עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shmatul,

שלום, אני חושב לבנות מחשב "שישב" בסלון בלי לשלם יותר מדיי.. החלטתי לפרסם כאן אבל יש לי מס' שאלות: 1. באיזה לוח להשתמש - ובאיזה מארז (שיהיה קטן ככל האפשר + בלוח אנ ירוצה יציאה אופטית SPDIF-OUT עבור המגבר שלי)? אני רוצה גם לשים HD רגיל וכונן DVD אז המארז צריך לתמוך בשניהם.... 2. באיזה מאוורר כדאי להשתמש- הדגש על שקט שקט שקט!!! לא רוצה לראות סרט והמאורר ידפוק לי בראש.... תודה ליאור

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by BLASTER,

שלום ! מישהו יכול להסביר לי או להביא מדריך איך למרוח גריז טרמי למעבד? ??? ???\ דחוף דחוף! תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  3. Started by gilibong,

אהלן חברייייים רק רציתי להראות לך את המחשב שלי בפנים ושתגידו לי אם זה טוב מה שעשיתי ועם זה מספיק הנה הפנים של המחשב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 479 צפיות
  4. שלום אני קונה לוח חדש של abit nf7 , עכשיו בגלל בעית הטמפרטורה שלו שמזייף בין 12-13 מעלות אני רוצה למצוא תחליף כי אני מתכוון לעשות oc כבד ,וזה ממש עקרוני, דבר נוסף לsf2 מגיע גם fan bus עם שליטה על המאורר נכון? אני גם מתלבט אם לקחת sf רגיל 120 mm למארז, של tt או לקחת את הגירסא של הלא sf שעולה ב 30 שקל פחות?

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  5. שלום, המחשב שלי מאתחל את עצמו מחדש בכל מאמץ. לא מדובר בכיבוי מסודר של מערכת ההפעלה אלא בכיבוי חשמלי של המחשב. לום האם של ABIT IS7-E2, והמעבד סלרון 2.4 התקנתי תוכנת בדיקת טמפרטורות של אביט והטמפרטורה של המעבד היא 50 מעלות ללא מאמץ, בתחילת המאמץ הטמפ' עולה ל53 מעלות ובשיא המאמץ ל57 מעלות (ואז המחשב מאתחל עצמו). האם אני יכול להניח בוודאות שמקור התקלה בחימום המעבד? האם טמפ' כזו נורמלית לסלרון? האם יש לאינטל טבלת טמפ' רשמית? תודה.

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  6. Started by aleXtazi,

שלום יש לי מעבד 1800+ היתי רוצה לעלות מכפלה אבל אין לי את האפשרות הזאת בביוס מה אני עושה יש אולי איזה מדריך ואיך אפשר להוריד את המתח???? פשוט ליפני כמה זמן ניסרף לי הלוח שהוא היה כמו שלי רק עם L1 אז החליפו לי ל L שזה הגירסה היותר חדשה שלו ככה הסבירו לי ופה אין אפשרות להוריד מתח ולשנות מכפלה

• 2 תגובות
    • 474 צפיות
  7. Started by tidan,

שלום! רציתי לדעת האם מומלץ להשאיר את המארז פתוח לצורך איוורור המחשב? :-\

• 2 תגובות
    • 439 צפיות
  8. Started by dazzler,

התחלתי להיכנס לתחום של האוברקלוקינג ומודינג, אבל עד עכשיו רק בעיות ותקלות. הרכיבים שקניתי : amd athlon xp 1700+ epox 8rda3i מאוד נוח לאוברקלוקינג קירור : slk 600/800 בלי דלתא אלא מאוורר יותר חלש. זיכרון : geil pc3200 512 mg 400 mhz . מארז atx פשוט , עם ספק 400 וואט גם משהו פשוט. לא מורכבים עוד מאווררים נוספים. בפעם הראשונה העלאתי אותו ל2600+ והוא עבד כרגיל, אך ברגע שהפעלתי משהו כבד הכל קרס, המחשב נכבה והלוח אם צפצף. הדבר הראשון שחשבתי שמפריע הוא המארז משום שהוא דיי קטן midi atx ונראה כאילו המעבד נחנק שם. לכן פתחתי את הכל , הבאתי מאוור ביתי שישמש כ blower מאולתר, הכל עבד כרגיל . אך שוב ברגע שהפעלתי משהו כבד הכל קרס רק שבפעם השניה שהוא קרס הוא ההרדיסק נדפ…

• 2 תגובות
    • 485 צפיות
  9. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

האם המאורר דוחף אוויר לכיוון המעבד או מוציא את האוויר?

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  10. Started by yair.,

מה עדיף? מבחינת קירור ביצועים? ומבחינת שקט? ובכלליות? וסתם שאלה קטנה איזה חברה יותר טובה ב512 זיכרון geil או a-data

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  11. Started by orlupo,

יש לי לוח אם שמתאים ל-AMD של חברת GIGABYTE דגם ga-7n400-l. מצאתי בחוברת שלו אפשרות לשינוי המכפלה בגאמפרים שבלוח אם. האם זה יביא לאוברקלוקינג ואם בכלל הוא יהיה אפקטיבי?

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  12. Started by what the fuck,

טוב יש לי מאוורר SF2 שאין לי מה לעשות איתו (אין שום מקום במארז שינצל אותו כמו שצריך) אז חשבתי להשים אותו על ההיטסינק אז יש לי את ההיטסינק שמקבלים עם ה P4 מה שרציתי לשאול זה: 1. האם אפשר להשים עליו את הSF2 ? 2. האם זה יעזור ? 3. איך מוציאים את המאוורר שכרגע על ההיטסינק ? 4. איך מרכיבים את ה SF על ההיטסינק בלי שיפול ? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  13. ברגעים אלה אני מזמין את הכרטיס + הקירור אז אני שואל בשביל להיות בטוח.

• 2 תגובות
    • 509 צפיות
  14. Started by tomer2004,

שלום לכולם , יש לי כרטיס מסך Sapphire 9800 Pro 128Mb /256Bit ועשיתי לו אוברקלוק ל 390/360 -קירור רגיל של ספיר(הגדולים יותר כמו בתמונה ) יש לי חיישן של המארז- (Thermaltake XaserIII Lanfire VM2000A) החיישן יושב על היתסינק ומראה על טמפ' של 41 מעלות , במשחקים הוא לא עושה בעיות , השאלה היא האם זה טמפ סבירה ? (הטמפ' ללא אוברקלוק היא בערך 38 מעלות) , והאם אפשר לעלות את האוברקלוק ליותר תודה לכל העוזרים..

• 2 תגובות
    • 585 צפיות
  15. Started by RazorJunior,

אז ככה: את המפרט אתם יכולים לראות בחתימה. המחשב במתח של 1.8 עובד ב 12.5X200= 2500 ! במתח למעבד 1.45 מתח ללוח 1.7 ומתח לזכרונות 2.9 הוא עובד ב 8X230=1840. עבר 15 בדיקות ממטסט ובערך שעה של פריים. כשאני מעלה ל 8.5X230=1955 הווינדווס לא עולה (מהירות סטוק של המעבד 15X133=2000). על 9X230 ומעלה בכלל אין מה לדבר, המסך אפילו לא נדלק, חייבים לעשות CMOS (כן, ה AGP נעול על 66מה"ז, אין לי כרטיסים ב PCI). הטמפ' באיזור ה 30 מעלות כל הזמן, אז זה בכלל לא קשור. למה זה קורה? הזיכרון לא מגביל אותי, הוא עובד בכיף על 230(על 2-2-2-11!!!). גם הלוח. והמעבד כבר עבד על 2500, עכשיו על מהירות פחות מסטוק הוא לא מסוגל לעבוד? מישהו יכול להסביר לי מה הולך פה?

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  16. Started by Raul,

איך אני יודע באיזה גודל מאורר צריך להיות??? 80, 90 או 120 מ"מ??

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  17. Started by pc student,

הא שווה לי לבנות מאוורר מקדמת תחתית המארז?

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  18. Started by Thunder^,

שלום! היום פירקתי את הוידאו הישן שלנו ומצאתי בתוכו גוף קירור נחמד... לקחתי אותו ואם קצת עבודה הצמדתי לו מאוורר מהמחשב הישן ובכללי הוא נראה טוב(צירפתי תמונות) ולא מרעיש רק אני לא יודע איך לשים אותו....חיברתי אותו אם גומיות כדי לראות איך זה מתלבש על זה וזה היה בסדר...רק שהרעש כשחיברתי היה נורא.... אני רוצה לשים אותו על הכרטיס מסך אבל לא יודע אם מה להחזיק אותו שם.....מישהוא יכול להסביר לי? תודה מראש! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 463 צפיות
  19. Started by hananz,

אני מחפש ציוד קירור שיהיה טוב ושקט (כמו כולם) עד 1000 ש"ח כולל הכל פשוט הכל בוער אצלי ואני לא ממש מומחה גדול בקירור P4 northwood 1) מארז (MIDI ומעלה) 2) ספק מעל 400 Mhz (כולל) 3) מאווררים נוספים (במידה ולא מגיעים עם המארז) 4) כבלים עגולים (אם יש כאלה מועדפים) 5) תוסיפו במידה ושכחתי חלק לא מעניין אותי בכלל היופי של אף אחד מהחלקים רק שיהיה טוב ושקט תודה חנן

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  20. Started by ביז'ו המוס,

טוב יום נחמד 1 demonshlomo בא אלי אם המחשב שלו. לא היה לנו מה לעשות אז החלטנו לשבור שיאים . אז שמנו מזגן והבנו את החדר ל19 מעלות והתחלנו בOC. אם הכרטיס מסך שלי הגענו ל4638 נקודות (3d mark 2k3) שזה 585\355 והמעבד ב3.3 אם תזמונים לזיכרון ב2.3.3.5 הדגם המדויק של הכרטיס הוא: radeon 9600XT 128MB זיכרונות של סמסונג בלי סינקים וקירור לליבה VGA silenser אם AS5

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  21. Started by IG,

יש לי זיכרון מחברה מסויימת (מפורט בחתימה) ואני רוצה לקנות עוד סטיק. אני רוצה לדעת האם כדאי לי יותר לקנות סטיק של חברה אחרת ויותר איכותית או שעדיף לקנות עוד סטיק זהה למה שיש לי? אני מתכנן OC ואני לא רוצה שהזיכרונות יעשו לי יותר מדי בעיות... מה הבעייה הכי חמורה שיכולה להיות לי אם אני קונה סטיק של החברה אחרת (סמסונג...)?

• 2 תגובות
    • 409 צפיות
  22. Started by Lanzar,

שלום לכולם למה שאני בבאס גבוהה אני לא יכול להפעיל את ההפשרות של ה CPU על AGRSSIVE ?? ורק על OPTIMAL ?? והשאלה מה עדיף באס יותר גבוהה במצב OPTIMAL או באס יותר נמוך במצב AGRSSIVE ??

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  23. Started by yarl,

אינטל פנטיום 3.0 גיגיה 1M .HT DUAL CHANEL

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  24. Started by ShowstoppeR,

טוב אז ככה. אני כבר הרבה זמן מנסה להחליט על איזה קירור כדאי ללכת. ברור לי שזה יהיה קירור מים השאלה היא של איזו חברה. הרעיון האחרון שלי היה לעשות קומבינה של כמה רכיבים מ EMP כמו רדיאטור עם מאוורר של אנרמקס ומשאבת קיקןצ 1048+ בלוקי קירור של waterchill מסדרת ה antarctica שלהם ובלוקי קירור הרגילים שלהם ל ציפ ו כ.מסך אחר כך פשות חשבתי שאני יקנה את המערכת השלמה מ pandas שעולה 2200 ש"ח עם צנרת 1/2" שנותנת יותר ביצועים. אך לאחרונה נתקלתי בכמה ביקורות של עוד חברה שמייצרת מערכות קירור איכותיות swiftech. כל הביקורות שיבחו את האיכות והביצועים היוצאים מן הכלל של הבלוקי קירור שלהם ולרוב אלה היו דגמים יותר ישנים של החברה. כשהגעתי לאתר שלהם: (www.swiftnets.com) ראיתי שהם הוציאו דגם חדש …

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  25. Started by shmulikg,

לחבר שלי יש AMD MOBIL אז רצינו לדעת איך רושמים מכפלה (של המעבד ) באנגלית כדי שנוכןל לעשות OC גם דרך הFSB וגם דרך המכפלה...

• 2 תגובות
    • 428 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.