עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי שלום לכולם, שידרגתי למפרט הזה לפני כמה ימים ואני ממש בתחילת הדרך בOC שלו..אפשר לאמר ביום הראשון. רציתי לדעת אם תוכלו לסייע לי להגיע לתותאות טובות יותר(הבנתי שהלוח הזה עם מעבד 4 ליבות מסוגל להגיע ל460FSB ),אני יציב נכון לעכשיו(בדיקת מאמץ Orthos 20 דקות סה"כ) על 3.4GHZ ,טמפרטורות: 42 במנוחה,65 במאמץ..פחות או יותר.הביוס הוא 0403 של ראמפאג' פורמולה. נתונים מהביוס: CPU Ratio Setting_______8 FSB Strap to NB________Auto FSB Frequency_________425 PCIE Freq_____________Auto DRAM Freq____________DDR2-1066) DRAM Command Rate___Auto DRAM CLK Skew Ch.A___Auto DRAM CLK Skew Ch.B___Auto DRAM Timing Control____Auto DRAM Static Read______Auto DRAM Dynamic Write____Auto …

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by NuXeR,

שלום לכולם, בשעה טובה סיימתי להרכיב את המחשב החדש שלי. לב המפרט הוא כדקלמן: Intel Core2Duo E8500 (Stepping E0!) [ThermalRight Ultra 120 Extreme + 120mm Xilence Fan] DFI DK X48-T2RS OCZ Reaper 4GB DDR2 1066Mhz CL5 Sapphire Radeon 4850 Crossfire [ + 2 AC TwinTurbo] Antec NeoPower 550W ניסיתי להתחיל בOC, העליתי באס, שיחקתי עם הזכרונות, עם המתחים... משום מה תמיד זה קורס לי. הסטפינג הזה E0 של המעבד הגיע ל-4800 על קירור אוויר באיזה פורום שעשו לו בדיקה. אצלי ל-4500 לא הגעתי איתו. אשמח אם מישהו יוכל להדריך אותי ולכוון אותי, אפילו העלאה קטנה לבאס 400 נכשלה - אני לא יודע מה לא בסדר. כרגע אני עובד בסטוק, ואפילו עם OC קטן לכרטיסי המסך (והכל בסדר). הטמפ' טובות מאוד, הדבר היחיד שמתח…

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by hck,

שלום! היתה לי בעיה בהתקדמות של OC לפני כמה זמן, וכמה גולשים בפורום כאן אמרו לי היכן יכולות להיות הבעיות. קודם כל, זה המפרט: מארז: ג'נרי, עם תוספת מאווררים (גם למעלה). ספק: ג'נרי. לוח אם: ABIT AI7 מעבד: P4 2.8 HT 800Hz זכרונות: ADATA 2x512Mb 500Hz (כרטיס מסך:Geforce FX 5900XT Gigabyte) הגעתי איתו לOC (הכי יציב) של 3600Hz -באס 257 , עם טמפרטורה של - CPU:50, PWM:53 . (** הכי מצחיק, שבלי OC הטפמרטורות כמעט זהות - הבדל של 2-3 מעלות) הבעיות שאמרו לי כאן היו, שכנראה הספק לא עומד בעומס, או שהסטפינג של המעבד לא טוב. אז הנה השאלות שלי: א. איזה ספק חזק ויציב אני יכול לרכוש, או לחלופין, האים יש מארז טוב (איוורור וכ"ו) שכולל ספק טוב (כמובן בתוספת קטנה) ואז אני ארוויח פעמי…

• 11 תגובות
    • 741 צפיות
  4. Started by iwm,

טוב אז עשיתי OC קטן ככה לסמפרון שלי והצליח עכשיו הFSB שלי עומד על 222 והוא גם יציב בPRIME ברגע שאני מעלה אותו ל223 הוא הופך להיות לא יציב בPRIME95 ועושה אררור אחרי כמה דקות של עבודה מה שכן הצלחתי להפעיל את המחשב עם FSB של 235 ועשיתי SUPER PI יצא תוצאה של 48 שניות!! אז ככה הנה כל הפרטים אולי תוכלו לעזור לי להעלות את המהירות ועדיין לשמור על היציבות?? דרך אגב למי שלא יודע בלוח של אביט אפשר להעלות את המתח למעבד באחוזים זה הולך 6 אחוז 12 אחוז ו14 אחוז והמתח לזיכרון הולך בקפיצות של 0.05 [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 565 צפיות
  5. Started by LockOn,

(נערך מ:Thermaltake Big Typhoon VX לא מקרר טוב.. ) היי, קניתי מארה"ב את הThermaltake Big Typhoon VX המפורסם ובשתי צידיו התקנתי שתי מאוררים 140 מ"מ כל אחד שמוציאים אוויר... קניתי אותו כי אין לי כסף לשדרג את המעבד ותכננתי לעשות OC.. אז לפני שהתחלתי בדקתי את הטמפ' (בחורף חשוב להגיד.. לפני כמה ימים כשממש קר).. הבדיקה בוצעה עם SPEEDFAN וOCCT במהיריות סטוק של המעבד. בזמן מנוחה: 35-43 מעלות צלזיוס זה גם חם לתקופה אבל מילא.. בזמן מאמץ: מגיע גם ל70 מעלות (!) איך זה הגיוני?? זה ממש לא נראה הגיוני עם הגודל והצורה של החיה הזאת.. המכוון של הRPM הוא על המקס' (2000 RPM).. מה הבעיה פה? (מפרט בצד) תודה רבה לעוזרים..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Red Scorpion,

שלום לכולם. אני ממש חדש בכל מה שקשור לחומרה וזה הצד החלש שלי. בכל מקרה, אני רוצה לעזור אוברקלוק לכרטיס מסך (הגרוטאה, אני יודע) שלי. הכרטיס: Geforce 2 mx 400/400 64 mb. לפי מה שהבנתי אני צריך להוריד את התוכנה הזו... בכל מקרה, אחרי שאני מוריד אותה - מה אני עושה? אין לי מושג בכל הנושא הזה, אז בבקשה תהיו ברורים בהסברים שלכם ובלי מושגים מסובכים מדיי. תודה מראש.

7. Started by Raz Sagi,

הייתי שמח לעזרה בoverclocking ל-r9 295x2 של sapphire אני מצליח להגיע ל1100 Core clock ו1500 mem clock האם ה-Voltage בסדר ואיך לבדוק שהאוברקלוקינג תקין? אשמח להדרכה בנושא, אני די חדש בתחום.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  8. Started by davis5,

קניתי לוח msi neo2 platinum מעבד amd venice 3000 זיכרון 2X256 pc 3200 של ceon [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  9. Started by idofr,

אז ככה הגדרתי אותו (אני מקווה שנכון) ואז אני בא להפעיל אותו הוא כותב שהוא מתחבר לשרת ואז הוא כותב "ERROR 2250: server unavailable" אנשים בבקשה תגידו לי איך מסדרים את זה בתודה עידו

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  10. Started by afik zach,

אני עובד קצת בסוליד והכרטיס מסך שלי לצערי כבר הגיעה למצוי בכל אופן עלה במוחי רעיון שאולי SOFTMOD יעזור אההם... נסיתי בRIVATUNER וכנראה שמשהוא התפקשש ועכשיו גם הדריבר הרגיל לא מגיב בכלל יש כאן משהו שיכול אולי לעזור אם זה? אגב הכרטיס הוא 7600GT הנה קישור למה שעשיתי http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=2

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  11. Started by פלמחון,

אני יודע שנכתב מדריך לתוכנה אבל לצערי לא הבנתי מה צריך לעשות אני רוצה להוריד את המהירות של המאוורר הקידמי במארז כי הוא עושה הרבה רעש (כל הטמפרטורות נמוכות) חיברתי אותו ל fan 2 בלוח האם, שאר המאווררים מחוברים ישירות לספק והם שקטים מאוד , גם הקירור של המעבד שקט אם אפשר להסביר לי בכמה צעדים פשוטים איך עושים את זה

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  12. Started by x-pac,

אני לא מוצא את האפשרות של אוברקלוקינג בביוס שלי ואני גם לא יודע ממש איך עושים את זה יש לי ביוס Phoenix-Award BIOS v6.00PG ועוד משהו אני לא רואה בEVEREST את הטמפרטורה של הלוח שלי ושל הAUX

• 0 תגובות
    • 524 צפיות
  13. Started by Sango,

שלום חברים, צריך את עזרתכם באוברקלוק למערכת, כרגע רק מעבד, שבמפרט .. אני מרגיש שיפור דיי גדול במשחקים כמו GUITAR HERO 3 , כנראה המעבד מאוד הגביל אותי, עכשיו אני לא מצליח לעבור את הבדיקה CPU-FPU כי המחשב פשוט ניתקע בערך בחצי התהליך. המסך עדיין פועל אבל העכבר לא זז.. הזיכרונות הם לא הבעיה בטוח כי הבדיקה שלהם עברה בהצלחה. אני מאוד רוצה להמשיך את האוברקלוק כי זה באמת משפר ותודה לעוזרים.

• 17 תגובות
    • 933 צפיות
  14. Started by razi87,

מחפש עזרה לאוברקלוקינג....די חדש בכל הקשור באוברקלוק,כל עזרה תתקבל בברכה. מארז corsair 900d מעבד haswell 4770k +corsair h100i liquid cooling זכרון g skill ripjaws z 1600 32gb כרטיס מסך sapphire r9 295x2 8gb לוח אם sabertooth z87 asus ספק עדיין בחיפוש.... אני חושב שאני לא באמת מצליח להוציא מהכרטיס מסך את מיטב היכולות שלו ולהביא אותו לאוברקלוק טוב ויציב....לא יודע עם הוא צריך כבלים נפרדים מהספק כח או שכבל מפוצל מספיק....איזה ספק מספיק לכל המערכת?מה יותר חשוב באוברקלוקינג לכרטיס ה core clock או ה memory clock? ומה ההבדל בין pci e 16x ובין pci e 8x? אשמח להסברים בנושאים הנ"ל....

15. Started by hamoodit,

שלום לכולם, המחשב שלי בבסיסו: 2.53 P4 , לוח אסוס P4T533-C/E - 1 ג'יגה זכרון RDRAM PC1066 רוצה להעלות את הביצועים של המעבד.... מישהו ניסה כבר עם הלוח/מעבד הזה ? לא מפחד על החומרה תרגישו חופשי להעלות הצעות !

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  16. Started by orengore2,

שלום כולם. אני צריך עזרה האובר קלוק יש לאחיין שלי מחשב פנטיום 4 2.6 וכרטיס מסך שנתתי לו Palit x800 (שדווקא די טוב) וג'יגה זיכרון דואל צ'נאל אבל, מכיוון שהוא רוצה לשחק משחקים (כמובן לא הכי חדשים שיש) וגם ככה המחשב שלו זז קצת לאט אני רוצה לעשות לו קצת oc מה הבעיה? אף פעם לא עשיתי ואני לא רוצה להרוס לו את המחשב. השאלה שלי היא אם ניתן לעשות איזשהו oc בהתחשב בכך שאני חושב שהספק שלו ג'נרי ואין שום כסף כדי לקנות אחר ו/או להוסיף לקירור נורמלי תודה על התשובות

• 5 תגובות
    • 551 צפיות
  17. [glow=yellow,2,300]****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****[/glow] אז ככה קניתי את המחשב לפני בערך שבועיים שלוש, ישר עשיתי אובר קלוק . מפרט: Dual Core E2180 65nm 65W 2Ghz Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinum 800Mhz CL4 DDR2 1024MB X 2 Shapphire Radeon HD 3870 DDR4 512MB Hec ComputerCase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer pro 7 Seagate 32MB 500GB SATA Samsung 80GB IDE אז ככה. לפני שבועיים בערך עשיתי את האובר קלוק ניסיתי כמה שיותר להגיע אבל לא הצלחתי לעבור את ה 3GHZ ושהמחשב ישאר יציב... הוא התכבה לי בפתאומיות, התוכנה שהמליצו עליה לא הצלחתי להוריד... ויש לי תוכנה מוזרה.. OCCT. עכשיו המחשב גם …

• 12 תגובות
    • 877 צפיות
  18. Started by mj23,

היי... יש לי כרטיס מסך NVIDIA GeForce 7950 GT שפועל על ליבה של 550 ארץ (הדיפולט שלו).... יש לי קירור לכרטיס הכי טוב של זלמן והכרטיס במנוחה משו כמו 47 מעלות ובלחץ משו כמו 67 אז חשבתי לעשות אוברקלוק ...אז התחלתי לעשות והרמתי לאט לאט תליבה לאיזור ה 600 ארץ כלומר העלתי ב 50 ארץ תלביה בהדרגה זה הכן שיפר לי תביצועים משו כמו 450 נקודות ב 3dmark אבל הכרטיס לא עובר ת 70 מעלות בלחץ מירבי אז רציתי להמשיך לעשות אובר קלוק וכאן הבעיה: איך שאני עובר ת 600 ארץ נגיד שם על 605 ארץ אז שאני מריץ בדיקה ב 3dmark זה מתחיל בהתחלה טוב מעלה תפרימיים ואז באישהוא שלב יוצא וכותב תדבר הבא http://img294.imageshack.us/img294/5797/83757583zb2.jpg כמובן שהעלתי תזיכרון גם מ 700 ל 750 ..... לפי המעלות של הכ…

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  19. Started by EliranB,

עשיתי עכשיו OC קטן למעבד 3@3.5 ונתקלתי בביוס במשהו שנראה יעיל רשום שם לבחור סוג זכרון ויש כמה סוגים : AUTO DDR2-533 DDR2-600 DDR2-667 DDR2-800 השאלה היא אם אני יכוון את ההמהירות ליותר גבוהה האם הוא ימהיר את הזכרון ? האם זה יגרום נזק ? יש לי 533 אני רוצה 667 או משהו כזה ... ובכלל אם משהו יכול להמליץ לי על כמה אני יכול לעבוד עם המעבד הזה בלי לגרום לו לבעיות (אין לי כסף לקנות עוד אחד) ... מה המתח האופטימלי למעבד ? כי רשום על הקופסה שלו 1.400 ושמתי ככה וזה מראה לי את המתח באדום בביוס כאילו זה שגיאה אז הורדתי קצת והעלתי קצת וזה עדיין אדום אז החזרתי לאוטו' ...

• 0 תגובות
    • 463 צפיות
  20. Started by bumpd,

הבקשה בכותרת וסתם שאלה יש תוכנה שמוצאת את הmax core וmax mem כמו ati tool אבל לכרטיסים של נוידיה? תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Shay900,

שלום יש לי מעבד ?Athlon64 3000+ עם לוח Asus A8N-E Ultra. והתחלתי לעשות לו OC.. העלתי את הHTT 230, וסבבה. ליותר מזה הוא כבר לא יציב ( מתייצב עוד איכשהו ב234 אבל אני לא אוהב ללכת על החוט ) בקיצור, אמרו לי שאני צריך לעלות באס משהו עם הזכרונות שלא כל כך הבנתי.. ואפשרות שניה - העלת מתחים מה אני פוסל בזמן זה מכיוון שהמעבד בזמן מנוחה מגיע עם קירור סטוק ל36 מעלות ובזמן מאמץ ל45.. אז ניסתי לשחק עם הזכרונות .. העלתי אותם מ400 ל430MZ והמכפלה ירדה ל7, והמעבד ירד ל 1500MHZ והמחשב בקושי תפקד לא יודע למה אז מישהו יכול להסביר לי מה הולך עם הזכרונות והבאס, ואיך אני בדיוק מתקדם למספרים "קצת יותר גבוההים" מ2100MHZ ? תודה ויום טוב.

• 4 תגובות
    • 444 צפיות
  22. Started by tamir2,

שלום לכולם! אז ככה.. התחלתי את האובר קלוק..כי קניתי כרטיס מסך חדש!! ג'יפורס 6600ג'ידי!! והכרטיס הזה פשוט גדול על המחשב שלי!! טוב חחח נחזור לנושא.. המכפלה שלי נועלה על 20! אי אפשאר להזיז אותה.... יש לי אפשראות בביוס לעלות מ100 עד 132... ברגע שזה על 100(שזאת המיהרות הנוכחית) אז המעבד יושב על 2000 מגהרץ..העליתי ל110..בינתים והכל טוב ויפה!! עכשיו הבעיה...ברגע שאני מעלה מעל באס של 120..שזה..2400 מגההרץ...המחשב לא עולה!.. ואני צריך להוציא את הפטריה מהג'מפר...ואז הכל טוב ויפה....השאלה שלי איך אני מצליח לעלות אותו למקסימום אובר קלוק...שזה..2.66..ג'גההרץ...? באס של 132?? אמרו לי שאני צריך לשנות את יחס הזיכרונות והמעבד...ל1:1.... איך עושים את זה? בקשה תסבירו לי עם אחרי שאני יעשה את…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

אהלן אני צריך עצה מכם,המעבד שלי-2.4C GHz יושב כרגע על 3ג'יגה . אני מנסה לגרום לו לעלות יותר אבל הוא נתקע. זאת לא בעיית חום,לא בעיה של ספק כח,שמתי מחלק לזיכרון והוא עובד על 200[הוא מסוגל להגיע ל 227 מבדיקה]. מה הבעיה שלו,למה הוא לא יציב?

• 2 תגובות
    • 406 צפיות
  24. Started by ezx,

שלום לכולם קניתי לוח dfi ultra-d ויש לי כמה בעיות איתו בהתחלה הודעות כחולות בהתקנת ווינדוס החלפתי זיכרונות והבעייה ניפרתה עכשיו לבעייה השניה אני לא מצליח להגיע למהיויות גבוהות כמו כולם פה מישהו יכול להדריך אותי איך לעשות מה לכוון יש לי מעבד 3000 939 תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  25. Started by O.G.D 2k5,

שלום יש לי לוח אם asus p4p800 עם מעבד p4 2.6 478 זיכרון 2X256 ו 2X512 כה אני יודע זה קצת ישן קראתי את כל המדריכים פה לאובר קלוקינג אבל לא הצלחתי להבין כמה דברים... בלוח אם שלי אני יכול לקבוע אם אני רוצה שהמהירות של הזכרונות תיהיה על 166, 200, 400 והמהירות של הכרטיס מסך זה משהו עם 33.3/66.6 משהו כזה, לא הצלחתי בכלל להבין מה זה אומר. אם מישהו יכול להסביר לי על הלוח שלי אני ישמח שאלה שניה אני עשתי אובר קלוק ל 3 גיגההרץ והמהירות של הזכרונות ירדה ל 154 אני קבעתי בביוס שהיא תיהיה על 166 וזה עדיין אותו דבר הוספתי תמונות מcpuz בבקשה עזרהההה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 849 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.