הכותר החדש במשפחת קול אוף דיוטי הופך רשמית למוצר הבידור שגרף מיליארד דולר הכי מהר אי פעם. מיצוי המותג? לא בבית ספרנו
על פי מידע שאקטיביז'ן מספקת, הכותר החדש בלאק אופס 2 הכניס מיליארד דולר תוך 15 יום מההשקה.
בכך, המשחק שובר שיא הכנסות והופך למוצר הבידור הנמכר ביותר תוך זמן קצר בכל הזמנים.
ההערכות הקודמות של אנליסטים בכירים היו כי המוצר ימכור יפה אך לא כמו הכותר הקודם MW3, אולם מחברת Gamespot נמסר כי ההזמנות המוקדמות כבר שברו שיאים אולי "בזכות" סרטון ההשקה המוצלח.
אקטיביז'ן טוענת שעל פי הנתונים שברשותה ושנתמכים ע"י הערכות המכירות של גוף עצמאי Chart Track המשחק שבר מחדש את השיא וגבר על הכותר הקודם MW3 שמכר מיליארד דולר ב 16 יום.
לשם השוואה, לסרט הקולנוע המכניס בכל הזמנים, Avatar , לקח "רק" 17 יום להכניס מיליארד דולר.
בובי קוטיק, מנכ"ל אקטיביז'ן בישר בגאווה: "השקת קול אוף דיוטי מהווה אירוע בידור מרכזי כבר שש שנים ברציפות. מאז שהושק המותג, הכנסותיו הכלליות עברו את סכום הכנסות עשרת הסרטים המצליחים ביותר של 2012 עד כה ואת הכנסות של סדרות כמו הארי פוטר ומלחמת הכוכבים, מותגי הקולנוע המצליחים ביותר בכל הזמנים".
בובי קוטיק מבסוט. ובצדק |
בחודש שעבר, הודיעה החברה כי המשחק הכניס ב-24 השעות מההשקה סכום של חצי מיליארד דולר, ובכך שבר בעצם את השיא הקודם של MW3 שגרף רק ב-400 מיליון דולר באותו פרק זמן.
מה שאקטיביז'ן לא סיפרה לנו הוא שנתוני המכירות של MW3 כללו רק את צפון אמריקה ואנגליה ולא את שאר העולם. החברה לא סיפקה נתוני מכירות של מספר עותקים כמו שראינו בשנה שעברה. על פי נתוני מספר העותקים שנמכרו בשנה שעברה מהמשחק MW3 מדובר ב-9.3 מיליון עותקים
חישוב גס של כמות העותקים כפול מחיר של 60$ מניב תוצאה של 558 מיליון דולר ביום ההשקה הראשון (עבור MW3, כאמור) ומצביע על כך שההישג של Black Ops 2 הוא כנראה דווקא ירידה לעומת שנה שעברה.
מה שתמוה לא פחות הוא שמדי שנה החברה נוהגת לפרסם נתוני מכירות כעבור 5 ימים ממועד ההשקה, אולם באופן מחשיד, החברה לא עשתה זאת השנה.
ב-2011 החברה דיווחה על הכנסות של 775 מיליון דולר ב-5 ימים למשחק MW3,
ב-2010 דווח על מכירות של 650 מיליון דולר מבלאק אופס הראשון ובשנת 2009 החברה דיווחה על מכירות של 550 מיליון דולר מהמשחק MW2.
העולם כבר חוסך כסף עבור MW4 |
עכשיו, בואו נחשבו בהגיון, אם המשחק MW3 מכר תוך 5 ימים בלבד בסכום של 775 מיליון דולר, זה אומר שהיו חסרים לו 225 מיליון דולר כדי להגיע למיליארד הנכסף. האם לא הספיקו לו עשרה ימים שלמים להכניס את הסכום הנדרש?
22.5 מיליון דולר ליום הם כ-375,000 עותקים ביום, זה כל מה שהיה צריך MW3 ולדעתנו הוא חצה את המיליארד עוד קודם – פשוט אצל מנכ"ל כמו בובי קוטיק, יש סיבה לכל דבר.
סביר להניח שלא צריך להגזים עם דיווחים, וגם אם הם נכונים, למה לשים רגל או לאיים מראש על הכותר שיבוא בעוד שנה?
מענין אם הכותר הבא בסדרה, Modern Warfare 4 שעצם קיומו כבר דלף, יצליח למכור במיליארד דולר תוך 14 יום בלבד…
כך או כך, מדובר בהישג מרשים ביותר שמחזק עוד יותר את מעמדה של תעשיית המשחקים כתעשיית בידור מובילה שבהחלט יכולה להתחרות במדיומים הוותיקים של התחום.
ב-GamePro תוכלו להתעדכן בחדשות גיימינג יומיומיות.
הקונספט של ה CROSSBOW מזכיר את ה CROSSBOW מ F.E.A.R
על כל מקרה, לא הבנתי איך dr evil מתקשר לכתבה.
לאילו שמעוניינים לחפש את הקשת הזו
http://www.barnettcrossbows.com/products/crossbows/reverse-draw/vengeance
תודו לי אחריי זה.