עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Bingo,

אז ככה נכנסתי לביוס העלתי על הפעם הראשונה את הבאס ל-276 (המפרט בצד ימין) הרצתי ORTHOS BLEND STERSS CPU AND RAM PRIORITYT 1 למשך 10דקות והכל היה בסדר...הטמפ' נעה בין 37-41כשעצרתי את אורטוס הטמפ' עמדה 24-25 הקיצר זה מה שקיבלתי Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1790 Time: 15 CPU: 2484MHz FSB: 276MHz [276MHz x 9.0 est.] CPU: 2483MHz FSB: 276MHz [275MHz x 9.0 est.] 01/04/2007 02:28 Launching 2 threads... Using CPU #0 Beginning a continuous self-test to check your computer. Press Stop to end this test. Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length. Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 10…

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  2. Started by benyben,

שלום. אני חדש (מאוד) בתחום. יש לי לוח אם של DFI בעל יכולות OC [איך כיף להגיד את זה ]. חקרתי קצת את הנושא, וגיליתי של DFI יש תוכנה קטנה שנקראת Auto Boost System אשר בה יש פרופילים של OC מוגדרים מראש. נאמר לי שעלי ללחוץ על F1 בעת שאני מדליק מחדש את המחשב, ויטען פרופיל מסוג מסוים. עשיתי זאת. אכן - נטען פרופיל שנקרא Safe 3/2 ghz OC. - - אגב, מדובר במעבד Q6600 מרובע ליבות. לאחר שדבר זה התבצע, המחשב הדליק עצמו מחדש, הטעינה נראית הייתה כטובה - עבר POST, והלוגו של Windows7 התחיל להיטען. מייד (!) בשלב זה קיבלתי מסך כחול לשבריר שנייה (שלא הספקתי לראות מה הוא רושם) והמחשב עשה restart לעצמו. נתתי לי לבצע את אותה פעולה שוב, אבל הדבר חזר על עצמו פעם שנייה. נבהלתי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ari,

יש לי מעבד דיורון 1.2 amd לוח אם ga-7va של גיגהבייט יש לי שתי אפשרויות לעשות oc אחת על הלוח sw1 שנייה דרך easytune4 בשתי האפשרויות ניסיתי להעלות ל 133 וכשניסיתי להדליק את המחשב המסך לא נדלק נורת המעבד דלקה למשך דקותיים הפסיקה וכלום לא קרה.. מה צריך לעשות

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  4. מסיבה שאני לא מבין פעלתי על פי הוראות המדריך כאן ורכשתי עוד מעט ידע במדריכים נוספים ברשת ולמרות זאת אני יכול להעלות רק 7 נקודות FSB! מעבר לזה הוא לא מפעיל את המחשב עד שאני נותן לביוס להתאפס .. בבקשה עזרה, יש לי לוח אם MSI G31M3-F V2 GLAN

• 16 תגובות
    • 975 צפיות
  5. Started by iSneak,

אהלן חברים, ניגש לעיניין, ניסיתי לעשות OC למעבד שלי (מהירויות סטוק: 266*9=2400). המטרה בגדול הייתה להגיע ל3.2GHZ, כאשר אני מוריד מכפלה מ-9 ל-8 ומעלה את הFSB ל400MHZ כדי שיעבוד עם הזכרונות ביחס של 1:1. הצלחתי להגיע ל375Mhz ל-FSB עם מכפלה 8. אחרי זה ניסיתי ישר ללכת על 400, והלך לי הלוח אם, שהייתי צריך להחליף. בדקתי את הסטפינג של המעבד, והוא אמור להגיע להרבה יותר מזה. מה לא עשיתי נכון שגמר לי את הלוח אם? יכול להיות שסתם הלוח אם היה פגום ואני יכול להמשיך להעלות? מה הצעדים הבאים שלי כדי לעשות אוברקלוק כמו שצריך? האם כיוונתי גבוה מדי למרות שהמעבד יכול יותר? תודה מראש. נספחים: 1. קירור - Arctic Freezer 7 Pro, טמפ' למעבדים בזמן מנוחה כ38 מעלות בממוצע. 2. כל מבדקי המאמץ שעשיתי אז …

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  6. Started by tom123,

ניסיתי להרכיב את הקירור הזה ושמתי את הברגים והכל עכשיו שמתי אותו עליהם וזה נכנס כזה אבל זה לא נוגע במעבד! אני יודע כי שמתי משחה והרמתי וראיתי שזה לא נוגע כי אין משחה על הגוף קירור.. זה אמור להיות ככה מה אפשר לעשות?

7. שלום חברים, אני מתכנן על המפרט הבא למחשב גיימינג ועריכת סאונד וגרפיקה, ללא OC, ורוצה מאוד שהוא יהיה שקט במיוחד. Intel I7 2.66GHz 920 - מעבד ThermalRight Ultra-120 cooling - קירור פאסיבי למעבד Asus P6T X58 DDR3 - לוח אם OCZ3G1333LV3GK 1GBX3 - זיכרונות Gigabye FX9800GTX+ with Zalman Cooling - כרטיס מסך המפרט יצטרף לרכיבים קיימים: 4 הרדיסקים 2 כוננים אופטיים 2 כרטיסי PCI ספק Enermax 651p-ve עד כאן הכל טוב ויפה, אך לאור ניסיון קודם עם רעשי מאווררים, רציתי להתייעץ איתכם בכמה שאלות: 1. האם המחשב יצליח להשמור על יחס קירור-רעש בקיץ (ללא מזגן), עם הקירור שכולל את ה-ThermalRight הפאסיבי, מאוורר הזלמן של כרטיס המסך, ומאוורר אחד או שניים של 120 מילימטר שישבו על מארז Ener…

• 11 תגובות
    • 929 צפיות
  8. שלום, יש סיכוי שאני אוכל לארגן איזו מכירה קבוצתית גדולה לחברי הפורום של מאווררי Papst (הידועים כמאוד שקטים בעולם, תעשו חיפוש בפורומים בחו"ל על מאוררים שקטים.) המאווררים המדוברים מחזיקים בנתונים כאלה לדוגמא - 80x80x25mm CFM : 19 dBA : 12 או- CFM: 27 dBA : 19 בשלב זה אני רק בודק את ההענות של האנשים פה, אז אם אתם מעוניינים תשאירו הודעה וזרקו בערך כמה מאווררים אתם רוצים (ללא התחייבות כמו שאמרתי רק לבדוק היענות)

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  9. Started by cupra,

הסטפינג הכי מוצלח שיצרו : 0516wpmw בגלל זה לקח זמן להביא אותו הנה נתוצאות אחריי 3 ימים. נתוני קור: evap=-65, בוט -40 255=0 מעלות. כמה תמונות : סביבת עבודה : ביצועים : מצב סטוק , 200x14 : מתחיל להעלות 3.12 גיגה: ממשיך להעלות 3.45 גיגה pi 24.750 - כמו טייפון ~ סמקסימום pi יציב - 3.6 גיגה - זיכרון 277 בתיזמונים 1.5-2-2-5-7-0 - 23.484 שניות. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=38129 מקסימום mhz - לא יציב היה 3.8 גיגה ~ http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=37901 זה הכל לבינתניים, אבל זה רק ניסיון ראשון על גז, עוד מעט יהיה כיף יותר (עם קירור אחר ;D ) עידכונים בהמשך

• 70 תגובות
    • 4.5k צפיות
  10. Started by PCguy,

אתמול נסיתי לעלות את המהירות של המעבד אך להפתעתי מהירות הזכרונות עלתה גם היא. המעבד שלי הוא AMD 3000 939 שיניתי זאת דרך הביוס באופציה של הבאס200-400Mhz ברירת המחדל היא 200 שאומר 1800mhz בכל אופן האם זה טיבעי? האם ניתן לשנות מהירות ע"י תוכנות אוברקלוקינג? האם זה שמהירות הזיכון עולה לא מסוכנת לזכרונות{ללא קירור}

• 2 תגובות
    • 475 צפיות
  11. החלטתי לעשות אוברקלוקינג למחשב המפרט המקורי הוא כזה: אינטל פנטיום 4 2.8 ג'יגה HT 800 MHZ לוח אסוס P4S800 זיכרון : 3 סטיקים של 256 כל אחד אבל אחד מהם הוא 400MHZ והשניים האחרים 266MHZ כרטיס מסךFX 5200 של NVIDIA מארז מידי עם ספק של 400 V אוקי אז ככה. אחרי שבדקתי את טמפרטורת המעבד ( 29.5 מעלות במצב סטטי ו32.5 במאמץ ) נכנסתי לביוס ושינתי את ה cpu external frequency מ 200/33 העליתי ל 228/38 . המכפלה היא 14 את הcpu vcore שמתי על 1.6000V ואת ה ddr voltage adjustment שמתי על 2.7V המהירות של המעבד עלתה מ 2.8 ג'יגה ל 3.19 ג'יגה . הטמפרטורות לא השתנו כמעט בכלל אחרי השינוי המחשב נראה יציב ועובד אחלה השאלות הם כאלו: 1. איך אני בודק אם אכן המחשב יציב וישרוד את השדר…

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  12. Started by es88,

מפרט: c2d 6320 1.80GHZ, Asus P5B, 4GB DDR2 800MHZ, HD 4770 מחובר לטלווזיה 42 LCD. הייתי מעוניין לעשות אוברקלוק, ממש בקטנה למעבד, הבנתי שאני יכול עם ידע קצר, ובלי להיות מומחה לפחות להגיע עם המעבד ל2.2, 2.3. אני הייתי מעדיף לא להתעסק עם הביוס, והבנתי שיש תוכנה של של אסוס שנקראת AI SUITE, שיש מד מסויים, שאפשר לאט לאט לעלות אותו, והוא כבר מעלה הכל לבד, כלומר מתחים וכל מה שצריך, המליצו לי על תוכנה שנקראת OCCT או OCCP לבדיקה של מאמץ וטמפרטורה של המעבד. הבנתי שלא כדאי לי לעבור את 1.6V, ושהמעבד לא יעבור טמפרטורה של 75C. יש עוד אולי איזה כמה דברים בתור מתחיל לגמרי, שאני צריך לדעת? מעבר לסיכונים כמובן.. אני בתכלס רוצה לעשות אוברקלוק קטן למעבד, פשוט לתת עוד טיפה פוש למערכת בכללי. מ…

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  13. Started by liorw13,

שלום לכולם, לאחרונה בדקתי את הטמפ' של המעבד שלי (גם בביוס וגם באוורסט) והטמפ' נעה בין 58-62 מעלות... יש לי מעבד פנטיום 4, 2.4 ג'יגהרץ.. הוספתי שני מאווררים למארז (מקדימה שמכניס ומאחורה שמוציא) החלפתי משחה טרמית בין גוף הקירור למעבד, נקיתי את כל האבק וליפפתי את החוטים שלא יפריעו לזרימת האוויר אבל הטמפרטורה ירדה אולי ב-2 מעלות... (ואחרי דקה עולה שוב ל60) מה עוד צריך לעשות ?????

• 11 תגובות
    • 868 צפיות
  14. חייב עזרה בדחיפות... לא הצלחתי להוציא את הכרטיס , במקום זה הוא חצי לא מחובר וחצי כן מחובר. אני לא יודע כיצד לחבר אותו חזרה , אני פוחד ללחוץ עליו בכח... אין כפתור כזה להוציא אותו או להכניס אותו? כמו בזכרונות? בבקשה תעזרו , אני תקוע בלי מחשב ובקרוב זה יהיה גרוע

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  15. ניגשתי לי לעשות OC מעבד 3 GHZ הבאס הוא 200 512 MB DDR 400 ... יש לי לוח אם ASUS P4P800S SE קיים בלוח שלי משהו שנקרא ALL OVERKLOCING או משהו כזה ויש לי שם 5 אשרויות א': STANDART -מה שהיה בהתחלה בלי OC ב': 10% OC ג': 20% OC ד': 30% OC ה':MANUAL -אני יודע שאת זה אני צריך ... יש שם לשנות מתח למעבד .... לשנות באס .... ולשנות זיכרונות באופן מוזר כי כשאני מזיז את זה מAUTO זה נותן כאפשרות מהירויות בין 433 MHZ עד ל533 MHZ כולל כל מה שיש ביניהם 466 וכו' עבשיו ... אין לי אפשרות לשנות מתח לזיכרונות ואין לי יחסים של מעבד :זיכרונות .... ויש לי עוד אפשרות שקוראים לה PERFORMANCE MODE מה הולך פה ? שאלות ... 1) מזה האחוזים האלה ... 2) מזה PERFORMANCE MODE ? 3)איפה אפשר לשנות מתח…

• 1 תגובה
    • 417 צפיות
  16. ושעליי לשחזר הגדרות בביוס. מפרט נמצא בצד ימין. זה קורה כשאני מנסה להגדיל את תדירות הPCIE/BCLK. איך עושים אוברקלוק למחשב שלי? זה בכלל אפשרי? (האמת שאני יודע שכן - מחיפוש ברשת ראיתי שמישהו הצליח להביא את המעבד ל2.9 GHZ, כאשר במקור המעבד הוא 2.7 GHZ). אז איך עושים זאת? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. The Hunter שהוא במקרה שכני, השאיל לי את המאוורר ה 120 מ"מ, שהוא קיבל במפגש. הוא הודיע לי שאם אני לא אחבר אותו לספק נפרד, המאוורר יכול להישרף. מכיוון שזה נראה לי לא הגיוני, שאלתי את השאלה הבאה באחד הפורומים המדעים: והתשובה המנומקת היתה: עכשיו נותר לנסות להפעיל את המאוורר מהספק היחיד ללא חשש שהוא ישרף. מקסימום הוא לא יפעל. ועוד משהו: אם המאוורר צורך 9.6 וואט, למה שזה יכביד מדי על ספק פשוט של 250 וואט?! עכשיו תגידו: אל תתלהב יותר מדי, ניסינו וזה לא עבד. גם אצלך זה לא יעבוד. אולי

• 12 תגובות
    • 3.9k צפיות
  18. Started by GOVNER_T.S.Y,

המזגן JUNIOR אלקטרה שלי התקלקל וכבר קניתי חדש , השאלה שלי היא האם ניתן לנצל את הרדיאטור שלו(של גוניור) למערכת קירור מים?

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  19. Started by RonCohen,

יש לי בעיה מבחינת עשיתי אוברקלוק הכל יציב אבל הניקוד ב3DMark VANTAGE לא עלה משמעותית האוברקלוק הוא: Core I5 750 3.8Ghz 200FSB מכפלה של 19 1.25V יציב 3 שעות בירציפות OCCT

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. פירקתי כרטיס מסך sapphire x1900 gt מלא אבק לניקוי יש בו את הפלטה של הצלעות קירור שמחוברת אם חומר קירור מרוח רגיל ל GPU, ואל הזכרונות של הכרטיס מסך יש כמו מלבנים כאלה מחומר קירור דומה לכמו פלסטלינה (גמיש כזה ונשאר כמו שהוא אם מעקמים אותו), שיש להם עובי כל האיזור מתחת לקירור מלא אבק, וגם המלבנים ל הקירו אל הזכרונות דיי מלאים אבק שנדבק אליהם איך אפשר לנקות אותם ? להחליף אותם (מאיפה להשיג) ? הם חובה או שניתן לנתק את הזכרונות מהקירור והם לא יתחממו ? אני מתכון להריץ את הכרטיס ללא אוברקלוק

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Vatos-Locos,

יום אחד התעוררתי, צחצחתי שיניים, הדלקתי את המחשב וחשכווו עינייייי !!!!!!!!!! אז הדלקתי את הקטודה שתעשה קצת אור... ואז ראיתי שיש במארז שלי לא מעט אבק! איך מנקים את זה בצורה פרקטית בלי הרבה פירוקים מיותרים ובלי חשמל סטטי ?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by 1nstall,

סיקור על ניקוי האבק במארז

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Zyabra,

מחפש מדריך או וידאו איכותי עם הסבר כיצד לנקות את הקירור של המעבד וכרטיס המסך משכבת אבק (שגובל בשכבת אבנים) בעזרת קומפרסור נייד או שיטה חכמה אחרת. מישהו מכיר מדריך מפורט איכותי בנושא? (לא בעיה למצוא בעצמי, אבל אני לא יודע לוודא שלא אומרים שטויות בסרטון).

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by orlevi_85,

המחשב שלי מאוד מרעיש לאחרונה אני מדליק אותו והמאוורר של הכרטיס מסך מאוד מרעיש והכרטיס מסך חדש.. רק כמה חודשים (גי'פורס FX5500) אני מפחד להוציא אותו ולנקות את המאוורר כי ככה נהרס לי הקודם.. ניראה לי שזה נוגע במשהו שם ומרעיש כי אני מדליק את המחשב והוא עושה רעשים אני מכבה מזיז קצת את המחשב לצדדים אחורה קדימה מדליק וזה מיסתדר, אם זה לא מיסתדר אני חוזר על הפעולה. ניסיתי גם להוזיז את הכרטיס טיפה להוציא ולהחזיר והרעש עדיין נישאר.. עכשיו לעיניין, יש לי במחשב מלא אבק ורציתי לנקות את זה ושמעתי שיש מין ספריי כזה של אוויר דחוס שמיועד לדברים האלו. רציתי לדעת עד כמה הדבר טוב? כמה הוא עולה? והאים מסובך לשימוש.. אשמח לתגובות ממישהו שמתמש או הישתמש בזה קודם. תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by ליאור שמש,

המחשב שלי מלא אבק מבפנים השאלה היא מה כדאי לעשות בנושא? מצד אחד המחשב עובד אז אולי לא כדאי לגעת מצד שני הוא פועל רק בלי צד אחד של המארז ולפעמים בעומסים הוא נכבה(צפייה בסרטים באינטרנט בעיקר...) תודה לעונים

• 64 תגובות
    • 4.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.