אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
דוד שלי מחר נוסע לסינגפור, המבחר והמחירים שם הם אדירים, אז רציתי לבקש ממנו בלוק קירור לפנטיום 4. יש לי כבר מערכת רק הבלוק חסר לי. האם כדאי ללכת על הבלוק של זלמן? או DangeDan? יש הצעות אחרות? הרבה זמן לא קראתי ביקורות וכו'... ): אני לא מעוניין לשפוך יותר מידי כסף, אבל אני רוצה משהו איכותי שיעשה עבודה טובה. תודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
זה מה שתכננתי Smart Fan 2 * 4 +Funbus ,מכניסים אוויר. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6682 המאוורר שבדלת ושתי המאוורררים מאחורה הם המאווררים שבאים עם הRaidmax 868,מוציאים אוויר. המפרט: A64 3000+ Clawhammer Epox 8KDA3J A-DATA 512Mb 400MHZ XFX 6800NU המעבד עבור אוברקלוק של 200Mhz והכרטיס מסך בין 100-150Mhz לזכרונות ולליבה.
-
- 31 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים יש לי מחשב פנטיום 4 3 GHZ בעל ליבת פרסקוט והמעבד שלי במנוחה על 60 מעלות ובמאמץ מגיע לסביבות ה 70 רציתי לדעת כיצד אפשר לבנות סירקולציה טובה במארז איזה גדלים של מאווריים צריך?? כמה מאוורים מכול גודל??? מי צריך להכיס ומי להוציא אוויר??
-
- 11 תגובות
- 781 צפיות
-
-
הכרטיס הוא geforce 9500 והמעלות שלו במנוחה 60 זה נורמלי לכרטיס הזה הקירור שיש עליו הוא פסיבי האם שייך לעשות oc לכרטיס הזה
-
- 4 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום לכם כבר בחודש האחרון קניתי מחשב חדש ויחד איתו גיליתי את תחום הOC ועכשיו הגעתי ל 400 FSB זאת אומרת 3.8 GHZ עם E7200 במתח של 1.36 (טמפ' 67 מקסימום בreal temp) השאלה היא הלוח אם לא יגביל אותי אם אם אחרוג מה 400 FSB ואני ממש לא מבין בCPU-Z יש rated fsb ושם כתוב 1600 ובbus speed זה 400 ובקופסא של הלוח אם כתוב FSB OC 1600 אז מה אני צריך לעשות והאם זה מהווה מגבלה? ולגבי הזכרונות: אם הזכרונות לא יהיה יציבים אחרי OC איזה מתח אני אמור להזרים להם העליתי תמונה של הSPD בcpu-z תודה רבה לכל מגיב. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
טוב יש מאוורר אחד מקדימה דוחף...ואחד מאחור מוציא אוויר.. ועוד אחד על המעבד Zalman AL7700 איך זה טוב יש מה לשנות ? תודה לעוזרים דרך אגב המעבד אחרי אוברקלוק על 3.0 והמעלות הם 66-68 במאמץ [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 489 צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות פרויקט מודינג למחשב ורציתי לעשות חלון למארז יש לי כבר פרספקס במידה הרצויה השאלה איך אני תופס את החלון למתכת של המארז עצמו?
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום אנשים טובים אני מעונין לדעת מה הטמ"פ הסטנדרטית ש להמעבד E6300 בעת הקניה אם הקירור המקורי של אינטל?? והאם זה חשוב להחליף לו קירור כמו ב PRESCOT או שלא חובה?
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לא מזמן קניתי את המחשב שכתוב לי במפרט עם המעבד הנ"ל בידיעה שאני מתכנן OC זהו הפעם הראשונה שאני עושה OC ויצא לי לקרוא את המדריך באתר. על פי OCCT כאשר אני מסיים בדיקה אז המצגות האחרונות כתוב לי CPU IS TOO HOT בזמן שבשאר המצגות כתוב לי STABLE (המצגות האחרונות מראות את העמבר ממצב נח למאמץ בדקות הראשונות לכל ליבה) ובספידפאן בטמפ' מראות ציור של להבה, האם אני אמור לחשוש מזה? ולמה יש הפרש של 10 מעלות בין realtemp לבין speedfan and occt? אשמח לדעת מה גבול החום שהמעבד יכול לסבול בלי חששות ודרך אגב למי שלא קרא את המפרט אני עם פריזר פרו (המאזדה 3 של הקירורים) ועוד שאלה איך אני גורם להפריזר לא תמיד יהיה בסל"ד מקסימלי (שיהיה שקט יותר במנוחה) תודה רבה עומר [attachment deleted by ad…
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אני מוסיף גם תמונה, הסימני שאלה הם בעצם מה עדיף ? שיכניס או יוציא ? אני יודע שאוויר חם עולה אבל אם יש שניים שדוחפים מימין ועוד אחד שמכניס מלמעלה כלפי מטה זה לא יעיף את כל האוויר שמאלה לאותם שניים שמוציאים ? בעיקרון הטמפרטורות שלי במנוחה עומדות על מתחת ל 30, לרוב אפילו מתחת ל 25 מעלות חוץ מהדיסקים הקשיחים. במאמץ הטמפרטורות לא ממש עוברות את ה 40-45, אולי רק הכרטיס מסך עובר את ה 50 כשאני מריץ אולי את WITCHER 3 על מקסימום הגדרות. חשבתי להוסיף עוד מאוורר שיכניס אוויר (איפה שמסומן X). האם שווה לי בכלל להוסיף עוד מאווררים ? והאם יש מצב לקבל המלצה על מאוורר טוב ושקט של 120 ס"מ. אשמח לכל מידע שיעזור ושכחתי לשאול תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי ספק Antec TruePower 430 Watt ואני רוצה לעשות את המוד הבא.. אבל מה .. הספק שלי הפוך כאילו הבסיס שלו הוא למעלה .. ואני רוצה להפוך אותו .. עכשיו עוד בעיה יש לספק שלי 2 מאוררים ...המאורר השני הוא יונק ומיקומו מעל המעבד.. השאלה שלי היא ..האם אני יכול להפוך את הספק כך שהמאורר השני יהיה למעלה? או שיקרה משהו עם אני יהפוך אותו ? תודה ..
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז עם כמה מאווררים שבאו איתו, הם מחוברים לחיבורי 3 פינים על הלוח אם. כל החיבורים על הלוח אם משומשים. אני מעוניין להוסיף מאוורר. קיימים מאווררים עם חיבו 3פין, או 4פין מולקס ישירות לספק. אםנם אני התרשמתי ממאוורר מסוים ואני רוצה לקנות אותו, ויש לו רק חיבור 3פין. האם קיים מעביר של 3פין (אליו יתחבר החיבור של המאוורר, במקום ללוח אם) ל 4 פין מולקס? למשל האם דבר כזה יכול להתאים? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_142&products_id=2302 האם מישהו יודע אם 4 החיבורים (4 חיבורי המאווררים, שחורים ולבנים) הם זכר או נקבה?
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שבת שלום אנשים יש לי שאלה יש לי לוח של intel 915pcy אם מאורר אחד של 80 שמוציא אוויר עכשיו הזמנתי שני מאוררים מ נעה מחשבים ac 8025 שהמליצו לי עליהם פה על מנת לקרר יותר את המארז המאווררים צריכים להגיע עוד כמה ימים עכשיו הבנתי שיש להם חיבור של 3 פינים?? אני יודע שהסטנדרט זה 4 פינים לא? תקנו אותי אם אני טועה מישהו יוכל אולי לעזור לי להגיד לי אם יש לי חיבורים מתאימים בלוח??? או בספק?? איך אני יכול לדעת בתודה אמיר
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אשמח לקבל דעתכם כיוון שחבר אמר לי שהטמפרטורות גבוהות למדי, להלן מצורפות התמונות מאברסט. תודה מראש חברים, [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 633 צפיות
-
-
היי אני חושב לבנות מערכת קירור מים מישהו יכול להמליץ על משאבה שנמכרת בארץ שעובדת על 12V? איך הבלוק הבא למעבד? [אני יכול לארגן תבלוק הזה...] בתיכנון לשים ראדיאטור עם 2 מאווררי 120 מ"מ... השאלה הכי חשובה האם זה שווה? האם יהיה שיפור טמפרטורות רציני לעומת קירור אוויר?
-
- 11 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכולם ...לפני כמה ימים קניתי כרטיס מסך חדש twintech 9600 GT הבעיה היא שכל כמה דקות פתאום בלי סיבה (גם במצב מנוחה) המאורר של הכרטיס מתחיל להסתובב ב- 100% ועושה רעש נורא נסיתי בכל דרך אפשרית לשלוט בזה אך ללא הצלחה (rivatune ,EVGA Precision) לאחר קריאה בפורם פה הבנתי שם המאורר מחובר לכרטיס ע"י 2 חוטים בלבד אז אי אפשר לשלוט בזה...ולצערי המצב אצלי הוא כזה. האם זה נכון ....האם אין לי שום דרך לשלוט על המאורר של הכרטיס מסך ??? תודה
-
- 8 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום לכולם צריך עזרה לגביי OC לזיכרונות. הלוח שלי הוא MSI Z270 PRO CARBON מעבד I7 7700K ועכשיו קניתי זכירונות של G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200Mhz DIMM CAS 16 ואני רוצה לעשות אוברקלוק קצת וצריך יעוץ הצלחתי להביא אותם ל3200MHZ עם תזמון של 15-16-16-32 וגם ל3466 16-18-18-36 מה עדיף מבינהם? והאם אפשר למתוח אותם עוד קצת בלי לגרום נזק? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עזרה לגביי אוברקלוק ל MSI 2080 TI X TRIO אני עושה אוברקלוק עם MSI AFTERBURNER שמתי 90 על הליבה ו500 על הזיכרון ואני רואה בלוגים הכרטיס מגיע ל330W וואט ומגיע לPOWERLIMIT הבנתי שיש ביוס יותר חזק של 406W של MSI שיתן לכרטיס לעבוד יותר מ110% POWER LIMIT האם יש שיטה אחרת חוץ מלצרוב ביוס בשביל להוציא ממנו יותר? אשמח לעזר
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם יש כרטיס מסך ASUS STRIX RTX 3080 TI OC עשיתי אוברקלוק לליבה ל2050MHZ ויציב והתחלתי לעלות את הזיכרונות ל1000MHZ והיה יציב אחר כך העלתי ל1500MHZ בטעות עם הסליידר לא שמתי לב הרצתי TIME SPY ואחריי כמה שניות היה היבהובים במסך ופסים ואחר כך התוכנה קרס וראיתי בEVENT LOG שהדרייבר הפסיק להגיב והופעל מחדש, רציתי לשאול האם אוברקלוק לזכרונות של הכרטיס גורמים נזק? והאם שהעלתי ל1500MHZ גרם נזק לכרטיס? כמה הכי מומלץ ל7\24? תודה לכולם
-
-
- 3 תגובות
- 825 צפיות
- 1 follower
-
-
לום לכולם יש לי כרטיס sapphire r9 390x tri-x 8gb וכרגע המהירות שהוא הגיע מהמפעל הם ליבה 1055 והזיכרון על 1500 וגם שאני פותח את התוכנה של sapphire trixx הוא מראה לי שהמתח ליבה הוא 13mv+ לא נגעתי במתחים הכרטיס מגיע לטמפרטורות מקסימליות של 82C במשחקים אני רוצה לעשות קצת אוברקלוק בלי לפגוע בכרטיס כמובן מישהו יכול לתת לי הגדרות שהוא ניסה והאם אפשר לעלות את הליבה ל1100 בלי לגעת במתחים של עכשיו? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A מעבד I7 8700K זיכרונות g.skill trident z rgb 3600mhz 2X16GB התזמונים 17-19-19-39 שאני מפעיל פרופיל XMP הכול תקין שאני מעלה ל3700MHZ ו38000MHZ על אותם תזמונים בלי שינוי מתחים המחשב עולה לווינדוס בלי בעיה ונגיד אני משחק במשחקים אחריי 10 דקות המחשב קורס לשולחן עבודה לא בכל משחק אבל ברובם כנראה שהזיכרון לא יציב המתח של הראם הוא 1.35 המתחים של הVCCA והVCCIO הם 1.15 אשמח לעצות וטיפים על מנת שהכול יעבוד יותר יציב
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך MSI SUPRIM X RTX 3090 TI ואני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס אני רוצה לעשות באמצעות תוכנת msi afterburner וראיתי שיש דבר כזה בתוכנה voltage control האם זה עושה נזק? האם זה מרים את המתח ליותר גבוה ממה שהכרטיס מגיע? אשמח לעזרה וטיפים איך לעשות אוברקלוק בלי לעשות נזק לכרטיס
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A ומעבד I9 9900K ועשיתי לו אוברקלוק אבל אני רוצה שהמתח ירד בזמן ההמעבד במנוחה אז ראיתי כמה מדריכים והציעו להשמש בoffset voltage וגם לא רציתי המתח יהיה גבוה מדיי אז התחלתי מ-0.120- ראיתי שאכן המתח יורד ל0.6 במנוחה והרצתי CINBENCH R15 ובזמן עומס המעבד קפץ למתח של 1.45 שזה גבוה מאוד אחריי כמה שניות עצרתי את הטסט האם זה גורם נזק ללוח או למעבד אם השתמשתי במתח כזה גבוה ל15 שניות? והאם מישהו יכול להדריך אותי איך להשתמש בoffset voltage בלי שהמתח יקפוץ יותר מדיי גבוה? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מעבד 7700K לפניי שנה מבחור שעשה דליד עם מתכת נוזלית ועכשיו לאחרונה אני שם לב שהטמפרטורות עלו הרבה ואני רוצה לחדש את המתכת הנוזלית הזמנתי Thermal Grizzly Conductonaut Liquid Metal Thermal השאלה שלי איך מנקים את המתכת הנוזלית מהליבה? עם מגבון אם אלכוהול מה היא הצורה הכי נכונה והכי בטוחה? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי GTX 470 כל המחשב שלי עומד על 38 מעלות בווינדוס שאני לא עושה כלום והכרטיס מסך על 68 מעלות .. ניקיתי אותו עכשיו ואני רואה שזה לא קשור המחשב שלי דיי חדש .. ורציתי לדעת עם זה הגיוני ? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-