסטוק כי הטמפ' של המעבד באובר היא 51-52 מעלות בתוכנה של אסוס, ב-tat כל ליבה 46 מעלות למי להאמין ובכלל האם זו טמפ' גבוהה ? זהו בנתיים
-
- 0 תגובות
- 428 צפיות
-
-
-
עם נגעתי במישחה שעל המעבד עם האצבע ולא שמתי משחה חדשה יכול להיגרם נזק למעבד?
-
- 1 תגובה
- 511 צפיות
-
-
דבר ראשון זה שאני יעלה את הV מ1.4 ל1.5 למשל יעזור לי במשו ב OC?.. אני עם מעבד AMD 3500 A8N-E 512X2 OCZ CL2.5 400MHZ לא שיניתי יחסים.. המעבד כרגע 2552 הזיכרון יציב 464MHZ והוא נשאר עדיין על CPU/11 וסוחב.. החרא שיש לי ספק ג'נרי והוא כנראה גם מגביל אותי כי הייתי כבר על 2600+ בלי לשנות יחסים והמחשה עשה ריסטים פעם ב.. למרות שהוא עבר בדיקת יציבות של 16מגה.. לעלות V במעבד?. יעזור במשו?
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
ל-260GTX 216 Core במידה ואני רוצה לשמור אותו יציב?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השאלה בכותרת.
-
- 12 תגובות
- 825 צפיות
-
-
אז אז אחרי שאיתי גילה לי בסוד שהכרטיס שלי לא באמת תקול ניסיתי קצת OC עם ATITOOL והגעתי לתוצאות הרשומות בכותרת.. בהחלט נחמד! 555 מגהרץ לליבה; 890 לזכרונות במקס' אבל בגלל תקיעות קטנות פה ושם הורדתי ל-825. בינתים הכל יציב, ATITOOL רץ קרוב לשעה.. אבל זה חו"ח לא מספיק לי ולכן אני מחפש המלצות לוולטמודים (Voltmods) שיעזרו לי להעלות את התדירות הן לליבה והן לזכרונות. המלצות? לינקים? משהו? תודה ויום טוב! D:
-
- 87 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
שלום. אזהרה: משתמש חדש לחלוטין, בור ועם הארץ בעינייני המהרה. אני משתמש כרגע במעבד i7 2600K. רץ במהירות ה stock שלו. למיטב הבנתי, קל מאוד להמהיר את המעבד הזה. כל שיש לעשות הוא לשנות את ה Multiplier ("מכפלה"). לאחר שינוי המכפלה (דבר שעוד לא עשיתי), הבנתי שיש צורך להריץ בדיקת מאמץ (Prime95?) ולבדוק שההמהרה יציבה. אם איננה יציבה, יש לשנות את המתח. עד כאן - אני צודק? במידה וכן, ארצה לשאול שאלה שמעניינת אותי (ז"א - היא לא רק ברמה הפרקטית). מדוע יש לשנות מתח? ומהו בכלל המתח? האם מדובר על כמות הכוח (!) (כוח במובן של יותר חשמל) שלוח-האם ישדר למעבד? אם התשובה היא כן (ונדמה לי - כך ההיגיון דורש), אזי מדוע מעבד שעבר שינוי במכפלה דורש יותר "כוח" (חשמל)? מה ההעיקרון שפו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, קודם כל,תודה לכל העוזרים מראש. נתקלתי בבעיה,אני מעוניין לעשות אוברקלוק,קטן,ל3.0GHz ואולי אולי במקרה הטוב ל3.2 אם זה יראה יציבות. יש לי קירור Arctic cooling freezer 13 ומעבד q9400. עם מזגן על 22~23 מעלות הוא שומר על המעבד במעלות ממש יפות,כ-35~38 מעלות. עכשיו,לחלק האמיתי: VCORE אני משנה,DRAM וGMCH כמובן. (כמו שהבנתי משנה למה שיש משמאלו,נגיד המעבד במתחים רץ על AUTO ומשמאלו [סתם אומר] 5.2121254 אז אני משנה לזה.[אני יודע שזה לא הגיוני חחחח]) אבל,יש עוד משהו, cpu termintion cpu reference מה אני צריך לעשות איתם? (תמונה מהביוס,אשמח אם תסבירו לי למה לשנות) http://imageshack.us/photo/my-images/580/img0065wh.jpg/ תודה לכל העוזרים! (אם זה לא קשור לפורום הזה,אז…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אלהן חברים. עניין מוזר של טמפ' במעבד I5 2500. הלוחות אם במערכת זהים, DH67CL. המערכת הראשונה עם קירור MUGEN 2 משחה טרמית ocz freeze extreme בשיטה של גרגיר. יושב במארז 690-2 בייסיק עם מאוורר קידמי 120 ואחורי 120 על 700 RPM. בIDLE המעבד ב35 מעלות (speed fan), המאוורר על 400RPM. מערכת שניה עם קירור arctic cooling freezer 7 pro משחה שמגיע איתו לא החלפתי. יושב במארז ELITE 370 עם מאוורר קידמי 140 ואחורי 120 על 700RPM. בIDLE המעבד 25 מעלות (speed fan), המאוורר על 600RPM. איך זה יתכן? שהפרייזר יותר קריר במנוחה מהמוגן? בOCCT המעבד עם MUGEN מגיע ל52 מעלות ועם הFREEZER ל64. נ.ב עוד דבר שבשני הלוחות טמפ' של הPCH גם בהבדל גדול. עם הMUGEN בIDLE היא 65 מעלות. ועם FREEZER בI…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, היום הלכתי להביא את המחשב החדש שלי מחנות ידוע במרכז לפי ההזמנה החנות אמורה הייתה לבצע בחינם OC למעבד Q9300 (משהו בסביבות 20-30% יותר ממה שהמעבד נותן במקור). אני התחלתי לעבוד על המחשב, להתקין את המערכת ותוכנות וכו' רק מהערב... אחרי שהכל מוכן ומותקן, רציתי לבדוק עד לכמה OC יש לי על המעבד. בדקתי ונאדה, המעבד נשאר בתול ללא OC!!! מה אתם אומרים? ללכת לחנות שיבצעו את ה-OC שהבטיחו? (העיניין שהשבוע אין לי זמן להגיע לחנות שלהם)... האם אוכל לבצע OC בעצמי מבלי לפגוע במעבד? או ב-מתח שהוא צורך וכו'? או יותר מכך, כדאי לי לבצע זאת? חוץ ממעבד קצת יותר מהיר, במה זה עוד יתרום למערכת שלי? הנה תמונה מ-EVEREST - המעבד עדיין על 2.5MHZ
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום למומחים. בעקבות שני לוחות שרופים כאלה, עם אוברקלוק של C2D 6420 למהירות של 3.2 גיגה במתח של 1.475 וולט (שאר המתחים נשארו בAUTO ואני מניח שהם הדיפולט לכל רכיב ורכיב) רציתי לדעת האם מישהו נתקל בבעיה דומה של לוח שרוף? הלוח הראשון עבד 10 ימים לפני שנשרף. הלוח השני לא הצליח לעבוד אפילו 10 דקות. מדוע לוח נשרף בגלל אוברקלוק? האם זה עניין "שגרתי" באוברקלוק או שמדובר ברכיב (כלשהו) מקולקל? לפי מחקר שעשיתי באינטרנט לא מדובר במתח גבוה מידי למעבד, מה גם ושאר הרכיבים קיבלו מתח דיפולטי. כמו כן לא מדובר במהירות חריגה עבור מעבד קונרו ונתקלתי בהרבה פרסומים של אוברקלוקרים שהגיעו גם ל3.6 גיגה בקרור אויר. שאר הרכיבים הם זכרון 800 מה"צ של PQI, מגדל קרור של טוניק למעבד, כרטיס מסך אסוס 8800G…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, הומלץ לי על קירור למעבד zalman CNPS9500 האם הוא טוב? יש מומלץ יותר בסדר גודל זה? והאם הוא מתאים ללוח לוח gigabyte p35-ds4 ? תודה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום,עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך והתחלתי מהסטוק 900/500 , תוצאת סטוק 2935 , אוקיי אז ככה התחלתי העלתי את הליבה ל550 והעלתי את הזכרונות ל910 910/550 וקיבלתי 3028 , אוקיי המשכתי ל 920/550 קיבלתי 3042 ראיתי זה יציב , המשכתי ל 930/550 וקיבלתי 3044 לא משהו כלכך אבל בכל זאת , המשכתי ל940/550 קיבלתי 3053 , המשכתי ל 950/550 וקיבלתי תוצאה יותר נמוכה מהקודם ב4 נקודות קיבלתי 3049 , בכל זאת המשכתי , אח"כ עשיתי 955/550 קיבלתי 3088 , העלתי ל960/550 וקיבלתי 3066 שזה ירידה,אז ירדתי עוד פעם ל955/550 וקיבלתי 3064 שזה דיי מוזר כי שעשיתי את הבדיקה קיבלתי 3088 , אבל המשכתי 965/550 וקיבלתי 3094 שזה דיי נחמד,אז העלתי ל970/660 וקיבלתי 3015 . אז הורדתי ל965/550 , אז מה אתה מציעים לעשות ? בגלל מה א…
-
- 13 תגובות
- 779 צפיות
-
-
הזמנתי מ ebay את הדבר המיפלצתי הזה!! http://www.sure-electronics.net/DC,IC%20chips/DC-CL001-1.jpg התמונה גדולה אז הבאתי קישור קוראים לדבר הזה Thermoelectric זה דבר מאוד קטן 40X40 mm ומה הדבר הזה עושה? ((חחח כמה פעמים אמרתי דבר.)) צד אחד של הדבר הזה מגיע לקור לא נורמלי יכול להגיע ל -20 מעלות!! אפילו יותר!! וצד אחר מגיעה לחום גבוהה!!! עכשיו אני רוצה להדביק את הצד החם לצלעות קירור שיש לי. והצד הקר על המעבד!.. אני רוצה שתמליצו לי על דבק טרמי שיתאים לי. אני צריך דבק לא חזק! שאם יהיה איזה בעיה יהיה אפשר להוציא את ה Thermoelectric אם אני יצליח עם הדבר הזה אני יגיד לכם. זה מזההה זוללל קניתי 2 ב 60 שקל!! עם מישלוח לארץ הכלל!!! אני יביא גם תמונות של פרויקט! תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שאלום אנשים. מה קורה?^^ אוקיי, אזככה. יש לי מארז ANTEC ובו 2 מאווררים. עכשיו יש לי עמדות לעוד כמה ואני רוצה לדעת באיה מאווררים 120 מ'מ להשקיע. [ לא יקרים, 50 שקל גג לאחד , ועם אפשר יותר זול ] עכשיו איך אני יודע איזה מאוורר הוא טוב ואיזה לא? מהירות? משו ? ( לא מבין בתחום הזה.. ) עכשיו רציתי לשאול עם זה לא משנה איזה מאוורר אני יקנה? כולם יתאימו למארז? של ZALMAN נגיד, זה לא משנה שהמארז של ANTEC נכון? עוד שאלה, יש לי מעבד 805 Dual Core של אינטל. יש לי קירור סטוק, שווה לי להכניס ביג טייפון לOC בגדול? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד ישן יחסית של AMD את'לון אקספי 1500+ ולוח אם (Chaintech Socket A 7AIA5(E Chupset KT133A זכרון 256 SDRAM וקירור רגיל שבא עם המעבד. השאלה שלי אם אני יכול לעשות אוברקלוק למעבד וכמה? ואיך אני עושה את זה? האם צריך לפתוח משהו במעבד או שרק דרך ביוס? יש לי גם ג'יפורס 3 של חברה VISIONTECK יש לו מאורר וקירור על זיכרון . האם כדאי לעשות עליו אוברקלוק או שכדאי לקנות קירור של ZALMAN ועד כמה אני אוכל לעשות אוברקלוק עם קירור כזה וכמה זה יהיה משמעותי?
-
- 1 תגובה
- 420 צפיות
-
-
אני לאחרונה התחלתי להשתעשע ברעיון של אוברקלוק למחשב שלי... יש לדעתכם רעיון לאוברקלוק מורגש ובטוח מבלי לקנות אמצעי קירור נוספים בהתחשב במפרט זה: Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard INTEL PENTIUM 2.4C DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory X 2 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB הבנתי שהלוח אם שברשותי הוא לא משהו ל OC, אבל שוב אני רוצה משהו קטן....לא גרידי.... תודה....
-
- 7 תגובות
- 578 צפיות
-
-
כמה לדעתכם אוכל להשיג עם מחשב e2140 gigabyte p35-ds3 1.5gb ddr2 667 7600gt hec 400w הכ.מסך לא יהיה באומר קלוק אבל מה דעתכם על המפרט בשביל אוברקלוקים והאם לדעתם הוא יהיה יותר חזק מהמפרט שיש לי בצד?
-
- 4 תגובות
- 520 צפיות
-
-
עצה לכל מי שיש לו קירור כבד+ תמונות היי חברים מאחר שמאוד הציק לי שהקירור החדש שלי יכביד על הלוח אם עם הזמן יותר ויותר (בכל זאת מחשב חדש אז התקנתי תחתיו עיפרון רגיל שיתמוך ויחזיק בעיקר הכובד כך שהמשקל יורד מלוח האם כמעט לגמרי פשוט לא נראה לי בריא כל העסק הזה שהלוח סוחב ועוד לי יחסית יש קירור קטן יש כאלו עם קילו שלם מקווה שנתתי רעיון כללי נחמד התמונות [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לשוב למערכת מבוססת אינטל ולבצע בה - OC יש שתי תצורו שחשבתי עליהם: לוח אסוס P4P800 DELUX מעבד אינטל 2.4/800 זיכרון גייל גולדן דרגון 512 *2 466MHZ ------------------ או: ABIT IC7 - max3 מעבד אינטל 2.4/800 זיכרון גייל גולדן דרגון 512 *2 466MHZ ----------------- את הזיכרון כבר יש לי המערכת הראשונה תעלה 2000 שקל השניה 2300 שקל אתה חושבים שיש סיכוי להגיע במערכת כזו ל- 3GHZ ? ואולי קצת יותר? אני מודה לכם מאוד
-
- 6 תגובות
- 648 צפיות
-
-
היי חברים, יש לי לוח של GIGABYTE ומעבד i7-860 השתמשתי בתוכנה של גיגה בייט בווינדוס לעשות OC, ל 3800. יש לי מאוורים סטנדרטים, מארז טוב של אנטק, וספק חזק ואיכותי. כרגע במצב מנוחה ביום חם למדי המטמפ' מעבד עומדות על 68-72 בשעת מאמץ הוא מגיע גם ל 90-95. השאלה שלי האם זה רצוי ואפשר לסחוב ככה? המטרה שלי היא לא להוסיף שום איוורור ושום קירור על הדיפולטים כיוון שאני חסיד של שקט. וכרגע הכל שקט אש. מה דעתכם המקצועית? ניתן להשאר או להוריד ל 3150MHZ? שם הטמ' עמדו על איזור ה 55 מנוחה ומאמץ 70+- תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 765 צפיות
-