אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
אני לא מצליח להתייצב על יותר מ3.00GHZ עכשיו אני מנסה להעלות ל350FSB במכפלה 9 ואפילו במתח של 1.475V זה לא יציב אולי שמישהו ירים את הכפפה וייתן איזה טיפ
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אהלן אצלי מורכבת מערכת AIO לקירור המעבד (5800X3D), בתוך מאז מסוג Corsair 4000D. הקירור הוא Thermalright Frozen Magic 280mm. עקב מגבלת מקום במארז, הקירור הותקן בפרונט המארז, והמשאבה של הקירור נמצאת בצינורות המים ולא בתוך הבלוק כמו שאני רגיל. הקירור עובד מצוין ולא עובר 62-65 מעלות במאמץ ומשחקים, דיי שקט, רק הפחד שלי זה בועות אוויר. האם כדאי להתקין את הקירור כאשר הצינורות והמשאבה נמצאים בתחתית המארז, או שתקין להרכיב את הקירור כאשר הצינורות בחלק עליון יחד עם המשאבה? ההתקנה הנוכחית בתמונה כאן, ניתן לראות שהרדיאטור ממש מעט מעל המשאבה, זה מסוכן?
-
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש ברושתי E6320 על לוח Gigabyte GA-965-DS3 עם ספק של Enermax Liberty 400W (אם זה רלוונטי). אוקיי, אני מעוניין לעשות OC למעבד הזה על הלוח הנ"ל, האם זה דבר אפשרי על לוח כזה? קראתי במאמרים שהלוח דיי טוב ל- OC או שזה טעות? כמו כן, אשמח לדעת במידה וניתן לעשות OC האם ניתן להשתמש בקירור: SCYTHE REEVEN? וכן עד כמה כמה ניתן לעלות את התדר על לוח זה? אשמח לתשובות, תודה. EDIT: פשוט לא מצאתי את הפורום המתאים לשאול את השאלה, נגיד יש לי 2 ג'יגה זכרון של G.Skill 800MHz CL4 (לא זוכר את הדגם המדויק [הם עם קירור בצבע כחול]) האם ניתן לשים 2 ג'יגה נוספים באותו תדר עם אותו CL רק דגם חדש יותר? או שמומלץ לשים סט שכבר 4 ג'יגה וזהו. תודה.
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אהלן! יש לי מעבד 4 ליבות, 2.83 ג'יגה כל ליבה, והייתי שמח להעלות את התדר, לא בכמות מטורפת אלא משהו יעיל וצנוע. המפרט שלי: מעבד intel q9550 2.83ghz לוח אם gigabyte EP43-DS3L (אני יודע שיש לו חולשות) זיכרון kingston value 2gb 800MHZ X2, בקיצור 4G של 800 כרטיס מסך gigabyte ati hd4850 512mb מארז coolermaster elite 334, לא מאוד גדול אבל מאוד נוח ולא צפוף בכלל ספק coolermaster 600W exteme power מאוורר פולט אוויר החוצה בקרבת המעבד (חלק עליון), מאוורר מכניס אוויר בחלק התחתון של המארז. שאלות: 1. לאיזו מהירות הייתם ממליצים לי להגיע בתנאים הבאים: א. אני לא רוצה להפריז בקירור (קנייה של אמצעי קירור חדשים) ב. בהתאם לרכיבים הקיימים (ספק, לוח אם...) ג. לשמור על אורך חיי החלק…
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה בדיוק OC? אבל הסבר מעבר לזה שזה "המהרה בעיברית",איך בדיוק זה מתאפשר? איזה רכיבים מומלצים\חובה לOC?
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
היי, קראתי טיפה על קירור, הבנתי שחשוב בעיקר שהאוויר ינותב למעלה ל-exhaust fan וליצור לחץ חיובי (יותר intake מ-exhaust) במטרה לצמצם את האבק. השאלה שלי - אילו היה לכם מאוורר שלישי (גם כן 14 ס"מ, מאותו סוג, של Fractal), היכן הייתם ממקמים אותו? אני חשבתי על intake מקדימה או מלמטה, אבל לא בטוח: כמובן, כלוב הקשיחים העליון שמסתיר את המאוורר שמגיע stock יוסר, אבל אם אוסיף מאוורר מאחורי כלוב הSSD, הSSD והHDD שלי יחסמו חלק מהאוויר. אני קצת חושש ממאוורר מלמטה כי אז להבנתי יכנס אוויר קר מתחת לכרטיס מסך, ואז יתפזר לכל עבר. אני חושש שאופציה זו תזיק קצת לזרימת האוויר. ובחזרה לשאלה - מה דעתכם? איפה הייתם ממקמים מאוורר שלישי במארז זה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שמעו: לפני הכל ככה יש לי על המעבד מאוור וולקינו7+ יש לי מארז של צונמי הכחול 350W בקשר לטמפרטורה: המחשב שלי נמצא על השולחן צנמוד לקיר בחדר דיי חם! שאני פותח מזגן בחדר אז הטמפרטורה יורדת ה3 4 מעלות! אני יכול לעשות OC למחשב הזה: AMD ATHELON XP 2000 לוח אם של ג'יגהבייט VAXP זיכרון של קורסאיר 256 400MHZ 3200 יש לי על המעבד וולקינו 7+ וכרטיס מסך: GF4 TI4200 AGPx8 של לידטק והנה הטמפרטורות לפי Hmonitor לאחר פעולה של המחשב במשך 5 שעועת: CPU1:58.5 C CPU2:48.5 C HDD: 42.5 C COOLING FANS- Power:4963rpm אפשר לעשות משהו? נ.ב. אני לא מבין בזה אבל אם אפשר לעשות משהו אים לי בעיה להזמין אנשים שאני מכיר שיעשו לי ??? ;D
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב עם המפרט הבא: GA-880GMA-UD2H AMD Athlon II X3 435 ADATA 2GB DDR3 1333Mhz אני רוצה לפתוח את הליבה הרביעית ולהעלות מהירות למקסימום שאפשר עם המעבד - עד למגבלת המעבד ולא החום.... :):) אני מתלבט בין: Scythe Mugen 2 Rev B ל - Arctic Freezer 7 Pro Rev B אני יודע שהמיוג'ן יותר גדול וחזק, השאלה היא אם זה לא OVERKILL בשביל המעבד הזה והארטיק יכול להספיק ??? תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום. לפני שבועיים קניתי מחשב חדש אבל הוא עדיין לא עובד כי אין לי ספק בכל מקרה, תהיתי אם כדאי לי להוסיף לו עוד שני ג'יגה זכרון בנוסף לשני הסטיקים שיש לי כרגע, זאת כדי להבטיח את העבודה השוטפת עם ווינדוז ויסטה. הכוונה היא להוסיף שני סטיקים זהים לשניים הקיימים והם: G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ הדאגה היחידה שלי היא שהדבר יגרע בביצועי הOC של הE6600... האם הדבר נכון או לא? תודה.
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
יש לי את המפרט הזה <--- בקיצר אני עושה למעבד אוברקלוקינג ואני רוצה לשאול עד איזה וולט מותר להגיע בלי לנזק את המעבד לטווח ארוך 1.8 זה בסדר? לפיכך אני ידע מתי להפסיק
-
- 3 תגובות
- 451 צפיות
-
-
אהלן חברים ברשותי SAPPHIRE 7850 חדש, ורציתי לעשות לו אוברקלוק קל, הסתכלתי ברשת ואנשים עם הדגמים של MSI וpowercolor הגיעו ל1260/6000 עם הקירור מהסטוק כך שהכרטיס נמצא בטמפ' סבירה, עם מתח קרוב לסטוק וזה בעזרת ASUS GPU TOOL בכל מקרה הכרטיסים האלה עולים 300 שקל יותר מהגרסאות של gigabyte הגרסה שלי ועוד כמה חברות קצת יותר זולות שיש להן קירור קצת פחות חזק, לכן מראש לא תכננתי לעשות OC קיצוני שכזה(OC כזה נותן ביצועים גבוהים מ7950 בסטוק) השתמשתי בcatalyst control center כדי להגיע לאוברקלוק המקסימלי שמוגדר לפי החברת יצרן בלי לפתוח אפשרויות מיותרות כמו בASUS שכביכול פותח את האופציות עד 1720/9600. העלתי את הערכים בקפיצות של 50MHZ וכל פעם ביצעתי בנצ'מרק של heaven v3.0 basic עם המנוע של…
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היום בבוקר פתחתי את המחשב בשביל לשמן את המאוררים (זאת פעם ראשונה שאני עושה את זה) אז כל הגוף קירור הזה (זצעות הקירור והמאורר לא יצאו לי לא הצלחתי לשחרר אותם היה שם משהו כמו 2 קליפסים פתחתי אותם וזה עדיין לא יצא מישהו יודע מה עושים?? ניסיתי לשמן את המאורר ככה ואחרי ששימנתי אותו וחיברתי הוא עשה עוד יותר רעש ועכשיו הוא שוב באותו מצב כאילו לא שימנתי...
-
- 3 תגובות
- 474 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה riva tuner אני לא יודע איפה נמצא המהירות של המאוורר של הכרטיס מסך
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי כרטיס מסך ATI 9800 והוא מתחמם חבל"ז... , כשהמחשב לא עושה כלום ( אשכרה כלום , רק איי סי קיו פועל ) אפשר לטגן עליו דברים... במשחקים תוך כמה דקות הוא מגיע למצב שהמחשב מתכבה בגלל החום שם... קניתי מאורר 80 מ"מ ושמתי אותו בגב המארז בינתים שיכניס אויר ( עוד לא סגרתי את המארז , יעני את הדופן ) ועדין אותו דבר. עכשיו הרעיון שלי הוא לבנות מעיין "גשר" מתחת לכרטיס ( על רצפת המארז ) ועליו לשים עוד מאורר 80 מ"מ + לחתוך את הדופן ולשים שם מאורר 120 מ"מ או 2 של 80 מ"מ. חוצמזה , האם הספק כוח שלי ( 300 W ) יוכל לסחוב עוד מאורר אחד של 80 מ"מ + מאורר 120 מ"מ ( או פשוט 3 של 80 )? מה הנזק שיכול להיגרם מזה שהמחשב נכבה בגלל חום גבוהה מדי? האם מה שאני מתכוון לשים יספיק או שיש עוד פ…
-
- 3 תגובות
- 501 צפיות
-
-
הקירור native fs xk05 vga card cooler קיבלתי משחה טרמית איתה בצבע זהב בשקית קטנה. איך אני מורח בדיוק בדיוק את המשחה ומחבר את הקירור ביחד?
-
- 3 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני קונה את ההיטסינק הבא SLK948U ואני רוצה מאורר שמתאים לו בינתיים הזמנתי את Smart Case Fan Blue Led 9cm מפנדה ואז פתאום שמתי לב למאורר הזה Smart CaseFanII השוותי בין שני המאוררים ונוכחתי לדעת ש Smart CaseFan II הרבה יותר טוב הן מבחינת ביצועים והן מבחינת דציבלים מה Smart Case Fan Blue Led אבל רק שמדובר בהשוואה של שני מאוררים בגודל 9ס"מ ב ס8"מ אין ממש הבדל . וכל הקטע שאני רוצה 9ס"מ, אבל שמתי לב שאין את Smart FanII במלאי בגודל 9 ס"מ אלא רק ב 8 ס"מ אז זה בעייתי אבל חשבתי שאולי יש להם את זה והם פשוט לא מפרסמים האם זה יכול להיות ? ( בכל מקרה אני יתקשר מחר לברר ). השאלה שלי בעצם האם כדאי לי לקנות את ה SmartFan II במקרה שיש את ה 9 ס"מ במלאי או להשאר עם הSmart Case…
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
עשיתי כאן אוברקלוק מקסימלי בלוח הפשוט הזה (הכי חשוב שהם באסוס רושמים שהוא טוב ל OC---חרטה גדולה) P5GCMX/1333 את הלוח הזה קיבלתי והמעבד E2180 , בקיצור לשאלה.......העלתי 2 תמונות בהפעלה בעומס רק מה שלא מובן זה שתוכנת הCPU-Z מציגה מהירות אחת והתוכנה השנייה orthos שעושה את המאמץ מציגה בשורה השלישית מלמעלהה מהירות מעבד שונה וזה קורה רק במכפלה 9 במכפלה 10 זה אותו הדבר תראו בתמונות [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני קונה את הכרטיס ורציתי לדעת האם אני יכול לעשות לכרטיס OC לULTRA מבלי להוסיף איזה קירור מיוחד? האם זה היה יציב מבחינת משחקים וחום?
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
עשיתי OC ללוח אם ומעבד בהתאמה: 190 ל220 2000 ל2400 ומאז המאורר של הלוח מרעיש מי שהוא יודע איך אני מחליף אותו? ואיזה שווה לי לשיפ במקומו? (בתמונה המאוור)
-
- 3 תגובות
- 434 צפיות
-
-
AMD Athlon64 3700+ (S-939 מעבד GYGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E לוח אם GYGABYTE GeForce 6600GT 256Mb DDR3 כרטיס מסך Corsair 512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5 X2 זכרונות MAXTOR 200GB (8MB) SATA II דיסק קשיח LG 16x48 White אני יודע..? כונן דיוידי אבקש לדעת אם מפרט זה יאפשר לי לעשות אוברקלוק רציני למעבד, ואם לא איזה חלק יעשה בעיות ולמה להחליף אותו תודה.
-
- 3 תגובות
- 436 צפיות
-
-
-
על איזו תוכנת בנצ'מרק טובה אתם ממליצים? ביצעתי OC ואני רוצה לבדוק יציבות אך תחת מעמס גדול במיוחד. :
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
?? והאם אפשר לשים איזר זיכרונות שרוצים בלי שום קשר לשאר המחשב?
-
- 3 תגובות
- 454 צפיות
-
-
אני מקווה שאני בפורום הנכון ( זה קשור לקירור ) יש לי כמה מאווררים,על כולם רשום 12v ,כלומר זה המתח שהם עובדים איתו אבל מה ששונה בהם הוא ההספק ( אני חושב ) שנע בין 0.12A -0.15A עכשיו השאלה שלי היא האם ככל שההספק גבוה יותר המאוורר מסתובב מהר יותר ולכן מקרר יותר טוב ?
-
- 3 תגובות
- 501 צפיות
-
-
עם הלוח שלי GA-8SQ800 Ultra העליתי את הבאס ממהירות של 133 למהירות של 170. בדקתי גם במהירות של 175 אבל הוא לא היה יציב ועשה ריסטרטים מתוך XP אבל על 170 לא ראיתי שום בעיה הזיכרון במהירות של 392 והשאר נעול על 66/33 לא נגעתי במתחים של הזיכרון והמעבד בינתיים אין שינוי בטמפרטורה של המעבד והלוח, מעניין מה יקרה בהמשך.
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-