עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. נניח ויש לי היטסינק ויש לי משחה טרמית 1. אני מורח שכבה דקה כמו שמרחתי על ליבת המעבד ? 2. גם על היטסינקים של גשר צפוני וגשר דרומי וגם של כרטיס מסך צריך למרוח שלא רק על הליבה אלא גם על ההיטסינק ? 3. נניח ומרחתי על ליבת המעבד משחה טרמית - איך אני אדע איפה למרוח ת'משחה על ההיטסינק ?! אני לא יודע איפה בדיוק המקום הזה בהיטסינק שנוחת ישירות על הליבה . מה עושים ?

• 10 תגובות
    • 913 צפיות
  2. 1. איזה משחה טרמית כדאי לקנות? המעבד המיועד e2180. 2. האם המשפחה הטרמית שיש ברשותי : קיבלתי איתה עם הקירור מאוורר קטן, שקניתי ללוח אם הקודם שלי כי הקירור שלו נשרף. תספיק? 3. יש על המעבד מדבקה קטנה למעלה, האם להוציא אותה? 4. האם על הגוף קירור עצמו של ביג טייפון צריך גם למרוח משחה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by asmon,

לראשונה אני רואה איך הצ'יפסט נראה מאחורי הגוף קירור משום שהמאוורר המקורי של הצ'יפסט נדפק לי. ובכן הוצאתי את המאוורר ואני רואה מן מגן דק כזה על הצ'יפסט שבאמצע יש ריבוע קטן, עליו אני צריך למרוח את המשחה? האם עליי לקלף את הישן או משהו כזה? תודה.

• 6 תגובות
    • 840 צפיות
  4. Started by Tchr0,

שלום רב, לאחר שקראתי את המדריך הזה- http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/ למריחה נכונה, עדיין נשראתי עם השאלה- כמה בדיוק לשים אם יש לי מעבד AMD Athlon 64 ? ואיך בדיוק למרוח את המשחה עם סכין יפני? לא טיפה מסוכן?

• 4 תגובות
    • 572 צפיות
  5. Started by eladh16,

שלום חברים אוקי עכשיו חזרתי מחנות מחשבים וקניתי משחה טרמית. זה בה רק עם מזרק שבפנים יש את החומר. יש לי כמה שאלות לפני שאני יתחיל למרוח על הליבה של המעבד. 1. האם אני צריך למרוח את המשחה עם המקל שבה עם המשחה הטרמית? 2. לא הבנתי, כמה משחה טרמית למרוח על הליבה 3. במקום אלכוהל יש לי אציטון בבקבוק הקטן של 90 אחוז.זה בסדר? אפשר לנקות איתו את הליבה? אני פעם ראשונה עושה את זה, אז בבקשה עזרה

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  6. איזו דרך יותר מומלצת? לשים כמות באמצע והסינק כבר יפזר את המשחה http://hwzone.co.il/reviews-files/chevy/Pics/Zalman_Fatal1ty_FS-V7/Zalman_09.JPG (chevy אני מקוה שלא אכפת לך ..) או למרוח שכבה אחידה על כל הליבה כמו שמוסבר פה באחד המדריכים באתר תודה !!

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. החובבן זה אני ואני מבין ויודע את הבסיס במריחת המשחה הטרמית אבל כמו שאני יודע בכל דבר דרוש נסיון אז אולי אם אתם יכולים לתת לי כמה טיפים טובים ואזהרות כשאני מורח את המשחה הטרמית? תודה רבה רבה לכ העונים ;D

• 6 תגובות
    • 768 צפיות
  8. כאשר כבר קיימת משחה על גוף הקרור, (למשל על FREEZER EXTEME) האם צריך לשים משחה גם על המעבד ? האם זה בגדר חובה/מומלץ/רצוי/מיותר/ממש מיותר/מזיק/נראה לי שהבנתם... ? תודה!

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  9. Started by Qtec,

אני קונה עוד שעה בערך~ מעבד והיטסינק של זלמן עם הזלמן מגיע לי "thermal grease" - מה זה אומר ואיך למרוח את זה (כן קראתי את המדריך אבל אל תפנו אותי אלא תכתבו).

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  10. Started by AppleJack,

יש לי AS5, רציתי לדעת אם יש בעייה עם מריחה לאחר ניקוי "יבש" בלבד. החלפתי קירור לכ.מסך, שמתי Zalman . ניקיתי את ה-GPU עם צמר גפן וטישו עד שלא רואים את השאריות, בלי אלכוהול. האם זה משנה אם אני מנקה עם אלכוהול או בלי ? מה הייתרונות של ניקוי עם אלכוהול ? ואם צריך אז מה מומלץ לשימוש ? תודה.

• 3 תגובות
    • 449 צפיות
  11. Started by mt_nro,

אני רוצה להתקין כבר את הקריור החדש אבל קודם אני צריך לדעת כמה דברים... כדי לנקות האם מספיק להשתמש באלכוהול 70%? ועל מה לשים את זה? (צמר גפן, מנקי אוזניים) כדי לשים פשוט לשים בפינה ולמרוח? עם מה? או שמספיק לשים באמצע ולתת לזה להימרח כשזה נמעך מהגוף קירור? אם זה משנה אז המשחה התרמית זה המשחה הפשוטה שהאה עם VF-900CU של זלמן... תודה רבה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. חברי הפורום שלום, עד עכשיו הייתי מורח משחות תרמיות בצורה אחידה ושווה על המעבד בעזרת כרטיס / סכיון כזה או אחר. אך מסתבר כי השיטה הנכונה היא ע"פ יצרניות המשחות היא לשים במרכז המעבד(כמות כזו או אחרת ע"פ היצרן) ולחבר את גוף הקירור בצורה חלקית לסובב אותו ימינה ושמאלה. ואז אפשר להמשיך את תהליך ההתקנה. הסיבה ע"פ היצרניות היא מניעת בועות אוויר אשר יכולים לשבש את התפשטות החום מהמעבד לגוף הקירור. ע"פ איזו שיטה אתם מורחים ומהם הטמפרטורות?

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  13. Started by Mr Gadget,

הסתכלתי במדריך שנמצא באתר למריחת משחה תרמית בצורה נכונה ורציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם חייב אלכוהול כדי לנקות את המשחה התרמית מהליבה? 2.כאשר מורחים את המשחה התרמית על ההיטסינק עצמו צריך למרוח רק במרכזו נכון? 3.כאשר המשחה התרמית נמצאת באחת הפינות כפי שצוין במדריך האם המריחה ע"י סרגל או כל דבר חד אחר יכולה לפגוע בליבה באיזהשהי צורה?

• 13 תגובות
    • 910 צפיות
  14. Started by zahi74,

קניתי לפני 4 ימים מעבד E6400 + לוח ?965P-S3 s775 (יד שניה עבד אצל חבר שלי במשך שבוע ומכר לי ) היה משחה תרמית בין המאוורר למעבד שהספיק להתייבש והרכבתי את זה כמו שהוא רק שהמחשב היה קורס בגלל הטמפרטורה לדוגמא עכשיו אני נמצא על 82 מעלות יש לי משחה תרמית ואני רוצה למרוח מישהו יכול להסביר לי איך למרוח ??? ועם מה למרוח???? ואיך אני מנקה את המשחה הקודמת ??? אם זה עם מטלית או משהו אחר ???? תודה רבה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 739 צפיות
  15. Started by TheRedEye,

יש לי כרטיס מסך מסויים שהמשחה תרמית שלו לא מכסה את כולו וכבר יבשה הייתי מעוניין למרוח משחה חדשה, השאלה איך עושים זאת? איך מורידים את המשחה הקודמת? ואיך מורחים חדשה? ומה הכמות? אשמח להסבר מפורט

• 11 תגובות
    • 841 צפיות
  16. יש אפשרות לפרק את המאוורר על הכרטיס מסך ולמרוח אותה? זה יתרום להורדה במעלות? אותו דבר מתחת למאוורר של הצ'יפסט? ואפשר להשקיט אותו איכשהו? כי קראתי שאם מנתקים אז זה לא טוב.. ואני לא יכול להחליפו בקירור פאסיבי (צלעות קירור) כי הקצה של הכרטיס מסך "יושב" לי מעל המאוורר של הצ'יפסט.. (MSI והתכנון שלהם...)

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  17. Started by Aviko,

אני רוצה לקנות משאבה בכדי להכין איתה מערכת קירור מים, מצתאית אחת בחנות דגים שעושה 2000 ליטר בשעה, הבעיה זה שבעל החנות אמר שזה כעיקרון "פילטר" והוא קורא לזה ראש כוח, האם הרעיון זה משאבה טבולה??, תודה לעוזרים החביבים, אבי

18. Started by jeyjey,

אני מעוניין לקמבן לי איזה מערכת נחמדה... ובקשר למשאבה, אני קונה משאבה של אקווריום, זה טוב? וכמה ליטר היא צריכה להעביר בשעה?

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  19. Started by 114508534,

יש לי משאבת מים של פורד ישנה ורציתי לדעת האם היא מספיק טובה . אני רוצה לבנות מערכת קירור מים .

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  20. Started by טריפ,

רציתי לשאול אם משאבה של אקווריום220V היא טובה או שיש איזה משאבה אחרת שהיא מתחברת למחשב 12-5V או משהו כזה ועוד שאלה האם המשאבה הזאת היא טובה וכמה ליטר היא atlas 800F 10w Hmax:1.0M qmax:800 l/h תודה

• 6 תגובות
    • 661 צפיות
  21. Started by arkadur,

טוב אז ככה המשאבה זה הדבר היחידי שנשאר לי כדי להשלים את הקירור מים שלי (הבלוק של הCPU, הוזמן מפנדס, יגיע בקרוב מחול למי שמתעניין, DD TDX TOP BRASS ) בקיצור ידי אינה משגת משאבה איכותית אבל היום ביקרתי באיזו חנות (סתם על הדרך) ונתקלתי במשאבות שנראות מבטיחות למדי אפילו ראיתי מפלצת של 5000 ליטר לשעה החברה נקראת ATMEN או ATMAN, מישהו מכיר אותה? שמע עליה? כדאי לקנות? להתרחק? ואם מישהו יודע היכן ניתן להשיג ENHIM, וכו' אני מאוד אשמח

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  22. שלום. מדובר על Corsair H50. כבל המשאבה מחובר כרגע לללוח האם (System Fan). אבל בהוראות ההתקנה מצוין במפרוש שיש לשים לב שהלוח מספק את מלוא העוצמה למשאבה. כיצד מבררים זאת? מאין לי לדעת כמה כוח משחרר לוח האם למשאבה דרך החיבור הנדון? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 799 צפיות
  23. Started by nadavshefer,

מישהו יכול להמליץ לי על משאבת מים למחשב (לקנות בארץ) כמה הספק צריכה להיות המשאבה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by matteo,

שלום כולכם לפני כמה ימים נהרס לוח הבקרה של מכונת הכביסה שלנו אז ככה יש במכונה משאבה מאוד חזקה אם מישהו מעוניין שיכתוב פה כמו כן יש למישהו הצעות לעוד דברים שאני יכול להוציא מהמכונה?

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  25. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

מה הגודל של משאבה כזאתי? כתוב במדריך כאן שהיא צריכה לספק 2000 ליטר בשעה... זה לא קצת הרבה? יש לי משאבה דיי פיצפונת,מה המידות של משאבה בריאה צריכות להיות?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.