אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום! היתה לי בעיה בהתקדמות של OC לפני כמה זמן, וכמה גולשים בפורום כאן אמרו לי היכן יכולות להיות הבעיות. קודם כל, זה המפרט: מארז: ג'נרי, עם תוספת מאווררים (גם למעלה). ספק: ג'נרי. לוח אם: ABIT AI7 מעבד: P4 2.8 HT 800Hz זכרונות: ADATA 2x512Mb 500Hz (כרטיס מסך:Geforce FX 5900XT Gigabyte) הגעתי איתו לOC (הכי יציב) של 3600Hz -באס 257 , עם טמפרטורה של - CPU:50, PWM:53 . (** הכי מצחיק, שבלי OC הטפמרטורות כמעט זהות - הבדל של 2-3 מעלות) הבעיות שאמרו לי כאן היו, שכנראה הספק לא עומד בעומס, או שהסטפינג של המעבד לא טוב. אז הנה השאלות שלי: א. איזה ספק חזק ויציב אני יכול לרכוש, או לחלופין, האים יש מארז טוב (איוורור וכ"ו) שכולל ספק טוב (כמובן בתוספת קטנה) ואז אני ארוויח פעמי…
-
- 11 תגובות
- 742 צפיות
-
-
יש לי P4 2.4 FBS 800 ולוח של ABIT IS7-E זיכרון SAMSUNG 2X@256 PC3200\400 ניסיתי לעלות את התדר ל250 עם VCORE של 1.575 למעבד 2.7V לDDR ו 1.65V ל DDR המחשב עולה עד לתחילת הWINDOS ואז נותן לי הודעה של בוצעו שינויי חומרה בלה בלה ....... ואז ניתקע או עושה ריסטרט אני לא יודע כבר מה לעשות :-[ מבקש את עזרתכם ....................
-
- 6 תגובות
- 551 צפיות
-
-
ראיתי כמה דגמים של זלמן שנראים ממש טוב ה 6500 7000 וה 7000-cu מה זה אומר ? ב KSP הם עולים כ 200 שקל ... מה יותר כדאי ?? המעבד הוא AMD Xp 2200
-
- 12 תגובות
- 877 צפיות
-
-
השתמשתי היום בפעם הראשונה בכול תולדות ה OC שלי ב MEMTEST וראיתי שהוא התחיל לחזור על עצמו אחרי 10דק' יש לי 1GB זיכרון עם מעבד 2.8C זה הגיוני ?? ואיך אני יודע לעשות בדיקה לשגיאות ולראות אם יש שגיאות ?
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
איך אני משנה את זה ואיך אני יודע מה היחס בין הבאס למהירות של הזכרון(אני יודע שביחס 1-1 זה אמור להיות נגיד בp4C זה 400 מה"צ לזכרונות) אבל למה יש כמה ספרות זה עוד משהו חוץ מיחס בין באס לזכרונות מה זה בעצם?
-
- 3 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שמעו. אחריי שקניתי את המחשב החדש שלי. ועשיתי לו oc מ- 1.8 ל 2.34 עם זכורונת של סמסונג 3700 גיליתי משהו מוזזזזזזזזזר.. אני עכשיו על 45 מעלות אחריי מעמץ או 44 אפילו.וזה ממש קצת לאיימדי. רציתי לעלות עוד. אבל משהו לא נותן לי (קריסות) עכשיו. המכפלה שלי כעיקרון פתוחה, מזה פתוחה, כאילו אני יכול לשחק איתה. לעלות אותה ל12\12.5 .. אבל אז, כשאני עושה רסטרט למחשב אני נכנס שוב לביוס ורואה שזה נשאר על איך ששמתי את זה- מצויין! אני עולה לווינדאוס ושום דבר לא השתנה. וגם שאני נכנס ל CPUz זה מראה לי שזה מכפלה 11 מוזר לא? למישהו יש רעיונות? =[
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי היום SP94 ומאוורר אנמקס 92 מילימטר ;D. יש לי מעבד 2.6 וראם giel LL pc3500. המעבד עכשיו על 2.8 והראם כבר לא ממש יציב (הוא על 2-5.3.3.8 יציב) ומתח של 2.7 לראם ו1.65 למעבד. כמה מתח אפשר לתת למעבד ולראם בגדר הבטוח? ולמה הראם לא יציב במהירות כזאת? הוא 433 ואני עכשיו על באס של 866 (שזה בדיוק 433 לראם) אז מה לעשות עכשיו?
-
- 11 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי משאות מים נירא לי של מכונת כביסה או משו כזה זאת המשאוה: http://photos.walla.co.il/mor593 כנסו שם לPump עכשיו עשיתי ניסוי קטן לראות בערך כמה מים היא דוחפת והתוצאות הם שהיא שאווה מיכל מים של4 ליטר תוך 10 שניות שעל ידי חישוב פשוט אפשר לגיד שהיא דוחפת בערך 1440 ליטר בשעה. השאלות שלי הם: 1. האם היא טובה לקירור מים? 2. אמרו לי שצריך לדעת כמה הראש שלה. יענו לכמה מטר היא יכולה לדחוף את המים או משו כזה. שאלתי אם אפשר למדוד את זה 3. אני צריך המלצה לבלוק למעבד טוב שאפשר לקנות בארץ התקציב משו כמו 300 400 שקל.(למעבד בארטון 2500 (יש חורי עיגון על הלוח)) תןדה מראש Cooler-Master
-
- 6 תגובות
- 596 צפיות
-
-
היה לי תקירור המקורי של AMD והטמפ היו 47 לא במאמץ ובערך 53 במאמץ עכשיו קניתי ת ALX800 ושמתי לו מאוורר של ENERMAX ובלא מאמץ 45 מאמץ 50~+ מרחתי משחה טרמית והרכבתי את זה טוב 100% עכשיו מה ניתן לשפר *החוטים מסודרים, ויש עוד כמה מאווררים במארז(יש זרימת אוויר טוב) עכשיו אני יודע שזה לא מי יודע מה מה עוד אפשר לשפר?
-
- 9 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מעבד amd athlon xp 2000+ palominio ורציתי לדעת כמה מעלות צריכות להיות בו.. אם אתם צריכים עוד פרטים תגידו אני ארשום.. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
היי תגידו איפה בארץ איפשר לקנות בלוקים לקירור מיים?
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום לכולם, חלקכם זוכרים את השאלות הרבות שהיו לי על קירור ועל OC ואני שמח לומר לכם לאחרי הרבה עזרה מכם, זה גם מאחורי. אבל היום (קיץ) המחשב שלי שוב מתחמם ואני צריך דרכים לקרר אותו (וכמה שיותר זולות) יש לי מעבד AMD2500+ ולוח אם Gigabyte GA-7N400V-L 2 סטיקים של זכרונות 128 (333MHZ) ו2 סטיקים של 256 (333MHZ). איוורור: יש לי מאוור של ונטק על המעבד והחלפתי למשחה טרמית של ננוטרם בלו 2. הוספתי מאוור בחלק העליון של המחשב ובצד שלו (והם עובדים על המהירות הכי גבוהה) כמו כן יש לי מאוורר בקידמת המחשב וכמובן אחד שמוציא גם מאחוריו. יש לי מארז של TASK A-2310 Screwless (החלפתי ספק כח). כמו כן קניתי אתמול כרטיס מסך של ראדון 9200(וחשבתי שכאשר אני אחבר אותו, הטמפ' של לוח האם שלי תרד היות …
-
- 12 תגובות
- 800 צפיות
-
-
-
התקנתי סיילנסר אתמול ואני רוצה לשים גם סינקים לראם של הכרטיס מסך. עכשיו יש את הסינקים של TT שאומרים שהם טובים אבל הם לא מחסים את כל הציפ של הראם. זה בסדר שהסינק לא מחסה את כל הציפ? או שאני ישים 2 על כל ציפ? מה אני צריך לעשות כדי להגיע לקירור האולטימטיבי?
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
זה המעבד: AMD ATHALON XP 2500+ אני עומד לבצע OC למעבד, כבר הבנתי איך עושים (הסבירו לי אתמול). עכשיו, אני יודע שבמעבדים נעולים אי אפשר לשנות את הנתון הזה בביוס: X- Multiplier Factor X11.0 הוא נתון קבוע למעבד נעול ואי אפשר לשנות אותו לפי מה שהבנתי. אבל אני במעבד שלי כן הצלחתי לשנות אותו, שיניתי אותו ל-13, אבל כמובן לא שמרתי את ההגדרות (כי עדיין לא קניתי היטסינק טוב ואין לי איוורור ממש טוב במארז, אני רק בדקתי איזה הגדרות יש בביוס). אז אם אני הצלחתי לשנות אותו, זאת אומרת שהמעבד שלי לא נעול? (אל תשכחו שאני לא עשיתי שמירת הגדרות, פשוט יצאתי מביוס אחרי זה מבלי לשמור שום דבר). ועוד משהו: שמעתם פעם על מישהו שנשרף לו המעבד בגלל שהוא העלה את המהירות של המעבד מ-1830MHZ ל-1950MHZ? …
-
- 10 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אבא שלי הביא מהעבודה ספריי שנקרא J-747 (JUMBO) אני יכול לסמוך על הספרי הזה ולשמן את המאווררים של המארז והמעבד איתו? הוא יכול להיות שימושי כמו wd40? (רשום על הספרי שהוא לניקוי ושימור מתכות ברמה גבוההובטיב מעולה...מונע חלודה....משחרר חלקים מעים....אידיאלי לטיפול בכלי נשק.....מחשבים(מה הכוונה?)....מע"כ הצתה של רכב...וכו וכו) אם כן מהי דרך טובה לשמן?
-
- 3 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני יודע שעקרונית רוב הסינקים של AMD מתאימים לP3 כי יש להם את אותו סוקט, אבל!!! האם סינק מקורי של AMD (אלומיניום , מלבני , מאוורר שחור) יתאים לP3?
-
- 3 תגובות
- 572 צפיות
-
-
אני קראתי מדריכים באתרי מודינג באנגלית, קראתי מדריכים של אתרים ישראליים (גם של האתר הזה) ועדיין לא הבנתי איך בדיוק עושים OC. המפרט שלי: AMD ATHALON XP 2500+ NF7 KINGSTONE 256MB 400DDR TL SLK-700 (אני עומד לקנות אותו בעוד שבוע). אני בעיקרון מעוניין לעשות OC קל ביותר למעבד, שיהיה במהירות של 1950MHZ במקום 1830MHZ שבה הוא נמצא כרגע. רציתי לדעת אם אני גם חייב לעשות OC לזיכרון? אני לא מעוניין לעשות לזיכרון OC אבל שמעתי שאם עושים למעבד OC אז חייבים לעשות גם לזיכרון, זה נכון? ודבר שני: מה בדיוק לשנות בביוס? כמה דברים אני אמור לשנות בביוס? דבר שלישי: בו נגיד שאני עושה OC למעבד, אבל אז אני מחזיר אותו למצב הרגיל שלו (כפי שהוא היה בהתחלה). אבל אחרי 3 חודשים הוא מתקלקל ואני מ…
-
- 2 תגובות
- 510 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. קניתי מאוורר של thermaltake extreme volcano 12 ויש לי מעבד amd athlon xp t-bird/palominio 2000+ בדקתי את המעלות שלו והן עומדות על 50 מעלות ללא מאמץ!! מה אתם חושבים שהבעיה ומה אתם ממליצים לי לעשות..? ד"א המאוורר לא נכנס לי טוב על הלוח אם אז השחזתי אותו קצת... :-\ (בקשר לt-bird או palominio אני לא יודע מה יש לי אבל שניהם נראים לי די דומים אז זה לא נראה לי כל כך ישנה את התוצאה..) תודה לכל העוזרים ותענו לי מהר בבקשה!!
-
- 11 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום יש לי AMD 2500 וזכרון TWINMOS 512 MB 3200 וניסיתי קודם דרך הביוס לתת לו לעבוד כמו ה3200+ בזה שהוא מעלה את הבאס ל200 אך אחרי כמה דקות שהוא בווינדוס מופיע מסך כחול והוא אומר משהו שקשור לזכרון וירטואלי... זאת בעיה של תזמוני זכרון או אולי שהמערכת לא יציבה וצריך אולי להעלות מתח למעבד או לזכרון? תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב, יש לי מארז של JNC שאפשר למקם בו 4 מאווררים 80 מ"מ (2 מאחורה ו-2 מקדימה), מאוורר אחד 120 מ"מ בגג ומאוורר נוסף 120 מ"מ אני יכול למקם אותו בדלת מול המעבד (אין לו מקום אבל אני אעשה לו). עכשיו, כמות המאווררים והמיקום שלהם יעשו לי סירולקציית אוויר טובה, אבל המעבד עדיין ישאר בטמפ' של 40 במאמץ בטח בגלל שכרגע מורכב עליו הסינק המקורי שלו (שהוא על הפנים דרך אגב). אז כדי להוריד עוד יותר את טמפ' המעבד אני חלטתי לקנות מאוורר למעבד SLK-700, רציתי לקנות וולקנו 12 אבל ראיתי בהודעה מסויימת היום מישהו שאמר שהמאוורר הזה למעבד יתן ביצועים טובים יותר מהוולקנו 12. אז רציתי לדעת, שילוב של כל המאווררים האלה ביחד באותו מחשב (גם מאווררים רגילים וגם מאוורר המעבד) יעשו כמות רעש מאוד מאוד גדולה…
-
- 7 תגובות
- 595 צפיות
-
-
-
אני קניתי מחשב חדש לפני כ-3 שבועות מבוסס amd. זה הפעם הראשונה שאני עובד איתם והמחשב עובד פצצה רק שיש לי בעיה קטנה. החום של המעבד במנוחה הוא 43 מעלות ואמרו לי שזה ממש גבוה ובמאמץ המעבג מגיע ל-49 מעלות. האם זה מסוכן אם כן מה כדאי לי לאשות????
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
-
-
הגיע לי משלוח מגאב טק. אם המזל שלי כמובן הקטודה נשברה אבל זה לא לנושא. התקנתי סיילנסר והמחשב עולה ומעלה את WINDOWS. אבל המחשב מגיע למצב של כיבוי (המסך נכבה אבל יש עדיין כוח והמאווררים עובדים) ואני ממש ממש לא יודע מה לעשות (ההודעה הזאת נכתבת מהמחשב של אחותי. אז אם מישהו יכול לעזור לי אני ממש ממש יודה לו. אז בבקשה אם יש לכם משהו שיכול לעזור לי אז בבקשה תגידו. תודה מראש אור הסיילנסר הוא REV.2 והכרטיס הוא 9600XT. אני יודע שהREV.3 הוא זה שאמור לעבוד אם ה9600 אבל הסיילנסר מתחבר מושלם ומחובר חזק. אז מה שאני חושב שהבעיה זאת בעית מתח אבל ניסיתי את זה בלי החיבור חשמל וזה עדיין לא עבד אז אני ממש לא יודע מה לעשות. אז PLZ מי שיכול עזור שיעזור כי לי ניגמרו הרעיונות
-
- 3 תגובות
- 516 צפיות
-