עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אז ככה אני קונה מחר לוח אם EP31 של GA ומתכנן לעשות OC ואבל אני לא יודע איזה קירור יותר שווה לי AC F7P או OCZ ונדטה [ זה הונדטה הרגיל לא 2 ] ההבדל בנייהם הוא 6 שקל.. אז תעזרו לי בבחירה.. תודה לעוזרים..

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  2. עושים OC ידנית או חומרנית? (למעבד) 1. מה זה ביוס ואיך משנים אותו? 2. עושים OC בעזרת תוכנה במחשב או שפותחים את המארז ומשנים שם משהו? 3. אם עושים OC בעזרת תוכנה במחשב אז איך קוראים לתוכנה? אם עושים OC ידנית (משנים משהו בחלקים עצמם, לוח אם וכדומה...) מה משנים, עושים? 4. כשעושים OC למעבד זה גם מעלה את ה MHZ של הזיכרונות או שעושים OC לזיכרונות בנפרד? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  3. Started by boaz,

איך בדיוק שיטת העבודה לאוברקלוק נכון? הבנתי שקופצים בכל כמה מגהרצים ובודקים יציבות. עד שמגיעים לנקודה לא יציבה. מה עושים אז ? (נגיד שטמפ לא בעיה) שמעתי שאפשר לאמץ את המעבד, ככה שהוא מתרגל למהירות (פריםנ 95? סנדרה ? burnin) ואז הוא יכול לעלותץ עוד. זה קורה בטווח של שעות? או אם נותנים למעבד להתרגלל במשך ימים למהירות הנוכחית אפשר להוציא ממנו עוד? או שאפשר לעשות אוברקלוק תוך כמה שעות, וזהו, הפקנו את הכל מהמעבד.. תודה

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  4. חברים שוטטתי פה במהלך הימים האחרונים , רבים הציעו את הביג טייפון אך הוא מעל התקציב שלי. בודדים הציעו את הפריזר 7 פרו והם צדקו ותודה להם ב 150 ש"ח רכשתי לבסוף את הקירור המצוין של AC הפריזר 7 פרו ממש לא מזמן התקנתי אותו . כעת, במקום הרעש המעצבן וה 65 מעלות בממוצע עם קירור סטוק,הטמפ' כעת 37 מעלות לערך (יש לי אינטל D820) אני שומע דממה ומבסוט שרכשתי אותו . אני ממש ממליץ , הוא זול ועושה את העבודה יופי. כעת אני יכול לחשוב על OC מאיפה מתחילים

5. שלום סתם בשביל הניסיון ועוד טיפה ביצועים מתחשק לי לעשות OC ל-A64 3000 שלי..ל-2000Mhz אולי.. עכשיו ניסיתי לעקוב אחרי המדריך ולא מצאתי את העניין של המחלק 1:1, CPU Thermal Trottling, טמפ' כיבוי ונעילת תדר ה-PCIE פרטים על הביוס אם זה יעזור: http://img74.imageshack.us/img74/9258/untitled4343ps5.jpg ואגב המעבד שלי עכשיו בבדיקה ב-S&M הוא על 55 מעלות והמאוורר שלו רק על 3800RPM כלומר זה לא נמוך אבל הוא כבר הגיע לי פעם ל-5500RPM אז אם הטמפ' עולה למה הוא לא מגיע ל-RPM גבוה יותר כדי להוריד ?

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  6. Started by MemoreXx,

שלום, יש לי מעבד : Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz Northwood עם קירור סטוק שמגיע איתו... השאלה שלי, ואולי מישהו מכיר את המעבד הזה היא עד כמה נאי יכול להגיע לאובר איתו עם קירור סטוק? דרך אגב יש לי זכרונות רגילים של קינגסטון 256*3= 768 ולוח אם Gigabyte GA-8ST800 תודה על העזרה.

7. Started by aviram20,

יש לי הארד דיסק של 120 ג'יגה בזמן האחרון אחרי כמה שנויי מודינג שעשיתי במחשב הוא מתקרר יתר על המידה והתוכנה ספידפאן מראה לי שהוא הגיע עכשיו ל44 מעלות איך אני יכול לקרר אותו ?< וכמה מעלות הוא צריך להגיע בישביל להישרף? כרגע הוא ירד כי שמתי עליו את המאורר שלי חח אני מפחד שהוא ישרף חחח תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 593 צפיות
  8. Started by reviZor,

שלום חברים בזמן האחרון אני חושב על לעשות OC למעבד שלי במקום לשדרג את המערכת. המערכת הנוכחית שלי היא: i7 930 @ 2.8Ghz D0 stepping Scythe Mugen 2 Gigabyte x58a - UD3R rev 1.0 Corsais 4GB 1600Mhz x 3 Seagate barracuda 500 GB 7200 RPM Western Digital 1TB 7200 RPM Patriot WildFire 120GB SSD Zotac GTX 680 Corsair TX 750W בדקתי בהדרכות שיש בפורום אבל אני די מפחד להרוס את המחשב לכן אני פונה אליכם, האנשים שיש להם הרבה יותר ניסיון ממני בהמהרות. אני גם הייתי רוצה לשמוע מאנשים שיש להם את אותו המעבד + לוח אם לאיזה קצב הם הצליחו להגיע. במחשב שהיה לי לפני כן לא הייתה לי בעיה בהמהרה מכיוון שזה היה הרבה יותר פשוט (Q6600). בI7 הוסיפו המון אפשרויות לכן אני לא כל כך בטוח במה אני צריך לגעת ו…

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by kudish,

לאיזה מהירות אני יכול להגיע עם e6550 בעל קירור סטוק? זיכרון 800 מגה הרץ לוח אם: p35 ga ds3l/s3l תודה מראש

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  10. Started by UVnet,

יש לי פנטיום III 533B עם באס של 133 לוח אם 820i של אינטל אני צריך עצות איך לבצע אוברקלוק רציני טוב לא חושש מבעיות במקרה הכי גרוע כל העסק ישרף וכך אני אשכנע את עצמי לקנות מחשב חדש... אבל עד אז! אני צריך עצות לאוברקלוק טוב במיוחד

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by idani1983,

קניתי מחשב לפני שבועיים ואני נבהל כל פעם מחדש מהטמפ' היום הגעתי ב COD2 לטמפ של 73 C לכרטיס מסך ולטמפ' של 68 C ל CPU (המחשב היה בהגדרות הכי גבוהות כולל כל הפילטרים) כאשר בד"כ הוא עומד על 50-52 C והטמפ' של הלוח אם היא על 27-29 C הקרור שלי כרגע מאורר 120 מ"מ שמכניס אוויר לתוך תעלה ירוקה שמקררת את ההיטסינק של המעבד ומשם לשאר המארז . מאורר 80 מ"מ שמוציא אויר מאוור סטוק של הכרטיס מסך . המחשב שלי: לוח אם intel D945GCZ מעבד D820 זכרונות 2X512 DUAL 7800GT של PNY כל המאוררים הם סטוק והמחשב לא עבר OC אני מעוניין בקרור חדש לCPU קרור חדש לכרטיס מסך מאורר חדש של 120 מ"מ שיכניס אוויר כאשר התקציב הוא 100-120 דולר אם אפשר מהאתר www.newegg.com או מכל אתר אחר שעושה משלוחים בארה"ב…

• 3 תגובות
    • 475 צפיות
  12. Started by AsD[eyal],

אני פה באיזה מסיבה ראיתי מחשב אני מתחיל בoc עכשיו המערכת היא כזאת 3800x2 am 2 ddr667 5-5-5 ABIT KN9S איך אני מפעיל את אפשריות הoc בלוח הזה

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  13. Started by קלוקיי,

שלום... הגדרתי את הביוס מ Auto ל Manual, והעלתי את ה FSB Frequency מ - 333 ל 377 , ופתאום התדר של הזיכרונות DRAM Frequency קפץ מ - 800 ל 906 זה בסדר????.. הנה תמונה: http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=phpaDMdzw.jpg בבקשה תעזרו ליי תודה...

• 69 תגובות
    • 4.1k צפיות
  14. Started by Qayin,

היי חברים. קראתי את כל הביקורות שיכולתי והגעתי למסקנה שאלו דיי שני הקירורים הטובים ביותר (וגדולים ביותר) שאני יכול למצוא למעבד, יש לי HAF 922 - ככה שאני מאמין שמקום זו לא בעיה. חשוב לי לציין, ההבדל במחיר לא משמעותי, בין 200 ל 235 זה ממש לא קריטי, וכשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי (מעבד i5 2500) התקמצנתי וקניתי זלמן באיזה 100 שקל ועכשיו הוא עושה יותר רעש ממכסחת דשא שנתקע בתוכה רקון. בכל אופן, אני מנקה את המחשב ממש טוב (כל מחשב שהיה לי, כבר שנים.) אבל אני חושב שהמאוור הזה הוא מעבר לתיקון, ולא איכפת לי להשקיע בשביל דממה. - אז אם תוכלו לעזור לי... מה מתוכם הכי שקט? או אם יש לכם המלצה אחרת לקירור למעבד שהוא אמין, עם אחריות (באיבורי) ושקט שקט שקט, אני אשמח לשמוע. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by קלוקיי,

שלום , אני צריך עזרה בהתקנת הקירור vendetta 2 , למה התקנתי אותו והטמפ' היא 55 מעלות במנוחה ובקירור הסטוק היא הייתה 40 מעלות במנוחה מה הבעיה פה?? בבקשה תעזרו לי!! תודה...

• 33 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. הכוונה שהגוף מתחבר ב-4 נקודות בריבוע שגודלו 60 על 60 מ"מ אם משהו מכיר משהו שיכול לעזור לי בזה, זה יהיה מטורף!

• 7 תגובות
    • 725 צפיות
  17. קניתי מחשב חדש והוא הגיע היום, מפרט בקצרה - 7700K , 16GB RAM 3000,ZOTAC GTX 1080 TI AMP EXETREME המחשב עובד, הכרטיס מסך עובד אבל המאוררים שלו לא עובדים בכלל בשום טמפרטורה. עכשיו ראש השנה ועד שיטפלו לי בתקלה יקח זמן , אולי יש פתרון שאני לא מכיר? כל עזרה תתקבל בברכה! שנה טובה!!! פירסמתי גם בפורום כרטיסי מסך.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. קודם כל, המעבד שלי הוא Amd Athlon 64 3200 2ghz socket 475 המארז שלי הוא compucase 6A19B המוכר. החלפתי לו את שני המאווררים לAC 120, ואת קירור הסטוק למעבד החלפתי לפני כמה זמן ל Ac שאני לא זוכר את שמו (לא הפריזר, אלא השני, 90מ"מ מאוורר) בכל אופן, הטמפ' של המעבד עומדת בד"כ על 45-55 במנוחה, ואני לא יודע מה לעשות! החלפתי לפני שבועיים גם משחה טרמית, הטמפ' ירדה ל40 אבל חזרה שוב ל50 (עכשיו היא על 53, החדר מאוורר והשעה 12 בצהריים) בהתחלה ניסיתי בלי דלת מארז, אבל זה לא עזר, אז החזרתי אותה וכרגע יש חלון קטן ליד הHD, אבל אני לא חושב שזה משפיע (זה מול הכלוב אז לא נראה לי שזרם האוויר יוצא משם) אני זוכר שפעם הטמפ' הייתה הרבה יותר נמוכה (אפילו 20-30) אבל אני כבר לא זוכר מה גרם לטמפ'…

• 9 תגובות
    • 786 צפיות
  19. Started by Nirtz,

רציני, אני יכול להכין עליו חביתה המעבד הגיע ל 70 מעלות במאמץ ( AMD 64 x2 5200+ ) והלוח אם ל 50. גם ה HD הגיע לטמפרטורה לא ממש מתאימה. הלוח אם התחיל לצפצף אז סגרתי את המשחק פתחתי את המארז ושמתי מאוורר ליד שיכניס אוויר. הסירקולציה שלי במארז היא כזו : ( יכול להיות שהיא הפוכה, כלומר שהאחורי מכניס והצדדי מוציא ) אין לי מקום לדחוף עוד מאורר ככה שהברירה הכי טובה היא או לעשות חורים במארז שיהיה לאוויר מקום לצאת ולדחוף עוד מאוורר או להחליף את המאוורר צד הנוכחי. מה אתם ממליצים? ואיזה מאוררים טובים יש?

• 2 תגובות
    • 509 צפיות
  20. הקירור הראשון שכבר מחובר למחשב הוא: scythe katana 4 cpu cooler sckzt-4000 והשני הוא: Arctic Cooling Xtreme איזה קירור אחד מהשניים יותר טוב? לביצוע OC!

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  21. Started by FCB,

שלום, המחשב שלי נקנה לפני בערך 5 שנים. שקניתי את המחשב לא קיבלתי איתו מאווררים, שאמרתי לבעל החנות אז הוא אמר לי שאין צורך, שהם סתם מרעישים ומכניסים אבק. לפני שבוע (קצת באיחור ) הרכבתי מאוורר שמישהו הביא לי, הרכבתי אותו מאחור (מתחת לספק) כך שיוציא אוויר. על הדרך שאבתי קצת אבק עם השואב (אני מנקה בדרך כלל כל פסח את המחשב בצורה דיי יסודית, ועם הספרי אוויר, אך אני לא מפרק חלקים). אך הטמפרטורות במחשב נראה לי עדיין גבוהות: *בזמן הבדיקה רק גלשתי באינטרנט. *אני יודע מה זה הCPU, מה זה הmemory, מה זה הHD, מה זה הGPU, אבל לא בדיוק הבנתי מה זה שאר הדברים. יש לציין שיש לי שני מקומות למאווררים, אחד מאחור (איפה ששמתי את המאוורר), ועוד אחד על דלת המארז. ניסיתי להרכיב את אותו המא…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by jacko_il,

שלום לכולם, החלטתי היום לנסות לעשות OC למחשב החדש שלי. אני לא חדש בתחום ה OC בכללי רק שעד עכשיו עבדתי על AMD 3800X2 939 ושם יש הרבה פחות הגדרות להתעסק איתן.. קראתי קצת ברשת על מה אני אמור להגדיר ובדקתי טמפ' ומתחים לפני ה OC.. הכל בסדר בתאוריה.. נגשתי למעשי.. הגדרתי את כל התזמונים והמתחים לMANUAL , בטלתי את ה C1E , PCI-E+CPU SPREAD SPECTRUM - DISABLED ,את הזכרונות קבעתי על 1.8V ידני ושמתי אותם על תזמונים סטנדרטים של 5-5-5-15 , מתח מעבד קבעתי על 1.22V ויש עוד הגדרות: fsb strap to north bridge - AUTO , CPU GTL - AUTO , CPU PLL VOLTAGE - AUTO , CPU CLOCK SKEW - AUTO , NB CLOCK SKEW - AUTO וכמו כן גם מתח ה NB על AUTO.. והתחלתי להרים קצת FSB - הרמתי קצת ל 366 - רק כדי לראות שהכ…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by FiReBall^,

מצורף נתונים לפי Speedfan, נתוני המחשב: Intel® Core2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz WDC WD3200AAKS-75L9A0 (320.1GB) WDC WD2500AAKS-00B3A0 (250.1GB) nVidia GeForce 8600 GT INTEL G31 2GB Kingston 667 DDR2 ישנם שני מאוורים בפאנל האחורי המכניסים אוויר, מאוור בספק כוח, מאוור מקורי על המעבד, מאוור קטן מקורי של הכרטיס מסך ושני מאוורים מעל ומתחת לכוננים קשיחים שמכניסים אוויר. ועדיין - הכל רותח :'( [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 920 צפיות
  24. שלום. ברצוני לברר מי הם ההיטסינקים החזקים כיום בשוק, אשמח אם תפרטו על חמישה דגמים של היטסינקים - החזקים כיום בשוק אבל לא מחברה אחת, נסו לשלב כמה חברות. תודה רבה רבה רבה לעוזר :-*

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  25. Started by Shoko,

במחשב נייד של בן דוד שלי T30 המעבד P4 1.8 עם ליבת NORTHWOOD המעבד ב-83 מעלות במנוחה לפי אוורסט. מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 531 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.