אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אז הקיץ הגיעה (מלפני הרבה זמן +-) ואני רוצה לקנות מערכת קירור מים חזקה שתאפשר לי גם קצת הוספת תוספות (כמו בלוק לכרטיס מסך). המפרט רשום למטה D: התקציב הוא נע בין 100 ל-200 דולר (לא כולל משלוח). אני כרגע מחפש באתר XOXIDE, הוא אמין ? תודה מראש !!
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
אני מריץ פריים 95, על האפשרות השניה In-Place Large FFTs והליבה הראשונה (#0) קורסת אחרי 10 שניות של מאמץ. באפשרות הראשונה קורסות 0 ו3 אחרי בערך 20 דקות. בסינבנץ' 11.5 זה לא קורה. ושאר הליבות עובדות כרגיל. i5-2500K @ 4.7 GHz 1.29(1.35) Vcore לא עובר את ה75 מעלות במאמץ, מקורר ע"י SpinQ VT. אין אפילו ביקורת אחת טובה עליו, אבל בינתיים הוא מתפקד לא רע בכלל! יכול להיות קשור למארז? CM 370 Plus ומותקנים בו בסה"כ 2 מאווררים, אחד מקדימה (מכניס) ואחד מאחורה (מוציא). רק ליבה 3 קופצת מדי פעם ל78 אבל יורדת מהר. היא גם הכי חמה תמיד, במנוחה ובמאמץ. כנראה אחת דפוקה . אז יש לי ממה לדאוג? או שזה לא כזה נורא?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו הרבה אנשים גם אני סובל מהרעש של הקירור שמגיע עם הפנום, המעבד מגיע במאמץ ל66 מעלות והוא מרעיש בטירוף לאיזה קירור כדאי להחליף בתקציב של עד 150 ש"ח(לא מתוכנן OC)? זה מסובך להחליף לבד (אין לי נסיון בנושא)? ועוד שאלה- איך יודעים מה זה הרכיב המסומן והאם זו טמפ' נורמלית? Uploaded with ImageShack.us
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום חברים כמו בכותרת, הזכרונות על הלוח יהיו http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12381. והלוח עדיין לא נבחר אבל אם זה משנה אז כנראה Asus P8Z68-V Pro או Gigabyte Z68X-UD4 חשבתי לבינתיים על: Corsair A70 Scythe Mugen 3 או Noctua NH-U12P בעקבות המיקום הרכישה תהיה מ KSP. המלצות יתקבלו בברכה
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מחשב בן כשנה מפרט : מעבד : intel core i5 750 2.66Ghz 8MB L3 s1156 לוח אם : Gigabyte GA-p55a-ud3 זיכרון: G.skill 2x2GB DDR3 1600Mhz כ.מסך: Sapphire radeon HD 5670 1GB Hyper Memory GDDR5 DX11 ספק : Enermax tomahwk 405W active PFC 12cm fan psu מארז: CoolerMaster CM 690 II black ATX No PSU כ.קשיח : wd caviar blue 500GB 16mb 7200 המחשב ממש רועש ומציק בלי לעשות משהו הוא על 65- 60 בשימוש בינני מגיע ל90 ובשימוש כבד מגיע לפעמים 100 + וקורס היתי צריך לשנות הגדרות צריכת חשמל לחיסכון שלא יקרוס הטמפרטורה המארז יחסית איכותי מגיע עם מאוורר קידמי גדול מאורר אחורי ואחד עליון (שנותק בגלל קול זמזום) ויש מאורר בסיסי של אינטל שמגיע עם המעבד מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להפתר מהרעש והתחממות..…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין למהר את המעבד של המחשב נייד שלי lenovo s10-3 למטרת משחקים וניגון סרטים בצורה יעילה יותר התדר שלו הוא (לפי cpu z הוא 1667) כמה אני יכל למהר אותו והכי חשוב איך מדריך מפורט בעיברית בהחלט יעזור או תוכנה ''שבאמת עובדת'' תודה רבה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מעבד E5300 והגעתי איתו לתדר של 3.21Ghz X13 איך שאני מעלה עוד קצת אז המערכת קורסת ואפילו לא מגיע לוינדוס ולא מראה כלום על המסך יכל להיות שהגעתי לטופ של המעבד אושזה קשור למתחים ואם כל מישהו יכל להסביר לי איך להעלות אותם (דרך אגב אני משתמש בקרור סטוק של המעבד)
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל 2500K עם קירור מוגן 2 בחנות הרכיבו לי את המאוורר של גוף הקירור בחלק התחתון שלו, ככה שיוצא שהוא שואב את האוויר החם של הכרטיס מסך כדאי להזיז את המאוורר לצד של קדמת המארז? ואם כן, איך עושים את זה?
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכם. רציתי לדעת כמה עולה כיום קירור מים בצורה סבירה.. חיפשתי בנעוצים אבל אשמח לקבל יעוץ יותר לעניין. האם הקירור דורש גם ברז מים ליד המחשב? איך זה עובד בדיוק?
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
שלום. המערכת: AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz ASUS - M4N68T-M V2 G. Skill 8GB 1333MHz GTX 560 Ti Corsair H50 הגעתי - בשעה טובה (ואך ורק בעזרת חברי הפורום! - ועל כך תודה) למהירות שעון של 3764Mhz. לא רע. במהירות זאת (שעברה בדיקת יציבות של 8 שעות על ידי Prime95), הנתונים הם כאלה: כאשר העלתי את ה FSB ל 240 (ניסיון להמהיר עוד יותר - ויש לומר, זה רק בשביל הספורט והלימוד), המערכת קרסה (אפילו ווינדוס לא עולה). השאלה שלי היא כזאת: האם זהו המעבד שהגיע לקצה גבול היכולת, או אולי הזכרון, או אולי בכלל יש להוסיף מתח? איך יודעים מהו הגורם לאי-היציבות? וכמו תמיד - תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום. ביצעתי OC למעבד שלי, וקיבלתי תוצאה של 4.12 ב CINBENCH 11.5 למחרת (היום), ביצעתי את הבדיקה שוב, על אותם הגדרות, והתוצאה ירדה ל 2.16. ההליך עצמו נראה מאוד איטי, ויש התעצלות כללית (כך נראה). עשיתי ריסטרט למחשב (לוודא שלא היה איזה הליך ברקע), והתוצאות זהות. אפשרות? תודה
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
Sharkoon Silent Eagle 2000 - 120MM אך הוא זה בשביל ה580 שיקרר אותו
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את 965 amd ואני רוצה לעשות לו oc עכשיו לפי מה שהבנתי בגלל שהוא עם מכפלה פתוחה אפשר לעלות לו רק את המכפלה אבל זה מעלה את התדר בקפיצות יחסית גדולות דבר שיכול להיות קצת בעייתי כשרוצים להגיע לoc המקסימלי אז השאלה שלי איך אני יכול להתגבר על הבעיה יש אפשרות להוריד את המכפלה ולשנות את ה fsb או שיש דרך אחרת או שאפשר לעשות למעבדים כאלה oc רק על העלת המכפלה. זו תיהיה הפעם הראשונה שאני עושה oc.
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
ZALMAN CNPS10X Extreme Socket 1156,1366,775, AM2+,AM2,AM3,754,939,940 בחנות לא רשום שמתאים
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אני צריך להחליף את הקירור ARACTIC 7 שלי למשהו חדש כי הוא לא עומד בחום של Q6600 בדקתי עברתי על כמה מאות ביקורות ומצאתי מספר קירורים שקיימים בחנויות בישראל השאלה איזה מהם הכי קל והכי שווה מבחינה כספית שלא צריך להשקיע 100 שקל יותר בשביל 1C פחות. אם תזרקו כמה שמות ידועים שאני אחפש עליהם ועדיף לי קירור שלא צריך להוציא את הלוח אם בשביל לחבר, יחסוך לי הרבה כאב ראש אם יש כזה, וגם יש את CROSAIR H60 ראיתי שיש קירור LIQUID, הנה בערך מה שהסתכלתי מבחינה כספית וביצועים Thermaltake Frio OCK CPU Cooler CLP-0575 Corsair Hydro H60 High Performance Liquid CPU Cooler ה H50 הצליח לקרר טוב מאוד בהרבה מבחנים Noctua NH-D14 CPU Cooler אומרים שהוא אחד הטובים Scythe Mugen 3 CPU Cooler האם הו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כולם, אני בקטע של חסכון חשמל/מחשב ירוק. יש לי כרגע מעבד 2500S שאני רוצה לקנות לו לוח אם. הציעו לי להחליף אותו ל-2500K ואני מתפתה... מה שמעניין אותי האם ניתן לגרום ל-2500K לחסוך חשמל (או אפילו ל-2500S)? חשבתי על משהו בסגנון הורדת תדר בסיס והעלאת תדר בזמן טורבו, זה אפשרי? תודה לעונים, אני פשוט לא מוצא מידע על זה...
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום. המון זמן סמכתי על CoreTemp כמדד הטמפרטורה של המעבד. מצאתי שהטמפרטורה היא 21 מעלות. כאשר התקנתי את HWmonitor מצאתי שה CPU Temp עומדת על 36 מעלות. לאחר שהתוועצתי כאן בפורום, נאמר לי שיש הבדל בין טמפרטורות הליבה לבין טמפרטורות הצ'יפ. הליבות קרות מהצ'יפ כמכלול. למרות זאת, במבחנים מסוימים, כותבים מצביעים על הטמפרטורות של CoreTemp כמדד טמפרטורת המעבד. כמובן שלהבדל יש השפעה של ממש. אם אני בודק את ה OC שלי על פי CoreTemp, המצב שלי טוב. אם אני בודק לפי HWMonitor, הוא לא כל כך טוב (בלשון המעטה). אז מה הדין? תודה!
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום יש לי אנטק 200 יש לו מאוורר 140ממ בגג ועוד אחד של 120 מאחור. כדי לקבל סירקולציה מינימלית אני מתכוון לשים מאוורר אחד או שניים מקדימה שיכניסו אוויר,האם כדאי לשים מאוורר גם בצד המארז מול הכרטיס מסך? שהוא יזרוק אוויר על הכרטיס? תודה.
-
- 9 תגובות
- 903 צפיות
-
-
מרחתי משחה תרמית על הכרטיס מסך שלי לאחר כמה זמן אפשר לחבר אותו למחשב ולעבוד איתו ישר/שעה/יממה ???
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס 6950 ויש לי כמה שאלות: 1.מה חשוב יותר להעלות, את המהירות של הליבה או המהירות של היזכרון? 2.מה המתח המקסימילי שמותר לכרטיס הזה? 3.אוברקלוק למעבד יביא לשיפור FPS במשחקים או שזה לא יעזור?
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, איזה מבין השלושה הכי מתאים ל-OC כבד (בתקווה מעל ל-70%) ל-2500K? כמו כן, האם קירור הרפרנס של PNY GTX570 מספיק קריר? כי במפרט שלי מתוכנן 2Way SLI ושני כ.מסך בגודל הזה בטוח יחממו את המקום. אם נחוצה החלפה של קירור, איזה הכי מומלץ? תודה!
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, קניתי לפני כ3 וחצי חודשים את המחשב החדש שלי, ובזמן האחרון אני חש איטיות ממש מוזרה ללא שום סיבה במיוחד במשחקים - החנות ביצעה OVERCLOCK ל 4.5 ועד עכשיו לא ממש ניסיתי לראות עם המחשב תקין ואני ממש מודאג בקשר לעניין הזה כי אין לי שום ניסיון בדברים האלה. אז כמובן שאני כאן כדי לשאול אותכם מה אני צריך לעשות? (תוכנות טובות לבדיקה ואם יש מדריך עוד יותר טוב בשבילי) - אין לי ממש מושג מה היא הבעייה זכרונות, מעבד, כרטיס גרפי? (יש 2) ומאיפה להתחיל לבדוק את העניין הזה *-המחשב עובד על ahci mode הוא היה IDE בהתחלה ואחרי שקניתי את ה SSD שיניתי מIDE ל AHCI *הבדיקה שעשיתי, היא רק לבדוק את הטמפרטורה בעזרת התוכנה HWMonitor - למעבד היה משהו באזור ה -45-50C לאחר שעבד יותר מ 10שעות …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום. קניתי מחשב חדש לפני כשלושה שבועות, הגיע לפני שבועיים. ומאז אני מנסה להבין איפה אני עומד מבחינת יחס חומרה:OC. משמע - האם החומרה שיש לי נותנת לי הד רום הרבה יותר גבוה משחשבתי והאם באמת אפשר להשתמש בהד רום הזה. לוח אם: MSI P67A-GD53 Intel Core i5 2500K Sapphire HD 6950 GDDR5 2 GB non-reference ThermalTake SpinQ VT Crucial Micron 1333 DDR3 4GB Samsung HD103HJ 1TB Cooler Master Elite 370 Antec Earth Watts 500W זה בעצם המפרט. קצת יותר מידע: IDLE http://imageshack.us/f/89/tempsanddataidle.png/ STRESSED http://imageshack.us/f/593/tempsanddatastressed.png/ הטמפרטורות בעומס קצת גבוהות, אבל זה לא מלחיץ אותי בכלל כרגע, כי עוד לא הגעתי למצב של 100% שימוש ב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, בקרוב אני קונה מחשב חדש ואני רוצה להביא את המעבד ל5 ככה איך הקירור הזה? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2895 אפשר להגיע איתו ל5 יציב? ואני קונה ספק של 650 וואט....
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום לפני כיומיים שמתי לב שיש ל תוכנה שבאה עם הלוח אם SMRAT6 של gigabyte ויש שם אופצייה לעשות OC "קליל" למעבד ולעלות אותו ל 2.97MHZ עשיתי זאת והכל אכן תקין בבדיקה שעשיתי עם OCCT המעבד שלי מגיע בזמן מאמץ ל62 מעלות גג .... לפני הOC הוא היה מגיע ל58-59 מעלות גג בזמן מאמץ.... ברשותי מעבד I5 760 2.8 קירור מעבד cooler master hyper tx 3 לוח אם GA-p55a-ud3 במידה שהכל תקין האם כדי לשקול לעשות OC יותר גדול?
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-