HD 4890 מול GTX 275: שיווי משקל חדש על אף העובדה כי ארסנל כרטיסי הדור הנוכחי שלהן פונה כמעט לכל פלחי השוק כיום, הן NVIDIA והן AMD-ATI השיקו לאחרונה כרטיסים אשר מהווים שיפור לכרטיסים הקיימים זה מכבר בשוק. מצדה של NVIDIA זהו ה-GeForce GTX 275, ומצידה של ATI זהו ה-Radeon HD 4890, כאשר על טיב שניהם ננסה לעמוד בביקורת זו. בביקורת כרטיסי המסך הקודמת שלנו עסקנו ב-GeForce GTX 285 של NVIDIA , אשר היווה את המחליף הישיר לכרטיס הדגל הקודם של החברה, ה-GTX 280. החידוש הגדול ביותר שהכרטיס הביא עימו היה הליבה המחודשת, אשר עברה הסבה לתהליך ייצור קטן יותר – 55 ננו-מטר. אולם לאמיתו של דבר, ה-GTX285 איננו הכרטיס הראשון בדור הנוכחי אשר עשה שימוש בליבה המשודרגת, שכן הכרטיס הכפול של החברה, ה-GTX 295 שהושק מספר חודשים קודם לכן, עשה שימוש בליבה זו גם כן, היות והוא למעשה הורכב משני כרטיסי GTX 275. מצדה של החברה המתחרה – AMD-ATI, השדרוג החומרתי שמביא עימו ה-HD 4890 בהשוואה לכרטיס המקורי, ה-HD4870 , הינו פחות משמעותי. תהליך הייצור של הליבה הגרפית נשאר בעינו – 55 ננו-מטר, כאשר השינויים המשמעותיים נעשו בייעול ושיפור הליבה הקיימת, שינויים שאפשרו לחברה להשיק את הכרטיס החדש עם תדרים גבוהים למדי, כפי שנראה בהמשך. בדומה לכרטיס של המתחרה, גם ה-HD 4890 נושא תג מחיר של כ-1400 ש"ח, כאשר את ה-HD 4870, הכרטיס המקורי עליו הוא מבוסס, ניתן לרכוש כיום במחיר הזהה פחות או יותר לזה של ה-GTX 260, הכרטיס המתחרה שלו. על כן, גם על עדיפותו של הכרטיס החדש של AMD-ATI על פני הכרטיס המקורי ננסה לתת את הדעת בהמשך. ביקורת זו תכלול לא פחות משלושה כרטיסים שונים מכל צד, כאשר אחד הכרטיסים של NVIDIA, מתוצרת Palit, עושה שימוש בתכנון מעט שונה מהתכנון המקורי ללוח המודפס (PCB), והשינוי המהותי בו הוא הקירור הייחודי, פרי תכנונה של Palit. מעברו השני של המתרס, מצדה של AMD-ATI, יעמדו להם הכרטיסים של HIS, Sapphire ו-Club 3D, אשר עושים כולם שימוש בתכנון המקורי של AMD-ATI ללוח המודפס וכן בגוף הקירור המקורי, ועל כן המבחן האמיתי מבחינתם יהיה מבחן ההמהרה. בעוד שאת מבחני הביצועים במשחקים נבצע לכרטיס אחד בלבד מכל צד, ללא כל התייחסות ליצרניות השונות, את בדיקת יכולת ההמהרה, ביצועי הקירור וצריכת ההספק של הכרטיסים נבצע לכל השישה, מה שבסופו של דבר יאפשר לנו לקבוע מיהו הכרטיס המשתלם ביותר בכל סדרה, זה שרכישתו תספק את התמורה הטובה ביותר ביחס למחיר. בטרם נבחן לעומק את הכרטיסים עצמם, עלינו להבין תחילה את אופן הפעולה של הליבות המשופרות, ואת השינויים שהן מביאות לעומת הגרסאות הקודמות שלהן, ה-GT200 וה-RV770. אולם היות והליבות המשודרגות זהות במרבית הפרמטרים לליבות המקוריות, אשר את אופן פעולתן כיסינו בהרחבה בשתי הביקורות אשר עסקו בכרטיסים המקוריים (סדרת ה-200 של NVIDIA וסדרת ה-4800 של AMD-ATI), ראינו לנכון לרכז כאן רק את השינויים שהן מביאות בהשוואה לליבה המקורית.
מעבר לכך, הכרטיס החדש מתעתד להחליף את ה-GTX 260 שפונה לשוק ה-Mid/High End, ובהתאם לכך, נושא תג מחיר של כ-1400 ש"ח, ולעתים אף מעט פחות מכך. אולם בעוד ה-GTX 260 ניתן לרכישה כיום במחיר של פחות מ-900 ש"ח, השאלה שמתעוררת לה באופן מיידי הינה האם הפרש הביצועים בין השניים מצדיק את ההפרש בתג המחיר? על שאלה זו, בין היתר, ננסה לענות בהמשך הביקורת.
הכרטיס השני הינו מבית Gigabyte ומתהדר גם כן בתכנון מקורי של החברה ללוח המודפס, אולם הוא עושה שימוש בגוף הקירור המקורי. הכרטיס האחרון המבוסס על שבב גרפי של NVIDIA יהיה הכרטיס של Sparkle אשר עושה שימוש הן בתכנון המקורי של הלוח המודפס והן בגוף הקירור המקורי, ועל כן הוא יסייע לנו לעמוד על השינויים שביצעו שתי היצרניות האחרות.AMD-ATI – האם תשמור על היתרון?
כרטיסי המיינסטרים: שיווי משקל חדש
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך