סטארט-אפ ישראלי פיתח מטען המאפשר הטענת כמה מכשירים בו-זמנית, כל זאת בצורה אלחוטית ובלי להסתבך עם חוטים וכבלים מיותרים.
חברת Powermat, שהיא חברה ישראלית במקורה הממוקמת כעת בארה"ב, מציעה פתרון טכנולוגי יעיל ביותר. בעוד שמכשירים אלקטרוניים זוללי אנרגיה כגון נגני מוזיקה, פלאפונים חכמים ומכשירי GPS הופכים לנפוצים ושימושיים יותר ויותר, החליטו בחברת Powermat הצעירה לפתח מטען שיאפשר להטעין מכלול מכשירים בו-זמנית. זאת אמנם אופציה מעניינת ושימושית, אך זהו לא הפתרון היחידי שמציעה החברה: אם ברשותכם גישה לחיבור לחשמל, או אם הטענתם את סוללת המטען קודם לכן, כל מה שצריך לעשות הוא להניח את המכשיר הסלולארי, או כל מכשיר שנתמך בטכנולוגיה, ליד המטען ולהינות מטעינה אל-חוטית.
אמנם סוללה למטען שצריכה להטען מראש עשויה להחשב לדבר מגוחך, אך בחברה החלו לשווק ולמכור את המטענים שלהם בארה"ב כבר לפני כמספר חודשים. מעל לכ-750,000 יחידות כבר נמכרו והחברה רשמה רווחים של עשרות מליוני דולרים.
בעבר, החברה הציעה כיסוי מיוחד למכשירים סלולרים שהוא זה שאיפשר את הטעינה האל-חוטית. כעת, בתערוכת CES 2010, משיקה החברה סוללות חלופיות לגאדג'טים פופולריים, שכבר מכילות את הטכנולוגיה. כאמור, כל מה שעל הצרכן לעשות הוא לוודא שברשות המכשיר שלו סוללה נתמכת ופשוט להניח את המכשיר על המשטח הטוען.
ישנם מספר מטענים שהחברה מציגה בתערוכה: בעלי משטח אחד להטענת מכשיר אחד, בעלי שני משטחים ואפילו בעלי שלושה משטחים – מה שמאפשר טעינת שלושה מכשירים בו-זמנית בצורה אל-חוטית. אופציה מעניינת שמציע אחד ממטעני החברה, היא האפשרות של טעינת מחשבי נטבוק. המטען המאפשר זאת כולל משטח אחד בעל יכולת טעינה עוצמתית יותר: אך כדי להטעין את הנטבוק יש צורך לחבר אליו התקן קטן נוסף באמצעות חיבור USB שאותו מניחים על המשטח. זהו פתרון שפותח על ידי החברה במטרה להסיר את הצורך בהנחת סוללת הנטבוק ישירות על המטען בזמן שמחשב הנטבוק פועל (דבר שהוא לא פרקטי).
המטען הנייד
|
המטען הנייח
|
באמצעות המטען ניתן להטעין פלאפונים מסוגים שונים (רובם מכשירים חכמים), נגני מוזיקה, קונסולות משחק ניידות (PSP לדוגמא), מצלמות דיגיטליות ומכשירי GPS. מחיר המטען המתקדם ביותר שהחברה מציעה עשוי להגיע לכ-100 דולרים. רוב דגמי המטענים הם כאלו שאינם מכילים אופציה לטעינה ניידת (כלומר כאלו המחייבים חיבור חשמל זמין), אך החברה השיקה גם מטען נייד המכיל סוללה שמספיקה ל-3 עד 4 טעינות מלאות של מכשיר סלולרי. את מגוון המטענים שמציעה החברה אמנם לא ניתן לרכוש עדיין בארץ, אך נקווה שהפיתוח יגיע גם אלינו בקרוב.
זהו לא הסטארט-אפ הישראלי הראשון שמצליח לכבוש את העולם, ונראה כי עם הזמן חברות ישראליות מציעות פתרונות טכנולוגיים יצירתיים יותר ויותר. כל שנשאר לנו הוא לשבח כל פרי פיתוח תוצרת המוח הישראלי-יהודי ולתמוך בו ככל יכולתינו, וגם לקוות לעוד יוזמות מצליחות שכאלו.