הדור הבא של תקן התקשורת האלחוטית המוכר עוד לא בשל להצעיד את דור ה-Raptor Lake קדימה – אך יש שיפורים מעניינים ובלתי צפויים גם במסגרת משפחת המעבדים החדשה
דור ה-Core ה-12 של אינטל, הידוע גם בתור Alder Lake, סייע לקידום משמעותי של טכנולוגיית התקשורת האלחוטית הביתית כשאימץ באופן נרחב את Wi-Fi 6E, עם שימוש ברצועות ספקטרום סביב שלושה תדרים מרכזיים ושיפור ליציבות ולזמני השהות האופייניים של הרשתות אותן ניתן למצוא כיום כמעט בכל בית ובכל משרד. לא כל המכשירים החכמים, ציוד הרשת והאביזרים האלחוטיים הנלווים מותאמים למיצוי יכולות התקן, באופן טבעי, אך אם אתם רוכשים מחשב בשנת 2022 – יש סבירות גבוהה שאתם מכסים את עצמכם גם לעתיד עם טכנולוגיית התקשורת האלחוטית המתקדמת ביותר שזמינה, וזו בשורה נהדרת לטעמנו.
דור ה-Wi-Fi הבא, בתקן 802.11be אשר קיבל את שם המותג Wi-Fi 7, כבר הוגדר – ולמרות שהוא עוד לא בשל להופעת הבכורה הרשמית שלו בדור ה-Raptor Lake החדש (, במסגרת אירוע ה-Intel Tech Tour קיבלנו הדגמות על מספר טכנולוגיות אלחוטיות משופרות שכן יסופקו לצרכנים שיחליטו לבצע את השדרוג שלהם במהלך השנה הקרובה.
דור ה-Core ה-13 של אינטל יהנה מתמיכה רשמית בטכנולוגיות Wi-Fi Sensing, שמתבססות על הגלים האלקטרומגנטיים המופצים מכרטיס הרשת האלחוטי במחשב הנייח או הנייד בתור מעין מכ"ם – אשר יודע לחוש בהימצאותו של אדם במרחק הקרוב אליו ובמצב בו הוא עוזב את המקום או לחילופין מתקרב אליו, וכך באינטגרציה מתאימה של חומרה ותוכנה נוצרת לה היכולת לנעול את עמדת העבודה באופן אוטומטי כאשר המשתמש קם מהשולחן והולך, או להפעיל את העמדה ללא מגע כלל כאשר הוא מגיע. כניסה אל תוך מערכת חלונות ללא מגע, באמצעות זיהוי פנים, כבר קיים מזה מספר שנים תודות לטכנולוגיית Windows Hello – אך באינטל מצהירים כי שילוב של יכולת זו יחד עם Wi-Fi Sensing יכול לקצר ולייעל עוד יותר את זמן הפעולה כאשר מעבר של המערכת ממצב שינה למצב פעולה מתחיל מספר שניות לפני שמתבצעת בדיקת תווי הפנים המובנית של מיקרוסופט באמצעות המצלמה.
שיפורים נוספים במערך האלחוטי בדור ה-Raptor Lake מתמקדים בתקן ה-Bluetooth LE העדכני ביותר, עם תמיכה לראשונה בעזרי שמיעה אלחוטיים שהופכת את הצימוד שלהם לקל ומהיר הרבה יותר מבעבר ומסייעת לשפר את חיי הסוללה – וכמו כן תמיכה ב-Broadcast ממקור אחד (המחשב שלכם) אל מספר רמקולים אלחוטיים תומכים, לטובת מסיבות או סתם מצבים בהם תרצו להשמיע את המוזיקה שלכם בכמה חדרים ברחבי הבית.
עם כל הכבוד לשיפורים האלחוטיים שכן נכנסו אל תוך דור מעבדי ה-Raptor Lake, אין וויכוח כי הנתונים אודות תקן ה-Wi-Fi 7 שאמור להיות מוכן לפעולה רשמית בסוף 2023 או במהלך 2024 הם אלו שגנבו את ההצגה – כאשר תמיכה בערוצי תדר כפולים מאלו של דור ה-Wi-Fi 6E (עד 320MHz) עם קידוד 4K-QAM מתקדם באופן בלתי רגיל איפשרו לאינטל ולשותפתה Broadcom להדגים מהירויות העברה מעשיות של מעל 5Gbps, מתוך 5.6Gbps תיאורטיים עבור דור זה, בהתבסס על ממשק MIMO של 2 אנטנות בצד הקולט ו-2 אנטנות בצד המשדר. במילים אחרות, ממשק שאמור להיות זמין בדור ה-Core ה-14 או בדור ה-Core ה-15 ברובם המוחלט של המחשבים הניידים והנייחים.
נוסף על המהירות המוגדלת, תמיכה גמישה יותר במספר ערוצים בכל רצועת תדר מוגדרת תאפשר ניצול מיטבי של המרחב האלחוטי אשר הופך צפוף יותר עם עוד ועוד מכשירים חכמים אלחוטיים שנמצאים בבתים, במשרדים ובמרחבים הציבוריים – כאשר כעת גם הפרעות קבועות כלשהן על חלק מרצועת תדר קיימת לא יהפכו אותה לבלתי שמישה, אלא יאפשרו לתקן ה-Wi-Fi לנצל את המרחב הפנוי הנותר עם חלוקה לרצועות קטנות של 20MHz, במקום 40MHz עד 160MHz בדורות ה-Wi-Fi 6 וה-Wi-Fi 6E. במילים אחרות – יש לא מעט סיבות טובות לחכות ל-Wi-Fi 7, בתקווה שיגיע אלינו כמה שיותר מהר ויאומץ כהלכה על ידי התעשייה כולה.