עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by סער_שי,

תירגעו (המבין יבין). הם נתנו לי את זה לבדוק ואמרו שאם לא מוצא חן בעיני אז שאני אחזיר ואקבל חזרה ת'כסף. אז מ'כפת לי. קיצר - עבדתי על באס 420 אבל המאמץ המעבד הגיע אפילו ל-65 מעלות. עכשיו התקינו לי את ה-AVC (דגם עם 3 HEATPIPES) והוא לא עולה מעל ה-55. עובד על ממוצע 53 תחת SNM כשקודם הוא עבד על 60. שיפור לא רע, לא? כמה הנינג'ה היה נותן לי? וכמה BT? הלוח לא עולה מעל 38 מעלות (למרות שכשהרגשתי קודם הHEATSINK היה יותר חם מה-HEATPIPES של הקירור למעבד. מוזר? עכשיו אני לא מבין למה הוא לא עולה לי ל-430. מבחינת טמפרטורות הכל סבבה והוא יציב לחלוטין. ניסיתי לשחק קצת עם המתח (להעלות ללוח זה די פשוט - מדרגות קבועות), אבל למעבד יש הרבה מקום לוויסות ואני לא יודע על איזה ערך לשים אותו (נורמלי…

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  2. בבקשה אם מישהו יכול להביא לי קישור לראות תוצאות של 9800PRO וגם של FX5900 ......תודה

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  3. ?? ועוד שאלה איך BT מקרר את המעבד ???? לא הבנתי את זה מאיך שהוא יושב על המעבד?

4. אפשר בעזרת דבק סטיק כזה? או שלא מומלץ? פשוט אין לי זמן ללכת לקנות

• 5 תגובות
    • 562 צפיות
  5. Started by Big_Guy7,

היה לי על המעבד גוף קירור של אינטל, זה שבא עם המעבד, ובמארז היו לי 3 מאווררים (אחד בצד, ושניים מאחורה). עשיתי קצת שינוי במארז והוספתי קצת דברים: גוף קירור למעבד - ארקטיק קולינג אולטרא טי.סי 4, והוספתי מאוורר מקדימה, מאוורר בגג במארז, החלפתי לספק עם מאוורר של 12CM, והוספתי מאוורר מתחת לכרטיס מסך. אה וגם שמתי משחה טרמית ארטיק סילבר 5. זה נראה לכם נורמלי שהטמפ' במעבד (מפרט בצד) ובמארז נשארו פחות או יותר אותו דבר?! (מעבד - 55-60 מעלות. מארז - 45-50 מעלות)

• 9 תגובות
    • 562 צפיות
  6. שלום לכולם, אני בונה משהוא (עדיין סוד) ואני צריך בשבילו 8 מאווררים, עכשיו אני צריך 6 מאווררים בגודל 80mm ו-2 מאווררים בגודל 40mm. אני צריך שהם יהיו הכי שקטים והכי מהירים, -יש לציין- אין הגבלה במחיר!!!.

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  7. Started by tomer87,

להלן שתי אפשרויות: 1). Vantec Nexus NXP-305-BK Fan & Light http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6774 או 2). Coolermaster Aerogate II Fan Control Panel http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=4685 תודה על העזרה תומר בכר

8. Started by sagi_10,

שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי(ראה מפרט מחשב) ואני שמתי את הזיכרונות על 133 מגה הרץ והם על 180 מגה הרץ בגלל הבאס של המערכת אז השאלה שלי היא האם אני יכול להביא אותם ל-200+ מגה הרץ??? כי בביוס אין אפשרות כזאת אולי יש איזו תוכנה שיכולה לעזור לי?? (אני יודע שפתחתי תרד עם רעיון דומה אבל לא רציתי להקפיץ והשאלה שלי השתנתה...)

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  9. לכמה אפשר להגיע עם זכרונות בתדר 667 לוח אם p5n-e ומעבד e6300 לאן אפשר להגיע ב oc? ולכמה אפשר יהיה להגיע עם זכרונות בתדר 800.

• 10 תגובות
    • 562 צפיות
  10. Started by Gliding,

היי, כבר העליתי פה לפני חודש וחצי את הבעיה לגבי חוסר יכולת לגשת לנתונים לגבי כרטיס המסך שלי, מאז התקנת XPX64 הבעיה מתרחשת גם עם ATT וגם עם TRIXX. לפי הודעות השגיאה מדובר בחוסר יכולת לגשת ל LOW LEVEL DRIVER (על אף שב ATT מותקנת תמיכה לגישה כזו, האוא לא מסוגל לגשת לביוס של הכרטיס) התקנתי כבר שתי גרסאות של ה CATALYST )5.11 ו 5.12), ואין שינוי הבעיה דחופה כי TRIXX מנטרת את המאורר והטמפ' על הכרטיס, בלעדיה אין לי מושג מה הולך איתו, בעיקר במשחקים שאני מריץ... הייתי מחלעיף אולי ל OMEGA, אבל הכרטיס הוא VIVO ולא הצלחתי למצוא משהו שיתמוך ב WDM. חוץ מזה שזה לא יעזר כנראה ל TRIXX לעבוד, כי נראה לי שהמקור של הבעי הוא הנסיון של וינדוס למנוע גישה לשינויים בחומרה אם זו הבעיה, ומישהו מכיר …

• 6 תגובות
    • 561 צפיות
  11. Started by amichay,

אתמול קניתי הרד קנו 5 חדש משום מה אין תצוגה בחלון הטמפ' יכול להיות שחיברתי משהו לא תקין [המאורר הקדמי עובד ,וגם השליטה על מאורר המעבד עובדת ]

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  12. טוב אז ככה.. בניסיון לפתור בעיה טכנית של המחשב (תקיעה שלו לפעמים) והמלצה של חבר להוציא את הכרטיס מסך והזכרונות ולנקות אותם. זה מה שעשיתי היום. אחרי שהוצאתי לראשונה את הכרטיס מסך מאז המחשב אצלי (יותר מ4 וחצי שנים) ניקיתי אותו ובעיקר כמובן את המאווורר ומה שהסתתר "מתחת". מה שקרה לאחר מכן זה ניסיתי להחזיר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכשניסיתי להפעיל את המחשב עלה מסך כחול "IRQL EQUAL...." ולא זוכר מה ההמשך. לא הבנתי מה פשר הבעיה. אף פעם לא שמתי לב לקירור-מאוורר של הכרטיס מסך (FX5200) שכן המאוורר נמצא למטה, איך הוא עובד, ובאיזו תדירות הוא מסתובב. מה שכן. לאחר שהחזרתי שמתי לב שאני מפעיל את המחשב המאורר של הכרטיס מסך בקושי מסתובב. שמתי לב שהמקום שהוא אמור לקרר נהפך לחם יותר ויותר…

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  13. ראיתי בפרוייק מודינג פה באתר מישהו שהצמיד סינק של מעבד לכרטיס מסך ע"י סלוטייפ!!! הייתכן הדבר? אני ממש רוצה לעשות OC, אבל אני לא רוצה להזיק לכרטיס, האם סלוטייפ לא יכול לגרום לקצר ?

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  14. Started by Alex2003,

איזה גוף קיקוק לקנות למעבד שלי? יש לי Amd 2500+ Barton לוח Abit NF7 חשבתי על Zalman 7000bCu או Thermaltake Volcano SilentBoost מה כדאי? והאם יש הצעות אחרות? תודה מראש, אלכס.

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  15. Started by dazzler,

ברשותי מעבד XP1700 JIUHB , לוח epox 8rda3i וזכרונות twinmos twister cas 2 400MHZ. הקירור היחיד שאני משתמש בו זה slk700 עם מאוורר 70 מ"מ. כרגע אני עובד על 200*10 (2400+) עם טמפרטורות דיי טובות . 35 במנוחה ו39 במאמץ. לא שיניתי את המתח. אבל כשאני מנסה להעלות את המולטיפלייר ל11 *200 (2600+) , כשהוא טוען את הוינדוס הוא קורס. העלאתי את המתח ל1.7 , ובפעם הראשונה הוא התחיל לטעון את הוינדוס אבל באיזהשהוא שלב מופיע מסך כחול ואני לא מספיק לקרוא את מה שכתוב כי הוא מייד restart. יש למישהו מושג ???ניסיתי לעשות הכל לשחק עם התזמונים של הזכרונות אבל זה לא עוזר...... :-\

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  16. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

תנו לי המלצות בקשה

• 6 תגובות
    • 561 צפיות
  17. Started by TARON,

אני מקוה שלא תנעלו לי למה לא מצאתי כותרת יותר מתאימה ממה שרשמתי חח ועכשיו לנושא: הנה תמונות מתוך המחשב שלי תמונה 1: http://img85.imageshack.us/img85/1546/pcdv00341nb.jpg זאת התמונה מהקירור של המעבד איך הוא ניראה בסדר? הוא שומר לי על בין 29-36 מעלות בזמן מנוחה בזמן מאמץ הוא על 40 מעלות עכשיו תמונה שניה: http://img138.imageshack.us/img138/3058/q2ih.jpg זה הכרטיס מסך שלי שהוא X550 עכשיו לפי כל התמונות שראיתי הוא אמור להיות בצורה אחרת עם קירור אחר אז למה לי יש קירור שהוא לא מאורר והוא איזה כמה ריבועים כסופים כאלה עם קווים ? הנה לא הצלחתי לצלם את כל הקרור למה בדיוק הסוללות של המצלמה נגמרו אבל אמור להיות לו קירור אחר למה הקירור שבתמונה הוא כמעט על כל הכרטיס מסך…

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  18. טוב אז ככה- קראתי את המדריך באמר ויש לי שאלה בקשר למיקום המאווררים. יש לי מאוורר 80 מקדימה - מכניס,ומאורר 80 מאחורה - מוציא.(וגם על הספק אבל לא נירא לי שזה נחשב). בעקרון רציתי להוסיף מאורר 80 מהצד מול הכרטיס מסך שיוציא אויר. ברצוני לדעת אם זה יהיה שווה, או שאתם ממליצים לי לסדר איזה קומבינציה שונה. תודה.

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  19. Started by King Of Action,

אמממ...יש לי מארז ENERMAX CS31-81L ...עד היום היו לי 3 מאווררים : אחד של 80 מאחורה מוציא , אחד של 80 מלמעלה מוציא ועוד אחד של 80 בדלת מכניס אוויר...הטמפרטורות במארז נעו מ-33 עד 36 בערך...אני מניח שזה די נורמלי . היום הוספתי עוד שני מאווררים : אחד של 120 מ"מ מכניס אויר מקדימה ועוד אחד של 80 מאחורה מוציא...הטמפרטורות השתפרו ועכשיו הן נעות בין 29-31 . עכשיו יש לי כמה שאלות : 1. מהן טמפרטורות נורמליות למארז ? והאם הטמפרטורות שלי טובות ? 2. מאוורר ה-120 מ"מ מרעיש ממש חזק . אין משהו לעשות בקשר לזה ? 3. איפה למקם את חיישן הטמפרטורה בשביל לבדוק את טמפרטרטורת המארז בצורה הכי טובה ? תודה .

• 7 תגובות
    • 561 צפיות
  20. היום בצהריים התעסקתי קצת עם התזמונים של הזיכרון שלי , מאז ועד עכשיו ניסיתי להחזיר את המחשב למצבו המקורי , מה שהולך הוא שאחרי שסוף סוף הצלחתי לסדר את הבעיה(אחרי שבדרך גם החלפתי ספק מHEC300W לג'נרי 400וואט , אבל אני כבר לא חושב שהבעיה בכלל הייתה בספק , בקיצור , גיליתי עכשיו שני דברים , הטמפרטורות שלי גבוהות בכ4-5מעלות מלפני זה , וכאשר אני סוגר את דלת המארז עד הסוף , המחשב נתקע\עושה ריסט , כרגע הדלת אינה מותקנת במארז, אבל היא עומדת על ידו(בידיוק כאילו הייתה מותקנת) , אבל כאשר אני שם אותו על המסילות , המחשב פתאום נתקע\עושה ריסט , ובדקתי הכל , אין שום דבר שמקצר , למישהו יש איזהשהוא רעיון!? , גם במעלות , זה מאוד מוזר לי , כאילו הלוח מזייף... אוקיי , סגרתי את דלת המארז לגמרי ,…

• 6 תגובות
    • 561 צפיות
  21. למה אתם ממליצים תמיד לקחת את ה SF2 במקום הדלתא ב SLK800, כששניהם מרעישים בערך באותה מידה - ה SF2 ב 48db ב4800 RPM, והדלתא שבא בגירסאות האקסטרים מרעיש ב 52.5 dbl ב 5700 rpm?

• 8 תגובות
    • 561 צפיות
  22. Started by J0n1,

קניתי היום למארז שלי (קומפיו קייס) AC 120 X2 ורק אחרי שפירקתי את המאווררים הקיימים הבנתי שיכול להיות שהם עדיפים על הAC 1. לAC אין חיבור RPM 2. למאווררים של המארז יש מן חוט נוסף שישב לי על הלוח אם, נדמה לי שזה אולי חיישן טמפ', ואין את זה בAC הנה המאוור והנה מה שנראה לי כמו חיישן (מצטער על האיכות) אז מה עדיף? באסה עכשיו שהמאווררים לא מכוונים את עצמם לפי הטמפ' וככה בלילה יהיה לי רעש...

23. Started by nec5e,

האם מישהו יודע האם ניתן להרכיב מאוורר zalman 7700 על הלוח? (ללוח יש pipe) ונראה לי שזה יכול להפריע. האם זה נחשב ללוח טוב? תודה לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  24. Started by a-v-i,

היי שאלה לי אל צוות החדשות או המודרים או כל מי שקשור במלאכת האתר האם יש באופק סיכוי לביקורת על המוצר הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=8204 או בגירסת האלומיניום שלו? תודה

• 5 תגובות
    • 561 צפיות
  25. Started by swg,

אז ככה, אני מחליף את המארז שלי(ה-ATX) במארז ARCTIC COOLING Silentium T2 שמשתיק את המחשב. אני מוציא את האיורור המקורי של הליבה, מוסיף למארז החדש(עם סירקולציית האויר הפנטסטית שלו[תקנו אותי אם אני טועה]) SONIC TOWER. תנו ביקורת לטוב ולרע, אני מוכן לשמוע הכל לפני הקניה... זה חשוב לי מאד בשביל הבטחון לקנות את זה. תודה מראש. .swg

• 2 תגובות
    • 561 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.