הרחבה חדשה הושקה לכותר Cyberpunk 2077 וקיבלנו הזדמנות להביא בפניכם את מבחני הביצועים עם סדרת כרטיסי המסך של NVIDIA – זו החומרה שתצטרכו בשביל להינות הביצועים המירביים והטכנולוגיות השונות
מחר תהפוך רשמית ההרחבה הגדולה של Cyberpunk 2077 לזמינה – Phantom Liberty. מלבד טלאי גדול עבור ביצועים ותיקוני באגים במשחק הבסיס, נוחתת גם חבילת ההרחבה עם סיפור נוסף עבור השחקן.
אנחנו כאן בשביל לכסות את הביצועים של חבילת ההרחבה החדשה עם שלל כרטיסי המסך החדשים של NVIDIA.
עבור NVIDIA, זו סיבה טובה להציג את היכולות הטכנולוגיות שלה. עבורה Cyberpunk 2077 הוא מעין מגרש משחקים עבור טכנולוגיות DLSS השונות שלה, וספציפית כעת עבור כרטיסי המסך מסדרת GeForce RTX 40 החדשה.
ערכת התכונות DLSS 3.5 של NVIDIA מכילה תכונה חדשה שנקראת Ray Reconstruction. הרעיון שמאחוריה הוא שיפור הביצועים וגם האיכות הויזואלית בשימוש עקיבת קרניים בזמן אמת, יחד עם DLSS במונח המסורתי של הרצה עם רזולוציה פנימית נמוכה יותר והגדלתה בשימוש כלי AI.
חלק מהכלים זמינים עבור סדרת כרטיסי המסך החדשה וחלק מהם זמינים גם עבור כרטיסי המסך הקודמים, חשוב לקרוא את האותיות הקטנות. בעלי סדרות RTX 30 ו-RTX 20 יוכלו להינות מטכנולוגיית Ray Reconstruction (כאן תוכלו למצוא הסבר טכני נוסף אודותיה). הסדרות שלפני RTX 40 לא מקבלות את היכולת להשתמש ב-Frame Generation, חשוב לדעת. כאן נתמקד בעיקר במשחקיות, ויזואליות וביצועים יחד עם סדרת RTX 40 החדשה, כאשר בעתיד נכלול מבחני ביצועים של Cyberpunk 2077 יחד עם שלל כרטיסי מסך שונים.
מימין דוגמה לשימוש בטכנולוגיית Ray Reconstruction ומשמאל ללא. אחד הדברים הבולטים ביותר בשימוש הטכנולוגיה הזאת הוא שאלמנטים נהיים ברורים חדים משמעותית. בסך הכל, לדעתנו זה דבר חיובי. זה כולל גם השתקפויות שעוברות תהליך כתוצאה משימוש באלגוריתם הזה. נעשה כמובן גם שימוש בטכנולוגיית ה-Path Tracing, שהיא חלק אבולוציוני משמעותי בשימוש בעקיבת קרניים. עבורנו זה העתיד של תאורה בגיימינג, לפחות עתיד בלתי נמנע בשנים הקרובות עד שנמצא פתרונות אחרים. Path Tracing
חשוב לנו לציין שאין תמיד דבר כזה ביצועים בחינם. בתמונה שלמעלה דגמנו תמונת מסך תוך כדי נסיעה בעיר. אפשר לשים לב לעקבות ולארטיפקטים שהם תוצאה משימוש בשילוב תכונות DLSS 3.5 ב-Cyberpunk 2077. לעיתים תראו עקבות של אובייקטים ואלמנטים של תאורה. הרעיון הוא שככל שהביצועים שלכם יהיו גבוהים יותר, כך האפקט יהיה מופחת של אותן תופעות לוואי.
לפניכם סרטון משחקיות יחד עם נתוני ביצועים של Cyberpunk 2077: Phantom Liberty בשימוש מערכת הבחינה שלנו, שכוללת מעבד Core i9 13900K וכרטיס המסך NVIDIA GeForce RTX 4080 16GB.
לקחנו את סט כרטיסי המסך החדשים של NVIDIA למבחני ביצועים עם ובלי שימוש בתכונות עקיבת הקרניים החדשות ברזולוציית 2560X1440 בשביל לקבל תמונה טובה של השוואת החומרה השונה.
להלן ההגדרות בהן השתמשנו עבור מצב Overdrive:
נעשה גם שימוש בכל טכנולוגיות ה-Path Tracing וה-RayTracing הזמינות.
חומרה עסיסית יותר משמעותה ביצועים טובים יותר בכל מצב, אך אצל NVIDIA זה גם אומר שהתמודדות עם עקיבת קרניים מתקדמת טובה באופן משמעותי. ה-GeForce RTX 4090 מתאים ברזולוציית 2560X1440 לשימוש בהגדרות הגבוהות ביותר שהמשחק יכול להציע, כל עוד ישנו שימוש ב-DLSS במצב Quality לשימור האיכות הויזואלית.
עבור ה-RTX 4060 ההמלצה ברזולוציה הזאת תהיה לדלג על שימוש בעקיבת קרניים ולהשתמש ב-DLSS Auto עבור רינדור כללי, או אחרת להצמד ל-FullHD 1920X1080, לשם RTX 4060 מיועד. ה-RTX 4070 Ti היא הנקודה בה אנחנו רואים ביצועים בריאים בשימוש שלל הטכנולוגיות כאשר אנחנו מגיעים לכ-90 פריימים לשניה גם בשימוש עקיבת קרניים מתקדמת וגם ב-Path Tracing על זה.
לפניכם השוואה בין שימוש בטכנולוגיות עקיבת קרניים לבין מצב ללא טכנולוגיות עקיבת קרניים יחד עם נתוני ביצועים בפינה. ויזואלית, עקיבת קרניים היא בעיקר עניין של טעם אישי, אך אין ספק שיש רצון לתאורה יותר מציאותית במשחקים. זו הסיבה ש-Cyberpunk 2077 מכיל את כל הצעצועים החדשים הללו של NVIDIA לשיפור ביצועים. אנחנו מקבלים שיפורי ביצועים בשביל היכולת להשתמש בעקיבת קרניים בזמן אמת, שהוא חישוב כבד מאוד. הרבה מאוד נעשה מסביב רק בשביל להתמודד עם עקיבת קרניים.
אפשר להינות מ-Cyberpunk 2077 ללא טכנולוגיות עקיבת קרניים בלבד, ובעלי סדרת RTX 40 יקבלו ביצועים גבוהים במיוחד אם ימשיכו להשתמש ב-DLSS על מצב Quality יחד עם שימוש ב-Frame Generation. משמאל אפשר לראות מצב ללא עקיבת קרניים אך שימוש בטכנולוגיות הללו. במצב הזה הביצועים מזנקים משמעותית ומי שרוצה להינות מתצוגה בעלת תדר רענון גבוה, אולי יכול לשקול לוותר לגמרי על עקיבת קרניים ולהשתמש ביתרונות של DLSS Quality יחד עם Frame Generation. זה שילוב בריא של ויתור קל על איכות ויזואלית בשביל זינוק משמעותי בביצועים ובחווית המשחק.
לשאלה הגדולה של "האם מלבד השוואות ביצועים אתם משתמשים ב-DLSS וב-Frame Gen?" אנחנו נענה בחיוב, וזו לדעתנו החותמת שמשמשת ללגיטימיות של הטכנולוגיות הללו. אנחנו חושבים שנטו מדובר בדבר חיובי בשביל לקבל ביצועים גבוהים משמעותית במשחקים. האם איכות התמונה מושלמת? לא, אפשר לראות שלא. האם זה משהו שמורגש ומשנמך את חווית המשחק באופן משמעותי? לדעתנו לא, וזה ההבדל שהופך את הטכנולוגיות הללו לרלוונטיות. אנחנו מקווים שבעתיד נראה פחות ופחות שנמוכים ויזואליים בשימוש טכנולוגיות ה-AI הללו כדי למצות את המטרה לשמה הן קיימות.