עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. טוב, הצלחתי להמהיר את המערכת ללא תקלות בשתי דרכים: 1. העלתי ל200 mhz את הבאס והמעבד תקוע על 8.5, (אם אני מעז להעלות אותו ל-9 המערכת משתתקת ואני חייב לאפס cmos) 2.הבאס "תקוע" ב148 והמעבד מגיע עד ל-13.5 הייתי רוצה לציין שמהירות המחשב באפשרות הראשונה היא 1700 mhz ובאפשרות השנייה 1980 בקירוב, אבל, יש הרושם שהאפשרות הראשונה מהירה יותר..... מה אתם חושבים? האם באמת הגעתי לקצה גבול היכולת? המטריד הוא שהמעבד שלי ממש חיה רעה בהמהרות הוא לא מתחמם בכלל ורץ כמו מטורף רק הבאס תקוע לו שם ב-148... תודה

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by shainov,

שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל בחתימתי. כרגע המערכת יציבה מאוד ועומדת על 445 FSB ומתח של 1.29 למעבד ו 1.9 לזיכרונות (לאחר בדיקה של 4 שעות עם OCCT), שמתי לב שבמשחקים לאחר כ40 דקות המשחקים/אפליקציות קורסות לי למרות שבפריים 95 וOCCT לא קורה שום דבר. יש לציין שכ.מסך מומהר (9600GT) מ700 ל750 בליבה ול1870 לזיכרונות (שוב נבדק מעל לשעה וחצי עם OCCT בבדיקת GPU ולא קרתה שום קריסה של מערכות. האם הספק לא מספיק למערכת הנ"ל :SEASONIC 500W מודולרי. כמה וואט לוקחת לי כל הערכת ברמת העיקרון לפי הOC הזה? אודה לתגובות.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by yot,

ואני חשבתי שכבר אי אפשר לשפר את ה-SLK-900.... http://www.systemcooling.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1077 - ביקורת.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. אוקיי, אז התחלתי באוברקלוק למעבד, עדכנתי לגרסא 1.1 של הביוס, אך אני חושב שהיא מזייפת כי לפי הביוס (וסנדרה) אני ב-47-48 ב-Full load ובלי O/C אני ב-39-40 ~ ב- Full load עכשיו אני על 10.5*190, יציב -5 שעות בפריים, בלי VCORE בכלל. אני חושב שאני יכול להגיע הרבה יותר רחוק אבל מה שמונע ממני זה החשש מהטמפ', אם מישהו יכול לעזור לי להשיג את הביוס העדכני ביותר אודה לו מאוד (לוח - Abit nf-7 rev 2) 3D mark score - 8793

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by avi2014,

עכשיו עשיתי oc מ1700 ל2.05 העלתי fsb מ100 ל118... גם את הזיכרון העלתי מ133 ל156.. העלתי מתח למעבד בעוד 0.100 יש לכם עוד המלצות?

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. ל-260GTX 216 Core במידה ואני רוצה לשמור אותו יציב?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. השאלה בכותרת... חיפשתי פה: http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_striker_ii_formula/6.htm הדרכה איך לעשות, אבל לא הבנתי כלום ולא מצאתי איפה משנים את ה FSB של המעבד.. אשמח אם תדריכו אותי מהתחלה עד הסוף... מה לשנות, איפה ולמה..

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by sxs,

או: מה לא לשכוח כשמתקינים היט סינק. AMD 1.4Ghz ASUS A7M266 היום בבוקר החלטתי שאני אתקין את ה-CopperOrb שלי מחדש לפי המדריך של KoM. אז עשיתי הכל כמו שצריך רק בסוף, כשאורב היה במקום שחכתי לחבר אותו ללוח ;D הדלקתי את המחשב, שיטטתי בביוס, ראיתי 43 מעלות מעבד(וכמובן ידעתי שזה בגלל שהרגע פתחתי אותו) ולא שמתי לב שאין את ה-RPM של המאוורר. יצאתי מהביוס, הווינדוס עלה, מיד הפעלתי את הProbe ואז ראיתי מעבד ב- 66 מעלות ומאוורר לא מסתובב ברוב טיפשותי גם עשיתי Shut down מהWin וכשראיתי שזה לוקח יותר מידי זמן אז משכתי את הכבל של החשמל. למזלי המעבד שרד(האורב היה רותח אגב). עכשיו אני על 100Mhz Bus (=1050Mhz מעבד) כדי לקרר את המסכן. 32 לוח 53 מעבד. אני מקווה שלא עשיתי נזק כלשהו...…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by dmanbuhnik,

שלום לכולם, לפני זמן מה הרכבתי את המחשב החדש שלי, ומכיוון שלא היה לי יותר מדי זמן (וגם לא קיבלתי עוד את הבקר) השארתי את המאווררים של המארז במקומם (מארז P182). היום היה לי מעט זמן פנוי והחלפתי למאווררים של SCYTHE (מסוג Minebea 1100RPM), הם הרבה יותר שקטים אך.... חלשים לחום של באר שבע (חום זה לא מילה) אני צריך המלצה למאווררים חזקים יותר שמתחברים ב3PIN (חיבור ללוח אם), או ב4PIN (גם חיבור ללוח אם בתצורת PWN) אבל לא מולוקסים (אני צריך שיתחברו לבקר של SCYTHE) מבחינת מחיר - לא כזה קריטי, גם 100 ש"ח למאוורר לא יגרום לא לפשיטת רגל חשבתי על: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1819 בתצורת ה1900RPM שימו לב שחשוב גם השקט, עקרונית הייתי יכול לקחת מאווררי DELTA צווחניים שאנ…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by shaks,

יש לי את המפרט בחתימה ואני מעוניין לבצע OC אבל אני לא יודע ממה להתחיל אז בבקשה תעזרו לי תודה לכל העוזרים

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by miky,

חברה גיליתי למה אני לא יכול לישון בלילות מאוורר הוונטק משגע אותי לפני חודש כשה קניתי אותו שמתי אותו על סינק של המעבד לא שינה כלום כיום אני זקוק לסינק חדש הינה החוקים ביצועים טובים,שקט מאוד,בתקציב של 180 שקל,לא זקוק לחורים,פועל היטב במארז מאוורר חלקית

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by contA-,

שלום לכולם! אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד,לזכרון ולכרטיס המסך שלי ולכן אני זקוק לאמצעי קירור מתאימים למחשב. מאחר שאני לא מבין בנושא ממש אני באתי לפה אז ככה: יש לי תקציב של כ-500 ש"ח עבור כל אמצעי הקירור שאני אזדקק לאחר ביצוע האוברקלוק. לידע כללי: טפמ' המעבד שלי בזמן פעילות רגילה היא 45-55, ובזמן מאמץ (הפעלת משחקים וכו') היא 55-60. וטמפ' הלוח אם בזמן פעילות רגילה היא 35-40, ובזמן מאמץ היא 40-45. לפי מה שהבנתי עד היום אלו טמפ' די גבוהות אז תתחשבו בזה כשתתנו לי את דגמי האמצעים לקירור המחשב. מפרט המחשב שלי הוא: מעבד: P4 2.53 533 mhz לוח אם: ASUS P4P800 Deluxe כרטיס מסך: ATi Radeon 9500Pro זכרון: 2X256 MB DDR 333 mhz (אני לא יודע של איזה חברה,אבל הזכרון פעל …

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אמממ חשבתי על זה http://www.thermaltake.com/product/DCfan/Combo/a2329/a2329.asp .. אם יש אחד יותר טוב שיותר משתלם אז תתנו לינק או את השם וכו' ....

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by The-Q,

אז ככה, בקרוב אני יוסיף תמונות של הבעיה אבל זה הולך ככה: יש לפלייסטיישן (2) שלט רחוק (ולא הכחולים האלו, אלה השחורים הגדולים). לקחתי את הרסיבר של השלט, חיברתי אותו לכבל מאריך של פלייסטיישן, ובצד השני של הכבל, הורדתי את הפלסטיק, וחיברתי למתאם COM. התוצאה היא שהפין ה-1,5,7 של המאריך של הפליסטיישן (משמאל לימין) מחובר למחבר של ה-COM. חיברתי את המתאם של ה-COM למחשב דרך COM1, הפעלתי WINLIRC ולא הצליח לזהות. חשבתי בהתחלה שזה היה בעיה השלט, שהיה מקורי של סוני, אז החלפתי לשל אחר (שניהם עובדים - בדוק!) וגם לא עבד. יש לי תחושה מוזרה שהבעיה היא ברסיבר.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by raz002,

יש לי מעבד פרסקוט 2.8 אני מתכנן לבנות לא מערכת קירור במים לפי המדריך של עופר לביא מישהו ניסה לכמה זה יוריד לי את הטמפרטורה האם זה מסוכן או שזה מערכת טובה? דבר שני איזה משחה כדאי לי לקנות? במחיר סביר קלה לשימוש שלא מסוכנת...

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מצורף קובץ עם נתונים קיימים עכשווים. מעוניין לבצע המהרה ללא הוספת רכיבים ותוספות "מקצועיות". לא מבין בהמהרה, בחנות אמרו לי שהמחשב טוב מאוד לביצוע המהרה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Transfer,

אתם יודעים.. הכיס הזה שמתחבר כמו מאוורר לחלון שיוצר תעלת אויר למאוורר של ה CPU היה לי אחד כזה ואבד לי למי שיש מיותר או הכוונה מאיפה אוכל לרכוש את זה אשמח אני מראשון

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אהלן ושוב פעם תודה לכל החברים שעזרו לי בתרדים הקודמים שלי. אז ככה, קניתי בתיאלנד קירור למעבד p4, 2400mhz שנקרא BigTyphoon ב120שקל עם משחה טרמית של Artartic Cooling אני חושב. התקנתי את הבהמה הזאת על המחשב והוא עובד נפלא (במנוחה): הלוח אם שיש לי דיי מעפן לצערי - Asus P5S33 זכרון 512ddr כרטיס מסך: Leadetk 6600GT בתוכנה EVEREST טמפרטורת המעבד שלי יושבת על 14מעלות מה שנראה כמו זיוף של החיישן כי בתוכנה של הלוח אם מראה לי 22-24 תלוי כמה זמן המחשב עובד. עכשיו לאחר שיש לי את כל הכלים והאמצעים לעשות OC מוצלח ולנסות להגיע ל2800 לפחות שהתקווה היא להגיע ל3אלף, מה שאני צריך לעשות זה: א- בדיקת טמפטרות במאמץ לפני אוברקלוק ב- להעלות את מהירות הלוח או איך שלא קוראים לזה מ133 שזה…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. יש לי חומרה שאמורה להיות חמה מאוד ואני עוד רוצה לעשות לה OC ואני מעוניין בקירור טוב מאוד. מארז אלומיניום וזלמן 7000 למעבד כבר יש לי. חשבתי על כל אחד מהפריטים האלו: ¤185 za-80dhp ZalmanTech®-VGA Cooler ZM80D-HP \ Thermaltake CL-G0009 (Schooner) ¤152 Thermaltake 80MM 4 Channel VR Case Fan A1873 ¤665 tt-wc Thermaltake®-Big Water Liguid Cooling System ¤20 ars-sl Aractic Silver-Alumina Thermal ¤40 hdc-go קירור לכונן קשיח/מוזהב ¤38 crc-u01-co קירור זיכרון/נחושת-Coolermaster בעיקר לכרטיס מסך שאני רוצה רוצה לדאוג לקירור טוב מאוד. הכרטיס מסך שלי הוא SAPPHIRE (ATI) X850XT PLATINUM EDITION VIVO 256MB 256BIT DVI Dual והוא מתחמם בקצב לא נורמלי והחום עבודה שלו בנורמל הוא 80 מעלות ואת ז…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Psychopath,

Okay, here's my CPU status as we speak: AMD Athlon, 2362MHz, 512KB (0% Load) @ 50°C (Fan @ 4272 RPM), Core @ 1.936V / Case @ 28°C I'm a little afraid such a temperature / voltage could be lethal for the CPU :\ Should I be glad and leave it this way or downclock ? When i just leave the CPU at 11x200mhz i don't have to raise voltages at all, and thus.. 31c-35c temperatures... P.S. Will cleaning the HSF and entire cooling system (all fans .. but still) from dust help lowering the temps?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by 10GaZ,

הפורום מוצף ביתרונות האוברקלוקינג ומשתמשים שביצעו OC מטורף ושיפרו את ביצועי המחשב בעשרות אחוזים ואף יותר. השאלה היא אם אפשר לשפר את הביצועים בצורה כל כך משמעותית ב"חינם", מדוע היצרנים לא עושים זאת מלכתחילה? התשובה מהווה למעשה את החסרונות של ביצוע הOC. מעבר לתוחלת חיים מופחתת (בכמה מופחתת?), סיכון המערכת (מי שלא מבין מה הוא עושה עלול להזיק), ואיבוד האחריות על הרכיבים, מהם חסרונות האוברקלוקינג?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by arnoNz,

איזה קירור לזיכרונות אתם ממליצים מה נחשב הכי יעיל ?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by ofir123,

היי, אני רוצה לקדוח פתחי איורור כמוהו http://buyom.fcpages.com/side.JPG איך אני יוצר את הגלים האלה? לשרטט אני לא יודע, אז אני מחפש שבלונה או משהו.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by roma4k,

ערב טוב. רציתי לדעת אם אני עושה OC אז האחריות נעלמת? יש איזשהי דרך להוכיח שעשיתי OC? תודה. חג שמח.

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by ToMuSH,

שלום, אני בעזרת השם קונה שבוע הבא מעבד E5200 ואיתו לוח חדש, זה: http://tahlit.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1222088&seaWordPage=%D7%9C%D7%95%D7%97+%D7%90%D7%9D 1. עכשיו, אני רוצה לדעת אם החברה הזו, ASROCK, היא חברה שאפשר לסמוך עליה, ז"א האם היא איכותית? 2. האם ספק ENERMAX 350W יחזיק את המערכת עם OC דיי רציני? (לכיוון ה- 4GHZ יחד עם קירור חזק, בסגנון V2 של OCZ) 3. אמרו לי שאני יכול להגיע איתו עד ל 4GHZ בערך, ואני סתם רוצה לדעת בשביל ידע כללי וכי זה מסקרן אותי, איך אני יכול לראות את זה? איזה נתון מראה זאת שם? אני יודע שזה מכפלה כפול תדר באס או משהו, אבל לא מצאתי משהו כזה.. בקישור שהבאתי ניתן לראות את ה"מפרט" של הלוח הזה. תודה מראש ולילה טוב.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.