עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Little_AKA_Or,

שלום. החודש חבר שלי מזמין מארה"ב מערכת קירור מים (קרוב משפחה שלו מגיע משם) והוא רוצה נוזל איכותי אך שגם יגיב ל UV ממה שאני יודע נוזל איכותי זה נוזל קירור לרכב, ובנזולים שמגיעים לאולטרה אני מכיר רק את הנוזל של TT. יש לכם איזה רעיון בשביל לקבל גם איכות וגם תגובה לאוטרה? תודה.

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  2. Started by Maxim Levitsky,

כמעט סיימתי לבנות מערכת קירור, אבל מאד חושש שמכס יעשה לי בעיות עם קנייה של נוזלי קירור, במיוחד משהו שמבוסס על ethylene glycol שהמליצו לי הרבה פעמים בשביל עובדה טובה של ה loop לאורך הזמן בלי הרבה התעסקות איתו. בתכלס כל אנטיפריז מכיל את זה ומוכרים את אנטיפריז בארץ חופשית, אבל זה עדיין חומר מאד רעיל. איזו מנוזלי קירור אפשר להשיג בארץ? יש אולי איזשהו חנות בארץ לזה? או מה אפשר לקנות בחול כדי שזה יעבור מכס?

3. Started by alon_k,

אני עומד להתקין מערכת קירור מים, הראשונה שלי ורציתי לדעת קצת יותר על נושא הנוזל עצמו שעובר במערכת כתוב שצריך לערבב עם מים את החומר שהם מביאים בערכה, אבל זה נראה לי ממש מאעפן לא כדאי לקנות מים מזוקקים או לקנות מי רדיאטור ששמים במכוניות? ומה עושה בכלל החומר שמביאים לערבב איתו את המים? תודה על העזרה! ד.א. המערכת היא Aquarius II

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. חברי הפורום שלום, האם יש הבדל בין נוזלי הקירור של החברות השונות ( Zalman,Swiftech וכדומה) לבין נוזל קירור מים לרכב? האם אפשר להשתמש בו כתחליף?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by No-One,

היי חברים יגעתי לחפש ברשת נוזל קירור למערכת שאני בונה, של EKWB באמאזון עולה במקור 25$+- לליטר ,כולל משלוח ומיסים עולה 250 שקלים, באתר של EKWB יוצא 200 שקל לליטר (משלוח יקר+מיסים) לא מצאתי איפה מוכרים בארץ, בעלי אקספרס מצאתי רק את זה: https://www.aliexpress.com/item/4000241623714.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7f024bdcTzwjWj&algo_pvid=c8d8aa9e-48ff-44e0-b372-ff5c66aeda70&algo_expid=c8d8aa9e-48ff-44e0-b372-ff5c66aeda70-13&btsid=0ab6d69515856608003162936e55e9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ לא נראה משהו שהייתי משקה איתו קוצים, אלא אם כן מישהו יודע אחרת. בקיצור אם מישהו מכיר חנות בא…

6. Started by m0tek,

שלום חברים , מאחר ואני חדש - אשאל שאלה טיפשית אך הכרחית נגמר לי נוזל הקירור שקיבלתי מהחברה.. מה עושים הלאה? האם בינתיים אני יכול להשתמש בנוזל קירור של רדיאטורים שמכיל - אתילן קליקול ודברים שמונעים קורוזיה? האם אני יכול להשתמש פשוט במים מזוקקים? עזרה!!! תודה!

• 8 תגובות
    • 781 צפיות
  7. Started by Yogev20,

אהלן ... קניתי מערכת קירור של זלמן ואיתה בא גם נוזל קירור של זלמן (500מ"ל) ואותו צריך לערבב עם 2 ליטר מים מזוקקים. לא ידעתי איפה לקנות אז עירבבתי את הנוזל קירור עם 2 ליטר מים מינרלים. האם זה אותו דבר ולא יהיו עם זה בעיות???

• 12 תגובות
    • 779 צפיות
  8. Started by simla101,

אוקי...אז אחרי שכל המערכת קירור מים שלי סגורה ותגיע אליי ביום יומיים הקרובים הגיע הזמן של נוזל הקירור הבנתי שמים בסופו של דבר פוגמים במערכת...אז קודם כל למה? בגלל אבנית וכאלה? שנית...איזה נוזל קירור מומלץ? האם יהיה הבדל משמעותי בטמפ' בין סתם נוזל קירור (למשל לרדיאטורים) לבין נוזל קירור יעודי למחשב? יש למישו המלצה?

• 18 תגובות
    • 6.4k צפיות
  9. Started by The_Byter,

'>http://img3.imageshack.us/my.php?image=23jpgg.jpg"]

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Pure-Gold,

מישהו יודע את הנוסחה לחישוב התנגדות של נגד שיתאים ללד מסויים ?

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Nitro,

אז ככה.. הגיעה לידי מערכת של PII 266MHZ Deschutes, כרגע הוא פועל על 400MHZ. הלוח הוא Sis5600, דגם 35-8819-02, כ. מסך Geforce 1 64Mb. אז ככה.. לקחתי את הלוח, עם הג'אמפרים קבעתי לו 100 FSB ו 5 Multiplier Freq. הבעיה היא שהוא עומד על 400.9 ב Core Speed, לפי CPU-Z, במכפלה של 4. ניסיתי להחליף את המעבד עם מעבד אחר שיש לי מאותה הסדרה, איתו המכפלה נשארה על 3.5, למרות ששוב, בלוח, היא מוגדרת 5. האם מישהו יודע למה אני לא יכול להגיע למכפלה 5? האם זה הגיוני שהמתח של המעבד הוא 3.056V? והאם מישהו יודע איך עושים OC לכזה מעבד, ויכול להפנות אותי להוראות באינטרנט? חשוב לציין שאותו המתח נשאר ב2 המעבדים שבדקתי. עכשיו יש לי מעבד אחד שאני יכול להרוס.. אז אל תחסכו ברעיונות תודה! נדב.

• 2 תגובות
    • 470 צפיות
  12. שלום לכולם, אני חייב המלצה בהקדם משום שאני נוסע היום בצאת שבת לראשון לקנות 2 מאווררים. נתונים: 12 ס"מ בעלי CFM הכי גבוה שיהיה אפשרי למצוא..כמובן ביחס לשקט..(משום שהTT שלי עושים לי חור בראש.) כמו כן גם יש לי חיבור 2 פין של TT מהמארז ואני חייב אותו כנראה בשביל המאווררים החדשים. וצריך שיהיה לד עדיפות לכחול.

• 4 תגובות
    • 488 צפיות
  13. אני יוסיף תמונות להבהרה. ב-speedfan זה תמיד לא מזהה את השני של ההארד דיבק זה שעל 5 מעלות, אבל נוסף לי אחד נוסף... יש לי שני temp1.. מה קורה פה??? http://img133.echo.cx/img133/2704/13gr.jpg http://img133.echo.cx/img133/1599/19pm.jpg תודה לעוזרים עריכה: אולי זה יעזור: http://img133.echo.cx/img133/3848/27px.jpg

• 2 תגובות
    • 479 צפיות
  14. היי, היה לי את המאוורר למעבד שלהם U14S שנקנה כחלק ממחשב שלם שהורכב על מעבד אינטל E8400. לאחרונה קניתי מחשב חדש עם מעבד חדש AM5 ושמתי לב שנוקטואה כחלק מהשירות שלהם נותנים בחינם קיט התאמה למעבדים חדשים יותר במידה ובעתיד משדרגים: https://noctua.at/en/support/mounting-and-upgrade-kits אז פשוט מילאתי את הטופס הבא: https://noctua.at/en/amd-am5-mounting-kit-order-form הם רוצים צילום של קבלה של המאוורר המקורי (אבל למי יש קבלה מלפני 16 שנה?!) או צילום של המאורר ביחד עם דף נייר עם שבו כתוב שמי ותאריך עדכני + קבלה על הלוח אם החדש. זאת התמונה ששלחתי: https://postimg.cc/1nKptdVX ואחרי יומיים הם שלחו לי את הערכה בלי תשלום בכלל. כל הכבוד לנוקטואה, זה שירות!

• 0 תגובות
    • 355 צפיות
  15. יש לי נורטווד פנטיום 4 2400 MHz והוא על 46-54 מעלות גם בלי אובר קלוק עם אובר של 100 MHz אותו דבר עם קירור זלמן 9500 וגם לפני עם הקירור סטוק של אינטל הוא היה על יותר מעלות למה ?? זה רק נורטווד לא פרסקוט .. :nixweiss: ??? ??? ??? :s05: :s05: :s05:

• 6 תגובות
    • 548 צפיות
  16. Started by HoT-DoG,

שלום מה קורה? אני מתכנן מודינג וקניתי מנורת PL TUBE למישהו יש מושג בדיוק מה ההבדל בינה לבין כל מנורת פלורסנט אחרת? יהיה לי מאוורר למעלה שיוציא אוויר חם ממש ליד המנורה. היא 220V ואספקת החשמל שלה היא חיצונית אז תנו איזה הצעות מה אפשר לעשות ועוד! :D תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. איך אני יכול לכבות ליבה אחת במעבד כזה ? למען תוצאות o.c טובות יותר .

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  18. Started by liordavid,

מישהו יכול להסביר לי קצת על נושא היחס של הזיכרון לבין ה-? לפי מה נקבע היחס ?

• 6 תגובות
    • 549 צפיות
  19. אהלן לכולם! זה המפרט החדש שאני מתכנן לקנות : קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX ¤865 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤105 1 לוח אם Gigabyte GA-X48-DS4 ¤1080 1 מארז Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ¤415 1 קירור למארז Zalman F3 120MM Case Fan ¤41 3 ספק כוח Corsair 550VX 41A @ 12V ¤459 1 זיכרון A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 ¤481 1 קשיח למחשב שולחני Seagate 500GB Sata II 32MB ¤355 1 כרטיס מסך Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail CF Kit - זמין במלאי! ¤1900 1 כונן אופטי LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black ¤128 1 הרכבה הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות ¤5 1 המהרת מערכת מחשב אני…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. -------------------------------------------------------------------------------- שלום רציתי לדעת אם ספארק 7 טוב לקירור המעבד ואם הוא טוב OC אם הספארק 7 לא טוב על מה אתם ממליצים OC בנוני עד גבוה מחכה לתשובות ותודה סהר

• 4 תגובות
    • 554 צפיות
  21. זאת הכתבה שפירסמו כאן לא מזמן.... http://hwzone.co.il/articles/oc_buyer/ (אגב...אני אחד שלא אוהב ליקרוא הרבה אבל הכתבה הזאת היתה נורא מעניינת.. ) אז הלכתי והרכבתי לעצמי את המערכת : Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX ש"ח 430 Scythe Kama Cross ש"ח170 A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL4 ש"ח485 Gigabyte GA-EP35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 ש"ח460 Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ש"ח895 Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS ש"ח270 LG GH22NP20 2MB Cache IDE 22X DVD±R DVD Burner - OEM ש"ח129 Enermax Liberty 400W Active PFC ש"ח 343 Antec Three Hundred The Versatile Case ש"ח299 סה"כ: 3,481 ש"ח…

22. Started by firebug,

שלום רציתי לשאול האם המאוורר שבצד המארז אמור לתת אוויר לתוך מהארז או להוציא אוויר אל מחוץ למארז. מה יותר יעל ויעזור לקירור? תודה

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  23. Started by barzanger,

בדקתי את הקיט של הקירור מיים מחות למארז הכל עבד יפה למשך שעתיים אחרי זה הרכבתי את הבלוק ללוח ונתתי לזה לרוץ בלי לחבר את הלוח ואחרי חצי שעה התחילה נזילה הבלוק שייך לקיט של גיגהבייט גלקסי יש לו שני צינורות פרספקס שיוצאים ממנו ובאחד מהם היה סדק שיצא ממנו מים לקח לי זמן למצוא כי זה נזילה ממש קטנה אז הפתרון היחיד שחשבתי עליו חוץ מלזרוק את הבלוק הוא לאטום את זה עם דבק חם וזה מה שעשיתי השאלה אם מישו פה עשה את זה כבר והאם זה מחזיק נכון לעכשיו עובד השאלה כמה זמן אני צריך לבדוק אותו על יבש מה שנקרא לפני שאני מרכיב על הלוח?

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  24. Started by roeiw,

אם אני מריץ Prime 95 במשך 7-8 שעות רצוף על מעבד Athlon XP 2500+ יכול להיגרם נזק כלשהו למעבד? (יושב על 39 מעלות במנוחה ו 46 במאמץ)

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  25. Started by maind,

הכותרת אומרת הכל מאיפה להשיג\לקנות חתיכת נחושת??

• 4 תגובות
    • 560 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.