אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מעבד AMD k6-350mHZ הוא מגיע למאמץ ל58 בערך ועושה ריסט...משחתי על המעבד משחה טרמית..אבל עדיין זה לא מוריד את המעלות..ניקיתי את הגוף קירור... ואפילו ניסיתי לשים גוף קירור גדול יותר...אבל זה לא עוזר..מה עושים? מוכרים עדיין אוורר לטרנטה כזאת?ואם כן כמה? אני לא יודע כבר מה לעשות..
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי (מלפני 3 שנים) הוא Athlon 1700+ AMD השבוע בדקתי וראיתי שהטמפ' של המעבד ב-idle היא 60 מעלות !! ניקיתי את המאווררים וצלעות הקירור של המעבד והוצאתי מלא אבק אבל הטמפ' לא ירדה (אפילו לא במעלה אחת...). שמתי מאוורר ביתי בינוני מול המארז הפתוח והטמפ' ירדה ל-50 מעלות, זה עדיין נורא גבוה (וברור שזה היה רק משהו זמני לנסיון). מישהו יודע מה הטמפ' הנורמלית של מעבדים כאלה ב-idle ? הטמפ' הזו מסוכנת למעבד? הוא יכול להשרף? או שהוא יסחב ככה גם עוד כמה שנים. אני לא רוצה להשקיע במחשב הזה הרבה כסף כי הוא כבר די ישן, אבל מצד שני הוא עונה על הצרכים של אח שלי ממש ממש טוב (אינטרנט ו-office בעיקר) אז אין ממש סיבה לזרוק אותו לפח ולקנות חדש. אז בעצם אני מחפש הצעות לפתרון הבעיה, ב…
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום רב, ימות הקיץ מכים בחזקה בירושלים, והמעבד שלי לא עומד בחום. הוא מפעיל הזעקה ונכבה. אנא מכם המליצו לי על מאורר זול, שאינו לצורכי אוברקלוינג, אלא לצורכי עבודה רגילה. הייתי בוחר בעצמי אבל איני מבין את ההבדלים בין כל הסוקטים, ואיזה מאוור מתאים למה וכו'. תודה מקרב לב על העזרה אה כן, המאורר מדגם " Field Value CPU Type AMD Athlon XP, 2200 MHz (11 x 200) 3200+
-
- 1 תגובה
- 475 צפיות
-
-
פעם אחת הוא 1.424 ואחרי כמה שניות ו למה זה עושה את זה ? ... 1.416 1.432
-
- 13 תגובות
- 591 צפיות
-
-
האם למעבדים כפולי הליבה של AMD יש יכולת OC טובה? אם לAMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) יש יכולת OC טובה? ואיך זה הולך כשמעלים זה מעלה לשניהם באותו כמות או שצריך לכל ליבה להעלות בנפרד?
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
יש משהו מומלץ ? תושבת 939 שיהיה כפול ליבה .. הוא יישב על DFI LP-UT ו SAMSUNG TCCD mem ומקורר ע"י מים כמובן
-
- 4 תגובות
- 487 צפיות
-
-
יש לי מעבד intel core i5 2500k 3.3Ghz לוח אם: z68a-d3-b3 gigabyte. נעזרתי במדריך הבא לעשות OC למעבד: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/4 עשיתי רק את הקטע של המעבד - לא נגעתי בזכרונות או במתחים. אני רוצה להעלות את המהירות ל 4ghz. עשיתי כמו בתמונה הבאה: ההבדל היחידי הוא שעשיתי X40 במקום 45 ואת הזכרונות עשיתי 13.33 במקום 16. בפועל כשאני מנסה לעשות מבחן מאמץ למעבד CPUZ מראה לי: Bus speed 100.26 multiplier 36 core speed 3609 יש איזה משהו שאני מפספס? למה אני לא מקבל מהירות שעון של 4GHZ?
-
- 3 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב עם מעבד שמתחמם מאד מהר, זה התחיל מ 84 מעלות בהדלקת המחשב ואחרי סריקת וירוסים וניקוי תוכנות בעלייה של המחשב ירד ל 64 מעלות. בשלב הבא החלפתי משחה טמרית וניקיתי את המאוורר (BOX) של המעבד מאבק והטמרפטורה בהדלקה היא בין 40 ל 45 מעלות (שזה נורמלי לא?) בבדיקת מאמץ לא עוברת דקה והוא מגיע ל 92 מעלות ועוצר לי את הבדיקה. אחרי ניסיון שני, החלפתי שוב משחה. שמתי נקודה באמצע ועליה את גוף הקירור וכרגע המעבד עומד על 38 מעלות אחרי עליית התוכנות בהדלקת המחשב. מתחיל בדיקת מאמץ ומסתיים אחרי דקה. מה יכולה להיות הבעיה? המשחה ללא שם, לא MX-4 או מותג אחר אבל עשתה את העבודה לפחות בהתחלה. מעבד I7 4790K ללא OC.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
התקנתי לפני חצי שנה קירור tuniq tower 120mm למעבד שלי (מפרט מימין). אכן כשהתקנתי הטמפ' של המעבד ירדה מ-40 מעלות +- לאיזור ה-30-31 מעלות. עכשיו כנראה שהגוף קירור התמלא באבק והטמפרטורה היא שוב סביב 40 מעלות. (הבעייה היא שכאשר המעבד מגיע ל-40 מעלות ומעלה המחשב מתחיל לזחול ולהיתקע) ניסיתי לעשות ניקיון עם שואב אבק, הוצאתי את המאוורר ושאבתי בפנים ועכשיו הטמפ' היא 37-38. האם יש דרך לנקות את הגוף קירור בלי לעשות "טיפול שורש" - כלומר להוציא את כל הלוח אם שוב ולפרק את הקירור (מה שאומר שצריך גם לקנות משחה תרמית חדשה)?
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, כפי שאתם זוכרים המעבד שלי הייה 72 מעלות לפניי ש שמתי את ה Arctic freezer 64 עכשיו המעבד עדיין לוהט והוא 50 מעלות במנוחה! היום שמתי משחה חדשה בשם arctic as5 משהו כזה ולא שינה כלום!, שום דבר לא עוזר!!, מה לעשות המעבד דפוק אולי? אגב חזרתי היום גם למאוורר הסטוק של AMD :'( בגלל ש הפריזר 64 ישב לא טוב כלכך על הלוח שלי,וגם לא קירר. אגב המעבד שלי קניתי אותו יד שניה, וכאשר קניתי אותו הוא הייה עם לוח מסוג אחר של עכשיו, כי אני החלפתי את הלוח המקורי שלו, אבל שהמעבד הייה עם הלוח המקורי הוא לא עבר את ה 40 מעלות בסופר כוח.
-
- 34 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חייב את עזרתכם חברים יקרים ! ! ! המחשב נדלק ותוך כדקה המעבד מגיע ל 100C מעלות והמחשב נכבה ניקיתי את הצלעות קרור ונראה שהמשחה התרמית שיש על המעבד והצלעות ממש יבשה לא יודע מה לעשות אודה לכל מי שיוכל לעזור לי בעצע טובה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
המעבד הוא 2.8 prescott והוא מגיע לטמפ הזאת במאמץ, ללא מאמץ 55. המאווררים עובדים (אין מאוורר מיוחד ככה קיבלתי את המחשב) לא עשיתי O. האם זה נורמלי ככה? (הלוח זה asus p4p800טמפ שלו בין 45-55)
-
- 10 תגובות
- 840 צפיות
-
-
חיברתי למעבד Core i7 3820 LGA2011 קירור נוזלי Corsair Hydro H60, מרחתי משחה חדשה MX-4 של Arctic ובBIOS המחשב מראה שהמעבד מגיע ל87 מעלות. חיברתי הכל כמו שצריך, בדיוק כמו בהוראות וגם לפי סרטון ההדרכה שיש ביוטיוב, מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה במעבד בדקתי בביוס ואני רואה שהגיע לי ל90 מעלות ..פתחתי תמחשב ניקיתי תמאורר ירד לי ל60 68 מעלות היה מלא אבק..חשבתי שאם אני אקנה את המשחה הטרמית זה יעזור..קניתי פתחתי תלוחות קירור ניקיתי תמשחה שהיתה..שמתי תמשחה הטרמית..ועכשיו המעבד שלי הוא יותר גרוע מגיע לי ל78 מעלות אני עכשיו משתמש במחשב שהוא על 75 מעלות...הלוח אם מגיע לי ל50 מעלות גג... יש לי מעבד פנטיום 4 3000mhz ולוח אם p5gd1 מה עושים?מה לא עשיתי בסדר?עשיתי לפי המדריך בקשר למשחה יש איזה תוכנה שאוכל לראות את החום של המעבד בווינדוז?ואם כן אז אם אפשר לתת לינק להוריד
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אהלן. לפני כמה ימים הרכבתי עם חבר שלי את המחשב החדש שלי. הוא מבוסס על AMD 64 3000+. התקנתי היום את הדמו של FEAR והתחלתי לשחק , אחרי איזה חצי שעת משחק , המחשב נכבה , נכנסתי לביוס וראיתי שהטמפרטורה שלו היא 65 מעלות. בסטיקי כתוב שעדיף לשמור על המעבד בפחות מ50 מעלות אבל איכשהו המעבד שלי הגיע ל65. האמת היא שהייתי באוברקלוק ממש לא רציני שבו העלתי את הבאס מ200 ל210. מייד הורדתי את האוברקלוק למהירות הרגילה והתחלתי לשחק שוב , אולי לא נתתי מספיק זמן למעבד להתקרר ושוב הוא קרס. מה בדיוק הבעיה? למה הוא כל כך חם? אני רק אוסיף שאני משתמש בהיטסטיק המקורי שבא איתו ועם 2 מאווררי 120 , אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציא אוויר מאחורה ככה שנראה לי שיש לי סירקילציה מינימלית אך נורמלית. על כל פ…
-
- 11 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע קניתי מחשב חדש שמרכיביו העיקריים הם: לוח INTEL 945 GIGABAYT מעבד INTEL D 805 DUAL CPRE הבעיה היא שהמחשב מרעיש בצורה בלתי נסבלת ולדעתי גם בלתי סבירה, הרעש יכול להתחיל דווקא שלא עובדים עליו, ובאופן מוזר הוא גם לא נפסק, כפי שאתם יודעים הנחשב נמצא בחדר בטמפ' ממוצעת של 30. תודה.
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
http://seattlepi.nwsource.com/local/283716_coolchips04.html זאת כתבה על מערכת מיזוג למעבד שבאה כחלק מהמעבד. "מזגן" בגודל של 0.33 שערה של אדם שיהיה משולב במעבד. עובד על קורונה דיסצ'ארג'. לא הצלחתי להבין אם מדובר על זרימת אוויר או זרימה של יונים והם לא ציינו כמה אפקטיבי זה יהיה. מעניין מאוד.
-
- 0 תגובות
- 887 צפיות
-
-
יש לי את ה 3800 X2 AM2 של AMD שמתי לב והסבירו לי שהוא בשביל למנוע התחממות ולנצל את הביצועים טוב יותר משנה לבד את הכפולות של המעבד (MULTIPLIER) בין X5 ל-X6 עד X10 ובכך משתנה גם תדר העבודה של המעבד בין 1000MHZ ל- 2000 MHZ זאת טכנולוגה חדשה שקיימת בAMD מישהו פה יכול להסביר לי טיפה יותר על הטכנולוגיה הזאת ומה היתרונות שלה בדיוק? ומשהו שעולה לי בראש ונראה לי מוזר.... איך אפשר לעשות אוברקלוגינק למערכת ששולטת לבד בFSB בכפולות מעבד ובמגה הרץ? הרי אם אני יעשה אובר הוא שוב ינצל למשל רק 100 ובמקרה הצורף ינצל 2000 הוא יודע לבד לקחת גם את התדר שנוצר אחרי האובר ולנצל אותו בשעת צורך?
-
- 3 תגובות
- 418 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי. המעבד: AMD Athlon 64 X2 5000+ 2 ליבות 13*200 = 2600 מגה הרץ 2 ג'יגה זיכרות DDR2 בIDLE הטמפ שלו היא ב45. במאמץ הטמפ' מטפסת עד ל70 פלוס מינוס והמערכת נכבית (הגנה מהביוס) הבעיה היא שהמעבד מתאמץ סתם. כשמשחק פועל לדוגמא מייפל סטורי. פעם (במחשב הישן AMD BARTON 2500) הייתי משחק בו בכיף, אבל היום (במחשב הנוכחי) אחרי כמה דק' משחק אני בודק את הטמפ' והיא כבר על 70. אני לא מבין למה המעבד מתאמץ יותר מדי. אין לי תוכנות אחרות שפועלות ברקע. כל מה שאני רואה לפי הSPEED FAN זה ש2 הליבות מתאמצות עד הסוף כשאני במשחק.
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב הבא: Intel Core 2 Due E8400, 3.00GHz, 3.25 GB RAM Ati Radeon HD 4800 series Disk Drive WDC WD6400AAKS-65A7B0 Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 יש לי בעיה שבמשחק Need for Speed Undercover אחרי כמה דקות של משחק המעבד מתחמם מאוד(מעל 100 מעלות) והמחשב נכבה מעצמו. במצב מנוחה הטמפרטורה של המעבד זזה בין 50-70 מעלות לפי RealTemp, אבק במחשב ניקיתי וזה לא עזר! מה אני צריך לעשות? איך לפתור את בעיית ההתחממות ומה לעשות כדי שאוכל לשחק משחקים כמו Need for Speed Undercover??
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
אהלן חברים ! מפרט: מעבד I7 2600K , GTX580 DC 2 , 8GBGSKILL SNIPER CL 7. אני לא זוכר איזה מארז ואיזה מאורר למעבד שמו לי... אני זוכר ששימתי כ150 שקל על המאורר ועוד כ800 שקל על המארז... עכשיו השאלה שלי היא כזו ואני יודע שזה קשה לענו בלי לדעת את שני הפרטים החסרים... המעבד מגיע ל 37-43 מעלות במנוחה... כל הזמן זז... ובמאמץ מגיע ל70 גם. לפעמים כאשר אני יוצא ממשחקים קופץ לי חלון המבקש להוריד את הצבעים על מנת לשפר ביצועים... המפרט שלי נראה לי מספיק חזק להחזיק כל משחק ההנחה שלי שהמעבד מתחם אולי על יתר המידה..
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי!!!! המעבד שלי מגיע לטמפ' של 70 מעלות יש לי פנטיום 4 3000 512 זכרון פנימי וכרטיס מסך 6600 gt הספק הוא 400 וואט מי שהוא יכול להגיד לי כיצד ניתן לפתור את הבעיה הנ"ל????
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום רב, לאחר שקראתי בפורום חומר על קירור המעבד אני מבקש את עזרתכם. יש לי P4 3.2 Soket 478 וללא כל מאמץ הוא עובד ב- 50 מעלות והלוח עובד ב- 45 מעלות בקייץ החם הלוח עבד ב- 52 מעלות והמעבד רתח ב - 60 מעלות עם מעט גרפיקה הגיע ל - 68-70 מעלות ומתחיל לגמגם הוספתי מאווררים למארז וזה שיפר במעט, אך המעבד עדיין מתחמם ומגיע לעיתים לכ- 66 מעלות והמחשב מגמגם מה מומלץ לעשות ? איזה קירור עלי לשים ? בברכה עדי
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום שוב ברשותי מחשב לוח אם GA-7DXE DURON 800 הבעייה שהמעבד מתחמם ומגיע ל 52-56 מעלות במצב רגיל גם כשהמארז פתוח ומאוורר בחדר ממוזג על המעבד יש מאורר חזק מאוד אם שני חיבורי חשמל ללוח אם 12V מאורר מסוג SUPER ORB TL נתוני ביוס PC HEALTH STATUS VCORE 1.63V 3.3V 3.20 5V 4.92V 12V 12.24 ניסיתי אפילו עידכון ביוס אך ללא הועיל מה עוד אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
חברים שלום, יש לי מעבד P4 3Ghz המעבד בשבוע האחרון סתם ככה התחיל להיתחמם לרמה של 100 מעלות ויותר, וכמובן שהמחשב קורס תוך כמה דקות. לפי בדיקה שערכתי המאוורים עובדים על מהירות של 2500RPM אני מדבר על המאוורר של המעבד ( של אינטל) והמאוורר של המארז, כשאני נוגע בצלעות קירור של המאוורר של המעבד הם רותחות. עכשיו מה יכולה להיות בעיה אם שניהם עובדים יכול להיות שהמעבד נדפק?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-