המחירון של אבי
הנושא הרגיש ביותר, שווקא בחרתי במכוון להשאיר לסוף הוא סוגיית המחיר. כיום, שוק הטאבלטים מתחלק למספר גזרות מחיר, כאשר בראש שרשרת המזון הזאת נמצאים האייפדים 3 ו-4 מבית אפל, ה-Transformer Pad Infinity TF700מבית אסוס, הגלקסי טאבים החדשים וכל מה שביניהם. רמות המחירים בפסגה הגבוהה מגיעים לטווח מחירים הנע בין 3000-4000 שקלים חדשים.
אם נרד רמה אחת למטה נמצא את האייפדים 1 ו-2, נמצא גם את הגלקסי טאבים הישנים יותר, ה-Xoom הראשון והשני מבית מוטורולה, ועוד מספר טאבלטים מיצרניות גדולות שונות. טווח המחירים בדרגת הביניים נע סביב ה-1000 עד 2000 שקלים חדשים.
הדרגה הנמוכה ביותר, היא גם הבעייתית והמגוונת ביותר. מצד אחד, אנחנו יכולים למצוא טאבלטים זולים המיוצרים בסין, עם איכות יצור ירודה, אך עם מוצר שבהחלט מספק את השירות המבוקש תמורת המחיר הנמוך ביותר.
טאבלט לכולם – חלום רטוב או מציאות? |
מצדו השני של המטבע ניתן לראות את החלוצות בתחום: חברות גדולות ובעלות שם בינלאומי שפשוט החליט להקים מהפכה קטנה, ולשווק טאבלטים באיכות גבוהה למדי, במחיר נמוך שבדרך-כלל לא עובר את ה-200 דולר. דוגמאות טובות הם הנקסוס 7 שמגיע מאסוס, או הקינדל שמגיע מאמזון, שניהם נמכרים במחירי רצפה הנעים סביב ה-200 דולר.
לתמחר טאבלט זה לא דבר פשוט. צריך לקחת בחשבון כל פרט ופרט, החל מחומרי הייצור, ארץ הייצור, אינפלציה, שחיקת מטבע, אלקטרוניקה, ספקים חיצוניים וכו'. אני אינני מתיימר להיות יצרן טאבלטים, אך אני יודע שאם אסוס ואמאזון, וחברות רבות נוספות הצליחו לשחרר טאבלטים מצויינים במחירי רצפה, זה גם המחיר שאותו הייתי מוכן לשלם על טאבלט.
לסיכום – בעוד שנה תצחקו עליי שוב
אז הנה אני עומד פה. לפני כשנה הייתי נגד מוסד הטאבלטים וכל מה שהוא מייצג. אבל חברים, כשמהפכה מתחוללת, לא ניתן לעצור אותה, משום שהיא מתחוללת בכל אחד ואחד מאיתנו, בדרך בה אנו חווים את העולם הנהדר שנוצר סביבינו. העולם מלא בטכנולוגיה מרשימה ופורצת דרך, והטאבלטים – בהחלט מציגים חזון מרשים אותו לא הכרתי לפני שנה, כשכתבתי את המאמר "למה לי טאבלט".
טאבלט היום הוא כלי שימושי, ולדעתי הוא נהיה כזה בגלל מסת ההתפשטות העצומה שלו. למען האמת, לפני שנה – לא היה לי מושג שזה יתפוס בישראל, אבל הנה – שנה חלפה ויש לי כבר 2 טאבלטים בבית, אצל 2 אנשים לא טכנולוגיים לחלוטין, והשלישי כבר בדרך – אז איך אפשר להתכחש לעובדה שזה פשוט תופס?
מסכים גמישים כבר בדרך אלינו |
בנקודת הסיום של המאמר, אני רוצה להודות לכל הגדולות שהביאו לנו את כל המוצרים הנהדרים הללו שעברנו עליהם. תודה ענקית לסטיב ג'ובס, האיש והחזון – שהקים את הטאבלט לתחיה לאחר 6 שנים של קיום, בלי שהעולם ידע בכלל מה זה. הוא זה שהפך את הטאבלטים לחמודים, ממומשקים היטב, מרגשים ובעיקר מוצלחים, עם חזון גדול ומוצר ראשוני מנצח, סטיב ג'ובס הקים את הבועה הכי יפה בשנות ה-2000.
בין אם גם אתם בעלים מאושרים של טאבלט כזה או אחר, ובין אם לא – אני בטוח שמקום כלשהו בתוך ליבכם, יש מקום השמור להם, וייתכן מאוד שעוד לא גיליתם אותו. כולי תקווה שהייתי לכם לעזר לגלות עוד ועוד פרטים על העולם הנפלא הזה.
אז אולי עכשיו שיפרתי את מעמדי בקרב כל אלו שקראו לפני שנה את המאמר "למה לי טאבלט", אך אני בטוח שבעוד שנה מהיום (ואולי פחות), אצטרך לכתוב מאמר חדש בנושא הטאבלטים. ובין אם זה יהיה מאמר השוואה על טאבלטים שמשמשים גם כלוחות מעופפים עליהם ניתן לדאות אל האופק, וגם אם זה יהיה מאמר סקירה על האייפד 6 – אני בטוח שתהיה לי סיבה מספיק טובה לכתוב עוד מאמר כזה.
אם יש לכם עוד רעיונות למאמרים מסוג זה, אשמח אם תשתפו אותי. ואם לא – תהיו בטוחים שאחשוב על משהו בעצמי. אז עד הפעם הבאה, שיהיה לכם טאבלט מהנה!
למה זה לא בדף הראשי?
והבחירה בטגרה שלוש, שכמעט חוגג שנה, תמוהה בעיני. לא עדיף S4 pro או את האקסינוס החדש של סמסונג שמשובץ בנקסוס 10? שלא לדבר על הA6X של אפל…
חומרה שבאה דווקא מטאבלט מהדור הקודם? לא עדיף משהו מאלה שעכשיו?
האמת היא שמעבד ארבע ליבות של סמסונג היה המחשבה הראשונה שלי גם כן
אבל חוץ מזה, וחריץ הרחבת זכרון, הנקסוס 7 עונה על רוב הדרישות הללו.
תכל'ס, אם גוגל היו מוציאים גרסה של נקסוס 7 גם בעוד 20-50 דולר אבל עם חריץ הרחבת זכרון – הייתי קונה מחר. וזה למרות שיש לי כבר טאבלט של טושיבה עם מעבד טגרה 3