אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
טוב אז אני עם מארז HAF932... ודיי התחיל להימאס לי מהקירור אוויר.. המארז בלי מסננים אז הכל מתמלא אבק תוך שבועיים ככה וצריך לנקות... להתחיל לפרק ולנקות כמו שצריך זה סיפור מהתחת ואם לא עושים את זה אז לא הכל נקי כמו שצריך... והאווררים שלאט לאט נהרסים מהאבק אין לי כ"כ כח להתחיל להחליף אותם כל הזמן (המאוורר למטה ספציפית... היות והוא שואב אוויר מלמטה הוא מתמלא אבק ופשוט נהרס לי השבוע... הוא חדש פחות משנה אצלי...) והיות והקיץ מתקרב ובא החזרתי את כל ההגדרות למקור ואני כרגע בלי OC... אני לא רוצה לקחת את הסיכון עם הטמפ' בארץ בקיץ (הורדתי את זה בימים האחרונים בגלל החום שהיה...) אז החלטתי שאולי הגיע הזמן לשקול מעבר לקירור מים.. הקירור אוויר שכרגע יש לי: HAF 932 עם כל המאווררים כ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתקלתי כרגע בתופעה מאוד מוזרה. כאשר אני מריץ משחק (NFS UNDERGROUND לשם הדוגמא) בכל 4-5 שניות ישנו מסך שחור מעצבן שמכסה את התמונה וחוזר.. זה בכל המשחקים שלי כרגע ולפעמים גם כאשר אני גולש. הכרטיס בטמפ' 67 מעלות בערך +. כקירור יש לי סיילנסר מורכב עליו. אין שום תוכנית ברקע שרצה,לא נתקלתי בדבר כזה בחיים שלי. מישהו יכול להסביר מה קורה כאן? וכן ,ניסיתי לעשות ריסט.
-
- 2 תגובות
- 472 צפיות
-
-
יצא לי להזכיר את זה כמה וכמה פעמים הרעיון הוא לקחת מאוורר 16INCH סטנדרטי ורגיל כמו שיש לאנשים בחדר ולחבר אותו למארז, זה BITCH לא קטן וכשאני אסיים תהיו בטוחים שתקבלו תמונות, אך לבינתיים אני צריך לקנות מאווררים קטנים יותר בשביל שיוציאו אוויר מהמארז ועוד אחד שינשוף על הHD לשם המאוורר הגדול לא מגיע, בכל מקרה זה מה שני צריך: GENERIM 40MM*3 120MM DELTA 60MM 40MM*2 120MM/80MM- או זה או זה לא ממש משנה לא מצאתי 40MM יש כאלה ביכלל או שאני לא ימצא? רעש לא מפריע לי בגרוש, לא מפריע לי להחליף את הDELTA למאוורר אחר באותה רמה ובאותו מחיר (!!!) חשבתי על הSF2 אבל הם א. יקרים ב. מצאתי רק 80 MM ו120MM. עריכה- קראתי עכשיו את ההודעה ורציתי רק להבהיר דבר אחד את המאווררים הג'נריים אני יכול להחל…
-
- 12 תגובות
- 903 צפיות
-
-
כרגע אין לי זרימת אויר כמעט בכלל במארז..רק מאוורר אחד שמוציא אויר..יש לי תיכנון לעוד שניים-שלושה מאווררים, כדי שתהיה זרימת אויר אמיתית. עכשיו אני יודע שהם יעשו רעש[המאוורים] ואני רוצה לחסוך לעצמי את הימי רעש האלה, ולחבר אותם ביחד עם פאן באס. השאלה שלי היא כזאת..משמעותי איזה מאורררים אני קונה? עקרונית, כדי להתאים למארז שלי, הם צריכים להיות 80 מ'מ, והתיכנון הוא מפסק 12 7 ומכובה לכל אחד. אז ב7 וולט, יהיה הבדל משמעותי בין מאורר מיוחד שנחשב שקט לסתם מאורר ג'נרי? אין לי יותר מדי תקציב להשקיע בפרוייקט, אז אני מעדיף סתם מאוררים..אבל אם זה לא ישנה את הרעש שהם יצרו בצורה משמעותית, זה לא יתן לי כלום.. תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
לפני שנגיע לצלעות קירור וכו', הבנתי שאפשר די בקלות "לסחוט" עוד מהכרטיס רק משימוש כרטיסית ה-PERFORMANCE ב-NVIDIA CONTROL PANEL. אני לא ממש יודע משהו מעבר לזה שאם הוא מתחמם צריך להעלות את מהירות המאוורר. אם מישהו יוכל לעזור לי להתחיל או להפנות אותי אל מקום כזה, אשמח. תודה. עריכה: יש לי קייס של ARMOR MX+, Q9450, 4GB MUSHKIN 1GHZ, XFX 780I
-
- 11 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אז ככה, כאשר אני על מתח Default בביוס (1.5), בכל תוכנה שקוראת מתחים מהוינדואס מוצג לי שהמתח לליבה הוא 1.465 ~ , כאשר אני על 1.75 (לדוגמא) אני רואה בכל תוכנה שקוראת מתחים 1.65 (-0.1V !) אז עכשיו נשאלת השאלה, מי כאן לא בסדר ? הוינדואס לא קורא נכון ? הלוח אשם ? או הספק שלא מספק מתח כמו שצריך. הסיבה שאני חושד היא בגלל שעם המעבד שלי (1700 DLT3C) ברוב המהירויות שאני יציב ובוולטאז' שאני יציב, אנשים אחרים שיש להם את אותו המעבד יציבים ב-0.1V פחות ~ (אם אני יציב במהירות X ב-1.75V, אז אצל בן אדם אחר המעבד יהיה יציב ב-1.65V/1.675V)
-
- 8 תגובות
- 681 צפיות
-
-
מפרט בחתימה התחלתי להעלות bus, כרגע ב-3.2, יש עוד הרבה להמשיך אבל רציתי לשאול בקשר למתחים, כולם מוגדרים בלוח על auto, יש צורך לשנות את זה ? הם יכולים לעלות לבד כאשר על auto ? ועוד שאלה בקשר ללוח הספציפי הזה, איפה אני רואה את המחלק של הזכרון ? לא הצלחתי למצוא אותו תודה
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אז ככה.... אני עשיתי אצלי באיי אם די אוברקלוק מצוין ואצל אח שלי אני עושה עכשיו ונתקעתי בבאס לא זוכר איזה ואני צריך לעלות מתחים ויש לי שם אפשרות לשנות או ל מספר שזה עכשיו או \Ignore וזה נראה כאילו אי אפשר (בטח שאפשר)אבל פשוט אני צריך שתגידו לי מה לעשות P4 2.4 B Asus p4s533 - mx 512 Generic 2100 DDR
-
- 3 תגובות
- 467 צפיות
-
-
היי, החלטתי שלא התעללתי בכרטיס שלי מספיק, אבל משום שהוא כבר מתחיל להיות לא יציב בגלל שכנראה חסר לו קצת מתח, הגעתי אליכם לחפש שיטות להעלות את המתח שלו, בלי לצייר עליו בעיפרון כמו מטומטם. התוכנה היחידה שנראה שעובדת גם עם וויסטה וגם עם הכרטיס היא ATI TRAY ROOLS, שנותנת לי את האפשרות להגיע עד למתח של 1.158. כל תוכנה אחרת (כמו AMD GPU CLOCK ו- RIVATUNER) מסרבות להכיר בכרטיס שלי ו\או במערכת ההפעלה. עכשיו, ב-ATT יש אפשרות ליצור פרופיל מתחים מותאם אישית. הבעייה היא כשאני עושה את זה המחשב שלי עושה "גררררררררר" ואז מרסטט. מה שבעצם מביא אותי ל BIOS FLASHING, וישר לוקח אותי צעד אחורה כי למיטב הבנתי הדבר היחיד שזה עושה הוא להוריד את מגבלת השעונים מ-CCC, מה שלא כ"כ מפריע לי, אלא מגבלת …
-
- 9 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום המחשב שלי בצד ימין במפרט עשיתי אוברקלוק ל 3.6 ושמתי בביוס 1.5V לליבה כדי שזה לא יגביל אותי ואני אוכל אפילו להתקדם עוד יותר [לעומת זאת ראיתי המון אנשים שהגיעו ל 3.7-3.8 רק עם 1.46~] קיצר האוברקלוק לא יציב ואני תוהה למה. זכרונות לא מגבילים כי שמתי מחלק כדי שהם יעבדו על התדר הרגיל שלהם [800MHZ+-] לוח אם לא ממש נראה לי, הוא הגיע לדברים הרבה יותר גבוהים מיזה. ומעבד מגביל הסיכוי ממש קטן.. ולפי דעתי אולי יש בעיה בהגדרות של המתחים בביוס.. לאו דווקא עם המעבד אלא יש עוד כל מיני הגדרות ששמתי על AUTO כמו SB Core, NB Core, FSB Voltage, ICH Voltage וכאלה. ניסיתי לשחק איתם קצת ולקבוע אותם על משהו אבל אין לי מושג כמה מתח לשים להם. אחרי זה הסתכלתי ב CPUZ תוך כדי ניסיונותיי …
-
- 12 תגובות
- 762 צפיות
-
-
כמה וולט מוציא הלוח ללד הפעילות של הכונן קשיח ( HDD LED ) והאם ייתכן שהפיירוייר מוציא 12V ?
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
שלום בידי ספק 475 hec vd-t שעבר סליבינג ועוד כמה שטויות... הוא היה פתוח- זו הכוונה העיקרית(ומשך מספר ימים) אני מפעיל אותו(על מערכת כבדה יחסית) והמתחים שהוא נותן יציבים כולם רק ה+12v עומד נע בין 11.6-11.8(עם נטייה ל11.8) האם זה סביר? המערכת שלי axp 2500@2300mhz dfi infinity radeon 9800pro@xt 4 מאווררים hd 1 cdrom1
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. ביצעתי OC למעבד מסוג Phenom II X4 840 התמונה הבאה לקוחה מ AIDA64. צריכה להדאיג? תודה
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום, אני לא בדיוק מחפש OC אלא יותר לדעת אם בעיה שנראה לי שפתרתי במחשב נגרמה באמת ממה שאני חושב שזה. המפרט שלי הוא מעבד E6600 ל"א ASUS COMMANDO ספק LIBERTY 400W זכרונות 4X1GB) TWISTER 800MHZ, סה"כ 4GB. מע"ה XP PRO X64 יש גם דיסקים קשיחים, צורב וכ. מסך כמובן. הסיפור הוא שהלוח אם הזה בהפעלה ראשונה הראה לי רק 3GB והכל עבד טוב במצב הזה, אבל אז שמתי לב במנואל שישנה אופציה שנקראת MEMORY RE-MAP ב-BIOS ואומרים להפעיל אותה רק כאשר משתמשים במע"ה 64BIT, לאחר שהפעלתי המחשב באמת זיהה 4096MB וכך גם מע"ה אבל זמן קצר לאחר מכן תוכניות החלו להיתקע ואי-אפשר היה לסגור אותן אפילו מהTASK MANAGER ובנוסף לא יכולתי לכבות את המחשב בצורה סדירה אלא רק באמצעות כפתור הPOWER. אחרי המון המון משחקים ובל…
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני חדש פה ורציתי לדעת משהו קטן במתחים וזכרונות העלתי את המירות של הבאס בלוח לשלי ל-312 מ266 (דרך אגב הלוח זה p5n32-e sli plus והמעבד 6320) ורציתי לדעת לפי מה אני משנה את המתחים של לפי אחוזי שינוי ? או שיש איזה משהו קבוע ? ושאלה שניה שלי זה בקשר לזכרונות שמתי לב שגם התיזמונים שלהם עולים כאלה מהירות הזכרון עולה שאני מנסה לגוע בזה קורס לי המחשב וצריך לאפס אותו יש אולי איזה מישהו שיכול להסביר לי על זה או להביא לי מאמר שאוכל לקרוא בתודה ערן
-
- 1 תגובה
- 463 צפיות
-
-
טוב החלתתי להרים קצת את ה OC כרגע על 2.6 אבל המעבד לא מוכן לעשות את זה על פחות מ 1.63 ו42 .. עכשיו... אני יודע שלווניס אין בעיה עד 65 מעלות. צודק ?!? ומטח עד 1.65 או שאפשר יותר או שבכלל 1.65 זה כבר יותר מידיי ?
-
- 4 תגובות
- 476 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי INTEL 550 3.4GHZ ורציתי לשאול...עד כמה אני יכול לעלות את הVOLTAGE שלו? (כרגע אני על 1.5V ואין לי בעיה כלל של חום) טוב מראש
-
- 3 תגובות
- 471 צפיות
-
-
יש לי ספק ג'נרי (Tsunami 350W) ובמקרה הסתכלתי בMBM וקלטתי שהמתחים שלי של ה-12 ו-5 עומדים על מתחים הרבה יותר נמוכים משהם אמורים להיות... לא נראה לי זה בסדר, בכל מקרה, להחליף ספק? תודה מראש, Ameralis Zaiir
-
- 6 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר ניברון ארון בהמון פוסטים באתרים מרובים אני רואה שיש המון אוברקלוקרים שמגיעים למתחים של 1.65 למעבד האם באמת ניתן לתת כאלה מתחים, כלומר מעל ל- 1.45 אני באמת רוצה להגיע ל מכפלה של 500X9.5 ומעלה ראו מצב נתון של OC בתמונה תודה על העזרה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא מידע על איזה מתח עובדים המעבד והזכרונות ומהו המקסימום שאני יכול לתת ללא סיכון בגרימת נזק?
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום שוב שאלה לגבי מתחים שצריך לתת למעבד E8400 בכדי להגיע לOC של 4GHZ כמובן גם בכמה צריך להעלות את המתחים של ה- MCH ולFSB :s05: [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה Hardware Doctor ופתאום גיעה לי הודעה: WARNING, Your DDR voltage is exceed the limits. נכנסתי לתוכנה ואני רואה שהמתחים של הזיכרונות נעים בין 1.97 ל-1.98 האם זה טוב או לא??? עזרכתם דרושה בהקדם תודה רבה! עריכה: עכשיו שאני נכנ אני רואה שזה נע בין 1.95 ל1.97. מה אתם אומרים??
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי אפשר להגיע ל1.45V בלי לסכן את אורך החיים של המעבד. האם זה נכון? או שאפשר להגיע ליותר\פחות
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת איזה מתחים אפשר להגדיר בביוס לפני שזה נהיה מסוכן - איזה מתח ל CORE ואיזה מתח ל DRAM.. יותר חשוב לי לדעת מאיזה מתח זה נהיה מסוכן ולא ממש איזה מתח להגדיר.. חוץ מזה יש לי בעיה שהעלאה של ה FSB מתחילה בשגיאות בכרטיס קול (הקול עם רעשים מוזרים) והעלאה נוספת פשוט לא מאפשרת למחשב לעלות... הייתי שמח אם מישהו יכול להסביר איך אפשר למשוך את הבעיה של הכרטיסים, כדי להעלות יותר FSB. המפרט:(P4 1.54 (14X110 לוח אם MS-6529 זכרון SDRAM 384MB כרטיס קול OB
-
- 2 תגובות
- 441 צפיות
-
-
המתח של הספק שלי ב +5V נותן קריאות מוזרות: (האם ווילי יטוגן בקרוב?) עריכה: אני חושב ששמתי במקום הלא נכון אני מצטער :-X [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
-