iPad – מאחוריך! הקינקט של מיקרוסופט מכר 2.5 מיליון יחידות, תוך פחות מחודש
לפעמים, הכמות עושה את ההבדל בין סתם עוד מוצר, למוצר שנחשב לנמכר ביותר בכל הזמנים. עד לא מזמן התואר היה שייך ל-iPad של חברת Apple שמכר למעלה מ-2 מיליון יחידות תוך חודשיים. לעומת זאת, נראה כי ההערכות של מיקרוסופט בנוגע למכירת הקינקט לא היו מוגזמות, כיוון שלפי הנתונים האחרונים, החברה מכרה כ-2.5 מיליון יחידות של חיישן התנועה תוך 25 ימים מיום השקתו. משמע, כ-100,000 יחידות ביום, קצב מכירות שהוא כפול מזה של ה-iPad. מבחינת מיקרוסופט, מדובר בנתון מדהים בהתחשב בעובדה שמדובר בתוסף בלבד לקונסולת ה-Xbox 360 המזדקנת, וכל זאת למרות התלהבות ראשונית צוננת למדי ובעיות זיהוי מביכות.
הקינקט הוא גם התשובה של מיקרוסופט (כפי שתוסף ה-Move הוא התשובה של סוני) למגמת המשחקיות בתנועה שהתחילה עם ה-Wii של נינטנדו, בתקווה להגיע לפלחי שוק נרחבים יותר ואולי גם בשביל להוכיח שגיימרים הם לא רק בטטות כורסא, ובינתיים נראה כי מדובר בתשובה רווחית מאוד.
מי יודע, בהתחשב בנתונים אלו ובעובדה שמיקרוסופט מזהה פוטנציאל בזיהוי תנועה, אולי קונסולת ה-XBOX 360 באמת תשרוד עד 2015 לפחות?
מי יודע, בהתחשב בנתונים אלו ובעובדה שמיקרוסופט מזהה פוטנציאל בזיהוי תנועה, אולי קונסולת ה-XBOX 360 באמת תשרוד עד 2015 לפחות?
כמה זה במליוני דולרים?
קינקט עולה 150$ ליחידה.
אייפד עולה 450$.
קח שמכירות כפולות במספר יחידות לטובת מיקרוסופט זה סכום דומה במליוני דולרים.
יש לזה משמעות.
ל-1
חוכמה גדולה להשוות כמו שהשוות, אם עלות הייצור של אייפד היא 449$ ועלות הייצור של הקינקט היא 1$ אז הרווח הוא בצורה משמעותית גדול יותר, אין שום קשר או משמעות למחיר המוצר ברווחי החברה.
מה עוד שגם אם הרווחים על המוצר הם זהים, או אפילו בעדיפות לאייפד כמו שהחלטת בהודעה שלך, לא מדובר בכלל על רווחים ממוצר בכתבה הזו. אדם בודד יקנה לעצמו רק אייפד אחד וקינקט אחד, אין לך צורך ביותר מזה. לכן התוצאה הסופית היא בתום חודשיים 2 מיליון אנשים קנו אייפד, ובפחות מחודש 2.5 מיליון אנשים קנו קינקט. בלי קשר למחיר, הקינקט פופולרי יותר, וזו הנקודה שניסו להעביר פה…
ל-1 – עלויות
מהיכרות אישית עם המוצרים אני יכול לומר לך שעלות היצור של ה- iPad הרבה יותר יקרה משל הקינקט, בערך פי 2.
אבל להערכתי ה- iPad מרוויח לאפל יותר מאשר הקינקט למיקרוסופט מכיוון גם שהמודל העיסקי שונה. מיקרוסופט מבססת את הרווחים על המשחקים ולא על המוצר עצמו בעוד אצל אפל העיקר הוא המוצר ולא התכנים.
רק שתדע, מיקרוסופט הוציאו בסביבות 4-5 מיליון דולר רק על מערך השיווק של הקינקט. אז יקח להם זמן להתחיל ממש להרוויח ממנו
ל 3
אפל מתבססת על מוצר ולאעל תכנים?!?! תגיד לי אתה בסדר?
לך תבדוק מי זו אפל ותחזור אלינו
קונסולה מזדקנת
X360 הושק בנובמבר 2005, כלומר הקונסולה כבר בת 5 שנים. מקווה שהם ישיקו קונסולה חדשה ב2011, במקום להישען על גאדג'טים ותוספות שנועדו למרוח את אורך החיים של קונסולה מזדקנת.
הPS3 הושק בנובמבר 2006 (שנה אחרי הX360) וגם הוא מתחיל להישחק.
בגדול אורך חיים של קונסולה הוא 5-6 שנים. אז יאללה… מיקרוספוט וסוני, מהרו לפרסם את הקונסולה הבאה שלכם!
ל-5
אתה טועה ובגדול.. הפלייסטיישן 3 יכול להחזיק עוד 3 שנים והוא ממש לא מתחיל להישחק. המכירות רק עולות כל הזמן וכעת המפתחים יודעים לנצל טוב יותר את החומרה שלו לעומת כמה שנים קודם שלא ידעו כל כך.