לא בכל יום אנחנו נתקלים בחדשות מרעישות שמגיעות אלינו מעולם החקלאות והחקר הימי, אך היום יש לנו מקרה מיוחד, שעשוי לעניין מאוד את הצמחונים, הטבעונים וחובבי הבריאות שביניכם.
באוניברסיטת אורגון הצליחו לפתח, די בטעות, סוג מסויים חדש של אצה שנקראת פלמריה – אשר מקבלת טעם חזק של בייקון כשמטגנים אותה. מדובר, אם כן, במאכל עשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון, עם 16 אחוז חלבון שמרכיבים אותנו במצב מיובש – שיש לו גם טעם נהדר, לכאורה.
האצה המדוברת נשמעת כמו האוכל היחיד לו תזדקקו בימי חייכם, אך קיים כאן גם עניין המחיר. פלמריה סטנדרטית (זו שאין לה טעם של בייקון) נאספת ונמכרת במחיר גבוה של כ-90 דולר לחצי קילו לשם שימוש כתבלין – אם כי אנשי אוניברסיטת אורגון מצהירים שאת הסוג שלהם ניתן לגדל בקלות רבה הרבה יותר ובזול.
האם זה נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי? לא נוכל לקבוע עד שלא יזדמן לנו לטעום בעצמנו.
קישורים נוספים: