עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shayh,

שלום לכולם, אני מתכנן בזמן הקרוב להוסיף מאווררים לקירור המארז של המחשב (המחשב עובד הרבה שעות ואני מתכנן להוסיף גם כרטיס מסך בקרוב). רציתי לדעת - יש חשיבות לאיזה מאוורר קונים או שכל עוד הוא מסתובב זה בסדר? אגב - אם אני רוצה להיות שקט שהטמפרטורות במחשב לא עולות יותר מדי, אפשר להוסיף גם מאוררים במקומות שלא מיודעים לזה ע"י אזיקונים או שזה לא מומלץ? תודה רבה (וסליחה על הבורות)[br]פורסם בתאריך: 8.08.2008 בשעה 15:16:23 עזרה?

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  2. Started by neli4,

קראתי בפורום שהלוח S3 של GIGABYTE מתחמם מאוד. האם הכוונה שהוא מתחמם מאוד רק אם שעושים OC או שבכל מקרה יש איתו בעיה של חום? האם יש צורך לקנות קרור נוסף אם לא עושים OC?

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  3. Started by amit123,

חברה שווה לי לקנות את הקירור הזה ל-x1900gt שלי בשביל oc ב220 ש"ח?(כמה שקלים לא ישנו לי כי זה קרוב לבית....) והאם הוא מספיק טוב?

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  4. Started by tmp2,

שלום , יש לי Intel Pentium 4 3.00GHz ואני רוצה לתת לו בוסט קטן ולעשות לו OC. אבל אני לא יודע איך. אם מישו יוכל להגיד לי אני ישמח מאוד. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  5. Started by tomas18,

אהלן אתמול הורדתי Everest רציתי לדעת אם הטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי זה GPU DIODE? רשום שזה אל 70 אם זה כן זה טמרפוטרה טובה הוא לא?

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  6. Started by danieln9,

שלום רציתי לדעת אם האם הערך של הנגד המישתנה(הפוטנציומטר) זה הניגודיות הכי גבוהה שהוא מגיע או הכי נמוכה. אם לא הבנתם את שאלתי אז השאלה היא אין אני יודע מה אומר נגד מישתנה של 100 אום(אני יודע לימדוד ניגודיות וכל זה רק רוצה לדעת את שיטת המדידה) שאלה זה קשורה בקשר לבנית הLCD למחשב בתודה דניאל נורמן

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  7. Started by -Blaze-,

עשיתי OC בהדרגה מ266 ל320, הווינדוס עלה כמו שצריך, עשיתי בדיקת יציבות והופיעו נקודות על המסך והמחשב נתקע. הטמפרטורה בOC היא 50 למעבד ו51 ללוח אם. ובלי OC זה 48 למעבד ו44 ללוח אם. לא העליתי שום מתח. נעלתי את הPCI-E ולא נגעתי בזכרונות. איפה הבעיה? אמרו לי שאני אמור להגיע לסביבות ה370, אבל אני לא מצליח לייצב אפילו 320. והטמפרטורות לא נחשבות להגבוהות? ועוד משהו שנורא הבהיל אותי, הרצתי SNM עכשיו ותראו מה קרה ממש על ההתחלה, איך שאני לוחת על RUN. הרסתי את המעבד?! אני מת מפחד פה... ד"א הכל עם קירורי סטוק, והמפרט כתוב בפרופיל.

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  8. Started by Ewingum,

יש פרסומות לDREMEL MULTIPRO המקורי בטלביזיה. האם הם התחילו להכנס חזק לארץ ולא רק בחנויות מעטות בACE/הום סנטר? למישהו יש עוד פרטים, כגון מחירים ומקומות מכירה חדשים וכו'?

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  9. Started by alonezer,

הגעתי ל3.01GHZ במנוחה על 34-37 מעלות עם קירור די מעפן אבל אם אני מנסה יותר אחרי שאני שומר הגדרות בביוס הוא מעלה את המחשב ואז ישירות עושה לו ריסטרט ועולה עם ההגדרות הישנות ובביוס הוא מראה לי שנשאר לי עוד 130 לBUS כי כרגע אני על 430 מתוך 600 מה הבעיה? בספק? יש לי סה"כ 400 די ג'נרי אבל אם הוא הגיע עד לכאלה ביצועים ועוד כרטיס מסך אז נראה לי שהוא סבבה.. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  10. Started by m.l,

האם 45-46 מעלות למעבד E6300 במצב סטוק ללא OC במצב מנוחה זה בסדר.? להיתחשב בזה שהחדר שלי כמו תנור..

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  11. Started by fatNjazzy,

היי יש לי P4 2.6 HT 478 עם קירור אינטל. לוח ASUS 915P דגם P4GD1 ב PCI-E. 256MB *2 6600GT TURBO FORCE. אני לא GAMER, רק רוצה להביא את המעבד ל3.0 בזמן שאני לומד (תלת מימד) ולחזור חזרה למצב המקורי מיד כשאני מסיים. זה כדאי? אפשרי? מסוכן? והכי חשוב, האם זה מבטל את האחריות לכל החיים ב INTEL? תודה

• 7 תגובות
    • 613 צפיות
  12. Started by איש מטורף,

<------- המפרט שלי בצד. בכל אופן, אתמול החלטתי לעשות OC 1:1 ולבדוק עד לאן אני אוכל להגיע בלי שגיאות memtest וprime95. אחרי כמה טוויקים ומשחקים עם הגדרות עדינות, הצלחתי לסחוט 241mhz מהזכרונות, דבר שהוא הישג בפני עצמו. מתח המעבד - 1.425 עם VID special control -110%, שתי אלה מובילים אותי למתח של בערך 1.52 במצב מקסימלי. לזכרון הבאתי מתח של 2.9. הבדיקה הראשונה נעשתה ע"י memtest בלוח הDFI והשנייה ע"י prime - שתיהן יציבות לחלוטין בהגדרות אלו. למרות שהביצועים ירדו במעט בגלל כמה טוויקים ואני לא אשאר עם ההגדרות האלה, זה סתם לשם הOC. תראו, אני דואג משתי סיבות: 1. אני יודע שהסיכויים שקיבלתי את הזכרונות עם צ'יפים של TCCD או BH-5 הם אפסיים כמעט, אבל לפי נסיון של אנשים רבים אני יוד…

13. Started by udilbaz,

טוב.. רציתי לקבל עצות לגבי איך לקרר את הכרטיס מסך שלי .. יש לי כרטיס מסך 7600GT של LEADTEK שהוא בעייתי בנוגע לטמפרטורה שלו.. וגם לא ממש מצאתי בישבילו החלפה לסטוק שיש לו... אם תוכלו בבקשה למצוא לי פיתרון לקרר אותו על ידי החלפת הקירור הסטוק שלו בין ה- 100 ל300 ש"ח.. אבל בכל זאת תביאו לי את כל מה שאתם מוצאים בבקשה .. :-* תודה רבההה למוצאים ולעוזרים!!!! :-*

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  14. יש לי מעבד פנטיום 3 ישן שנישאר לי עדיין ואני חושב שהוא גם עובד... אז ככה איזה לוח כדי לי ליקנות כדי לעשות עליו oc?????

• 5 תגובות
    • 613 צפיות
  15. חברה כמו שאתם רואים יש לי 4870 TOXIC אני משתמש ב דרייבר 9.2 אני לא מצליח לשנות את המהירות של המאורר של הכרטיס מסך ..... מה יכולה להיות הבעיה לכך ?

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  16. שלום, אני מחפש קירור למחשב שמפרטו: AMD Athlon64X2 3800+ @ 2.00Ghz MSI K9N Neo V1.5 Kingston Value 667 Mhz CL5 2X1024Mb Inno3D 7600GT 256Mb DDR3 - לא GDDR WD2500KS במארז פשוט מאוד (אין לי מושג איזה) עם מאוורר 12 ס"מ ומאוורר 8 ס"מ כבר כלולים אני מחפש הכי הרבה קירור במינימום הוצאות, אם מארז חדש עוזר אז אחד במחיר נמוך יש לי כ500 ש"ח לקירור להכל ביחד. אולי קירור שאפשר לעשות אתו OC קליל? (אני מתכוון 2.15Ghz-2.25Ghz) כרגע טמפ' במאמץ בינוני+: 50C~ וטמפ' בלי: 40C~ בבקשה עזרו לי למצוא קירור ב500 ש'

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  17. בסוקט AM2 כמובן. בניתי מחשב מעץ לחדר והקירור המובנה עושה רעש של מטוס ממריא. טמפ' במנוחה של המעבד היא 30 ו-35 במאמץ. המארז הוא שוכב והמעבד נמצא בין המאוורר שמכניס אוויר ומאוורר הספק כוח שמוציא אוויר. מחפש קירור פאסיבי איכותי בסגנון הסוניק טאוור (הרבה זמן לא הייתי בעניינים) ורציתי לדעת מה יש בשוק. כמובן שאם הוא לא יקרר מספיק יש אפשרות לשים מאוורר 120 מ"מ על 5 וולט שזה כמעט חרישי. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  18. Started by carock,

אני בתיכנונים לקנות את המערכת הבאה.. Q6600 V1 של TT 800 CL4 XMS APOLLO+מאוורר של Glacialtech 120mm Case Fan Hydrodynamic 8800GTS CROSAIR 450 אז ככה אני רוצה להגיע לתדר של 3.2 עם המעבד.. השאלה שלי האם הקירור שלי מספיק טוב להגיע לכזה תדר אם טמפרטורות נורמליות..? אני יודע שהTONIQ TOWER יותר טוב..ואתם ממליצים עליו.. אבל עם שמתם לב גם השקט חשוב לי..

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  19. Started by Ido.G,

שלום ברשותי המחשב הבא: AMD Turion 64 ML-28 1.6ghz Abit NV-8 2X1GB DDR400 3-3-3-8 OCZ ספק Topower 450W המתח התקני של המעבד הזה הוא 1.35V. מאחר שהלוח שלי לא באמת נועד לעבוד עם טיוריונים, אני מפעיל אותו על 1.3V (אני יכול לבחור בין מתחים נמוכים, 1.3 ו 1.45). על המתח הזה (undervolt, בעקרון) הוא עובד לי על 2.2GHZ. הבעיה היא שברגע שאני מנסה לעבור ל 1.45V (כולה תוספת של 1V) המחשב פשוט כבה אחרי שניה.... ניסיתי להפעיל סמפרון על הלוח הזה בכזה מתח- ועבד. ניסיתי להפעיל את המעבד על כזה מתח אפילו ב underclock עצבני- ולא עבד. האם מישהו יכול להסביר למה זה קורה? ואולי אפילו...איך לפתור את זה? תודה!

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  20. חבר'ה משהו מוזר עובר על המאוורר שלי יש לי במארז מאוורר צד 80 MM של המארז עצמו (SIGMA) שמסתובב קבוע ועוד מאוורר 120 MM בצד האחורי של המארז מבית AC העיניין הוא שהאחורי בקושי מיסתובב מדי כמה שניות הוא עושה איזה חצי תנועה וזהו המחשב די מקורר המעבד עם מאוורר משלו ובצד הקדמי של המארז גם מאוורר המקור שלו יכול להיות שזאת הסיבה לזה שהאחורי לא עובד ? כי חשמל הוא מקבל זה בטוח בדקתי ת'חיבורים.. ומבחינת חשמל הוא בסדר

• 5 תגובות
    • 613 צפיות
  21. חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו ספציפי רק רציתי לדעת כי עשיתי את הזכרונות שלי ביחס 1:1 עם הלוח אני רואה את זה גם בCUPZ רציתי רק לדעת מזה נותן? ואם כתוב יחס 1:1 מזה אומר? שאם הזכרונות שלי 800MHZ והלוח עובד על 1066MHZ אז הלוח יורד ל800MHZ כדי לעבוד 1:1 עם הזכרונות? תודה רבה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  22. Started by THE FOX,

היי אני חושב לבנות מערכת קירור מים מישהו יכול להמליץ על משאבה שנמכרת בארץ שעובדת על 12V? איך הבלוק הבא למעבד? [אני יכול לארגן תבלוק הזה...] בתיכנון לשים ראדיאטור עם 2 מאווררי 120 מ"מ... השאלה הכי חשובה האם זה שווה? האם יהיה שיפור טמפרטורות רציני לעומת קירור אוויר?

• 11 תגובות
    • 613 צפיות
  23. Started by samudi,

האם הספק הזה- http://www.thermaltake.com/demo/w006162TR2/w006162.htm טוב? כלומר- שקט ומספיק חזק למחשב ממוצע? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 613 צפיות
  24. יש לי משהו שנקרא: CPU HOST Frequency(MHZ) (לוח gigabyte 945P) וכשאני לוחץ יש לי לבחור במספרים מ100 עד ל600 השאלה אם שם בעצם עושים את הOC ואם כן מה וכמה לאחר מכן יש לי PCI-E Frequency(MHZ( הוא על AUTO) הבנתי שעדיף שהוא יהיה מותאם אישית ויהיה קבוע ז"א לשנות אותו ל100Mhz ?(קראתי את המדריך ככה אמרו לפי המדריך אנ ירק רוצה להיות בטוח) ואת האפשרות של ה DRAM BANK INTRELEAVE אני לא מוצא בכלל , זה קיים בלוח הזה והיכן המחלקים והיחסים בביוס המעפן הזה? תודה רבה רבה לעוזרים..

• 7 תגובות
    • 613 צפיות
  25. Started by Bang,

יש לו מעבד 2.4 לא C לא מתוכנן ולא היה OC המעבד מתחמם מאוד איזה HSF כדאי לו לקנות ויש לו מגבלה אז בבקשה לא להגזים שיהיה בערך 150-200 שקל

• 8 תגובות
    • 613 צפיות

דיונים חדשים בפורומים