הסקר העדכני של פלטפורמת הגיימינג מציג לנו אלוף פופולרי חדש, אחרי הרבה זמן בו שלט ה-GTX 970 המפורסם
סקרי החומרה של Steam אשר מפורסמים כדרך קבע מדי חודש באגף ייעודי באתר הפלטפורמה הם דרך חביבה ומעניינת לבחון טרנדים שונים שמתרחשים בשוק המחשבים הביתי – בייחוד בזה עתיר העוצמה והביצועים שנדרש על מנת להנות מכותרי הגיימינג העדכניים והמתקדמים ביותר בסביבה.
המידע מסקרי חודש יוני 2017, שעודכן כעת בשירות של חברת וואלב, מציע כמה וכמה בשורות מעניינות – ובראשן זו שמאפשרת לנו להצהיר כי חובבי המשחקים לא ממש מתרשמים מבואם של מעבדי ה-Ryzen החדשים של AMD אל השוק, לפחות לעת עתה, וממשיכים להעדיף את מוצריה של אינטל באופן גורף ומובהק יותר מאי פעם.
בעוד שדיווח ממקור אחר שאינם ממוקד גיימינג הצהיר רק לאחרונה על זינוק גדול מאוד בפופולריות של המעבדים ממפתחת השבבים מסאניווייל, הנתונים של Steam מעידים דווקא על דעיכה קלה נוספת ביחסי הכוחות, כשרק 19 אחוזים מהנסקרים מתבססים על מעבד של AMD (ירידה של כמעט שלושה אחוזים רק מחודש פברואר האחרון) בעוד ש-81 אחוזים נהנים משירותיה של אינטל.
מה שקצת פחות מפתיע הוא המשך השליטה וההשתלטות של NVIDIA על קטגוריית כרטיסי המסך המיועדים לגיימינג, תודות להיצע העשיר והמתקדם שלה, שמאפשר לה לגזול עוד ועוד גם מ-AMD וגם מאינטל ולהנות מ-63 אחוזים מהשוק כולו, בהשוואה לכ-20 אחוזים עבור מפתחת הליבות האדומה וכ-15 אחוזים עבור הליבות המובנות של מעבדי ה-Core לדורותיהם.
כאשר ממשיכים לנבור בנתונים מגלים כי חלונות 10, בגירסת ה-64 ביט שלה כמובן, מגדילה את הפער במקום הראשון בתחום מערכות ההפעלה ומחזיקה ביותר מ-50 אחוזים מכלל שוק מחשבי החלונות (נצחון גדול עבור מיקרוסופט, לפחות בתת מודע?), מגלים שמעבדים עם ארבע ליבות עיבוד פיזיות ממשיכים להגדיל באופן משמעותי את הפופולריות שלהם על חשבון מעבדים כפולי ליבה שהיו הנפוצים ביותר עד לפני כחצי שנה – ובעיקר מגלים כי אחרי הרבה זמן שבו ה-GeForce GTX 970 היה הדגם הפופולרי ביותר בקרב השחקנים, הוא סוף סוף מאבד את הכתר שלו באופן רשמי ומוחלט.
שלטון שנמשך עד חודש פברואר השנה עבור דגם הגיימינג הפופולרי, עם נתח שוק של מעל ל-5 אחוזים מכלל המערכות הנכללות בסקר, התחלף תחילה בפריצה קדימה של ה-GTX 960 הזול יותר, ולאחר מכן בקאמבק של ה-GTX 750 Ti הוותיק – ועכשיו זה הוא ה-GeForce GTX 1060 שנמצא במקום הראשון, עם זינוק מרשים של מעל לאחוז אחד אשר מביא את הפופולריות הכללית שלו ליותר מ-6 אחוזים מכלל המערכות ב-Steam.
מרשים מאוד, ולא מן הנמנע שחלק גדול מההצלחה הזו מגיע גם ממערכות גיימינג ניידות, שהופכות ליותר ויותר פופולריות ונהנות בעידן הזה בפעם הראשונה מהיצע שזהה בשמו וגם ברוב יכולותיו לזה של השוק הנייח, מה שמביא את וואלב לאחד את הנתונים הללו לשורה אחת בסקר שלה ומסייע, לכאורה, למספרים לתפוח במהירות.
אנחנו ממש לא נתנגד לראות שדרוג כלשהו במעמדה של חברת AMD בסקרים העתידיים של Steam, אשר תעיד בעיקר על תחרותיות משופרת הן בשוק כרטיסי המסך והן בשוק המעבדים, אך בינתיים זה עוד לא כל כך נראה באופן, ונראה שהשחקנים מצביעים ברגליים ומעדיפים את המערכות שלהם אך ורק עם אינטל ו-NVIDIA בפנים, למרות שבחלק גדול מהמקרים המשמעות תהיה תשלום גבוה יותר.
לי יש 750TI מלפני שנתיים (גם אז הוא היה די ישן), ומתחילים לראות את הגיל שלו, הוא גם נמצא ממש במינימום של משחקים חדשים ולפעמיים אפילו זה לא.
אני לא יודע מה בדיוק אפשר להסיק מזה… אולי שרוב השחקנים בסטים לא בדיוק משחקים במשחקים הכי כבדים…
כמה אני מלא הערכה ל7970 הזקן שלי. הוא מתמודד בכבוד גם היום עם המשחקים הכי חדשים בFHD. אולי לא תמיד בהגדרות מקסימליות, אבל medium high תמיד, וזה יותר ממספיק לי.
מי יתן והRX580 ירד במחירו לאחר שהטירוף ייגמר ויהיה אפשר למצוא אותו בזילהזול בשוק היד 2 כמו שהיה עם ה7970 וה7950.
נראה לי שעדיף 480 על ה580 מבחינת הכל ,לא ? ?
כל מקרה כמו שאמרתי בעבר קצת אור חיובי על וגה, מקווה לטוב
https://videocardz.com/70777/amd-radeon-rx-vega-3dmark11-performance
עכשיו אני רגוע יותר Itamar Shpak
ועדיין נמכרים פחות מ480/580
יאי
שבוע שעבר הייתי אצל TMS לרכוש מארז, שאלתי את קיריל (המנהל) שבמקרה היה שם באותה שעה, מה יחס המעבדים שהם מוכרים כיום אינטל לעומת ריזן, אם לא קשה לו לבדוק רגע ולשתף אותי. הוא הריץ במערכת שאילתה מאז ראשון למרץ, עד אותו רגע בחודש יולי,
כמה מעבדי 7700K נמכרו למשל, וכמה מעבדי ריזן 1600 ו- 1700 לבקשתי.
התשובה היתה כ- 103 מעבדי 7700K של אינטל, ובערך 26 מעבדי 1600 של ריזן, וגם 24 מעבדי 1700 של ריזן.
אנו רואים כאן יחס של 1 ל- 4. על כל ארבע מעבדי אינטל 7700K ,נמכר מעבד ריזן 1700 למשל. או מעבד ריזן 1600.
שאלתי אותו מה היה לפני מרץ השנה – כמה מעבדי AMD נמכרו אצלם ? הוא אמר אפס.
זאת אומרת, שמנתח שוק של אפס אחוז במעבדים מעל 200$, AMD נכנסה כרגע לנתח שוק של 20 או קצת יותר מ 20% לסגמטנ של הפרימיום.
מה אתם הקוראים אומרים, AMD הגדילה את מכירותיה או לא ?
האם היא הצליחה לחזור לסגמט הרווחי של מעבדי פרימיום במעל 200$, או שעדיין נשארה רק בסגמנט השולי והלא רווחי של מעבדים ב 50-150$ ?
סבורני שנתונים מחנות אמיתית בארץ, שבמקרה תואמים לסקר בינלאומי של passmark, מציירים תמונה מעניינת.
עוד להערכתי הנתון בסקר של steam מעט מטעה:
הוא בוחן רק שחקנים שנכנסים לאתר שלו. להערכתי מה שרואים שם, זה מעבר (shifting) של צרכנים שהיה להם מעבר AMD זול ופשוט, אל לעבר מעבדי ריזן מודרניים.
קרי שהכמויות לא השתנו, אך מחיר המעבדים שבפועל נמכרים כן. קרי ש AMD כיום עברה למכור במקום מעבדים זולים בגרושים עד לפני מרץ, למערכות סופר זולות, למכור מעבדים למערכות פרימיום כמו שאיטל מוכרת – מחירים של ריזן.
לא הכמות השתנתה, אלא הסמגנט שאליו AMD מוכרת כיום.
תוצאות רשמיות של רבעון שני יפורסמו בשבועיים הקרובים על ידי AMD, ואז נוכל להיות הרבה
יותר חכמים.
בנתיים הדלפות ראשונות מהדוח שמכינים investor relations, אומרים ש AMD עקפה את התחזיות של עצמה מלפני רבעון, והמכירות היו חזקות מאד.
למעשה מעבדי FX ו Ax זולים מליטוגרפיה ישנה 32nm, שמכירותיהם ירדו, הוחלפו במכירות של ריזנים 16nm במחיר כפול ומשולש פר יחידה, שהרווח ליצרן עבור כל יחידה גדול פי כמה וכמה לכל אחד מהם עומת הרווח שהיה לו במעבדי תחתית שמכר מקודם.
מעניין.
מהפה שלך לאלוהים…
המ…..
1800X במחיר של 2300
לעומת
7820X במחיר של 2700 _ (רצוי לרכוש ללא מעמ ואז זה יותר נמוך)
לדעתי התשובה ברורה לא?
ויש לציין ש 1060-6G מנצח את 970 בכמה וכמה כותרים. אז זה בהחלט כרטיס מנצח.
ואל תשכחו שיש כמה וכמה משחקים חדשים שה 4ליבות כחולות מביאות תוצאה יפה יותר מ8ליבות אדומות.
כן אבל מה עם המסביב שידרוג עתידי החלפת משחה למעבד וכל הדברים הרגילים שאין באי אם די . לי בכל מקרה נראה שאי אם די עדיפים לטווח הרחוק וה7700k הוא בעיקר למשחקים ואני לא רוצה מחשב שזז רק במשחקים ובכל השאר הוא פחות מהמתחרים היותר מאוזנים
^מדוע 1800X – ולא 1700 במחיר 1400 ש"ח את יכולה להסביר לנו ?
^"החלפת משחה" ?!
האם הנך רומז לנטיות מסוימות שקיימות אצל המעבד מבית אינטל בשעה שאין כמותם במעבד מבית AMD ?
רק מעביר את הדברים כמות שהם מבלי לחוות דעה….
בדיוק למה לא הייתי מובן?
זו היתה הלצה מצידי – חשבתי שהיא ברורה