חברת טושיבה נותרת ללא ברירה ומקבלת אישור מהמשקיעים למכור את הנכס הגדול ביותר שקיים אצלה, (כמעט) לכל המרבה במחיר
זה ממש לא נעים לראות חברות טכנולוגיה גדולות וותיקות מתרסקות אל הקרשים, אך זה הסיכון הגדול שבהתרחבות לתחומי עיסוק רבים באופן שאינו מבוקר ומחושב מספיק – וזה בערך המצב הגרוע שבו נמצאת טושיבה (Toshiba) הוותיקה בימים אלה.
אחרי שרכשה בשנת 2006 את חברת Westinghouse Electric בסכום מוערך של כ-5.5 מיליארד דולר ובמטרה להפוך למתכנתת ולמבצעת הגדולה ביותר של כורים גרעיניים בעולם, טושיבה מכריזה כי תחל בהליך של פשיטת רגל עבור החטיבה בשל הפסדי ענק עקביים (שעמדו גם במרכז סקנדל זיוף הדיווחים הכלכליים שלה לפני שנתיים) – וזה מהלך שעתיד להביא להפסד של תשע מיליארד דולר (!!!) עבורה בשנת 2017 בלבד. במצב כזה, עתידו של התאגיד אשר נולד בשנת 1938 נמצא כולו בסכנה ממשית להמשך הדרך.
טושיבה תיאלץ לבצע מהלכים דרסטיים, ולו רק על מנת לשמור על הראש שלה מעל המים – וכעת נראה שההחלטה היא להיפרד מהיהלום שבכתר שלה: חטיבת ייצור שבבי ההבזק הגדולה והרווחית. לפי הדיווחים העדכניים, המשקיעים המרכזיים של טושיבה אישרו בלית ברירה ביצוע של עסקה למכירת רוב אחוזי האחזקה, או אפילו מכירה מלאה, של חטיבת ה-NAND לכל המרבה במחיר, במהלך שאמור להכניס כ-15 מיליארד דולר ואולי גם יותר לקופתה המדולדלת.
בעוד שעבור החברה היפנית מדובר בפרידה עצובה מהגוף שאותו בנתה באהבה רבה במשך יותר מעשור, עבור שאר חברות הטכנולוגיה הגדולות בשוק מדובר בחגיגה של ממש, כך נראה – משום שלא בכל יום מקבלים הזדמנות לבצע קפיצת ראש אל תחום ייצור מתקדם ומתפתח, ללא הצורך להשקיע מיליארדים רבים במחקר והפיתוח הנדרשים על מנת ליישר קו עם השחקניות שכבר מבוססות בו (אלא "רק" מספר מיליארדים במערך מפעלים שכבר פועל ומביא תפוקה תחרותית ורווחית כיום, ולא רק בתור אופציה לאחר שנים של השקעות עתק).
בשל חשיבותו של המוצר אשר עתיד להיות מוצע כאן למכירה, לא מפתיע לגלות כמעט כל חברה גדולה בעולם המחשוב מוזכרת בתור מתעניינת ורוכשת פוטנציאלית של חטיבת ה-NAND המדוברת: Western Digital וחברת הבת סאנדיסק שלה מפעל ייצור משותף עם טושיבה ביפן כבר היום, מיקרון האמריקאית שלה מפעלי ייצור שבבי NAND משותפים עם אינטל, SK Hynix שמוכרת בעיקר כיצרנית שבבי DRAM ותוכל לנצל את המצב על מנת להרחיב את ההיצע שלה, יצרניות המחשבים האדירה פוקסקון, יצרנית השבבים TSMC, מפתחת השבבים Broadcom (בשיתוף פעולה עם חברת אחזקות), אפל, גוגל ואמאזון הן רק רשימה חלקית של השמות שלהם עשוי להיות עניין משמעותי בביצוע ההשקעה הזו.
אין וויכוח שצפויה לנו תחרות לא קלה וארוכה על החטיבה המפוארת, אם כי לא בטוח שזו שתציע את המחיר הגבוה ביותר היא גם זו שתזכה בכל הקופה – חוקי מסחר ביפן עשויים לבלום הצעות מגורמים שמקורם בסין ובטאיוואן, ולהעדיף כאלו שמגיעים מהמערב, כך שיהיה כאן תהליך מעניין מאוד.
האם טושיבה עצמה תצליח לשרוד כחברה ללא חטיבת השבבים שלה, ובעצם גם ללא חטיבת המתקנים הגרעיניים שהוצגה בעבר בתור עמוד התווך המרכזי השני שלה? זו גם שאלה מעניינת שהתשובה אליה עדיין לא ברורה – צפו לעדכונים נוספים מאיתנו במורד הדרך.
זאת כתבה טובה , מעניינת , חדשות אמיתיות ,
הלם – לראות ענק יפני שעשרות שנים הוביל , מגיע לפשיטת רגל
חברות שמנסות לבלוע ענקיות שלא בהכרח בתחום הישיר שלהם , או חברות שהם פשוט גדולות מדיי… עלולות להיתקע
טבע TOSHIBA..