צוות מדענים של חברת Nestle הצליח להנדס מבנה חדש של סוכר, כך שניתן יהיה לצרוך יותר שוקולד ולעלות פחות במשקל
לדברי צוות המחקר של חברת Nestle, המבנה הייחודי של הסוכר יאפשר לצמצם את כמותו בשוקולד באופן ניכר, אך תחושת המתיקות המקורית תישאר כמעט בשלמותה כבעבר. בדרך זו תוכל נסטלה לייצר ממתקי שוקולד דלי סוכר עד ב-40 אחוזים תוך שימור הטעם המקורי. חברת Nestle נמצאת כרגע בתהליכי רישום פטנט על הסוכר המהונדס ותתחיל לשלבו במוצריה, כנראה החל משנת 2018. הפיתוח החדש הוא צעד נוסף במסגרת צעדיה של נסטלה לייצור מוצרי מזון בריאים יותר ודלי סוכר, שהוא אחד התורמים העיקריים לתופעת השמנת היתר בחברה המערבית.
בשוק קיימים כבר שנים ארוכות תחליפי סוכר מסוגים שונים, המאפשרים המתקה על בסיס כימיקלים מהונדסים או מוצרים טבעיים. תחליפי סוכר אלה הם דלי קלוריות כך שניתן לצרוך אותם מבלי חשש להשמנה. הבעיה עם רבים מאותם ממתיקים היא טעמם, שאינו משתווה לסוכר הטבעי והמוכר. כמו כן קיימים חששות לגבי מספר תחליפים באשר להשלכות בריאותיות בצריכה מוגברת שלהם.
פיתוח מבטיח ומדובר נוסף לתחליף סוכר הוא ה-Brazzein, המיוצר מצמח מערב אפריקאי ונטען כי טעמו דומה יותר לסוכר מתחליפים קיימים. הבעיה בתחליף זה היא שקשה לייצרו בכמויות מסחריות וכרגע עמלים על תהליך ייצורו בעזרת שמרים מהונדסים גנטית, המסוגלים להפיק אותו בכמויות גדולות.
פריצת הדרך של Nestle מתבטאת בכך שהפעם לא מדובר בתחליף סוכר שלו טעם מתוק אלא בסוכר עצמו שהונדס באופן שונה, כך שטעמו הממכר אמור להשתמר – בניגוד לתחליפי הסוכר הקיימים היום בשוק.