לאחר מגוון מוצרים נסיוניים וגישושים, חברת הענק מתכננת להציע לנו את השלב הבא במהפכת ההדפסה התלת מימדית
אחרי שנים שבהן מבטיחים לנו כי מוצרים שנוצרו בידי מדפסת תלת מימדית ישתלטו על עולם הצריכה ויהפכו לחלק מובנה כמעט בכל מוצר שקיים בעולמנו – נראה שהשלב הזה בהתפתחות הטכנולוגית באמת מתקרב. ותודה לחברת אדידס.
כבר ראינו נעליים שנוצרו באמצעות הדפסה תלת מימדית ואפילו כאלו שנוצרו מחומרים ממוחזרים, אך כל זה היה בדגמים בלעדיים שהוצעו במחירי ענק לכמות מינימלית של אספנים שמכורים לתחום (או שראו בכך הזדמנות לרווח עתידי נאה). ה-Futurecraft 4D החדשות שמיועדות לריצה, הליכה ופעילויות אתלטיקה אמורות לשנות את הסטטוס עם כוונה להציע כ-5,000 זוגות שבהן הסוליה נוצרה בתהליך הדפסה חדשני ובלתי רגיל עד סוף שנת 2017, ולא פחות מ-100,000 זוגות במהלך השנה הבאה, מה שבהחלט מקבל מאיתנו תואר "המוני" ונפוץ מספיק בכדי להיות רלוונטי עבור חלק גדול מהאנשים.
תהליך הייצור החדש עליו מתבססת אדידס במקרה הזה נוצר בידי חברה אמריקאית בשם Carbon, שבין משקיעיה ניתן למנות את גוגל וג׳נרל אלקטריק, וקיבל את השם Digital Light Synthesis – כאשר המשמעות היא שימוש בחומר דמוי שרף נוזלי ובניית צורה ספציפית עבורו באמצעות הקרנת אור אולטרה-סגול, וחימום של התוצר לקבלת הצורה הרצויה, שתהיה קשיחה וגמישה הרבה יותר מגומי וחומרים פולימריים דומים. התוצר הסופי במקרה של ה-Futurecraft 4D נראה מסובך ומיוחד מנקודת מבט גיאומטרית, בצורה שמזכירה לנו במידה מסויימת את מבנה עמוד השדרה האנושי, וזה בהחלט מעניק נקודות בונוס אם אתם מחפשים נעל שבולטת בשטח.
כמו במקרה של רוב המוצרים המודפסים שראינו בעבר, גם כאן לא ממש מדובר בהדפסה מלאה של המוצר – רק הסוליה עצמה תהיה מודפסת, בעוד שהחלק העליון של הנעל יהיה מבוסס על בד נושם בתצורה די סטנדרטית בתחום, אבל זה ככל הנראה בסדר: קשה להאמין שמתישהו בעתיד הקרוב נראה הדפסת תלת מימד שיוצרת חומר רך, תומך ונעים כמו אלו שיש לעולם הבדים להציע, ועל כן השילוב הזה הוא כנראה מתבקש והגיוני, ולא מתיימר להיות גימיק בלבד עם הדפסה עבור כל המכלול אשר תיצור משהו לא ממש נוח ולא ממש פרקטי.
מה שבכל זאת יבהיר את המרכיב 'הגימיקי' ב-Futurecraft 4D יהיה המחיר, כך נראה, שעדיין לא נחשף רשמית אך הוגדר בתווך דגמי הפרימיום של אדידס – מה שלכאורה בה בסתירה לכל הקונספט של ההדפסה התלת מימדית, אשר נועד לקצר את תהליכי הייצור והתכנון ההמוניים ובכך לסייע למחירים של מוצרים שאינם המוניים להפוך לסבירים ועממיים מעט יותר. זה כנראה משהו שניאלץ להמתין לו עד זמן מה, עד שאותם תהליכי ייצור תלת מימד יהפכו לנפוצים ומשוכללים יותר, או כפי שהגדיר זאת סגן נשיא חטיבת הטכנולוגיות גרד מאנץ, באלגוריה מתאימה מאוד לנושא: "צריך ללמוד ללכת לפני שמתחילים לרוץ".
עידן חדש.
… התחיל כבר מזמן, אבל השינויים האמיתיים מתחילים כאשר חברות מסחריות נכנסות לתמונה
אני מקווה שהם באמת יעבדו על ההתאמה האישית לכל אדם, תחשבו שבעוד כמה שנים תכנס לחנות אדידס יבקשו ממך לרוץ על מכשיר מיוחד ואחרי שבועיים תשלח אליך נעל שמותאמת בדיוק לצורת הריצה שלך, זה ישנה לגמרי את תעשיית הנעליים ויחייב את נייקי לעשות משהו…
למה אחרי שבועיים , אחרי שעתיים… אפשר היום למצוא הרבה מוצרים מותאמים אישית , אבל הבעיה היא במחיר הגבוהה , ולוקח זמן רב לייצר אותם
אכן, אבל ברגע שמתכתנים אלגורתים שמתאים את העיצוב לצורת הריצה לבד, מוציאים את הגורם האנושי ובכך מורידים מחיר ומקצרים זמן עיצוב. הבעייה זה רק תשתית ותוכנה + מאחר שזו הדפסה נוזלית לוקח מעט מאוד זמן להדפיס , תחפש מדפסות תלת מימד של קרבון הן מדפיסות תוך דקות…