הגישה למשחקים בתוך שירות, ולא בתור מוצר, ממשיכה להתפתח במהירות – והופכת למטרה המרכזית גם עבור חברת Take-Two
חלק גדול מהמשחקים הגדולים והיקרים ביותר שהגיעו אלינו בעונת ההשקות הגדולה של סוף שנת 2017 הכילו את מה שהופך במהירות לשם גנאי אמיתי בקרב אוהבי המשחקים – Loot Boxes או Loot Crates, חבילות של חפצים וירטואליים ורנדומליים שנדרשים להתקדמות והשתפרות מעשית בכותר, שניתנות בעבור השלמת משימות תוך כדי משחק או ניתנות לרכישה בכסף אמיתי, כאשר המנגנון המובנה לרוב יהיה כזה אשר יפתה את השחקנים לפתוח את הארנק ולהשקיע, במקום לבזבז זמן רב לקבלת אותן היכולות באופן חופשי.
שיטות אלו מעניקות גם לרכיבים המקוונים הרגילים של משחקים, ואפילו לרכיבי המשחק לשחקן יחיד, קצת מהקסם הממכר בהחלט של עולם משחקי התפקידים ההמוניים – אך הבעיה היא בכך שלמשתמש בדרך כלל אין אפשרות לסרב לכל הקונספט ולהמשיך לחוות את המוצר אותו רכב באופן חופשי – כי ללא שימוש באותן חבילות חפצים דיגיטליים ימצא את עצמו מתחיל לפגר מאחור ולהיכשל, עד כדי עצירה מוחלטת. שחקנים מוצאים עצמם מחוייבים להשקיע שעות רבות ב"טחינת" משימות חוזרת ונשנית, או סכומי כסף נוספים, על מוצר שכבר שילמו עליו בתחילת הדרך.
חלק מהשחקנים זועמים על מגמה זו שמתרחבת במהירות לעוד ועוד כותרים, אך נראה שהמפתחות והמפיצות עצמן דווקא מחבבות מאוד את הרעיון, כאשר יוביסופט, EA Games ואקטיוויז׳ן כבר הצהירו כי בכוונתן להמשיך ולשלב אלמנטים אלו שמאפשרים הגדלה משמעותית של פוטנציאל ההכנסות והרווח מכל יצירה שלהן במשחקי העתיד.
כעת מצטרפת אליהן גם המפיצה האמריקאית Take-Two, שידועה בראש ובראשונה בתור השותפה ארוכת השנים של המפתחת Rockstar Games, שהעניקה לנו את סדרת GTA האלמותית, שעושה צעד קדימה ומהירה כי תשלב מנגנוני "משחקים כשירות" בכל משחק עתידי שתשיק – כלומר בכותרים עתידיים מדוברים ומצופים כדוגמת Red Dead Redemption 2 ו-Borderlands 3, לכאורה.
יש מגוון דרכים לשלב מנגנוני מיקרו-עסקאות כספיות בתוך משחק, חלקן הוגנות והגיוניות יותר וחלקן חמדניות שמדיפות ריח רע של שיטת 'שלם בכדי לנצח', אך בשורה התחתונה נראה כי בעתיד הקרוב יהיה קשה מאוד להימנע מהעולם הזה לחלוטין – אלא רק לקוות שתימצא דרך המלך בה נרגיש מקסימום תחושת סיפוק, ולא מנוצלים באופן מוגזם בידי היוצרים.
פשוט לא קונים, לא קשה.
לא רק שלא קונים, חוזרים להוריד…
סוגרים את הארנק. פשוט מאוד. יש גבול לחמדנות.
ככה אנשים ירצו לקנות את המשחק – בשביל לקבל את הloot crate
כמו שציינתי בתגובה לכתבה קודמת על ההצלחה הכלכלית של משחקים, זה הרווח הגדול כיום.
מילא אם זה היה מגיע לחברות משחקים קטנות שראוי שיצליחו, אבל זה מגיע בעיקר לגדולות.
כבר מאוחר מדי לחשוש, עולם המשחקים נהרס
כל העברות המיקרו האלה דפקו את המשחקים.
זוכה במדליית הזהב זה DEUS EX האחרון – משחק סינגל פלייר בלבד עם אפשרות לקנות כסף למשחק כסף אמיתי (שכמובן הורס את חויית המשחק)… אהה כן ואם אתם מתחילים משחק חדש אז חבל
לא מזמן התחלתי להרגיש רע עם כל הפיראטיות של הורדת המשחקים והתחלתי קצת להשקיע כסף.. מתברר שזו טעות וצריך לחזור לדרך הישר.
משגע אותי..
מה, כאילו יצרניות המשחקים לא מודעות לכך שהמשתמשים "תופסים אותם בביצים"? רוב רובם של מי שקונה היום משחקי single player ולא מוריד אותם עושה זאת נטו כדי לתמוך במפתחים, כך לפחות אני רואה את זה. איך היצרנים לא מודעים לזה שהם רק יפסידו ממהלכים כאלה..
פשוט חוצפה לא מספיק משלמים על המשחק צריך גם לשלם בתוך המשחק !!!!
היום אין סיכוי לשחקן חדש ב-GTA Online להשיג כסף וציוד טוב כמו פעם, אלא אם כן ישקיע במשחק זמן ששווה לעבודה במשרה מלאה במילוי מחסנים או ההאנגר או המוסך כדי לנסות לגרד איזה 800 אלף עלובים (כן, במשחק הזה 800 אלף זה כלום!) וגם אז אף אחד לא מבטיח שלא יבוא איזה שמוק עם היידרה או אופרסור ויפוצץ לו משלוח של סחורה שלקחו לו ארבעה ימים למלא או שישחק heists עד שהוא יאבד את שפיותו מלשחק את אותן משימות.
לי עצמי כבר נימאס להיכנס ל-GTA ONLINE ואני מוצא את עצמי משחק במשחקים אחרים ונכנס רק כשיוצא משהו חדש, רואה שאין סיכוי שאני יכול להרשות אותו לעצמי ואז חוזר להוביל סחורות ב-Euro Truck Sim 2 או American Truck Sim
והקטע הבאמת מסריח הוא שזה הופך לסטנדרט ושחקנים משלמים כמו עדר ולא קולטים שגוזרים קופון על הרצון שלהם ליהנות ולהתקדם במשחק
אני עצמי מודה ומתוודה שקניתי shark cards כשהיה איזה מבצע משתלם של "קנה 3 מיליון וקבל עוד 3 מיליון מתנה" אבל לא עוד. ההרחבה Smugglers Run הייתה הקש ששבר את גב הגמל – חבילה שלמה של תוכן שפשוט זועק "קנו shark cards או שלא תשיגו את זה בחיים!!!!" וכל עדר הכבשים הלך וקנה ונתן לזה לגיטימציה…
איך פעם היה יותר קל להשיג כסף ב gta?