ביקורת מהאתר Hothardware סיפקה לנו אלוף עולם חדש ודי מפתיע לשוק המשחקים
זה סוד גלוי, במידה רבה, שהשבבים הטובים והאיכותיים ביותר שיוצאים ממפעלי הייצור השונים אינם מיועדים לשוק הביתי, גם לא זה היוקרתי והיקר ביותר, אלא לשווקים הארגוניים, העסקיים והמקצועניים שבהם המחירים הממוצעים גבוהים משמעותית בדרך כלל, ושולי הרווח הם רחבים מאוד בהתאם – וזה נכון גם עבור שבביה של חברת NVIDIA, כאשר מוצרים שמסוגלים להגיע לתדרים גבוהים יותר אולי כן ימצאו את עצמם בעולם המוצרים המתקדמים המיועדים להמהרה, אך אלו עם מספר יחידות העיבוד התקינות המירבי שמסוגלים לעבוד בצורה האפקטיבים והחסכונים ביותר בכל זאת ימצאו עת עצמם בדגמי ה-Quadro וה-Tesla של החברה.
בדור הנוכחי ראינו הוכחה חיה לגישה הזו, כשדגם ה-Quadro המוביל המיועד ליוצרים ולמפתחים כלל ליבת GP102 מלאה לגמרי, עם 3,840 יחידות CUDA, בעוד שהדגם המוביל עבור עולם הגיימינג, ה-Titan X האימתני, כלל ליבת GP102 עם 3,584 יחידות CUDA "בלבד".
ביקורת טרייה עבור אותו דגם Quadro מוביל ומתקדם, ה-P6000, החליטה לבצע בדיקה מדגמית גם ליכולות הגיימינג שלו – וגילתה כי למרות השימוש במנהלי התקנים ייעודיים המתוכננים ליישומי עיבוד ועיצוב – הוא גם מצליח לספק ביצועים טובים במיוחד במשחקים, עם ציוני שיא הן ב-Time Spy, מבחן ה-DirectX 12 המוכר של 3DMark, והן בהפעלה של המשחק Hitman הטרי, בהגדרות מירביות וברזולוציית 4K, עם שיפור של כמעט 15 אחוזים בקצב התצוגה הממוצע.
כל זה אולי לא רלוונטי במיוחד עבור הצרכנים הביתיים, בהתחשב בכך שדגם ה-Quadro P6000 נושא תג מחיר מפלצתי של יותר מ-4,000 דולר, אשר מגמד לגמרי את המחירים של כל כרטיסי ה-GeForce לסוגיהם וגם של ה-Titan X שהושק במחיר מומלץ של 1,200 דולר – אבל זה כן נותן לנו סיבה לקוות לכך שמתישהו במהלך השנה הקרובה, עם שיפור התפוקה של NVIDIA ממפעלי השבבים של TSMC, נוכל לראות דגמי גיימינג חדשים שכן יכילו את ליבת ה-GP102 המלאה, ויוכלו להוות אולי את מוצר המשחקים החד ליבתי הטוב והמתקדם ביותר בשוק. במחיר קצת יותר שפוי וקורץ לאלו שמרכיבים לעצמם חובבי המשחקים בעלי האמצעים.
Tom Taborovski
מגניב
אתה שואל על 1080TI.
הנה תסתכל כאן: (עוד יום אחד + 16 וחצי שעות)
http://www.nvidia.com/page/home.html
ואם על AMD תרצה לדעת זה לערך 12 שעות יותר:
http://ve.ga/
1stcowgirl ה1080TI יהיה חלש מהטיטאן, בטח שלא חזק מה P6000…
Adam Brener זה מה שאמרתי חח
כרטיס שעולה כ20000 שקל
ובעיקרון לא מיועד למשחקים
זה כמו להשוואת חמישה שחקני נ.ב.א לשחקני יורוליג, אולי החוקים שונים אבל ההפרש ממוצע באולפיאדה הוא 50.
בכל מקרה היה יותר מעניין להציב שלושה כרטיסי titan x בsli שעולים קצת פחות ולהשוואת עריכת וידיאו בניהם במגרש הנ.ב.א.
שנה הבאה ה-2080 יהיה יותר חזק חזק
עד אז..
יש זמן
Arthur W. White
עוד הוכחה …הכול קונים בכסף ! וכול מה שמוכרים לנו זה בעצם תכנולוגיה ישנה שחודשה כצאת
ולא איזה פריצת דרך בתכנולוגית…….. חבללללללל עובדים עלנו…… עובדים עלנו !!!