כחלק מהתרכזות מיקרוסופט בפן האבטחה, (הלוקה בחסר במוצריה) הכריזה החברה לפני מספר שבועות על פיתוח אנטי-ווירוס ואנטי-spyware. תוכנת האנטי-spyware נכנסה היום לשלב הבטא הפתוחה, והיא זמינה לציבור הרחב.
spyware הנו קוד ואו תוכנה המותקנת ללא רצון ואו ידיעת המשתמש למטרות שונות, בניהם שינוי דף הבית וריגול אחרי הרגלי הגלישה של המשתמש. מיקרוסופט לא פיתחה את התוכנות בעצמה אלה קנתה את הטכנולוגיה מחברות קיימות, טקטיקה הקיימת במיקרוסופט עוד מימי ה-MS-DOS. הטכנולוגיה המשמשת את תוכנת האנטי-spyware נקנתה מחברת GIANT Software בחודש שעבר, אשר מתמחה בפיתוח כלים ללוחמה ב-spyware. הטכנולוגיה לאנטי-וירוס נקנתה מ-GeCAD ב-2003. בטא לאנטי-וירוס, אגב, צפויה לצאת ביום שלישי הבא.
ראוי לציין כי לדברי מיקרוסופט הבטא היא גירסה ראשונית ושוחררה רק לצורך בדיקות. למרות שקיימות מספיק חלופות טובות יותר, בעלות מוניטין טוב יותר (והן גם בחינם) הרי שזהו צעד חיובי ביותר של מיקרוסופט בכל הנוגע למדינית האבטחה במוצריה.