ארצות הברית מתכוננת לדור הבא של הרשתות הסלולריות: לאחר הצבעת רשות התקשורת הפדרלית בעד פינוי תדרים עבור ה-5G, מודיע הבית הלבן גם על הקצאה של 400 מיליון דולר למחקר ופיתוח בתחום
יחלפו מספר שנים בטרם נזכה להשתמש ברשתות הדור החמישי בסלולריים שלנו, אך מדינות ברחבי העולם עושות מאמצים לקדם את הטכנולוגיה. המאבק על הבכורה ניטש כיום בעיקר בין דרום קוריאה, יפן, סין וארצות הברית, אשר כולן מעוניינות לגבש תקנים ולהשמיש רשתות דור חמישי עד סוף העשור. שתי הראשונות לחוצות במיוחד, כיוון שהן עתידות לארח את אולימפיאדות החורף והקיץ הקרובות בהתאמה.
המעבר ל-5G דורש משאבים רבים. הסיבה היא שהטכנולוגיה נשענת בעיקרה על תדרים גבוהים במיוחד של הספקטרום, מעל 24 גיגה-הרץ, שעד לשנים האחרונות הניחו שאינם נגישים לשימושי תקשורת נתונים. התדרים הללו מתאפיינים באורכי גל קצרים, ולכן הם מצריכים "קו ראיה" (Line of Sight) ישיר בין נקודת הגישה לבין מכשיר הסלולר. התאים הסלולריים הקיימים, שמכסים איזורים שלמים, יאלצו לפנות את מקומם לטובת נקודות גישה קטנות בעלות חיבור לרשתות המפעילות. כדי ליצור רשת 5G מתפקדת, יש צורך בהתקנת כמות אדירה של נקודות כאלה, ומכאן נובע האתגר.
המאמץ הרב הכרוך בהכנת הקרקע ל-5G מובן, לאור היתרונות הרבים שלו על פני הדור הרביעי. על פי הדיווחים, מהירויות הגלישה יוכפלו פי 10 לפחות ויגיעו עד לפי 100 (!) מאלו שמציע ה-LTE. מדובר על מהירויות שמשתוות לאלו שמוצעות במסגרת מיזם הסיבים של Google. תחלופה מהירה של נתונים תאפשר, לראשונה, לממש רעיונות מתחום "האינטרנט של הדברים", למשל שליטה על רשתות חשמל, רמזורים ומכוניות אוטונומיות, ולמעשה תפתח את השער ל"ערים חכמות" אמיתיות.
הרגולטור האמריקאי עשה צעד חשוב בדרך להגשמת החזון אמש. רשות התקשורת הפדרלית הצביעה בעד פינוי בלוק תדרים גבוהים בסך 11 גיגה-הרץ, ובכך הפכה ארצות הברית למדינה הראשונה שפינתה כמות מספקת של תדרים להקמת רשתות 5G. טום ווילר, יו"ר הרשות, הכריז כי "זהו יום גדול עבור האומה". המפעילות Verizon ו-AT&T יחלו לערוך ניסויי תשתית משלהן כבר בשנה הבאה.
אף אחד עדיין לא ממש בטוח מה תכלול טכנולוגיית הדור החמישי הרשמית – אך יש כבר מגוון גדול מאוד של רעיונות והצעות על הפרק, כשהקו המנחה בכולן הוא לספק לנו מהירויות גבוהות הרבה יותר, בכל מצב, בכל מקום ובכל מכשיר
כצעד המשך, הבית הלבן הודיע היום על הקצאה של 400 מיליון דולר ל-AWRI, האחראית על מחקר רשתות אלחוטיות. בראש פרויקט המחקר תעמוד ה-NSF, הקרן הלאומית למדע. המטרה היא לבנות "פלטפורמות ניסוי ברמת העיר" עבור הדור החמישי במהלך העשור הקרוב.
ומה לגבינו? רק לפני שנה יצא לדרך מכרז התדרים על הדור הרביעי בארץ, כך שלא כדאי לפתח ציפיות. בכל אופן, אפשר להיות בטוחים שההתקדמות לעבר 5G תעסיק את משרד התקשורת בשנים הקרובות.
https://www.youtube.com/watch?v=XFjmrzw-9EM
בשביל זה זה דורש עוד נקודות, כלומר אנטנות או נתבים מיוחדים כלשהם. איך שמישהו ישמע בארץ שמקימים נקודות נוספות זה יעורר תוכניות טלוויזיה סטייל השטות של עברי גלעד בערוץ 10 מה שיגרור למחאות שמבוססות הפחדות במקום להתבסס על היגיון ומדע ופשוט יפיל את הרעיון הזה.
מה זה אומר שזה מצריך Line of Sight??
מה יקרה בתוך מבנים? כל חדר תהיה בו אנטנה?
קצת מדאיג כל הגלים הקצרים האלה….
אלה תדרים לא מייננים, השאיפה שלך בתדרים לא מייננים היא להוריד את העוצמות שלהם, פיזור של יותר תחנות שידור מאפשרת לך להוריד את עוצמת השידור גם בתחנה וגם ביחידת הקצה שצמודה לך לאוזן. הרחקה של התחנה מיחידת הקצה גורמת ליחידת הקצה לפלוט קרינה בעוצמה גבוהה יותר.
בגלל אנשים ש"קצת מדאיג אותם" יותר אנטנות אתה חוטף יותר קרינה. הם באופן אקטיבי משיגים בדיוק ההיפך ממה שהם נלחמים להשיג, ועל ידי כך ממררים את החיים של כולנו.
בישראל אין אפילו דור שלישי לפי התקן.
הכי גדול, זה יפיל את חברות האינטרנט, נחבר את הראוטר לטלפון.
Yakir Duger Ben Slonimski
גם ככה אנחנו תקועים עם חבילות קטנטנות של גלישה, מה ייעשו החברות הסלולריות, יבטלו את הגבלת הכמות בחבילה? אני מסופק מאוד…