עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בהתחלה אני רוצה להגיד שנשבר לי מהכרטיס הזה כבר !!! ועכשיו לעיניין : במצב הרגיל(זאת אומרץת ללא שום שינוי במהיריות הליבה או הזכרונות) הניקוד שאני מקבל ב 3DMARK הוא : 7700~ לאחר שאני מעלה 20 מגה הרצים חופשי אין שום בעיות יותר מזה מתחילים לצוץ טיטושים במסך אני אני מקבל 7890~ אותו ניקוד בערך אני מקבל גם אם אני מעלה 15 10 או 5 מגההרצים בלבד לא ממש משתנה כל זה ללא קירור מיוחד (סטנדרתי). מה שמצחיק הוא כשאני מוריד ממיהירות הליבה והזכרונות ב 20 מגההרצים !!! אני מקבל סה"כ ב 300 נקודות(7450) פחות זה פשוט לא יאומן מה שקורה כאן ! למישהו יש רעיון כלשהו?. אני יודע שאני מנדנד לכם עם הכרטיס שלי כבר המון זמן, אבל אני רוצה לעבור לפחות את ה8K כי עדיין לא קיבלתי יותר מזה ... רעיונות משהו ?! כ…

• 14 תגובות
    • 933 צפיות
  2. Started by Overkiller,

במזל טוב קניתי את המעבד הנ"ל; ומייד ניגשתי למלאכת הקודש - המהרה. אך משום מה המעבד מסרב לעבוד בתדרים גבוהים. המפרט שלי נמצא בצד, ולהפתעתי גיליתי שאי אפשר להעלות את המכפלה בלוח שלי (כך שמתדר 3GHZ אפשר לשכוח....ניחא) אבל כשאני מעלה את תדר המעבד, מ1.6GHZ ל1.7GHZ, הוא פועל...ועובר בדיקת מאמץ, אבל בריסטרט הבא הוא פשוט קורס, ולא שולח חשמל לאף אחד מהרכיבים. המתח שעליו הוא עובד הוא 1.325 והטמפרטורה שלו מעולה (~35). למישהו יש רעיונות?

• 14 תגובות
    • 831 צפיות
  3. כרגע המעבד שלי על191X11 עם כל המתחים המקוריים, והכול יציב. אבל כאשר אני מעלה את הבאס ל200, גם אחרי שאני מעלה את המתח של המעבד 1.75 ואת הזיכרון ל2.7, המחשב קורס אחרי 15 דקות בprime95, ואחרי 5-10 דקות ב 3dmark03. וגם שאני מעלה את התיזמונים המעבד לא יציב. אין בעיה של חום, הטמפרטורה של המעבד40 מעלות, ובמאמץ 50-52. המפרט של המחשב שלי: AMD ATHLON XP 2500 +Volcno 6 ABIT NF7-SL ver 2.0 OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Revision 2 Performance Series 2/3/3/7 ALBATRON GeForce 4 TI 4280TD(250@270\512@564)64MB Compucase Super Midi Tower CI 6919(hec300W)3fen שני הרדיסקים, ושני קוננים אופטים. זה משגע אותי שה 9Mhz האלו תוקעים לי את ה OC. מה יכול להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 615 צפיות
  4. Started by ScreameR,

א. לא הצלחתי להריץ את MBM יש לי PRIVILLAGE PROB. למרות שאני SYS ADMIN ב. פעם הייתי עובד עם INTEL ACTIVE MONITOR שעכשיו גם לא עובד לי.... מה שבאתי להגיד זה... היה לי תמיד תמיד יציב 50 מלא ן70-100 נתתי למחשב להריץ PCMARK ופתחתי את הדלת ולהפתעתי ההיטסינק לא חם בכלל.. יכול להיות שהסנסור הלך?

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  5. משהו מוזר קורה למעבד (Q9550) לפני כמה חודש עשיתי את ה OC שלי יציב ל 4 GHZ וכניראה בגלל הקיץ הוא נהיה כבר לא ממש יציב הטמפרטורות הגיגו ל 74 מעלות ובבדיקות יציבות אחרי כמה שעות המחשב ריסט את עצמו עכשיו לפי הנסיון שלי ריסט = חסר מתח נתתי עוד 2 קפיצות ב VCORE ל 1.45 (1.424 ב וינדוס) ו עוד 2 קפיצות בגשר הצפוני עכשיו איך זה הגיוני שהטמפרטורות יותר נמוכות ? ועם המתח הזה בכלל בריא למעבד ? או שפשוט להוריד את מהירות השעון ולתת מתח יותר נמוך ? תודה

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  6. היי לכולם עשיתי OC קטן לכ.מסך EVGA 8800GTS 320MB KO ACS3 עצימו בלי OC הוא העיבוד CORE 588 וזיכרונות MEMORY 920 ועשיתי לו OC לעיבוד 660 ולזיכרונות 1000 דרך התכונה RivaTuner וגם ATITool ורציתי לבדוק אם יש שיפורים בביצועים אז הכנסתי להדמו של Adrianne NVIDIA ומה אני רואה אין כלום בביצועים הכל אותו הדבר כמו הקודם מבלי OC ממש מוזר ??? אפילו העלתי לעיבוד 700 וזיכרונות 1060 ולא קורה בשיפורים ביצועים בדמו של NVIDIA אני לא מבין כלום איך זה קורה לי דרך אגב האם זה גם קורה לכם כזה דבר ?? תעזירו לי לפתור ת'הבעיה בתודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 610 צפיות
  7. Started by thegodx,

אני לא יודע איפה התיזמונים האמיתים שלי: -------- -------- ------- מה התיזמונים האמיתים שלי? במקור זה היה 2.5 4 3 8 CL 2.5 :-\

• 0 תגובות
    • 432 צפיות
  8. Started by Cheif,

ביומיים האחרונים אני מתעסק ב-OC למחשב עם מעבד E8400 ואני נתקל במשהו מוזר. רקע: מעבד E8400 (מהירות סטוק של 3GHZ). VID מדווח על ידי CORETEMP גרסא 0.99.5 -- 1.1625. לוח אם GA-EP43-DS3L (של גיג'הביט) קירור למעבד -- Nexus LXM-8200 זכרונות -- GSKILL 4GB PC2-8500 (מהירות 1066) מסדרת PK בשלב ראשון בוצעה המהרה ל-3.6GHZ רק על ידי שינוי תדרים ומבלי נגיעה במתחים. כיוון שמרבית הפרמטרים ב-BIOS היו ב-AUTO, ה-VCORE קפץ לערכים די גבוהים והמעבד התחממם, במיוחד תחת מאמץ -- זה היה צפוי. תחת עומס של OCCT הגיעה הטמפ' ל-62 מעלות. בשלב הזה לא היתה ברירה והתחלתי להוריד ה-VCORE על מנת להתגבר על ההתחממות. הנקודה המוזרה היא שהצלחתי להוריד את ה-VCORE לערכים מגוחכים (וזה הפרמטר היחידי ששיחקתי איתו, פרט…

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  9. Started by liiight,

החום של המעבד כמעט לא עלה! יש לי מפרט כמתואר למטה, ונכון שכיוונתי את המזגן ישר על המחשב (המזגן הזה הקפיא לי את הביצים, וגרם למארז להיות קרח) אבל בדקתי גם בEVEREST, גם בMBM, גם בBIOS, גם בSANDRA. זה כאילו שהOC הזה לא הזיז בכלל למחשב. זה יכול להיות? דרך אגב, העלתי את הFSB מ200 ל215 (מכפלה סגורה על 15)

• 10 תגובות
    • 834 צפיות
  10. Started by Vladgi,

יש לי את המעבד שבכותרת עם לוח אם של epox 8rda3+ זכרון geil value 512 400mhz ddr בקיצור ניסיתי להביא אובר של 200 באס וקודם המחשב לא עלה על מתח של 1.75 עכשיו פתאום הוא כן עלה וזה אחרי שהעלתי את התזמונים ל-3-4-4-8 הוא עלה אבל לווינדוס הוא לא הגיע,על התזמונים שהלוח אם קובע הוא לא מגיע לפוסט בכלל....(מומלצים 2.5-336) יש למישהו מושג מה הבעיה כאן?הזכרון עובד כאשר המעבד בבאס של 166 (עובד ב-200mhz יענו יחסים שונים)אבל באובר נראה בכאילו המעבד מסתדר מצויין והזכרון לא נותן למחשב לעלות?? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 581 צפיות
  11. Started by darklight,

בביוס שמתי מכפלה של 8 ועם תדר של 400 מתקבל 400*8=3200mhz אבל בווינדוס ובתוכנות הבדיקה השונות כמו אוורסט רשום שהמעבד באוברקלוק ל3600mhz : המעבד במתח של 1.275 (מתח סטוק) והטמפ' 47 47 40 40 ל4 הליבות במנוחה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה

• 9 תגובות
    • 576 צפיות
  12. אז כך עם תיראו בפרטים תשימו לב שיש לי מפרט דיי איכותי (מה שניקרא עושה חורים בכיס עמוקים.......חח) עכשיו הבעיה שלי היא מוזרה רצח והיא כזאת... כאשר אני עושה אוברקלוק למעבד ליותר מ3.6 .... אז פתאום שאני ניכנס לוינדוס המאוורר של הכרטיס מסך מתחיל לעבוד בחצי מהכוח שלו ואילו עם אני עושה אוברקלוק ל3.4 וכאלה אז המאוורר של הכרטיס מסך עובד תמיד בשיא הכוח שלו גם בוינדוס..... אנשים משהו מוזר פה רצח חייב הסבר... ועוד משהו איך זה שעם קרור מיים שהייה לי מקודם (אני הבחור עם הקרור מיים עם המקרר חח מיני בר חח) הצלחתי להגיע לאוברקלוק של 4.1 בלי להיתאמץ בטמפרטורות של 28 מעלות במנמוחה ואילו עכשיו אני במינוססססס 26 מעלות ולא מצליח לעבור את ה4.3 מה הבעייה פה אפשר לדעת??? תודה...

• 10 תגובות
    • 968 צפיות
  13. Started by iyehuda,

כשאני נכנס לביוס הטמפ של המעבד היא עומדת על 26-27 מעלות ומהירות המאורר של ה CPU הוא בהתחלה עומד על 700 ומגיע ל 8300 סלד תוך כ 20 שניות כהמחשב עולה אני משתמש בתוכנת EVEREST והוא מראה לי שהמעבד עומד על 39 מעלות ( לפני שבוע זה היה 26 מעלות ) והסלד של המאורר הוא 700 סל"ד המאורר הוא של חברת ARTIC

• 16 תגובות
    • 975 צפיות
  14. טוב. יש לי מחשב אם 2500 ברטון וNF7-SL וסינק סטוק מסריח. אני פותח אותו ואני רואה שהוא 40 מעלות מנוחה. אז עשיתי לו OC ל2 גיגה הרץ והוא עבד על 42 מעלות מנוחה. אבל אני מריץ פריים רק כדי לבדוק טמפרטורה והמחשב מביא בוט. עכשיו אני ממש מפחד להעלות מתח כי זה סינק ג'נרי ואני לא יודע אם המחשב התחרפן או שיש לי מזל? אז מה קורה פה?

• 10 תגובות
    • 715 צפיות
  15. Started by GunBlade,

קניתי ספק אנרמקס 350W ונאמר לי שהמאוורר השני אמור להיות כלפי פנים המחשב, אבל לפי החורים לברגים וההתאמה שלהם למארז שלי, הדרך היחידה לחבר את הספק היא כאשר המאוורר השני הוא כלפי מעלה ולא כלפי הבורד. מה הבעייה? זו בעייה של מארז או שסתם הטעו אותי לגבי כיוון המאוורר השני?

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  16. Started by AMIT_MEG,

קניתי השבוע קירור חדש לכרטיס החלפתי ואני שיש על הקירור המקורי מדבקה טרמית אבל יש עליה בד ורוד יש מצב שלא הורידו את המגן מדבקה מהקירור של הזיכרונות????? תמונות לא יודע למה אני לא מצליח להציג תמונות http://img848.imageshack.us/i/img0047e.jpg/ http://img847.imageshack.us/i/img0048y.jpg/ http://img26.imageshack.us/i/img0049il.jpg/ http://img848.imageshack.us/i/img0050r.jpg/ הקירור הראשי של המעבד הוצא עכשיו זה צריך להיות עם הורוד הזה או שזה צריך לשבת על הלבן??

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by mr-elad,

לכל מי שראה בנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302010 שיש לי בעיה שאחרי שאני מפעיל את הOC המחשב לא נדלק בצורה רגילה (צריך לכבות ולחכות משהו כמו 20 שניות) ובנתיים שום דבר לא עזר. עכשיו המחשב עובד עם הOC והוא נדלק כי חיכתי 20 שניות. אז הינה כמה פרטים מאוורסט: Temperatures: Motherboard 42 °C (108 °F) CPU 32 °C (90 °F) CPU #1 / Core #1 47 °C (117 °F) CPU #1 / Core #2 43 °C (109 °F) CPU #1 / Core #3 46 °C (115 °F) CPU #1 / Core #4 45 °C (113 °F) GPU 49 °C (120 °F) GPU Diode 57 °C (135 °F) GPU Ambient 45 °C (113 °F) WDC WD2500AAKS-00SBA0 34 °C (93 °F) CPU Properties: CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q660…

• 3 תגובות
    • 504 צפיות
  18. באוורסט אין לי CPU כלל. ובספיד פאן הוא מופיע אבל הטמפ' הגבוה בכ15 מעלות מכל ליבה! וגם כשאני נכנס לCONFIGURE אז בCHIP של ה"SYSTEM" ושל ה"CPU" כתוב אותו דבר! - winbond ועוד כמה אותיות.... האם זה בעיה? תודה לעוזרים...

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by JezpeRR,

אוקיי שלום לכולם ושבת שלום! עכשיו השאלה שלי היא ככה... לפני כמה זמן (הרבה זמן בעיקרון) התחלתי להתעניין באוברקלוק וכמו בכל דבר אם לא מנסים לא יודעים אז ניסיתי...לא ציפיתי להיות שיאן עם קירור לא ידוע (חברה לא ידועה) אבל בכל מקרה לו בשביל המעט (ובשביל הניסיון) ניסיתי לעשות ניסיתי להעלות את הבאס במעט (133 בסטוק) ל145 אני יודע זה קפיצה לפי מה שאני מבין אבל מה לעשות אני מתחיל גבוהה אוקיי לא הלך אמרתי לעצמי זה בטח המחשב הוא לא בנוי לאוברקלוק...עכשיו אפילו אם אני עושה למעבד והופך אותו כאילו ל-1900+ הוא לא עולה...(פשוט לא מגיע לווינדווס) עכשיו חשבתי למה זה?! הרי זה ל חום כי הטמפ לא בשמים!!! אפילו בסדר הייתי אומר...אז אולי בגללש המכפלה של נעולה 1:1 ?? יכול להיות? המחשב שלי הוא: Amd…

• 10 תגובות
    • 852 צפיות
  20. הורדתי את הCPU-Z החדש וניכנסתי לMEMORY יש לי שני זכרונות תאומים של PC3200 שעובדים בDUAL שמתי לב שב TIMINGS כתוב שהFREQUENCY הוא 200.7 MHZ ,זה לא אמור ליהיות 400 כי זה PC3200 ? יש לי EPOX 8RDA3+ מישהו שיש לו אותו לוח יכול בבקשה להסביר איך אני משנה בBIOS את הFSB:DRAM ל6:6 ? עכשיו זה על 5:6 . בבקשה תעזרו בתודה סתיו .

• 4 תגובות
    • 413 צפיות
  21. היום קניתי וחיברתי את המאורר הזה http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=SAF-S83&other_title=+SAF-S83+Silent%20Fan והא לא עושה רוח בכלל אבל ממש לא עושה רוח יכול להיות שהוא דפוק אם יש אותו למישהו אשמח לשמוע תגובות עליו

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by dragon772,

נסיתי לעשות oc לכרטיס מסך על ידיד העלאת 5 בליבה ובדיקת ארטיפקטים .. לאחר שהעלתי 40 התחלית לראות סימנים צהובים מעט כאלה אבל היה.. קיצר זה היה נראה לי לא הגיוני קצת אז הורדתי ב 5..ועדיין היה את הצהובים האלה! לבסוף הורדתי עד המספר ההתחלתי ועדיין ראיתי את הצהובים! למרות שהתחלה לא היה זכר אליהם גם אחרי שהעלתי 35... מה זה השטויות האלה? זאת תוכנת בלאי או מה?

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  23. Started by XMB,

המעבד הינו E6300 הבאס הועלה ל320 , איך לעזאזל הMHZ 1900? אמור להיות 2.24 http://img103.imageshack.us/img103/9242/29261587ig0.jpg תמונה מ EVEREST ה BUS גדל ה CLOCK לא : http://img87.imageshack.us/img87/7469/62379478ci8.jpg ד"א , כשמפעילים את המחשב מופיע 2.24GHZ . יש קשר לויסטה X64 אולי? (ד"א TAT לא עובד פה , יש למשהו משהו בסיגנון?)

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  24. Started by Black_Citadel,

הרצתי לו FIND MAX CORE בATI TOOL סתם כדי לראות לכמה הוא יגיע... הוא הגיע ל560MHZ ליבה, והכתב של החלון של הSCAN התחיל לרצד מהר כזה, והרגשתי שהכרטיס מתחרפן, אבל למרות זאת, הוא לא מצא ERRORS (=ארטיפקטס) ואני משער שיכל להעלות עוד, אבל הפסקתי את זה מחשש לפגוע בכרטיס... מה גם שהטמפרטורה לא עלתה על 70 מעלות. (קירור סטוק) מדוע אתם חושבים שהוא לא מצא שגיאות אם הכתב התחיל לרצד ?

25. לפי התוכנה סנדרה הטמפ' שלי הם ב-board - 25 cpu 1 - 30 cpu 2 - 70 ואז יש לי ליד סימן קריאה וכתוב שהמטפ' ה- mainbord גבוה מדי ומסוכנת... מזה בכלל cpu 2 !?? ולמה הוא החליט שזה דווקא mainboard ?

• 2 תגובות
    • 612 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.