עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by POD,

האם כדאי לי להחליף משחה טרמית גם לצלעות של הצ'יפסט וגם למאוורר של הכרטיס מסך?

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  2. לא זוכר איפה מישהו פעם אמר לי שניתן לחבר מאוור של ספק כוח ישן למחשב ושהוא יקרר כמו מאוור רגיל הטמפרטורות שלי במחשב על הפנים כרגע יש לי בעיות חמורות של חום לוח אם: 36 מעלות מעבד: 42 מעלות הרדיסק 80 גיגה: 40 מעלות הרדיסק 120 גיגה: 41 מעלות יש לי מאורר אחד של CPU ומאוור של ספק כוח ישן איך ניתן להשתמש בהם לשם קירור טוב יותר של ההרדיסקים ושל המחשב והספיו בפרט

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  3. Started by GRiM,

האם אני יכול לעשות OC למחשב שלי? זה המחשב: http://planet.nana.co.il/miky48/mycomputer.htm ואני לא צוחק! תודה לעוזרים. ;D

• 1 תגובה
    • 459 צפיות
  4. Started by GRiM,

לפני מספר ימים חיברתי מאוורר שיש לו חיבור כפול (דו-ראשי / זכר-נקבה, מה שאתם רוצים) לכבל של הדיסק הקשיח. עכשיו, השאלה היא, האם אני יכול לחבל לשם עוד מאוורר, כלומר לחיבור השני הפנוי של המאוורר? תודה.

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  5. Started by yanivganor,

האם OC המאלץ מצב אסינכרוני הוא יעיל עבור המחשב שלי ?

• 1 תגובה
    • 472 צפיות
  6. Started by Pitzinyelo,

יש לי מארז עם מקום לשני מאווררים של 80. אני רוצה שמערכת הקירור תהיה סבירה עד כמה שניתן. לעניינינו: האם הדבר החכם ביותר הוא לשים את אחד מהם כINTAKE ואחד כEXHAUST? ראיתי שהיום המארזים המודרניים באים בדרך כלל עם שילוב בין שתי האופציות. ניסיתי את שתי האופציות, ובנתיים אני לא רואה שום הבדל ביניהן : כמו כן, האם לEXHAUST נמכרים מאווררים "מיוחדים" או שזה תמיד אותם מאווררים?

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  7. Started by Episode-666,

יש לי מחשב מאוד חזק הכולל: מארז של טרמלטייק מסוג XASER 3 מעבד 3.0 AMD XP כונן קשיח: W.D 120 GB כרטיסים מסך: RAEDON 9800 XP 256MB זכרונות : GEIL 256X2 GOLDEN DRAGON בקיצור המחשב חם מאוד ומגיע לטמפרטורות של 60 מעלות ומרתיח את החדר... וגורם להאטה בפעולות המחשב אני מתכנן גם אוברקלוק בקרוב בקיצור רציתי לדעת איזה קרור מים יתאים ביותר כמה יעלה ולמה ? התקציב הוא לא משנה יש כסף... אני מדבר על קרור על כל חלקי המערכת ואם יהיה אפשר להשאיר את המאווררים מה מו ובדיוק אני לא כל כך מבין בזה.. בבקשה בלי תשובות לא ענייניות. תודה לכל העוזרים

• 9 תגובות
    • 625 צפיות
  8. Started by tintin,

tr x-90 עם מאוורר VANTEC TORNADO למעבד p4 2.8 c על לוח אם ai7 האם הוא יתאים כי הסוקט בצורת מעויין לא מלבן? והאם זה יותר טוב מה SP94 וה ZALMAN 7000CU? ושאלה אחרונה. איך אני יכול לכוון את המאוורר הטורנדו לאיזה מהירות שאני רוצה כי זה נורא גבוה 55DB ואיפה אפשר לקנות את שתיהם בזול ... האם ה X-90 הוא רק בפנדה? כי אני מעדיף לקנות במקום אחר. תודה. תענו על כל השאלות כי כולם חשובות באותה מידה.

9. Started by Overclocker,

Hi! I am planning to buy a new computer, which I intend to O/C. The thing is: I heard that the SATA controllers on the NForce don't do well while O/C the system. Can anyone confirm this ? and secound, I wanted to know if the 865/875 Chipsets of intel suffer from this problem too (I think most of them use 3rd company controllers) I was thinking of buying an A64 3000 + Nforce3 or Northwood 2.4-2.8 + 865PE or Barton 2500-2700 + Nforce2 400. Any recommendation to help me solve this dilema would be appreciated.. Thanks. לתוהים, העתקתי את ההודעה מת'רד שפירסמתי בחו"ל לכן היא באנגלית

• 6 תגובות
    • 648 צפיות
  10. Started by puki,

יש לי מחשב חדש AMD64 עם לוח MSI K8N, הרצתי PRIME95 למשך כמה שעות, הוא הגיע ל-35 מעלות באמצע היום ללא מזגן. הקריאה היא מהצג LCD על המארז. האם זה הגיוני ? איזה טמפרטורה מוצגת על המארז בד"כ ? כמה אמור להיות מנסיון של אחרים ? זה נראה לי נמוך מדי (טוב מדי מכדי להיות נכון...)

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  11. Started by X-Gamer,

הבנתי שאין לי בביוס נעילה אבל אני רוצה לעלות את המהירות אין דרך שאני יוכל? ואם אני יעשה עידכון ביוס יכול להיות שתהיה לי האפשרות? ד"א הלוח שלי הוא P4B של Asus

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  12. Started by Torn,

יש חיה כזאת? אני לא מעוניין להשקיע ביותר מ200 שקל במערכת הזאת, אני רוצה להחליף את הקירור רק בגלל שהרעש שיוצא מהמאוורר הנוכחי בלתי נסבל|:. עזרה בבקשה

• 7 תגובות
    • 455 צפיות
  13. שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי AMD 3000 TWINMOSS 1024 EPOX 8KDAJ אבל התוצאות לא משהו... רק 5 מגה הרץ לזיכרון! ( הוא ישן ) אבל בכל זאת חשבתי אולי אין לי נעילה ל APG\PCI! ואין לי שום דרך לבדוק זאת כי בכל התוכנות לא ראיתי אינפורמציה על כמה עומד ה PCI במגה הרצים! למישהיו יש רעיון איך אני בודק אם הנעילה בביוס שעומדת על 66 באמת מבוצעת?!!! תודה רבה זה חשוב לי

• 2 תגובות
    • 459 צפיות
  14. הי, בלוח שלי ניתן לשלוט ע"י תוכנה רק על המאוורר של ה-CPU. יש לי מאוורר אחר שמרעיש ואני רוצה להשתיק אותו כשצריך. חשבתי לעשות את הדבר הבא: 1. לחבר את המאוורר של ה-CPU לחיבור של מאוורר אחר בלוח (נניח, המאוור של ה-CHASIS) 2. לחבר את המאוורר המרעיש לחיבור המאוורר של ה-CPU 3. בעזרת התוכנה אוכל לנתק את מאוורר ה-CPU וכך למעשה לשלוט במאוורר המרעיש השאלה היא האם זה מותר, והאם זה יכול לפגוע בניטור תוכנה של משהו...? לא אכפת לי שמאוורר ה-CPU יהיה תמיד על מכסימום RPM כי הוא שקט ובכל מקרה זה עדיף. תודה מוטי

15. שלום, החמשב שלי מורכב מלוח אם Intel Winnipeg D845WN ועד לא מזמן היה גם פנטיום 4 1.7. לפני כמה זמן נשרף לי המעבד, ובמסגרת האחריות קיבלתי מעבד חדש והציעו לי עיסקה: להוסיף כמה שקלים ולקבל פנטיום 2.66, לקחתי. עכשיו העניין שהלוח תומך (רשמית) רק עד פנטיום 2 ג'יגה... האם יש דרך "לפרוץ" את ההגבלה הזו ולהשתמש ב 660 מגהרץ הנותרים ? אולי איזה OC ? אם לא אני אאלץ לקנות לוח אם חדש, ואז גם זכרונות חדשים (כרגע יש לי RDRAM...) אז זה מאד חשוב... תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 482 צפיות
  16. Started by SlimShady_1,

אני מחליף את הקירור של המעבד ובעקבות כך אני רוצה גם להחליף מאווררים במארז... עכשיו אני יותר בכיוון של לקנות כמה http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm SilentCat 92mm הם נראים ממש שוים 21db 52.24CFM לדעתי זה ממש יחס מדהים הדבר שאני עדיין מתלבט לגביו... הוא חשיבות הדחיסות אויר בקניית מאוורר (שימו לב שהיעוד הוא איוורור המארז), אז מהי בעצם החשיבות של דחיסות האויר במאוורר, אם זה כשאר הוא משמש לקירור המארז או קירור המעבד... תודה :-*

• 3 תגובות
    • 597 צפיות
  17. רשום שם שעדיף לא לעבור את ה45 במאמץ...... ??? ??? ??? ??? ??? יש לי מאוורר סטוק נורמלי על המעבד, מארז סביר עם שני מאווררים שנושקים לאוויר הפתוח, לוח קריר שיושב לו על 35 וכרטיס מסך GF4MX אומלל שלא פולט שום חום רציני. המעבד הוא פנטיום4 1.8 (423). הטמפרטורות מגיעות במאמץ ל54 והכל בסדר, אין לי מושג איך הגעתם ל45. אפילו כשאני מפעיל את המזגן שיש לי בחדר(הוא לא נושב על המחשב, אלא לכיוון ההפוך) אז במאמץ זה בכל אופן יעבור את ה45. חוץ מזה באינטל רשום 66 מעלות. בכל אופן נראית לי תמוהה מאד ההמלצה שלכם לא לעבור איתו את ה45 במאמץ. 45 היא טמפרטורה סבירה בשבילו בזמן גלישה באינטרנט אני חושב... אפשר לקבל הסבר?

• 10 תגובות
    • 627 צפיות
  18. כי אני לא מוצא ...למישהו יש את הלוח הזה ?

• 2 תגובות
    • 449 צפיות
  19. Started by silky,

אנא חוו דעה על הקירור הזה : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3673&item=6707892582&rd=1 ואני מנסה להבין משהו, אם אני קונה למחשב(פנטיום 4/אתלון 64 נחמד כה) כזו ערכה, אז בעצם זה מחליף את כל המאוורים במחשב חוץ מאת זה של המארז וההרדיסקים, ואז המחשב שלי יהיה שקט כמו ....כמו משהו מאוד שקט(ארגז חול? מצטער, אני לא מצליח להיות יצירתי בקשר לזה..)?

20. אף פעם לא היה לי שום עסק עם מחשב נייד, אבל עלתה בי השאלה איך הוא מתקרר? הרי הוא מגיע למהירויות גבוהות מאד כמו מחשב רגיל, אבל הכל דחוס ואני לא מבין מאיפה האוויר מגיע בכלל. יש הסבר?

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  21. אהלן חברה ניראה לי שספיקת האוויר של המאווררים הזעירים והרועשים של לוח האם וכרטיס המסך כל כך עלובים שניתן להחליפם על-ידי cpu HEATSINKS ברשותי: שני גופי קירור של מעבדים --אחד ביניוני והשני ענק מדחום מיקצועי עד 250 מעלות דבק טרמי arctic alumina adhesive משחזת דיסק יהלום לחיתוך והתאמה של גופי הקירור המקוריים להדבקה של גופי הקירור הנוספים עליהם השאלות שלי למביני עניין הן: מה מיתחמם יותר המעבד הגרפי או ה-northbridge ? עד איזו טמפרטורה הם יכולים להגיע מבלי שניגרם נזק בילתי הפיך ? על איזה ציפ כדאי לשים את ההיטסינק הענק ? אם עשיתם משהו דומה או שניתקלתם ברשת באיזה אתר אמין שבו יש מדריך שיכול לסייע , אנא תירשמו את הלינק כאן

• 9 תגובות
    • 777 צפיות
  22. Started by asafgolan,

שמתי לב שכאשר המארז שלי סגור, המאוורר העליון נחסם יחד איתו. יכול להיות שזה צריך להיות ככה? כדאי להשאיר את החלק העליון של המארז פתוח?

• 11 תגובות
    • 646 צפיות
  23. Started by GRiM,

היום החלטתי לפתוח את המחשב ולראות מה קורה שם, להפתעתי גיליתי שיש לי 2 מאווררים (אחד על המעבד והשני סתם בצד מתחת ל-HD). שמתי לב שהמאוורר שנמצא בצד, לא מחובר בכלל. הפעלתי את המחשב וראיתי שהמאוורר של המעבד בקושי מסתובב. בקיצור, מה אני עושה עם המאוורר של המעבד ולאן אני צריך לחבר את המאוורר השני, שנמצא בצד? תודה.

• 5 תגובות
    • 512 צפיות
  24. Started by baruch,

שמעתי שאפשר להפוך רדאון 9800 פרו של MSI ל XT די בקלות... יש מישהו שיכול לתת לי את כל הפרטים שאני צריך לדעת כדי לעשות את זה בצורה מסודרת? (הסתכלתי במקומות אחרים ולא ממש הבנתי). האם כדאי להוסיף קירור לכרטיס לפני שאני עושה את זה? בנוסף לכך... מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה שבאצעותה אוכל לבדוק את טמפ' הרכיבים של המחשב (בעיקר המעבד והכרטיס מסך)

• 11 תגובות
    • 894 צפיות
  25. איפה אני יכול לדחוף אותו?

• 1 תגובה
    • 507 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.