עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by fit3,

שלום אנשים אני עובד עם מעבד פרסקוט 3 GHZ ולוח של אינטל 915 PCY המעבד במנוחה עומד על בין 55 ל 60 מעלות (יש לי במארז שני מאווררי 80 של AC אחד מוציא אחד מכניס) והטמ"פ של הלוח היא בערך 43 45 מעלות האם זה גבוהה מידי? זה יכול להזיק? ואם אני יקנה את הפריזר 7 למעבד האם זה גם יוריד קצת את הטמ"פ של הלוח?? בתודה אמיר

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  2. נראה לי ממש הרבה, יש לי DFI 975X\G, ובקצב הזה אני אצטרך לקנות קירור כדי להתחיל OC... אשמח אם אלה שיש להם לוח כמו שלי יגיבו ויאמרו מה הטמפ' שלהם...

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  3. Started by sharon_ven,

ייעוץ בבחירת קירור לכ.מסך 6600GT מה שאני הבנתי הכי מומלצים הם: Arctic Cooling NV Silencer 6 Rev.2 Thermalright VGA Cooler V1 Zalman Vga Cooler VF700-Cu מטרת הקירור היא כמובן אוברקלוקינג מה מתוכם אתם הייתם קונים? למה? איזה מהם יש לו ביצועים נטו הכי טובים? (לא יחס ביצועים שקט) מי הכי שקט מביניהם? האם יש קירור אויר שלא ציינתי שמאוד מומלץ? אפשר אולי באנץ של השלושה? תודה רבה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 418 צפיות
  4. שלום לכולם, טוב אז אני בעיצומו של ה-OC הראשון שלי אי פעם ועד עכשיו הולך לא רע בכלל... אני כרגע ב-3.3ghz, הבאס על 475mhz. לא העלאתי עדיין שום מתחים כי הכל יציב למראית עין, אז הטמפ' עלתה רק בכמה מעלות (25-27 במנוחה, במאמץ בדר"כ נשארת בסביבות ה-40). אני בודק יציבות עם s&m ועם משחקים כבדים (f.e.a.r וRIDDICK שניהם על הגדרות MAX גם הספקתי להריץ כמה דמואים כבדים כמו GOTHIC3,COH,DMOM&M ואחרים-כולם על הגדרות הכי גבוהות). קודם כל, אני רוצה לשאול אם זה הגיוני שהגעתי לתדר כזה גבוה יחסית (שיפור של 78% מהתדר המקורי) בלי להעלות מתח והמערכת עדיין יציבה...? בבדיקות עם הS&M (מבחן ארוך במאמץ 100%) יש לי מייד שגיאה בבדיקת הL1 cache אבל זו שגיאה כרונית שקיבלתי מהתחלת ה-OC כ…

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  5. Started by Oztriker,

הי כולם בזמן האחרון התחלתי להתענין באוברקלוק קראתי את כל המדריכים וכו עכשיו אני רוצה לנסות קודם על המחשב הישן בעל מעבד אינטל 2.4G כמו ששמעתי יש לי לוח מצוין לאוברקלוק אז אני די ביתרון אך עדין מטלבת אם איזה מהרויות עלי להתחיל, בעיקרון היתי רוצה להגיע ל3.6 לפחות האם הביג טייפון יוכל לשבת טוב על הלוח או שכדאי לקנות קירור אחר או שבכלל כדי לי לנסות קודם אם הקירור המקורי תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  6. אהלן חברה, ברצוני להחליף את קירור הגשר הצפוני כדי להגיע רחוק יותר בoc. מכיוון שיש ברשותי את הקירור למעבד, נינג'ה (אויר) אז אין באפשרותי לשים את המאורר שאני מקבל עם הלוח לשם פיזור החום. רציתי לדעת אם החלק הזה (תמונה) יושב על חלקים כמו מייצבי מתח או שסתם שמו אותו שם ? כמעט בטוח שאני אלך על הקירור ZM-NBF47 של זלמן, רק אני דואג שלא יהיה לו מקום בגלל הנינג'ה. מיש'ו יכול לתת לי "הוכחה" שהשילוב של ZM-NBF47 עם Ninja Plus יהיה אפשרי על הלוח P5W DH Deluxe ? אני מאוד מודה לעוזרים, ירון

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  7. Started by Supernak,

שלום לכולם, יש לי INTEL 550 3.4GHZ ורציתי לשאול...עד כמה אני יכול לעלות את הVOLTAGE שלו? (כרגע אני על 1.5V ואין לי בעיה כלל של חום) טוב מראש

• 3 תגובות
    • 471 צפיות
  8. שלום. הזמנתי מנעה מחשבים את המוצר הבא http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3975 ,אך הם הביאו לי את המוצר הבא http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3078 התקשרתי אליהם והסברתי להם שקיבלתי את המוצר הלא נכון ושהוא לא מתאים,הם מתעשקים שזה אכן המוצר שהזמנתי,לא מוכנים לשמוע את ההסברים שלי,ומתעקשים שהקירור כן אמור להתאים ל939. כאשר אני מנסה לחבר את הקירור זה פשוט לא יושב טוב (יושב באוויר)כי זה לא מתאים לתושבת 939 מעבד 3500+.באתר של AC רשום שאותו גוף קירור מתאים למעבדי AMD64 עד ל3400+ בעוד ששלי הוא 3500+. גם את זה הסברתי להם,אך שוב הם מתעקשים שאני עושה משהו לא טוב. מישהו יכול להסביר לי האם הגוף קירור הנ"ל באמת אמור להתאים ל939 3500+? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 466 צפיות
  9. Started by shirNoshe,

התוכנה עבדה מצויין עד ששמתי לב בימים האחרונים שטפ' המעבד עלתה מעט במצב IDLE. ניסיתי את הכל(אני חושב..)הסרתי את הדרייברים של המעבד>התקנתי מחדש. הסרתי את CPU-Z(כי חשבתי שהוא לא מראה נכון) והתקנתי שוב. נכנסתי לאתרים וגם ל-AMD ולא מצאתי פתרון.ממש לא מבין מה קרה. האם יכול להיות שמשהו ב-OC שינה את זה?(למרות שזה עבד גם ב-OC).יש למישהו רעיון/פיתרון? CNQ=COOL' N' QUIET תודה.

• 3 תגובות
    • 484 צפיות
  10. עזרה יש לי ביג טייפון סולידי ביותר, הרבה זמן שלא בדקתי טמפרטורות וכדומה.. אני רואה שהמעבד שלי ב IDLE הוא 40 מעלות אט'לון 64 3500 939 עם ליבת ניוקאסל חמימה ונדיבת מעלות... עכשיו עוד חורף ! הייתם ממליצים לשדרג את קירור המארז ? או אולי להחליף משחה טרמית ? (הביג טייפון מצוייד ב AC5 כרגע... יש לה בלאי גדול ?) תודה לעזורים והמשך יום מהנה!

11. Started by mdmdmd,

שלום לכולם לאחרונה שמתי לב ב EVEREST שהלוח אם שלי נמצא ב48 מעלות במנוחה ולאחר מאמץ הוא מגיע לטמפרטורה מבהילה של 75 מעלות הלוח שלי הוא GIGABYTE 8I915ME GL בלי שום קירורים מיוחדים רציתי לדעם האם הטמפ' האלו רגילות למאמץ בקירור סטוק? מאמץ הכוונה 3DMARK06 \ NFSC \FEAR על הגדרות מקסימליות---עם FPS נורמאלי האם הטמפ' באמת לא מוגזמת? ובדקתי גם בEVEREST וראיתי שהמאורר שלי במהירות של 2000 RPM בערך ה טמפ' של המעבד לא עולה על 38 מעלות גם במאמץ והכרטיס מסך שלי עם טמפ' של 45 מקסימום במאמץ אמרו לי לבדוק עם התכנה של GIGABYTE (EASYTUNE כי לפעמים הלוח אם מזייף את הטמפ' שלו בתוכנות אחרות אבל גם בEASYTUNE הטמפ' דומה העלתי בתוכנה את המהירות של המאורר מ2000 ל 2500 כדי לראות אם זה עוזר לקירור …

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  12. יש לי מאוורר שומתקן על הדופן של המארז שלי.. רציתי לדעת אם עדיף שהוא יכניס אויר פנימה (יש לפניו מין פילטר כזה כדי למנוע שלכלוך יכנס) או שעדיף שהוא יוציא אויר מהמארז... תודה רבה

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  13. Started by XMB,

כשאתם אומרים יחס 1:1 או 3:4 , קראתי את המדריכים באתר אבל לא הבנתי מז"א יחס , בין מה למה ומה טוב מה רע , זה קטע מסובך... וכשאתם אומרים מכפלות למה אתם מתכוונים? תודה על העזרה וסליחה על הטיפשות...

14. Started by גילל,

שלום, אני חדש פה אחלה אכשיו האם אני יעלה מתח לזיכרון הוא יתן לי משהוא?ומה?והאם זה מסוכן?ועד כמה מתח שמעלים זה מתחיל להיות מסוכן? תודה רבה גיל

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  15. Started by tempuser,

שלום, אני מעוניין להחליף את הקרור (הרועש מאד) שיש לי בכרטיס למשהו שקט. ראיתי שיש את ZALMAN VF700 ובאתר שלהם כתוב שX1600 נתמכים. האם זה אומר שכל כרטיס עם הצ'יפסט הזה נתמך או שצריך לבדוק את זה ספיציפית עם הכרטיס שלי ? יש המלצות אחרות על מאווררים? אני מחפש משהו שקט בטווח של עד 200 שקל. לא כל כך אכפת לי מOC. ואגב סתם אזהרה: לכרטיס הזה של ASUS יש מאוורר מהגהנום - הרעש שלו יותר חזק מכל יתר המאוורים במחשב.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by יניב51,

שלום לכולם (: הזמנתי מ goldtop מאוררים 80 מ"מ של וונטק ( 2 מאוררים ) היום בבוקר התקשרו אלי ואמרו לי שאין להם במלאי אותם ושאני אבחר משהו אחר. היחס של העלות וביצועים היו טובים לדעתי, אני מחפש משהו בסגנון שלא יעלה על 50 ש"ח למאורר. צריך שיהיה שקט! וגם דחיפת אויר טובה באזור של 25CMF. http://www.goldtop.co.il/category.asp?catid=208 יש המצלצות? נ.ב את אלה הזמנתי ולא היה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14458&catid=208 יש את אלה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14560&catid=1130 הם מצויינים אבל יקרים מדיי....

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  17. יחד עם הקירור שבא איתו (Accelero X2) לאיזו מהירות מעבד וזיכרונות ניתן להגיע? (בסטוק הוא 600 למעבד ו-700x2 לזיכרונות)

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  18. Started by ofir38,

יש לי שאלה,אם אני מחליף את הקירור אצלי במחשב מקירור סטוק של אינטל של המעבד e6300 לקירור big typhoon vx האם יש הבדל משמעותי ברעש ביניהם? ששתיהם בסביבות 1500 סל''ד

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  19. האם גוף קרור של אינטל עבור 775 יתאים לסוקט 478? כמובן אחרי פירוק של השילדה שמגיע עם הלוח

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  20. שלום לכולם. 1 על איזה גודל צינורית כדאי ללכת בקירור מים ? 8\3 או 2\1 ? 2 האם המחבר,לא זה שמתחבר לצינורית אלא הקצה השני שלו שמתחבר לרדיאטור,משאבה,בלוק הוא גודל קבוע ולא תלוי אם אני לוקח למשל 8\3 או שגם הוא 8\3 או 2\1 ?

21. Started by dlogan,

גם אם זה בפיירנייט 127 מעלות זה די הרבה זה בכלל הגיוני? כי ד"א אני גם לא מצליח להתקין דריברים וזה יתן הסבר די טוב לכך...

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  22. Started by sahargt,

אני בודק את החום של החלקים בSPEED FAN ואני רואה שם AUX -119 תראו

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  23. אני מופתע שלא מדברים כאן על גירסאות ביוס למיניהם, שימוש בביוס חדש/משופר יכול לתת תוספת נכבדה לביצועים. אני לדוגמא פעלתי על 2.5-3-4-7 והמערכת מחזיקה אחרי עידכון לגירסה של ocz 704-2 נתנה לי לעבור ל 2.5-3-3-7 בתור התחלה. (אני מאמין שיש עוד מה לשפר, אפילו שמדובר בזיכרון לא משהו ) קבלו לינק לדיסק שאחד הכין שמכיל את כל העידכונים: http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031 מכיל BOOT והתקנה אוטומטית לכל גירסה (מתעדכן כל זמן קצר), לכל מערכת גם כל גירסה יכולה להתאים באופן שונה ככה שאין ביוס שמתאים לכולם. מקווה שאנשים ישתפו קצת על מה שהם משתמשים או ניסו בעבר, תהנו.

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  24. Started by m.l,

עם המערכת הזאת אני יוכל לעשות OC קטנטן? מעבד: E6300 לוח אם: GIGABYTE? ?GA-945P-S3? דיסק קשיח: WD 160 GB SATA 2 זיכרונות: KINGSTON 512 MB X2 כרטיס מסך: GF 7300 256MB האם אפשר לעשות OC קטנטן למעבד?....אני יביא ציטוט של מישהו מהפורום שאמר שהוא עושה זאת תוך 5 שניות....זה באמת ככה או שצריך להעלות 1MHZ כול פעם ולעשות בדיקות יציבות וכאלה או שאפשר להעלות הרבה בפעם אחת ואז לעשות את הבדיקות?

• 3 תגובות
    • 455 צפיות
  25. שניהם מכניסים לבפנים אוויר או אחד מכניס אחד מוציא? מי מהם ? למבינים תודה.

• 3 תגובות
    • 485 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.