אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי בעיות חום עם כרטיסי מסך 4850 ב CF - במצב מנוחה הם כ 80 מעלות. 1. כיצד ניתן לקרר אותם מלבד ניקוי אבק ? 2. אשמח להמלצות על אמצעי קרור לכרטיסי המסך במחירים של עד 150 ש"ח ליחידה. 3. במיד ואני מתקין את הקרור, האם הוא יספיק להמהרה של הכרטיסים להספק המקסימלי הניתן להגדרה ב CATALYST ? תודה
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
עשיתי למעבד AMD PHENOM II 955 3.2 אוברקלוק ל 4.1, ביטלתי בביוס שליטה אוטומטית על מהירות המאורר וגם שליטה אוטומטית על מהירות המעבד. לפני שביטלתי אותם ועשיתי את האוברקלוק, כשלא שיחקתי במשחקים כמעט לא שמעו את המאורר והמעבד ירד לאזור ה 1400GHz וצרך כולה 20-30W, עכשיו המאורר יחסית רועש[קירור SCHYTE MUGEN 2] והמעבד צורך כל הזמן 117W, גם כשאני סתם גולש באינטרנט או בכלל לא על המחשב וכולה הטורנט פועל. זה נראה לי די מוגזם הצריכת החשמל, בעיקר כשהמחשב שלי דלוק 24\7, או שזה לא משהו שאני ארגיש בחשבון החשמל? וגם זה לא יקצר את חיי המעבד בגלל שהוא עובד כל הזמן במאמץ מלא? שאלה אחרונה, מתח 1.44 זה נורמלי ולא משהו שיקצר את חיי המעבד?
-
- 3 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אני כרגע מתלבט אם אני צריך את זה או לא לפני כמה ימים מכרתי I5 750 וחשבתי לקנות 2500K ולעשות OC עכשיו עולות לי כמה שאלות בראש 1המחשב יהיה מיועד למשחקים לא עדיף את הכסף שאני אשקיע בK בקירור ובעלות הלוח להוסיף ולקנות כרטיס מסך יותר טוב? 2במידה ואני עושה OC למעבד ל4.4 נגיד הוא כל הזמן יעבוד בתדר הזה ויקח הרבה חשמל? או שהוא יוריד תדר כשהוא לא במאמץ? אולי כדאי לקנוצ 2600 ללא K אם לחשב את העלות של הקירור והלוח?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שמעו נמאס לי מהמוגן 2 שלי והחלטתי לעבור לקירור מים אבל משהו בסגנון Corsair H70 או Antec KÜHLER H₂O 620 עד כמה הם שיפור לעומת המוגן 2 (שאני מחליף בגלל הגודל שלו) ועל מי אתם ממליצים יותר או איזה דגם אחר אתם ממליצים??? ועדיף במחיר שלהם(משהו כמו 500 שקל) להזמין מחול קירור מים שהוא לא קיט????
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, יש לי CM 690 שקניתי די מזמן ולוח האם שלי מגיע לעד 85 מעלות במאמץ. הפכתי את המאוורר העליון שיכניס אוויר במקום שיוציא כי הוא די חסום למעלה בגלל מסנני האבק ואין לי כוח להתעסק בלהוציא אותם. את המאוורר הצדדי הרמתי למעלה קצת (במקום להיות מול כרטיס המסך הוא מול לוח האם) והוא מוציא אוויר. התוצאה הייתה הורדה של 1-5 מעלות בלוח האם אבל עכשיו כרטיס המסך נמצא ב50-60 במנוחה. יש לי מאוורר עליון שדוחף אוויר פנימה, אחורי שדוחף אוויר החוצה וצדדי שדוחף אוויר החוצה. חשבתי על להחליף את כל המאווררים במאווררי 120 חדשים ולהחליף את צד המארז בפרספקס שקוף שישמש כדלת חדשה ועליה להתקין 4-6 מאווררי 120 עם DB נמוך וCFM גבוה (הכי שאפשר כדי שלא יהיה רועש). התוצאה תהיה שהמאוורר הקדמי והמאוורר העליון…
-
- 31 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מבקש המלצה לקירור למעבד i5 2500K טוב יעיל ושקט. מתוכנן OC ככל שיתאפשר עם החומרה הקיימת: 1. לוח: ASUS P8P67-M PRO 2. זכרונות: G.SKILL RipJaw X edition 1600 CL7 3. כ.מסך: MSI R5770 HAWK הבנתי שהזכרונות שלקחתי יש להם בעיית גובה ולא כל גוף קירור מתאים להם. בהנחה שהסלוט הראשון שקרוב למעבד נותר ריק אשמח מאוד לקבל המלצות "חמות לפתרון קר" :
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. רכשתי מאוור למארז. אין לי מקום לחבר אותו על לוח האם. איך מחברים אותו ישירות לספק הכוח? הרי אין התאמה? תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. הנה הפתעה. רכשתי את הקירור לעיל. כאשר סיימתי להתקין, שמתי לב שכל המערך רועד. ניתקתי את המאווררים, עשיתי את כל הבדיקות. התוצאה: מאוורר אחד רועד! אפילו כאשר הוא לא יושב על הקולר. קרי, הוא רועד כשלעצמו! כנראה עניינים של איזון, וכדומה. כאשר מליבשים אותו על הקולר, מייד כל המערך רועד (וזה לא דבר בריא - מי יודע מה זה יגרום בשמך שנה?!) מישהו נתקל בבעיה הזאת? במידה ולא - הנה, שתדעו
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשתף אותכם בסיפור שהיה לי עם הכרטיס מסך (HIS HD5770). שמתי לב שהכרטיס מרעיש בצורה מטורללת כאשר הוא מתחיל לעבוד, ישר על 100% במאוורר... אז בדקתי את הטמפרטורות והוא מגיע ל 100 מעלות תוך כמה שניות. (כאשר ב idle הוא ב 50) אז ניסיתי לנקות אותו, זה עזר בכמה מעלות אבל עדין נושק ל 100 ועובר אותו אחרי זמן מה. אז ניסיתי לשים משחה טרמית, שמתי לב שהמשחה שהייתה שם הייתה עדין רכה ולא מתפוררת, זה לא עזר. חיפשתי באינטרנט אם מישהו פתר את זה ומצאתי אחד שסיפר על זה שבעצם הקירור לא יושב טוב ובגלל זה החום גבוה, אז בדקתי ושמתי לב שבאמת אין ממש לחץ רציני על הקירור, חיפשתי דרכים להגדיל את הלחץ והבנתי שאם אני אגדיל את המרחק של הספייסירים זה יגרום ליותר לחץ על הקירור (אלו …
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מישהו שמבין טוב באוברקלוקינג שיהיה מוכן ללמד אותי מה שצריך לדעת בכדי לעשות אוברקלוקינג בטוח. קראתי כבר מדריכים (חלק מהאתר) אבל כולם או שמדברים לאנשים שמבינים בזה או שסתם מכתיבים הוראות. אני רוצה להבין מה אני עושה ולמה. יש פה מישהו שמוכן להעביר את הידע שלו הלאה? תודה אני משער ששלב ראשוני הוא פירוט החומרה... Phenom II x6 Six-Core 1100T Crosshair IV Formula Kingston HyperX DDR3 1600 16GB Thermaltake SpinQ VT
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים , אני רוצה לדעת מה אני יכל לעשות כדי לקרר עוד יותר את המחשב. אני לא יודע בדיוק איזה מאווררים יש לי במחשב , אני לא הרכבתי את המחשב קניתי אותו מוכן. מה שיש לי כרגע , נלך לפי התמונה (למטה) + הוספתי תמונה מ - SpeedFun המראה את ה - RPM 1 - קירור למעבד . 2 - מאוורר מוציא אוויר 3 - מאוורר מכניס אוויר 4 - מאוורר דלת גדול מכניס אוויר 5 - מאוורר אחורי מוציא אוויר תמונה - http://ufu.co.il/files/f8dfxl74w9vxvu8ku1g5.png תמונה SpeedFun - http://ufu.co.il/files/amnmycbcclz98t90g1r8.png המפרט שלי ATI Radeon 5850 TOXIC Intel Core 2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz @ 3166MHz ZEROTHERM NIRVANA NV120 PREMIUM - קירור. G.SKILL DDR2 4096MB 900MHZ CL4 PI-BLACK CoolerMaster …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השבוע החלפתי את ה-E6600 ולוח ה-G31 הענתיקות למעבד ענתיקה-למחצה (אך עדיין חזק) ולוח מצויין. מדובר בשידרוג ל-E8400 ולוח X48-DQ6. אחרי ימים ארוכים של מערכת מושבתת בגלל שכונן הגיבוי של WD לא באמת יודע להחזיר דברים למקום, שיחזרתי את המייל שלי מתוך הקבצים המוצפנים (שהתוכנה של WD בכלל לא טרחה לדקרפט, mind you) הוצאתי את הסיסמא לאנטיוירוס והתחלתי להוריד את מה שאני צריך. ובגלל שאני קצת פוץ, שכחתי לשים שוב סיסמא על הרשת הביתית ובמשך חמישה ימים הורדתי אופיס במהירות של 13kbps. מסתבר שהשכנים אוהבים את הרשת שלי. אז אחרי שאירגנתי לעצמי את מה שאני צריך למען העבודות שלי (סוני וגאס, אופיס, VDJ ושיחזרתי את הדסקטופ הישן והאהוב שלי) ואחרי שסיימתי למיין 1633 תמונות, פזורות על פני יותר מעשר שני…
-
- 25 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
היי.. אני עם בעיה מאוד רצינית.. יש לי מחשב דיי ישן [amd sempron le1250 ו9400gt 1gb] וכשקניתי אותו לא כל כך הבנתי בדברים האלה.. אז בקיצור, לא ביקשתי להוסיף מאוורר כי אמרו לי שלא ממש צריך. המעלות : של הכ.מסך 64 במנוחה [אין מאוורר יש צלעות קירור, פשוט אין מאוורר] של המעבד 45-45-42 במאמץ המעבד מגיע ל49-51-48 [TMPIN0/1/2] והכ.מסך במאמץ מגיע ל 75 [יכול להגיע יותר תלוי איזה משחק אני משחק] וזה פשוט משגע אותי אני רואה אנשים עם כ.מסך 30 מעלות ומעבד 16 מעלות ואין לי מושג איך זה אפשרי.. אז, יש סיכון למחשב? אם יש סיכון תוכלו להמליץ לי על קירור טוב וזול [אני כרגע חוסך למחשב חדש אז.. ויקח לי הרבה זמן] תודה.
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אז ככה: אתמול החלטתי לנסות פעם ראשונה OC לכרטיס. הגדלתי מעט את מהירות הזכרון ל-1100 ואז 1160 מגההרץ(עם AMD gpu clock tool), ובדקתי עם furmark, בשני אינטרוולים של רבע שעה. זה עבר בסדר, בסך הכל נראה שהכרטיס יציב, הדבר היחיד הוא שטמפרטורת הכרטיס היתה מאוד גבוהה, הגיעה כמעט ל-100 צלזיוס לקראת הסוף... אבל אחרי שכיביתי את furmark הכרטיס הצטנן חזרה, והכל נראה בסדר. הדבר המוזר שקרה הוא שמאז שעשיתי ריסטרט למחשב, ה-gpu clock tool מראה שתדר הזיכרון הוא עכשיו 300 מגההרץ (הגדרות המפעל הם 1000) ותדר ה-core (שכלל לא שיניתי) הוא 157 מגההרץ (לעומת מפעל- 750). בהתחלה חשבתי שהתוכנה עצמה השתגעה, אבל הסרה והתקנה חוזרת לא שינו כלום. הפעלתי AMD overdrive דרך catalyst וגם הוא הראה את אותם נתוני…
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
ה Archon עם שני מאווררי TY140 וה Silver Arrow עם שלושה קונה בחול מחיר לא פונקציה בכלל ומיועד בינתיים לQ9550@4.06@1.42V תודה על העזרה..
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי לפני כשבועיים מעבד 2500K i5 + קירור scythe mugen 2 ולוח אם p67 של גיג'ה בייט. כשלקחתי את המחשב מהחנות אמרו לי שכבר עשו למחשב אוברקלוק מכיוון שראו שכל הרכיבים מתאימים. בכל אופן המעבד באופן רגיל עובד על 3.3 והוא עשה לו אוברקלוק דרך הביוס ל4.3 ואמר לי שהוא יציב ואין לי מה לדאוג. הורדתי את התוכנות CPU-D וEVEREST כדי לבדוק את הנתונים. אז מה שקרה זה שהEVEREST לא מזהה את מהירות הליבה והוא מראה לי 3.3 בעוד שהCPU-D מראה לי 4.3. טמפרטורת המעבד הרשומה בEVEREST למעבד היא 32 -34 מעלות למעבד ו25 ללוח אם. האם טמפרטורה זו סבירה? האם יש סיבה שאני אבטל את האוברקלוק על מנת לשמור על אורך החיים של המעבד מכיוון שאין לי צורך בו כרגע? באילו יישומים אני ארגיש הבדל כאשר יש אוברקלוק? ושאלה …
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה זה קשור יותר לRPM קיבלתי שולחן חדש ושמתי תמחשב למעלה לכיוון המזגן שהצד שמכניס אוויר לכיוון המזגן ושמוציא לכיוון החלון עכשיו אני עם מזגן בדקתי מעלות הכל תקין ומעולה המעבד 18 לפעמיםם 16 והכרטיס מסך 30 עכשיו הRPM משתגע בהתחלה הוא על 42 ואז הוא מגיע למשהו כמו 2500 ואפילו יותר לפעמיים. ופתאום זה נעלם לי לכמה שניות ואז אני רואה עוד פעם 42 ואז אותו סיפור... חוזר למספר גבוהה נעלם לכמה שניות כאילו זה עושה REFRESH ואז חוזר יכול להיות שזה בגלל המזגן? מארז : ANTEC NINE HUNDRED TWO דרך אגב זה קורה רק שאני שם תמאוורים הקדמים שמכניסים על HIGH וזה לא קרה לי בלי מזגן
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום. הנה הלינק: http://3dmark.com/3dm11/1143048 מדוע קיבלתי את הודעהת השגיאה: Your result has the following problem(s) and will not be shown for example on leaderboards::Graphics driver is not approved
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
שלום, הבאתי מחשב חדש עם מעבד i5 2500k וקירור scythe mugen 2 המעבד נמצא על 36 מעלות והסיבובי מאוורר הם על 350RPM (קצת נמוך הייתי אומר) יש לי לוח p8p67-m pro מה אתם אומרים האם הטמפרטורה צריכה להיות נמוכה יותר ולמה המאוורר מסתובב כל כך לאט? לא בוצע OC תודה
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-
-
ובכן, אחרי שקראתי כל מה שיכולתי בנושא, עשיתי את הOC הראשון שלי ^^ מעבד:Q6600 לוח:Gigabyte P35-DS3 זכרון: 4GB cm2x2048 6400c5 קירור: mugen 2 ספק: Seasonic X760 טמפרטורת חדר 28 מעלות. נעלתי את המחלק על 2.0, PCI-E על 100. העליתי בהדרגה ל 334X9 והמערכת יציבה בבדיקה דרך OCCT למשך שעתיים, טמפרטורה מקסימלית בLINPACK היא 66 מעלות, במבחן הרגיל 50 מעלות, במנוחה הטמפרטורה היא 30 מעלות. הלוח אם שולט אוטומטית במתח (אשמח לדעתכם בנושא, האם כדאי לשנות ידנית או לתת ללוח לפקח). מה שכן כשהעליתי ל350X9 קיבלתי BSOD בבדיקת המאמץ, רעיונות בנושא יתקבלו בברכה. דעתכם באופן כללי תתקבל גם כן בברכה.
-
- 9 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם לגבי מיקום מאורר נוסף במארז שלי, המארז הינו CoolerMaster Centurion 5 II. צילמתי את המארז כרגע ואת הכיווני אוויר של המאווררים: קישור. יש מאורר אחד מקדימה שמכניס אוויר 140מ"מ, 1200RPM, הגיע עם המארז לכן אני לא יודע את הכמות אוויר שהוא מכניס. מאורר אחד אחורי שמוציא אוויר 120מ"מ גם כן הגיע עם המארז, מאורר בגג 120מ"מ, 1200RPM, 38CFM. כמו כן הקירורים הרגילים, כ"מ (gtx460), ספק כח (CM GX-550) וקירור שהגיע עם המעבד. הזמנתי LianLi 140, 1200RPM,72CFM, יש לי שני מקומות להכניס את המאורר על הדלת הצדדית, השאלה היא לאן להכניס אותו לעליון או לתחתון, לפי ההיגיון שלי עדיף לתחתון מכיוון שכך הוא ייתן אוויר גם לכ"מ, האם אני טועה? האם עדיף לשנות את מערך המאווררי…
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אני צריך קישור לאיזה מאוורר שקט אבל בכל זאת שידחוף הרבה אוויר. אני לא רוצה להוציא יותר מ-50 שקל על זה. ההתעקשות על 80 מ"מ פשוט כי 92/120 מ"מ לא יכנסו למקום המיועד. לא חייב מהארץ
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום שלום, עשיתי OC פשוט למדיי למערכת שלי ל3GHZ , הבעיה בעיקרון היא כאשר זמן מה,במיוחד בזמן שאני משחק במשחקים המחשב קורס,BSOD וכנראה יש בעיה במתחים(לדעתי). השאלה שלי דיי פשוטה,איזה מתחים אני צריך לעלות ולהתעסק על מנת שהמערכת תיהיה יציבה 24 7 . הטמפ' טובות למדיי (בסביבות 41 CPU). מפרט מערכת: Intel E6600 Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.0 4GB RAM 2x1GB and 1x2GB יותר מידע למה שעשיתי בBIOS: MULTI ON 9X FSB על 333 PCI על 100 כמובן SYSTEM MEMORY MULTIPLITER 2.00 בMEMORY FREQUENCY נראה בצד שמאל כמקסימלי על 667 וכששיחקתי בFSB הגעתי בדיוק גם ל667 בSTANDARD TIMING CONTROL הכל על AUTO (זכרונות CAS DRAM RAS וכו..) ובמיוחד בקשר למתחים: המתח היחיד ששיניתי הוא של הCPU עצמו שבנ…
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אפשר בבקשה מדריך מפורט איך לשתמש בתוכנה occt. תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
עדכון: שלי [ביקורת השוואתית] מאווררי 120mm http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=498994.msg4270346#msg4270346 ------------------------------ ------------------------------ שלום לכולם, תמונה מצורפת: - מארז ANTEC P183 עם שני "כלובים" וכבלים מאחורי הלוח. - מאווררי המארז העליון והאחורי על LOW (לא מעוניין לכבות אף אחד מהם). - אין לי דרך לשנות כיוון זרימת האוויר של מאוורר המעבד, כרטיס המסך והספק. - שני המאווררים הקדמיים הם Scythe SlipStream 120mm 1200RPM כשהעליון עובד באמת על 1200RPM (מחובר ל- CaseFan בלוח) והשני עובד משום מה על כ- 1450RPM (מחובר ל- PowerFan בלוח). אגב, הם הומלצו לי בת'רד הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=495628.msg4242799#msg4242799…
-
- 53 תגובות
- 6.2k צפיות
-