הדיווח השנתי המסורתי של פלטפורמת מעקב הציונים מציב נציגה מוכרת היטב לכולם בפסגה
Metacritic היא גוף שמסייע לחרוץ גורלות, לטוב ולרע, כבר הרבה שנים עם ריכוז כמות עצומה של נתונים מכל פינות הרשת עבור כמעט כל מוצר מדיה חדש משמעותי – וזה נכון גם אודות משחקים, שם לציון המשוקלל הממוצע לו זוכה כל כותר טרי יש חשיבות מכרעת (ברוב המקרים) עבור סיכויי ההצלחה שלו בטווח הקצר.
לא פשוט לעקוב אחרי כל ההתפתחויות המהירות בתחום, אך פעם בשנה אנחנו מקבלים את הסיכום הגדול שמסייע להבין את התמונה הכללית במהירות – מי היו מפתחות ומפיצות המשחקים המוצלחות ביותר ומי כשלו בגדול. כעת זה הזמן לסכם את שנת 2022 אשר הביאה לנו אלופה חדשה אל מרכז הבמה.
45 מפתחות ומפיצות משחקים שונות דורגו בסיכום של Metacritic עבור עולם הגיימינג של השנה שעברה, כאשר חלקן אלמוניות במיוחד מבחינתנו – אך אם מתחילים לעבור על הרשימה מהקצה התחתון נתקלים מהר מאוד בשם מוכר: יוביסופט (Ubisoft) אשר ממשיכה בנפילה החופשית באיכות כותריה עם ציון ממוצע של 70.9 בלבד עבור עשרה כותרים שונים שהשיקה, בדרך למקום ה-38 ברשימה לעומת מקום 19 (שהיה נמוך גם הוא יחסית למוניטין העבר של החברה) בשנת 2021.

Square Enix היפנית חוותה שנה קשוחה משלה עם ממוצע ציונים של 73.1 מתוך 100 ומקום 26 ברשימה לעומת מקום 12 בשנת 2021, כאשר מה שהציל אותה היה בעיקר השקה של גרסאות מחודשות עבור כותרים פופולריים מהעבר – בעוד שנסיונות חדשים ומקוריים כמו Babylon's Fall חוו כשלון מהדהד מאוד.

חברת Bandai Namco גם היא בין המאוכזבות והמאכזבות של 2022 עם מקום 24 ברשימה לעומת מקום 8 בשנת 2021, ואילו 505Games האיטלקית הצנועה היא זו שרושמת את אחת הקריסות הכואבות ביותר במקום ה-21 – זאת אחרי שבשנת 2020 דורגה במקום הראשון מבין כל החברות, תודות להצלחות של משחקים כמו Control ו-Bloodstained: Ritual of the Night אותם הפיצה.

Electronic Arts היא שם נוסף שמתווסף אל עמודת המאכזבות עם מיקום 17 ברשימה לעומת מקום 9 אותה תפסה ב-2021 וירידה של כמה נקודות בממוצע הציונים שלה – ומכאן ניתן עבור לשמחתנו אל חדשות טובות יותר במסגרת החברות שהצליחו לעמוד בציפיות האיכות מהן בשנה החולפת: Atari שביצעה קאמבק אל המקום ה-14 עם השקת גרסאות מודרניות ללהיטי העבר הקלאסיים שלה, Nintendo שהגיעה אל המקום ה-12 בלבד אך בכל זאת שיפרה במעט את ממוצע הציונים שלה, Sega שעלתה אל המקום השביעי ברשימה לעומת המקום השמיני שנה קודם לכן ו-Capcom ששמרה על המקום השישי בשנה השנייה ברציפות.

במקום החמישי לשנת 2022 ניצבת בגאון Take Two Interactive בתור המשתפרת המצטיינת עם זינוק של 22 מקומות אחרי תוצאות נוראיות ב-2021 – תודות ל-OlliOlli World, כותר האימה The Quarry ו-Marvel's Midnight Suns שרשמו כולם הצלחות ביקורתיות משמעותיות.

במקום הרביעי נמצאת מזנקת נוספת – Focus Interactive הצרפתית שהבריקה עם ממוצע 80 מתוך 100 תודות לכותרים כמו Chained Echoes, Hardspace: Shipbreaker ו-A Plague Tale: Requiem הנהדר.

Activision Blizzard תפסה את המקום השלישי בשנת 2022 עם השקות טובות יחסית במסגרת מותגי World of Warcraft ו-Call of Duty שלה, חברת Paradox Interactive כבשה את המקום השני ברשימה – ואילו חטיבת הגיימינג של סוני לקחה את הגביע הביתה עם הפרש גדול שלא משאיר מקום לספק תודות להצלחה האדירה של God of War: Ragnarok והפורטים המוצלחים השונים שהביאה אל תחום ה-PC.

ומי בולטת באופן צורם בחסרונה? חטיבת המשחקים של מיקרוסופט שהייתה במקום הראשון ב-2021 אך נמחקה לחלוטין עבור 2022 – פשוט משום שהשיקה כמות זעומה של תכנים, עם הגרסה המלאה הרשמית של Grounded, משחק התפקידים הייחודי Pentiment וחבילת הרחבה עבור Forza Horizon 5. עם היצע שכזה, לא פלא שבמיקרוסופט נחושים להשלים את עסקת הרכישה של Activision Blizzard, על אף התנגדות עזה של סוני ושל גופי רגולציה שונים למהלך.
