האם זה היה צפוי, בעצם? מכשיר הגיימינג הנייד החדש שהוצג ב-1 באפריל הוא לא זיוף אלא פרויקט אמיתי
חברת אסוס סיפקה את אחת המתיחות המושקעות ביותר במסגרת יום הכזבים הבינלאומי (המפוהק משהו) לשנת 2023, כזו שבהחלט גרמה לנו לתהות האם באמת מדובר בהמצאה בלבד או שאולי במשהו מעבר – והנה כמה ימים בלבד אחרי המאורע אנחנו מגלים כי מכשיר ה-ROG Ally שכיכב באותה פרסומת שהופצה ב-1 באפריל הוא בעצם מוצר אמיתי בהחלט, אשר מתיימר להוות את הדור הבא של מכונת ה-Steam Deck המצליחה עם שיפורים טכניים כמעט בכל החזיתות.
שני יוצרי YouTube נודעים זכו לזכות הבלעדית להתרשם במו ידיהם מגרסת אב-טיפוס של מחשב הגיימינג הזעיר, תוך שהם מסייעים לכולנו לקבל קצת יותר מושג אודות המערכת שבדרך וכיצד היא שונה מה-Steam Deck שהוכיחה כי קונסולת PC ניידת היא אפשרות מעשית שציבור השחקנים אכן מעוניין בה. ה-Ally יהיה קטן וקל יותר מה-Deck, עם משקל של 608 גרם לעומת 669 גרם וגם אורך של 280 מילימטרים לעומת 298 מילימטרים אצל וואלב (Valve) – ומערכת מותאמת ייעודית של AMD מתקדמת הרבה יותר, עם ליבות בארכיטקטורת Zen 4 וליבה גראפית בארכיטקטורת RDNA 3 לעומת ליבות Zen 2 וליבת RDNA 2 גראפית ב-Steam Deck.

ידוע כי יחידת העיבוד בקונסולה מבית וואלב יודעת לפעול תחת מעטפת הספק מירבית של 15 וואט, על כן באסוס מצהירים כי תחת הספק דומה ה-ROG Ally תוכל לספק ביצועים עדיפים בכ-50 אחוזים – כאשר בנוסף תהיה אפשרות להפעיל את המכשיר שלהם בהספק מירבי של עד 35 וואט, שיביא להכפלת הביצועים בהשוואה ל-Deck (במחיר חיי סוללה מקוצצים, באופן טבעי). כל כח העיבוד המוגדל הזה הוא לא לחינם, משום שה-Ally כולל מסך IPS של 7 אינץ' עם רזולוציית 1080p במקום רזולוציית 800p בלבד אצל המתחרה, בתוספת קצב רענון מירבי של 120 הרץ לעומת 60 הרץ בלבד: עם כמות כפולה של פיקסלים בתצורה וכמות כפולה של פריימים שניתן להציג בכל שנייה, למשתמשים יהיה מאתגר בהחלט להביא את ה-Ally לשיאו במסגרת משחקים מודרניים, גם עם חומרה מתקדמת אשר מכפילה את הביצועים התיאורטיים.

ה-ROG Ally יהנה ממסך עם בהירות ממוצעת גבוהה יותר מה-Steam Deck, של 500 ניט לעומת 400 ניט, ויכלול תמיכה בטכנולוגיות ה-Radeon Super Resolution וה-FidelityFX Super Resolution לשיפור הביצועים ללא פגיעה באיכות התצוגה – זאת במסגרת מערכת חלונות 11 מותאמת, בניגוד למערכת ה-SteamOS 3.0 שמבוססת על הפצת לינוקס Arch שמספקת וואלב.

החידוש המרשים ביותר ב-Ally, שכיכב גם במעמד ההכרזה ב-1 באפריל, הוא המחבר הייעודי שלו שמאפשר להתחבר אל יחידות ה-ROG XG Mobile של אסוס – כרטיסי מסך במארז חיצוני שמקפיצים את הביצועים הגראפיים לרמות חדשות במחשבי ה-ROG Flow של החברה, ויוכלו לעשות זאת בצורה בולטת אפילו יותר ב-ROG Ally. הטכנולוגיה תהיה דומה במהותה למצב השולחני בקונסולות ה-Switch של נינטנדו, כאשר משחק מעוגן על מסך גדול זוכה לבוסט של ביצועים – רק שכאן במקום תוספת קטנה תודות לקירור טוב יותר ניתן יהיה לקבל את יכולותיו של RTX 4090 נייד אימתני עבור המערכת הזעירה.

ההשקה של מערכת ה-Ally עתידה להתרחש מתישהו במהלך השנה הנוכחית, עם תמחור שאמור להיות תחרותי ביחס לתחום – אמירה עמומה משהו ומשימה לא פשוטה כלל בהתחשב במחירי ה-Steam Deck שנמוכים משמעותית מהמחירים של מערכות גיימינג ניידות מבית חברות מתחרות כדוגמת GPD או AYANEO. מקור בטוויטר מדווח על מחיר התחלתי אפשרי של 3000 רינגיט מלזי עבור המוצר של אסוס, שמתורגם לכ-680 דולר – גבוה יותר מה-Deck היקר ביותר אך בהפרש קטן שבהחלט עשוי להצדיק את התיאור כתחרותי, בהתחשב בביצועים המוגדלים המובטחים ואם נצא מנקודת הנחה שאסוס תצייד את כל גרסאות ה-Ally ב-16GB של RAM לכל הפחות ובכונני NVMe עם נפח 256GB לכל הפחות.

נמשיך לעקוב אחרי עוד התפתחויות בנוגע ל-ROG Ally ונעדכן אתכם בהקדם.