אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לשפר קצת את ביצועי המחשב שלי. עכשיו המטרה היא שמשחקים ירוצו חלק וגם יראו טוב. המחשב הוא פנטיום 4 2.6 זיכרון פנימי 256MB כרטיס מסך Radeon 9600 pro ולוח אם של אסוס (אין לי מושג איזה דגם) עכשיו המחשב עבד בצורה דיי איטית במשחקים, אבל אחרי שהרכבתי לו היום מאוורר 120 מ"ל (מכניס אוויר) הביצועים השתפרו בצורה משמעותית ביותר (אוטוטו אני ישים גם מאוורר חמוד שיש לי על הצ'יפסט. חרא לוח אם....מתחמם מהר...). משחקים כמו NFS:UG עובדים לי ללא קטיעות ועל הרזולוציה והגרפיקה הגבוהה ביותר שאפשר להשים. אבל כמובן שעם השיפור, בא התאבון.... דבר ראשון - ריפרש רייט - כמה להשים ? האם להשים על 120 (הכי גבוה שאפשר להשים (כתוב על הקופסא של הרדאון) או להשים קצב ריענון אחר ? שאני עובר לסימניה …
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
1. איך אני יודע אם יש לי NForce2? 2. זה יכול לפעול גם אם אין לי Nforce2?
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
-
הי חברה לא מזמן התחלתי להתעניין באובר קלוקינג ואני עדין לא כל כך מצליח הלוח אם שלי היא : ASUS A7N8X-X ומעבד 2500 AMD BARTON תודה למי שיעזור לי ??? ??? ???
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
אוקי אז ככה שוב כרגיל ניסיתי להגיע לOC קצת יותר טוב מה2500@3200 שהיה עד עכשיו, ומשום שהיו עולים לי מסכים שחורים מספיק שהייתי מעלה 5 MHZ אז התייעצתי אם חבר והוא אמר לי שבחלק מהביוסים של הNF7 צריך לבטל את הInterFace כדי להגיע לOC גבוהה יותר אז ניסיתי את זה ואחרי 10MHZ התחילו לעלות לי מסכים כחולים, עכשיו אני מציין את זה שהמחשב היה יציב ללא מתח בOC של 2500@3200 אז הייתי ללא מתח, ודבר שני זה שהורדתי תיזמונים לזיכרונות מ3 ל2.5 וגם הם ללא שום מתח, עכשיו הבעיה היא אי יציבות מחוסר מתח? או בעיה אחרת? תודה מראש. עריכה: שחכתי לציין שגם שהחזרתי לOC של ה2500@3200 המחשב העלה מסכים כחולים (כולל ניסיונות לעלות מתח). טמפרטורות: מעבד במנוחה 32-36 ומאמץ 38-42.
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
-
כי אני לא מוצא ...למישהו יש את הלוח הזה ?
-
- 2 תגובות
- 449 צפיות
-
-
שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי AMD 3000 TWINMOSS 1024 EPOX 8KDAJ אבל התוצאות לא משהו... רק 5 מגה הרץ לזיכרון! ( הוא ישן ) אבל בכל זאת חשבתי אולי אין לי נעילה ל APG\PCI! ואין לי שום דרך לבדוק זאת כי בכל התוכנות לא ראיתי אינפורמציה על כמה עומד ה PCI במגה הרצים! למישהיו יש רעיון איך אני בודק אם הנעילה בביוס שעומדת על 66 באמת מבוצעת?!!! תודה רבה זה חשוב לי
-
- 2 תגובות
- 459 צפיות
-
-
החלתי לעלות כקצת את היכולות של הכרטיס מסך שלי בגלל שהתחילו להגיע משחקים חדשים לשוק, והכרטיס שלי מתחיל להראות סימנים שהם גדולים עליו. אז הכרטיס שלי מסוג GF4 TI4200 agpX8 של Albatron עם 64MB וזיכרונות של סמסונג 3.3 NS. אז העלתי את התדרים של הליבה ל275 והסטוק הוא 250, והעלתי את הזיכרונות ל570 (285 Mhz) והסטוק היה על 512, זה בערך ברמה של הכרטיס TI4800SE, אולי טיפה יותר. הכרטיס עם הקירור הסטוק שלו לליבה בלי קירור לזיכרונות. לאחר הOC שנעשה עם התוכנה RivaTuner, עשיתי שלוש בדיקות עם 3Dmark2001SE, ובשלושת הבדיקות קיבלתי תוצאות נמוכות יותר מהתוצאות שקיבלתי שהכרטיס היה הלי OC במהירויות סטוק. התוצאות עם OC נעו בסביבות ה10500-10800 ובלי הם נשקו ל12000 איך זה יכול להיות? המעבד והזיכרו…
-
- 2 תגובות
- 457 צפיות
-
-
לא זוכר איפה מישהו פעם אמר לי שניתן לחבר מאוור של ספק כוח ישן למחשב ושהוא יקרר כמו מאוור רגיל הטמפרטורות שלי במחשב על הפנים כרגע יש לי בעיות חמורות של חום לוח אם: 36 מעלות מעבד: 42 מעלות הרדיסק 80 גיגה: 40 מעלות הרדיסק 120 גיגה: 41 מעלות יש לי מאורר אחד של CPU ומאוור של ספק כוח ישן איך ניתן להשתמש בהם לשם קירור טוב יותר של ההרדיסקים ושל המחשב והספיו בפרט
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
המפרט שיש לי בחתימה. כמה אני יכול להגיע איתו? והמעבד זה P4 1800 A נורטווד, סוקט- 478 ,FSB 400. אני כרגע על מהירות 2466. בFSB של-548 במקום 400 סטוק. אני כבר כמה זמן עובד על המחשב באוברקלוק כמו שמפורט בחתימה שלי ואין לי בעיות. הטמפ' של המעבד נמוכות במנוחה 32-36 ומאמץ 44-46. המחשב עובד לי ממש טוב האם עוד אוברקלוק יעזור? כי אני לא מצליח לעבור את ה-145 בבאס ושיהיה יציב או שהמחשב לא עושה בכלל פוסט. אני עכשיו על באס 137 במקום סטוק 100 , ועל וולטאז' סטוק. נעלתי AGP וPCI . יחס מעבד לזיכרון 1:1 והזכרונות שלי יותר מהירים ממה שהלוח תומך אז הזכרונות לא מגבילים אותי ב-OC. אז מה שמגביל אותי זה המעבד שבסטוק עובד על 400 FSB ועכשיו העליתי אותו ל-548? או שאני אני צריך להוסיף וולטאז' למעבד?…
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
יש לי את המעבד הזה עם קרור סטוק ושמתי לב שעם מזגן בחדר המעבד על 49-50 במנוחה והלוח על 34 עם המארז של קומפיוקיס 6A19 (שאמרו שהוא מאוד מאוורר) לחבר שלי יש INTEL 1.5 עם ליבת ווילמייט גם עם קרור סטוק ומארז ג'נרי עם 80 מ"מ מאחורה ומקדימה ועם אבק בסינק בלי מזגן וחדר חם ואצלו זה 35 ככה! איך זה יכול להיות? הליבה של האינטל הזה כל כך קרירה?
-
- 2 תגובות
- 455 צפיות
-
-
תגידו מה זה עוזר אם אני משנה את המכפלות והאם זה מסוכן (צריך קירור יותר טוב וכו....) כי אני לא מבין בזה ואני לא רוצה לגעת סתם ככה
-
- 2 תגובות
- 479 צפיות
-
-
חברה, ניסיתי לשנות מכפלה לXP 64 +2800 (לוח Abit KV8 Pro). גם ה CPU RightMark וגם ישירות בביוס אני לא יכול להציב מכפלה גדולה מ - 9 . לדעתכם המגבלה היא בביוס או במעבד?
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
איפה אני יכול לקנות בלוק מים לסוקט איי במחיר סביר פחות ממאתיים שקל. ראיתי בפנדה ובאיאמפי בשלוש מאות אבל חבל לי על הכסף כי יש לי אחד שהכנתי לבד והוא סביר. יש עוד מקומות שמוכרים בלוקים לקירור מים?
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי ר8500 128מ מבית ספייר הורדתי לאחרונה את פאור סטריפPowerStrip לאיזה פרמטרים אני יכול לקחת את הכרטיס הנוכחי ללא קירור נוסף אלא מקורי(מאוורר חזק)בתנאים סטנדרטים? ידוע לי שאתם לא יכולים לדעת בדיוק אבל הסביבות! בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
יש לי AMD Athlon XP 2000+ יש לי Thermaltake Volcano 6, זה מספיק בשביל לעשות אוברקלוק? אבל אני רוצה לעשות אוברקלוק משמעותי, כמה אנשים אמרו לי שאני לא יכול בגלל הזכרונות 512DDR 266MH, זה נכון? Field Value Sensor Properties Temperatures Motherboard 45 °C (113 °F) CPU 53 °C (127 °F) Cooling Fans CPU 7031 RPM Chassis 2519 RPM קצת פרטים על המערכת: Field Value CPU Properties CPU Type AMD Athlon XP 2000+ CPU Alias Palomino CPU Stepping A5 CPUID CPU Name AMD Athlon XP 2000+ CPUID Revision 0662h Sensor Properties Tsystem 45 °C (113 °F) Tcpu 54 °C (129 °F) Fcpu 7337 RPM Fcase 2519 RPM Vcore 1.78 V Vio 3.25 V Vdimmvtt 1.33 V CPU Speed CPU Clock 1674.19 MHz CPU Multiplier …
-
- 2 תגובות
- 447 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי לוח גיגהבייט Intel i875P AGPSet BIOS for 8IK1100 F10 AWARD BIOS עם מעבד 3ג 512 עם 2*256 קינגסטון 400m שאלתי היא כיצד אני עושה לו oc והאם ניתן לבצע זאת ללא תוספת קירור אלא בקירור מקורי אולי הוספתי לו 2 מאוורים קטנים לקרר את ההארד-דיסקים אבל לא יותר הטמפ של המעבד היא 42 43 במצב מנוחה בתודה מראש אלעד
-
- 2 תגובות
- 420 צפיות
-
-
אז ככה.. הגיעה לידי מערכת של PII 266MHZ Deschutes, כרגע הוא פועל על 400MHZ. הלוח הוא Sis5600, דגם 35-8819-02, כ. מסך Geforce 1 64Mb. אז ככה.. לקחתי את הלוח, עם הג'אמפרים קבעתי לו 100 FSB ו 5 Multiplier Freq. הבעיה היא שהוא עומד על 400.9 ב Core Speed, לפי CPU-Z, במכפלה של 4. ניסיתי להחליף את המעבד עם מעבד אחר שיש לי מאותה הסדרה, איתו המכפלה נשארה על 3.5, למרות ששוב, בלוח, היא מוגדרת 5. האם מישהו יודע למה אני לא יכול להגיע למכפלה 5? האם זה הגיוני שהמתח של המעבד הוא 3.056V? והאם מישהו יודע איך עושים OC לכזה מעבד, ויכול להפנות אותי להוראות באינטרנט? חשוב לציין שאותו המתח נשאר ב2 המעבדים שבדקתי. עכשיו יש לי מעבד אחד שאני יכול להרוס.. אז אל תחסכו ברעיונות תודה! נדב.
-
- 2 תגובות
- 473 צפיות
-
-
תמליצו לי על שילוב של נחושת + מאורר.. ויש ברשותי מאורר של P4 2.4 וגם של ספק.. (תגידו לי להשתמש בהם רק אם הם חזקים יותר...) אני רוצה קירור שלוקח את של לידתטק כמו מים אז תמליצו לי בבקשה...
-
- 2 תגובות
- 458 צפיות
-
-
-
איך עושים אוברקלוק למעבד.אני לא יודע כלום על הנושא אז נא לפרט. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
האם קירור יותר טוב יעזור? או שיש משהו אחר שאפשר לעשות?
-
- 2 תגובות
- 601 צפיות
-
-
יש לי MX 440 של XFX והוא ב-OC core: 340 Memory: 310 עם הקירור סטוק(צלעות על הליבה וזהו) עכשיו אם אני יוסיף מאוורר על הצלעות ויוסיף סינקים לזיכרונות זה אני יוכל להגיע ל-370 לליבה ול-350 לזיכרונות?
-
- 2 תגובות
- 408 צפיות
-
-
יש לי איזה מאורר שקניתי מחשב חדש הוא אמר לי שזה מומלץ.. אז קניתי! המאורר זה מתחבר ליחבור (לא בטוח) של הAGP זה מאורר לא רגיל...... משהו מכיר את המאורר הזה זה מאורר טוב?
-
- 2 תגובות
- 452 צפיות
-