אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי , היום קיבלתי מאוורר 80 מ"מ נוסף ואני רוצה לשים אותו מאחורי המארז - הוצאת אוויר . יש לי במקום "הכנה" למאוורר - עיגול משורטט של 8 ס"מ ובתוכו חורים קטנים , ואני מעוניין להוציא את כל העיגול הזה החוצה ... לזרימת אוויר יותר טובה . חיפשתי בהום-סנטר ובאייס , אבל אין להם מקדח כוס בגודל הזה :'( רק 83 מ"מ או 60 מ"מ - אם אני זוכר טוב : . בדקתי בכל הנגריות באשדוד , אבל באף אחת מהן אין מקדח כוס בגודל הזה . הם אומרים שזה גודל מפלצתי . יש אפשרות אחרת לקדיחה ? מסור חשמלי לא בא בחשבון הגודל הזה של המקדח קיים איפשהו ? יש למישהו מקדח כוס 80 מ"מ - והוא מוכן להשאיל לי אותו לעבודת קדיחה קטנה / אני אקדח אצלו ?
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
ייתן לי ביצועים טובים ב- OC ??? או שגם המאוורר של CONNECT 3D מספיק???
-
- 3 תגובות
- 486 צפיות
-
-
לקראת קניית ה8rga+ ביום חמישי החלתתי לקנות אותו כי אין לי כוח לחתוך סינק. הייתי מופתע לדעת שהסינקים לא תואמים את הזיכרון ווינבונדד pc3200 שלי . אז עד שתפטר הבעיה אל תרכשו אותם, אני שלחתי אי מייל ל TT ופוט יכול להיות שזה פגם במוצר שלי אני יידע אתכם בהמשך
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
חבר שלי אומר שהוא לא מצליח לעשות oc לכרטיס מסך r9500pro הוא אומר שהוא ניסה 3 תוכנות, ושכנראה יש חסימה בדרייברים לoc או משהו כזה. אם מישהו יודע משהו על זה או שיש/היתה לו את אותה הבעיה, בבקשה תגיב, כי אני ממש רוצה לקנות את הכרטיס הזה ואני לא רוצה לגלות אחר כך שיש איתו בעיות. תודה
-
- 3 תגובות
- 432 צפיות
-
-
אנשים :}} טוב בעקרון סיימתי את הGLOWPAD שלי (את המעגל והכל) נשאר לי רק לחבר לדים כחולים ולחבר USB :[] עכשיו יש לי שאלה.. ראיתי מדריך לגבי זה: עכשיו אני לא מבין בידיוק הם אומרים לחבר לקליפס הזה: את הפלוס ואת המינוס לא משנה איפה... עכשיו לא בידיוק הבנתצי לאן להלחים את הפלוס לחלק הפנימי איפה בידיוק ולאן את המינוס במדוייק.. האם זה יתן לי בידיוק 5V ואיך אני יחבר את זה למחשב יש לי 2יציאות בכבל מלחים לשמאלי והימני למחשב?!?!?
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
P4 2.8Ghz + 768MB RDRAM 32bit (1066) Asus P4T533 mobo (http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4t533/overview.htm) Asus 8460 Geforce 4 Ultra 128MB אם צריך עוד מידע... תגידו אני אוסיף פשוט אין לי מושג איך עושים אוברקלוק...
-
- 3 תגובות
- 535 צפיות
-
-
קניתי אותו מאריהב את ה20X4 וכל פעם שאני כותב בעברית זה מראה בערבית! אנגלית עובד מצויין.. איך אני משנה שפה או ממשהו?
-
- 3 תגובות
- 624 צפיות
-
-
קניתי לפני כמה חודשים פ3 משומם קיצר עבד אחלה וגם המאוור שעליו אבל אז אחרי כמה שבועות המאוור התחיל לעשות בעיות והסתובב לאט ועשה רעשים ובסוף מת, החלפתי מאוור (לקחתי משהו מפ1) וחיברתי, עבד פיקס אבל וואלה בימים האחרונים התחיל לעשות גם רעשים. לא רק שהרעשים מביאים לי את הג'ננה שאני מנסה לישון אני גם חושש שהוא גם יהיה נפטר עוד מעט. וואלה מוזר?
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
היי. קודם כל מפרט: Athlon ThunderBird B 1400Mhz ECS K7S5A Ver.1 256SDRAM PC133 (השבוע אני מקווה שה PC2700 של Spectek שהזמנתי יגיע). Volcano 7+, low speed (טמפ' Load היא 58 מעלות פלוס מינוס). בקיצר, זה דיי מעצבן אותי שאני עובד על באס של 100 (כאמור- גירסה B של המעבד....). להעלות את ה FSB זה לא ממש בעיה, אבל הבעיה היא שזה חרא של מעבד ל OC ולכן חייבים להוריד את המכפלה. אבל- אין כל אפשרות לשינוי המכפלה בלוח הזה, ולכן האפשרות היחידה היא ע"י מוד למעבד. ראיתי את זה: http://www.ocinside.de/index_e.html?/html/workshop/socketa/socketa_resistors.html לא הבנתי בדיוק את זה. את המצב שבו אני צריך לחבר גשר הבנתי (קו רצוף). אבל לא הבנתי מה ההבדל בין מתי שאני צריך להפריד את הגשר…
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי (מעבד AMD K6-2 350) וישנם כמה דברים שאני לא מבין מהטבלאות על הלוח אם (החברה נקראת UZI אבל בכל התוכנות כתוב שהוא מיוצר ע"י קומפאק) מה הכוונה למהירויות המיוחסות בטבלאה של ה cpu|sdram|pci שיש לה שני עמודות של ICW179 ושל ICS9248-81 ? אם מישהו יכול לתת לי גם עצות באיזה צורה ואיך לעשות את האוברקלוק , הכוונה להעלאת המכפלה ,העלאת המתח למעבד או העלאת מהירות הBUS אם לזאת הכוונה בטבלאה.. כרגע הבאס הוא 100 3.5 SiSoftware Sandra Processor(s) Model : AMD-K6 3D processor Speed : 350MHz Multiplier : 3.5x Model Information : K6-2 3D (Chomper) 266-550 2.2-2.4V (Revision/Stepping : 8 / C (0 Stepping Mask :…
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
ממה שאני מבין אז מה שנקרא צ'יפסט הוא בעצם שני שבבים עיקריים: הגשר הצפוני והדרומי (תקנו אותי אם אני טועה, כי אני לא ממש מבין טוב באלקטרוניקה של הדברים). על לוח האם אלה שני השבבים הבאים בגודלם אחרי המעבד. עכשיו, תמיד אני רואה ששמים קירור (מאוורר, HEATSINK וכ"ו) רק על הגשר הצפוני והשאלה שלי היא למה ? האם הגשר הדרומי בהכרח מתחמם הרבה פחות ? אם אני מתכנן אוברקלוק עצבני שכנראה יעלה את מהירות הבאס בדי הרבה אז הרי גם הצ'יפסט יצטרך קירור יותר טוב. במקרה כזה האם צריך להשקיע ולקרר גם את הגשר הדרומי או שרק לשפר את הקרור הקיים של הגשר הצפוני ? או בקיצור, האם הצ'יפסט שלי יהפוך לצ'יפס...
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
טוב יש לי כל כך הרבה שאלות אני אנסה לעשות אותם כמה שיותר מסודרות: טוב אני לוקח NF7 nForce 2 Rev-2 טוף? אני לוקח גם מעבד Athlon XP 2100+ טוף? את השאר אני לא יודע. 1)אמרו לי שעם עיפרון מודינג אני יכול לגרום ללוח אם שהוא יוכל להעלות יותר את המתח , זה נכון? זה מסובך? זה עולה הרבה כסף? (לקנות את העיפרון) 2)בקשר למעבד AXP 2100+ הסטפינג של AIUHB זה הכי טוב נכון? איך אני אדע שלא עובדים עלי? (עם הסטפינג) וגם אני רוצה לקנות ליבה של T-Bred B אבל אני לא יודע איפה למצוא אותה, איפה אני יכול לקנות את הליבה הזאת? ואיך אני אדע שעובדים עלי גם לגביה :< (תשמעו יש הרבה מניאקים בעולם ) 3)זכרונות- אמרו לי לקחת Corsair ה CMX של LOW LATENCY (זה 2-2-2) מדגם ה 400MHz DDR...כמובן שמצאתי שיש…
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
עניין אותי .. נכנסתי לאתר FrozenCPU וראיתי אחד המחיר הפתיע אותי .. אז באתי לשאול איך עושים לייזר לד ? כמו שיש פה : http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/lit-48.html תודה לכל העוזרים האלקטרונאים
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
-
OK סוף סוף הצלחתי להביא לפה תמונות :-) התמונות שאני מראה פה הם באיכות בעע חח והם מראים רק חלק מהמודינג שעשיתי אני ינסה להביא תמונות של המודיג הסופי סופי שלי טוף אז מתחילים: 1. http://rotter.net/User_files/nor/3eb14e074d6383de.jpg הסבר: כאן אני מתחיל את בניית הבקר שאיתו אני שולט על מאווררים ועל הנורות במחשב 2. http://rotter.net/User_files/nor/3eb14e42525701d9.jpg הסבר: כאן זה כל המערכת כבר מורכבת אבל עשיתי מספר שינויים וסידורי חוטים :-) שלא רואים כאן... 3. http://rotter.net/User_files/nor/3eb14ec65daac96b.jpg הסבר: זה פחות או יותר בהתחלה שחיברתי כמו שאתם רואים שם חסרים לידים ומפסקים שם כי לא קניתי מספיק... אז עכשיו כבר קניתי והכל מחובר כמו שצריך.. 4. http://rotter.net/Use…
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
באריזה המקורית, יש את שני הלוחות מנחושת צמודים זה לזה... כשמפרידים, יש נייר לבן שאמורים לקלף, ואז יש כזה גומי אפור כהה כזה שנדבק לכל מקום.... עכשיו השאלה, יש לי כרטיס זכרון עם צ'יפים משני הצדדים, אני אמור להרכיב את הלוחות עם הגומי או בלי ?!?!?? תודה רבה מראש !
-
- 3 תגובות
- 437 צפיות
-
-
-
שלום. לאחר עבודת ניקיון בפעם הראשונה מזה שנה פלוס שאני עושה למחשב שלי החלטתי להחליף לו את הלוח קרור, הלוח נראה בדיוק אותו דבר רק יותר גבוה. שמתי עליו מאוורר מקורי של אינטל. סתם כדי לפנק אותו (הכל היה לי זרוק בבית, לא קניתי כלום חדש). לפני כמה ימים הציעו לי פה להוריד מהאתר תוכנה שבודקת את הטמפ' של המחשב. אז אחרי חיפושים רבים הצלחתי למצוא אחת שעובדת על המחשב שמעפן שלי. התוכנה עונה לשם MBProbe השאלה שלי היא כזאת. התוכנה מראה לי טמפ, מעד שנעה בין 20-26 מעלות בערך, לפעמים אפילו יורדת ל16-20 אבל הביוס שלי מראה לי טמפ' של 28-34 מעלות מי צודק??? ועוד משהו קטן, המחשב שלי נשמע כמו חומר לOC קטן? אני פוחד עליו, זה המעבד הכי חזק שיש ברשותי כרגע, ואין לי כסף ליותר מזה.
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול 2 דברים: 1. האם הדרך היחידה להפיק עוד ביצועים מזכרונות שהם מעל 400Mhz ב Dual DDR (לפנטיום 4 800Mhz FSB) היא ע"י Overclock ל FSB? 2. האם אני צריך זכרונות מיוחדים כדי שיעבדו במצב Dual DDR או שאני רק צריך לוח שיתמוך בזה? (ואם התשובה היא שצריך זכרונות מיוחדים - אז האם יש זכרונות כאלה מעל 400Mhz?)
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי, מדובר בלוח אם GA-7VA של גיגה-בייט ומעבד AMD 2000 אטלון. על פי האינדיקציות ב EasyTune4 אני מגיע לטמפרטורות של 58-60 מעלות צלסיוס. הטמפ' הללו נורמאליות? מהם הטמפ' המומלצות? תודה, שלומי
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
יש לי מאוורר VOLCANO 6 CU והמעבד על 55 מעלות ב- IDLE !@!!!@!! אני כבר עובד איתו הרבה זמן והכל בסדר איתו,שום דבר לא קרה! אבל אני חושב שזה מוגזם,ורצית לדעת אם יהיה שיפור ניכר בהחלפת הקירור ל- AERO COOL GLACIER גלסיאר שראיתי עליו ביקורת טובה מאוד כאן(ציון 9.5) אז יהיה שיפור גדול??? המעבד הוא AMD ATHLON XP 2000
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
כחלק מהכנה לבלוקים (מים) שיחליפו את המאווררים הרועשים על ה NORTHBRIDGE והGPU "אמצתי" כמה רעיונות ליעול הזרימה הכוללת במערכת... הינה אחד מהם : *סרטוט שלי (שמאל) לתמונה (בצד ימין). בשביל מה זה יעיל? כיוון שאני צריך כמה שיותר זרימה בבלוק של המעבד החלטתי ללכת על חיבור מקבילי (שלא כמו בחשמל , הוא לא מחלק את הזרם) אשר יפריד כמעט לחלוטין את מהירויות הזרימה בין הבלוק שעל המעבד ועל הבלוקים על ה NB ו הGPU וזאת כיוון שקוטר הצינורות שונים זה מזה ביחס של 0.35 : 0.65 : 1 (INLET\OUTLET : CPU : GPU\NB) -הרעיון נלקח מ http://www.deviantpc.com/articles/gf4wcp3/p5.shtml
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
בגלל שאני לא יכול להקפיץ את הת'רד ההוא אני כותב חדש. אז העניין הוא כזה יש לי ראדון 9700 פרט של ספייר, אבל איך שהוא קלקלתי את המאוורר ( אל תשאלו :-X), אז אני לא יודע עכשיו מה לעשות ??? לשים שם TT CRYSTAL ORB (הבנתי שהוא טוב) אבל אני לא חושב שהוא מספיק טוב לראדון, שהוא בעצם תנור. יש לי גם היטסינק של וולקנו 9 אז אולי אני יכול לסדר שם איזו קומבינה. בבקשה תייעצו לי מה לעשות :'( חשוב לציין שמתוכנן מול הראדון מאוורר SF2. אודה לכם על כל תשובה מהירה ורלוונטית. תודה רבה לכם :-*
-
- 3 תגובות
- 552 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל 2400 עכשיו הטמפרטורות שלו ושל הלוח אם מגיעות ל45 מעלות... יש משהו שאפשר לעשות בנידון ?
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום, החלפתי היט סינק למעבד Athlon XP 1800 (וולקנו 7 פלוס) ניקיתי את המשחה הקודמת, ומרחתי משחה על הליבה ועל ההיט סינק. הרכבתי אותו על המעבד - וכשהדלקתי, ב-BIOS ראיתי שטמפרטורת המעבד הייתה על 75 ובמגמת עלייה. כיביתי את המחשב דר"א, מההיטסינק+מאוורר יוצאים שני כבלים , זוג ובודד. הזוג הם להפעלה והבודד (צהוב) הוא בטח לסנסור או לשליטה על המהירותץ עכשיו, לא ניתן לחבר את שניהם ביחד ללוח, אז חיברתי רק את הזוג שמאפשרים לו לפעול. מה הסיבה שהייתה מצויינת טמפרטורה כל כך גבוהה ? בגלל שהחוט הצהוב לא מחובר ? בגלל שיש יותר או פחות מדי משחה טרמית ? סיבה אחרת ?
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-