אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב חדש....עכשיו יש לי עליו v12 ועצוב לי לראות את הגוף קירור המקורי סתם יושב בקופסא ;D הוא יכול לתרום במשהו למחשב היותר ישן? (p4)
-
- 5 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה כרגע אני בבאס 250 עם תזמונים לזכרונות של 6-3-3-2.5 (עברתי בדיקות מאמץ) והבנתי שזה לא כזה משהו אז חשבתי לנסות ולעלות עוד אבל אני עובד על משהו די חשוב עכשיו וקצת מפחד שאיזה משהו פתאום ישרף לי במחשב אני יודע שאתם שונאים ששואלים אותכם "עד לאן אני יכול להגיע בOC" אבל השאלה שלי היא קצת שונה אני רוצה לדעת עד איזה גבול זה כבר מסוכן למעבד/זיכרונות? (אני לא רוצה בעוד שנה שנתיים פתאום המעבד יחליט להתפגר לי ) עד כמה בערך אתם חושבים שאני יכול לעלות עם הקירור שברשותי? תודה
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן אמיגוס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תעזרו לי בבקשה.. אני בקרוב יקנה משחה טרמית למעבד פנטיום 4 ומיכוון שזו הפעם הראשונה שאני מורח חומר טרמי אני זקוק לעזרתכם.. איפה הליבה אמורה להיות במעבדי פנטיום4 סוקט 478? יהיה לי בעיה למצוא אותה? אממ.. אני מבין שאת המעבד צריך להניח על משטח אנטיסטטי? זה נכון? אם כך, באיזה משטח עליי להשתמש? נייר כסף זה בסדר? אממ.. יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מורח ת'חומר?? תעזרו לי פליז אני חסר ניסיון בנושא.. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 616 צפיות
-
-
בימים האחרונים אני סובל מרעש זימזום שמוציא אותי מדעתי בחנות נאמר לי שאין אחריות על המאוורר עכשיו אני יודע שניתן לנקות ולשמן את הציר אבל זה ניראה לי פתרון זמני ואין לי עצבים לחזור על הפעולה שוב פעם בזמן הקרוב היות והטמפרטורה המדווחת היא 40 מעלות כאשר המאוורר עובד אני שוקל את הפתרונות הבאים ורציתי לשמוע מה דעתכם 1-לנתק את המאוורר 2-passive heat sink לשים 3- לנצל heat sink של pentium 2 שפירקתי מהמחשב היישן ולהדביק אותו באמצעות דבק טרמי (לא משחה טרמית) (או מרק אפוקסי (הגליל שחותכים עם סכין יפנית ,לשים עם האצבעות ומישמים בין החלקים שרוצים להדביק השאלות: 1-האם הטמפרטורה שמדווחת על-ידי תוכנת הניטור של abit: ABIT EQ כטמפרטורה של ה sys מתייחסת לטמפרטורה של north-…
-
- 7 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש לי פנטיום4 200 באס וזכרונות של 400 MHZ DDR הכל פועל כמו שצריך ..... אני רוצה OC אבל ביגלל הזיכרונות אני מוגבל... אז חשבתי לשחק ביחסים של המעבד והזיכרונות ... א': היחסים הם RAM/CPU אוCPU/RAM ב':אני צריך לעשות חישובים או שאני צריך לשחק עם זה עד שיוצא לי טוב? ג': אם אני רוצה להעלות את הבאס ב33 ושהזיכרון יהיה אותו הדבר אז אני צריך יחס של 33:1 כי אני יודע שהזיכרונות יכולים לסבול מגה הרץ אחד יותר ממה שהם יוצרו באמת זה ככה?? ד':אם אני משחק ביחסים אז יכול להיות שבלי שום שינוי חוץ מאיזה 1מגה הרץ אז הזכרונות יצתרכו יותר מתח כמו המעבד?
-
- 5 תגובות
- 452 צפיות
-
-
אין הרבה מה לפרט. מדובר בK6-2, במהירות 500MHZ ללא מאורר, עם היטסינק. האם יש סכנה בהפעלה כזאת או שניתן בלי בעיה? לא ידוע כמה טמפרטורת ואין אפשרות לבדוק, עד כמה שאני מרגיש זה בכלל לא הרבה.
-
האם קירור הארז משפיע על המהירות של המחשב ואופן הביצועים שלו??? אם כן איפה כדי לקרר יותר ועל מה הקירורו משפיע!!!
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
אהלן , אממ.. אני מתכנן אוברקלוק בקרוב ואני צריך קירור שיחזיק לי את המעבד בטמפ' נורמליות , חשבתי על הקירור הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_986&products_id=5456 לא חשוב לי הרעש , מה אתם אומרים , שווה?
-
- 1 תגובה
- 451 צפיות
-
-
חברה לבן דוד שלי יש pentium 3 לוח אם iwill וכרטיס מסך של palit האם אני אצליח לעשות oc עם קירור אורגינלי לכל חלק?
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
אני מעלה את המכפלה (אם היא פתוחה ) בביוס? העלעת מכפלה גורמת למעבד לפלוט יותר חום? עד איפה מומלץ להעלות מכפלה? אם יש לי מעבד פתוח שהו מובייל עם לוח אם שלא מיועד למובייל אז תיהיה לי עדיין אפשרות בביוס להעלת מכפלה? אם המעבד שלי תומך בסוקט מסויים אבל ב266 FSB אז אני אוכל להרכיב אותו על לוח אם של אותה חברה שמיועד לאותו סוג של מעבדים באותו סוקט רק שהלוח תומך ב400 FSB ? אם המכפלה שלי לא פתוחה אז לא תיהיה אפשרות בביוס להעלעת מכפלה או שתיהיה אפשרות ורק אני לא אוכל לבחור אותה ? מעבד מובייל צורך פחות מתח ופולט פחות חום ? אם אני עושה OC רק דרך המכפלה אז יכול להיות שאני אצתרך להעלות מטח? והאם ספק כח LG הוא ג'נרי? אני מבקש לענות על כל השאלות... תודה
-
- 5 תגובות
- 626 צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי P4 מעבד 3.0 לוח 865 PERL של אינטל כולל זכרונות 1.0גיגה ספק 500W ושתי מאווררים אחד מאחור ואחד בדופן של המארז המחשב די חדש אבל שאני משחק איתו 5 דקות הוא מתחמם ויורד בקצב ולא נותן להמשיך לשחק או לעבוד איתו רק שהוא מריץ משחקים או שני סרטים אז קופץ הסנסור ומשבית הכל מה עלי לעשות ? לחזור לחנות או ..... תודה מראש על העזרה 70 מעלות 73 74 70 מעלות כשהמחשב מתחמם מגיע ל 73 74 איך המעבד לא נשרף הסנסור מודיע על התחממות האזור המעבד
-
- 7 תגובות
- 536 צפיות
-
-
1) האם לכל מעבדי המובייל של AMD יש מכפלה פתוחה ? 2)איך עושים OC עם מכפלה פתוחה ...דרך המכפלה....?
-
- 1 תגובה
- 541 צפיות
-
-
1)יש לי ספק כח 400W האם הוא מספיק טוב לOC?? ולכרטיסיי מסך החדשים כמו ג'י פורס 6? 2)יש לי פנטיום 4 נורת'ווד הוא פועל ב800 FSB והזיכרונות פועלים ב400DDR -זה נורמלי ..... אבל אם אני מעלה את הבאס ל233 אז הזיכרונות יקרסו לי..... אבל האם הם יקרסו אם אני אדאג לקירור רצחני לזיכרונות ?
-
- 14 תגובות
- 609 צפיות
-
-
יש לי מעבד P3 866 MHZ וב CPU-Z רשום שגם הבאס וגם הFSB הם על 133 מגה הרץ ?? הזיכרון הוא 128 SDRAM גם 133 מגה הרץ ובCPU-Z החלק שרשום את המהירות המקורית של הזיכרונות {ב400 מגה הרץ זה 200 מגה הרץ} איך אני אדע עד איזה באס יחזיקו לי הזיכרונות??
-
- 8 תגובות
- 477 צפיות
-
-
ברשותי Pentium 4 2.4C, ולוח אם של Gigabyte. אמרו לי שהמעבד שלי נעול וללוח אם שלי אין תמיכה טובה באוברקלוקינג - ובכל זאת התעקשתי לנסות לעשות את האוברקלוקינג הראשון בחיי. נכנסתי לביוס - ושם היה תפריט Linear frequency control ומתחתיו cpu clock ו- dram clock. העברתי מ-disabled ל- Enabled והתחלתי לשחק. בהתחלה עשיתי את ה-cpu ל-120 ואיתו עלה אוטומוטית ה-dram ל-240. שמרתי והפעלתי מחדש. ומה אני רואה? ה-cpu clock ירד מ-2.4Ghrz ל-1.2 ומשהו! "מה הולך כאן?!" צעקתי. חזרתי לביוס והרמתי את ה-cpu ל-230 וה-dram עלה ל-460. הפעלתי מחדש ו....2.76! הללויה! הצלחתי למרות הכל! רק לצערי אפילו המסך טעינה של ה-XP לא עלה. :-\ אמרתי - לא נורא, אולי הגזמתי קצת, נתחיל בקטן. חזרתי לביוס והורדת…
-
- 9 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום אני מחפש גוף קירור ומאוורר למעבד פנטיום 4 בסביבות ה-150 ש"ח , מה אתם אומרים על הארו 7 , הוא משתלם? אני לא מכיר שום קירור אחר , פשוט המליצו לי על הארו 7 אז חשבתי להתייעץ לפני... אני מעדיף ביצועים על רעש רק לא לחרוג יותר מידי , גג 200 ש"ח אבל לא יותר.. תודה לעוזר
-
- 1 תגובה
- 495 צפיות
-
-
טוב לפני כ שבועיים כתבתי פה שאני חדש ב OC וצריך עזרה בלה בלה בלה. והתלהבתי נורה מה OC הראשון שלי מ 2.4 ל 2.65GHZ. עכשיו לאט לאט הגעתי ל 3GHZ עדיין עם קירור STOCK!!!. הטמפי נעות בין 26-31C בלי עומס ו 44-50C בעומס מלא (תלוי אם אני מפעיל מזגן בחדר) הזכרונות שלי KINGSTON PC 3200 רצים כרגה ב415MHZ ביחס 5:4 (הוא לא מוכן לקבל 1:1, הוא פשוט לא מאתחל) חוץ מזה הטיימינג שלהם הוא 2.5-4-4-8 ולמען האמת זה לא אומר לי הרבה אז מה אתם חושבים? ובבקשה אני צריך עזרה בשיפור הטיימינג של הזכרון (אם זה אפשרי) ובכלל כדאי להשאר איפה שאני או להמשיך הלאה? או אולי לרדת קצת
-
- 12 תגובות
- 747 צפיות
-
-
קניתי לפני שנה וקצת את המעבד שלי AMD AthlonXP 2800 - יכול להיות שהמכפלה שלי הגיעה פתוחה?
-
- 4 תגובות
- 484 צפיות
-
-
שלום יש לי זכרונות rdram תוצרת סאמסונג של 64*2 יש עליהם מין שכבת הגנה כזאת כחולה האם היא תקרר אותם מספיק כשאעשה oc על הזכרונות או שצריך משהו נוסף ? כשאני עושה Oc על הזכרונות בלבד משנה אם המחשב שלי מקורר ? אם כן האם אלה טמפ' טובות בשביל הoc ? ד"א זה עומד להיות הoc הראשון שלי יש לכם טיפים כלשהן ומדריך בעברית אשר יתמוך ? תודה
-
- 3 תגובות
- 478 צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות OC בקרוב אז רק רציתי להבהיר כמה דברים לפני שאני הורס לעצמי את המערכת, אז אם מישהו יוכל לתקן אותי אם אני טועה אני אשמח. יש לי לוח של אביט (NF7-S ) עם הביוס פוניקס אוורדביוס. 1. עלי לעדכן את הביוס לפני האוברקלוק? מה זה בכלל יתן לי לעדבן אותו? 2. אני נכנס לסופטמניו3 ודרך שם אני מנהל את כל התהליך, נכון? יש לי מעבד 2500+, אז בCPU operating speed אני מגדיר 3200+ לפני או אחרי שאני מעלה את External Clock ל200? 3. יש לי זיכרונות במהירות 400 מגההרץ, אבל הבנתי שהמעבד פועל ב333, את מה אני צריך לסדר על מנת שאני אנצל את מלוא המהירות של הזכרונות? (ועל איזה יחס לשים את היחס באס זכרונות)? 4. אני חושב שהמכפלה שלי לא נעולה (כי אני יכול לשחק עם ההגדרות שלה בביוס ולשנות את הער…
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
barton 2500 או AMD Athlon XP 2700+ (לאוברקלוק כמובן)
-
- 14 תגובות
- 842 צפיות
-
-
1) על הכרטיס מסך : מאיפה אני משיג צלעות קירור לזכרונות ומאוורר חדש לליבה ואיך אני מדביק את הצלעות לזיכרונות ואיך אני עושה OC לכרטיס מסך בעזרת התוכנה :POWERstrip 2) למעבד: יש לי זיכרון SD RAM 133 MHZ 128 MB וה FSB של המעבד הוא 133 MHZ ..... א)מה הבאס של המעבד ?????? ב) מה המהירות המקורית של הזיכרון ????
-
- 1 תגובה
- 496 צפיות
-
-
-