המצלמה וסיכום
המצלמה
המכשיר מתהדר במערך צילום מתקדם המאמץ גם הוא את טרנד החיישנים הכפולים, עם חיישן 16 מגה-פיקסל ראשי המוצמד לעדשה רחבה עם מפתח צמצם מירבי של f/1.7, תמיכה בצילום 4K ומערכת ייצוב תמונה אלקטרונית, וחיישן נוסף בעל 20 מגה-פיקסל המוצמד לעדשת "טלה" צרה יותר המאפשרת צילום מרחוק אך עם מפתח צמצם מירבי של f/2.6 בלבד. לחגיגה מצטרף כמובן חיישן שלישי בעל 16 מגה-פיקסל למצלמה הקדמית, לצורך צילומי סלפי, עם מפתח צמצם מירבי של f/2.0 – כולם ממשפחת ה-Exmor הנודעת של סוני.
איכות המצלמה טובה למדיי, הן בצילום סטילס והן בצילום בוידאו – הצבעים חיים אבל לא מוגזמים, התמונה חדה ונקיה יחסית כל עוד יש מספיק אור בחוץ, הביצועים מהירים מאוד גם למציאת פוקוס וגם לצילום רציף, וממשק המצלמה מינימלי ונוח לשימוש.
האם באמת יש צורך בשני חיישנים ושתי עדשות נפרדות?
גם בטלפונים עם מצלמה אחת "רגילה" תמיד אפשר לעשות זום דגיטלי, כאשר הגדלה של עד כ-פי-2 היא עדיין בגבול הסביר מבחינת התוצאה הסופית, בעיקר כאשר השימוש בתמונות הוא לרשתות חברתיות וכו', שלא מנצלות את מלוא גודל הקובץ ובמילא גם דוחסות את התמונה משמעותית ופוגעות באיכותה. אז האם באמת יש הבדל?
צילמנו עבורכם שתי תמונות: אחת רגילה ללא זום, ואחת עם שימוש בזום האופטי בהגדלה פי-2:
לאחר מכן חתכנו את התמונה הראשונה לאותה זוית ראיה כמו השניה, על מנת לדמות זום דגיטלי, והתמקדנו בשלט. בהשוואה הבאה ניתן לראות את יתרונות הזום האופטי: בתמונה שצולמה איתו ניתן לקרוא דיי בקלות גם את הטקסט באותיות הקטנות יותר על השלט, בעוד בתמונה שנעשה בה זום דגיטלי על מנת להתקרב לשלט – הטקסט הקטן יותר אינו קריא במיוחד.
מעבר לפיצ'רים הסטנדרטיים שניתן למצוא בכל מכשיר, כמו צילום פנורמה או Time Lapse, ניתן למצוא גם מצב "פורטרט" אשר מדמה אפקט "בוקה" (Bokeh, שניתן להשיג בעיקר במצלמות DSLR עם עדשות ארוכות וצמצם פתוח) ומציג את האובייקט המצולם בקדמת הפריים כאשר הרקע מאחוריו מטושטש.
בבדיקות שלנו התוצאה היתה נחמדה, ועבדה טוב ברוב המקרים. התוצאה הסופית מושפעת בעיקר מהמרחק ביניכם ובין האובייקט המצולם, ומהמרחק בינו ובין הרקע. האפקט עובד טוב, באופן טבעי, במיוחד כאשר אתם קרובים למצולם, והמצולם רחוק מהרקע. נקודה חשובה לציון היא שבמצב הנ"ל ניתן לצלם רק בפורמט 4:3 ולא בפורמט 16:9 רחב. חבל.
אלו מכם שירצו בכך, יוכלו לעבור למצב "פרו", לשמור קבצי RAW ולהגדיר בעצמם את מהירות התריס (מ-1/8000s ועד 30s לחשיפות ארוכות), את ה-ISO (מ-100 ועד 3200) ואת ה-White Balance. ניתן גם לשמור 2 סטים אישיים של הגדרות, לשימוש חוזר.
מצב ה-HDR עושה עבודה מינימלית, ההבדלים כאשר הוא מופעל אינם גדולים, וניתן אף לומר שללא השוואה ישירה יהיה כמעט בלתי אפשרי לזהות אותם. מבחינה מקרוב ניתן לראות שהוא הבהיר קצת את האיזורים המוצלים בתמונה, בלי לפגוע באיזורים הבהירים. נקודה לציון לטובה היא שהעיבוד לא פגע באמינות וב"מציאותיות" התמונה, בניגוד למצבי HDR במכשירים אחרים / כל מיני אפליקציות שהופכות את כל התמונה למעיין אפקט "ציור" מוגזם מלא ברוויה של צבעים ותמונה שנראית לחלוטין לא אותנטית. לא נראה שהיו למצב זה השפעות שליליות על התמונה, ובמילא הוא לא יוצר אפקט משמעותי, ולכן אנו ממליצים פשוט להשאיר את אופציית ה-HDR פועלת תמיד (או לפחות להגדיר אותה במצב Auto).
מצב הפנורמה הוא עוף קצת מוזר. פנורמה באופן עקרוני ניתן לצלם במצב אופקי (לרוחב), מה שמקל על הפעולה ומאפשר להגיע במהירות ובקלות לתמונה רחבה במיוחד, או לצלם במצב אנכי (לאורך), ואז אומנם תידרש הרבה יותר תנועה על מנת להגיע לאותו רוחב של פריים – אך הוא יהיה "מלא" יותר גם בגובה שלו.
במצב אידיאלי המשתמש יכול פשוט לבחור בין שני המצבים: כאשר חשוב לו להציג את כל גובה התמונה הוא יבחר לצלם לאורך, ובמידה והוא דווקא מעדיף לחתוך חלק מהגובה ולצלם פנורמת-רוחב מהירה (חשוב במיוחד למשל כשיש בתמונה אובייקטים בתנועה, ולא רוצים שהם ימרחו או יצרו תופעת לוואי מוזרות) אז הוא יבחר לצלם לרוחב. צילום לרוחב גם יותר פחות נקודות "הדבקה" מה שמקטין את הסיכון לתופעות לוואי מבחינת התאמת החשיפה לאורך כל התמונה.
אבל ב-OnePlus החליטו לקבל בשבילכם את ההחלטה – וה-OnePlus 5 מאפשר לצלם רק לאורך, ולא לרוחב. לא ברור למה הם עשו את זה ואנחנו מקווים שבעתיד זה ישתנה ויאפשר לצלם פנורמות גם על בסיס צילום רוחבי.
מה שפחות אהבנו זה את זוית הראיה של המצלמה הקדמית – שהיא פשוט לא רחבה מספיק. לא לצילומי סלפי אישיים כשחשוב לכם שגם יראו את הרקע, ובוודאי שלא לצילומי סלפי קבוצתיים. בהשוואה ל-Galaxy S7 לדוגמה, ניתן לראות שההפרש בזווית הראיה בין המצלמות הוא משמעותי, ומהווה את ההבדל בין תמונת סלפי שנכנסים אליה רק שני אנשים, לבין כזאת שמכילה כבר 3 אנשים. יחד עם זאת, בכל הנוגע לאיכות התמונה, גם המצלמה הקדמית השאירה אותנו מסופקים בהחלט – עם תמונות חדות ומלאות בפרטים, עם צבעים טובים וסקין-טון מדוייק, ללא עיבודים מיותרים על התמונה.
חיסרון נוסף שגילינו בעת השימוש הוא שמצלמת ה"טלה" לצילום מרחוק לא נכנסת לפעולה כאשר אין מספיק אור (שכן בעקבות הצמצם היחסית סגור שלה קשה לה יותר להתמודד עם תנאי חושך), מה שלמעשה מבטל לחלוטין את הפונקציה של ה"זום" האופטי שקיימת במכשיר, וש-OnePlus כלכך מתגאה בה בפרסומים שלו, ברגע שיורדת השמש. אותיות קטנות מה שנקרא… גם מצב הפורטרט עם אפקט הבוקה לא יעבוד במידה ואין מספיק אור, מכיוון שהוא דורש שימוש בחיישן הנוסף לשם כך.
בתמונה הראשונה ניתן לראות צילום רגיל בחושך, ללא זום. בתמונה השניה ניסינו לעבור לזום האופטי x2, אך בעקבות תנאי החושך המכשיר פשוט ויתר על המצלמה השניה שלו ולא עשה בה שימוש, ולמעשה פשוט ביצע זום דגיטלי רגיל כמו בכל טלפון בעל מצלמה יחידה. בנתוני ה-EXIF (שמציגים את נתוני הצילום כגון מפתח צמצם, מהירות תריס ורגישות ISO) של שני הקבצים ניתן לראות שהנתונים זהים, כאשר הצמצם שהיה בשימוש הוא f/1.7 מה שאכן מאשר ששתי התמונות צולמו עם המצלמה הראשית – זאת עם הצמצם הפתוח יותר – בניסיון להתמודד טוב יותר עם החושך.
ובכלל, כאשר החושך יורד הביצועים של המצלמה קצת פחות מרשימים, התמונות יוצאות מעט "רועשות" ולא חדות במיוחד. יחד עם זאת, דיוק הצבעים עדיין נשמר וזה ראוי לציון. עבור צפיה בפייסבוק וכו' – מדובר עדיין באיכות מספקת ולא רעה בהכרח לעומת המתחרים.
וצילום וידאו? ה-OnePlus 5 יודע לצלם וידאו 4K ב-30 פריימים לשניה או 1080p ב-30 וגם ב-60 פריימים לשניה. עד לפני מספר ימים, בשני המצבים המתקדמים יותר (4K או 1080p ב-60 פריימים לשניה) היה קאץ' משמעותי – המייצב האלקטרוני של המצלמה (כלומר, תוכנה שחותכת חלק קטן מהמסגרת של הפריים בשביל לבצע את ייצוב התמונה) היה פשוט מבוטל. בלי כל סוג של ייצוב, ובהחזקה סטנדרטית עם היד, הסרטונים יוצאים רועדים מדיי והיה עדיף פשוט לוותר על החוויה המפוקפקת ולרדת ל-1080p.
עם זאת, אנחנו אנשי בשורה – במהלך הימים האחרונים OnePlus הכריזה על שדרוג גירסה (4.5.8) שבה התווספה יכולת הייצוב גם ל-4K, כך שהבעיה הזאת כבר לא קיימת. אבל למקרה שאתם סקרנים להבין על מה היתה המהומה – הנה ההבדל בין הוידאו המיוצב לוידאו הלא מיוצב:
https://www.facebook.com/HWzone/videos/10155092576633043/
לאור התוצאה, התגובה המהירה של OnePlus היתה כלכך מתבקשת, שלא ברור למה היא בכלל הוציאה את המכשיר הזה מלכתחילה בלי ייצוב ב-4K, שהפך אותו מעשית לבלתי שמיש ברזולוציה הנ"ל, לדעתנו, מכיוון שכל צילום עם אחיזה ביד, אפילו ללא תנועה, הציג רעידות בולטות ומשמעותיות.
בהכרזה על הגירסה החדשה לא היה ברור האם העדכון יוסיף ייצוב רק ב-4K או גם ב-1080p ב-60 פריימים לשניה, ולשמחתנו הוא הגיע בזמן על מנת שנוכל לבדוק זאת. התוצאות, לצערנו, היו פחות משמחות. גם היום, לאחר העדכון המדובר, אומנם התווסף ייצוב תמונה ב-4K – אך אם חשקה נפשכם בצילום 1080p עם 60fps (שמיועד, למשל, לאפשר צילום בהילוך איטי) אתם תגלו לצערכם שבמצב הצילום הזה – גם היום – עדיין לא קיים ייצוב תמונה:
https://www.facebook.com/HWzone/videos/10155118426603043/
(הבהרה: בסרטון הנ"ל הטלפון מוחזק ביד, שרועדת בכוונה תחילה על מנת לבדוק את מנגנון הייצוב)
לגבי הסאונד בהקלטות, OnePlus מתגאים בטווח דינמי רחב שמאפשר למכשיר להקליט סאונד בצורה איכותית גם במועדונים או הופעות (בניגוד לכל מיני מכשירים שכל מה שתשמעו זה רעשים נוראיים של רמקול שנשמע כאילו הוא עוד שניה מתפוצץ). מהבדיקות שלנו זה אכן עובד לא רע, אך חשוב להבין שזה מגיע עם תופעת לוואי – בניגוד למכשירים אחרים בשוק ה-OnePlus 5 לא מנסה ולא מתיימר לבטל רעשי רקע, כמו למשל רוח. זה אומר שאם תנסו לצלם את עצמכם במקום עם רוח חזקה, בהחלט ישמעו אותה. עם זאת, לא בטוח שזה דבר רע, וייתכן שזה עדיף על פני סאונד שישמע אטום בעקבות הניסיון להשתיק את הרוח.
סיכום
סיכום
ה-OnePlus 5 הוא המכשיר החמישי (או רביעי, תלוי איך אתם סופרים) של OnePlus הצעירה, שמיומה הראשון התיימרה לייצר Flagship killers. המכשיר בגירסתו החמישית הוא המכשיר היקר ביותר של החברה מאז ומעולם, ובהחלט כבר לא מדובר במכשיר תקציבי וזול, אבל הוא עדיין מהווה יחס עלות-תועלת משתלם במיוחד – עם מכשיר דגל במחיר של מכשיר ביניים מתקדם.
בסופו של יום מדובר במכשיר שמביא, כצפוי, תכונות של מכשיר high-end – במחיר נמוך יותר משמעותית מהמתחרים שלו בקטגוריה. האם הוא מושלם? לא. האם המחיר שלו זול כבעבר? גם לא. אבל האם קיים בשוק מכשיר מושלם מכל בחינה, במיוחד אם מתחשבים במחיר? לצער כולנו העולם הוא עולם של פשרות, ואין מכשיר מושלם אובייקטיבית עבור כולם מכל בחינה.
ה-OnePlus 5 הוא מכשיר שמבטיח ומקיים, מעודד תחרות והורדת מחירים, וגם אם אין פה בשורה גדולה או "שבירת שוק" של ממש כמו בדגמים הראשונים של החברה – עדיין מדובר בהצעה מעניינת ומשתלמת.
אהבנו
- חומרה חזקה במיוחד
- קליטה סלולרית מרשימה
- מצלמה איכותית, במיוחד באור יום
- טעינה מהירה – המהירה ביותר בשוק
- סורק טביעת אצבע המהיר ביותר שנתקלנו בו
לא אהבנו
- שוליים גדולים מדי לעומת המתחרים
- אין הגנה נגד מים
- אין חריץ הרחבה לכרטיס SD
- המצלמה מאבדת מיכולותיה כשיורדת השמש
- זה ה-OnePlus היקר ביותר שיצא עד היום
את ה-OnePlus 5 החדש קיבלנו לבדיקה מהחנות Gearbest, ויש לנו גם קופונים מיוחדים לרכישה בשבילכם!
גירסת ה-64GB עם 6GB זיכרון תעלה לכם 439.99$ עם שימוש בקופון: 825oneplus64gb
גירסת ה-128GB עם 8GB זיכרון תעלה לכם 539.99$ עם שימוש בקופון: 825oneplus128gb
כמה מלל. כמה מעבדים ודברים ובלבולי שכל. מזל שאני לא צריך לקנות טלפון כי זאת פשוט נהייתה משימה מגוכחת ובלתי אפשרית. צריך לעשות מחקר ברמה של מכון ויצמן. פשוט מגוכח. ואני לא מאמין שאנשים רוכשים את הזבל הסיני הזה.
כן איכ, שלא לדבר על מחשבים וכלי רכב. למה יש זמן להשקיע בלדעת דברים על המוצרים המיותרים הללו?! :):):):):)
אז אל תקרא..
הפסקתי לעקוב אחרי כל הבולשיט הזה של הטלפונים עוד מלפני כמה שנים. פשוט נהיה מגוכח. גם ככה כולם נתקעים אחרי שנה.
כלי רכב וכל זה זה דבר אחר לגמריי. ומחשבים זה תחביב.
לא באמת אכפת לי אם יש לי 47 ליבות במהירות 2.6 גיגהרץ או 8 במהירותשל 1.8. גם ככה כולם עובדים טוב לזמן קצר ולאט לאט מתעייפים.
כותבים מגוחך. ואם זה כלכך לא מעניין אותך אתה לא מוכרח לקרוא.
אהבתי את הסקירה המפורטת, אבל למה לעזאזל במשך כל הכתבה הייתה השוואה בין ה-oneplus 5 ל-galaxy s7? אין שום סיבה.
המכשיר הוא מתחרה של ה-galaxy s8 ואפילו הורכז מספר חודשים אחריו, מה שלא מותיר ברירה אלא להשוות אותו למכשירים בני גילו ולא למכשירים של שנה שעברה.
ההשוואה היחידה ל-galaxy s8 הייתה בגודל המסך והשוליים, שם ה-oneplus 5 הפסיד. כנראה שהוא הפסיד גם בכל השאר, אחרת היה אפשר להשוות אותו ל-galaxy s8 במקום להפוך אותו למצטיין, כי הוא כנראה מצטיין רק בשביל שנה שעברה, ולא טוב מספיק ב-2017.
כי זה מה שהיה לנו להשוות מולו.
בכל מקרה, ה-S7 וה-S8 דומים למדיי הן מבחינת חומרה והן מבחינת תוכנה, ההבדלים ביניהם מזעריים (כמו המראה החיצוני והביטול של כפתור הבית הקדמי והעברה של קורא טביעות האצבע לחלק האחורי) ובמילא לא ממש רלוונטים להשוואה מול ה-OnePlus 5.
בכל מקום שבו בוצעה השוואה ל-S7, היא רלוונטית לדעתי באותה מידה גם ל-S8, מלבד אולי נושא קורא טביעות האצבע שהמהירות שלו אולי שופרה ב-S8, אבל לעזאזל – הוא ממוקם במקום כלכך גרוע שאפילו אם הוא מהיר יותר מה-OnePlus5 (וזה לא אפשרי כי זמן התגובה שלו הוא ממש 0) הוא עדיין פחות נגיש ופחות שמיש, ויקח יותר זמן להגיע אליו.
אגב, ההשוואה לא היתה רק מול הגלקסי S7 אלא גם מול האייפון 7.
אם זה מה שהיה לכם להשוות איתו, איך ידעתם על הגודל הכללי של הטלפון אם הוא גדול או קטן יותר מ-galaxy s8 (בגלל מסך מוגדל ושוליים מוקטנים)?
חוץ מזה, כן יש הבדלים בין s7 ל-s8 במעבד, ברמקול, באיכות השיחה, בעצמת התאורה במבחן מול השמש, במהירות הגלישה ובמראה החיצוני. יש יותר מדי הבדלים, אין מה לעשות.
והייתה השוואה לאייפון 7 רק בחלק חלק מההשוואה, ברוב הסקירה הייתה השוואה ל-galaxy s7 וחבל כי אני מתלבט איזה מהם לקנות (S8 או OP5).
היי,
הקופון לא פועל…
אתה יכול לעשות עם זה משהו?
איך ידענו מה הגודל של ה-s8? אתה צוחק?
בכל מקרה אם ההשוואה לא מצאה חן בעיניך – לא נורא.
1. אני ממש לא צוחק. אם לא מדדתם או הסתמכתם על מידע מדויק וזאת השערה זה חבל מאוד כי יש הבדל בגודל המסך, גודל השוליים, ויחס אורך-רוחב.
2. ההשוואה טובה ומפורטת – אני רק אומר שצריך לעשות השוואה למתמודדים ראויים. בטוח לאחד מהכתבים באתר יש galaxy S8 ואם לא, אפשר לחכות עוד חודש או חודשיים עד שיהיה למישהו.
זה בהחלט נשמע כמו בדיחה כי הנתונים הטכניים של גודל המכשיר ושל גודל השוליים ויחס אורך-רוחב-שוליים-מסך הם פומביים ולא צריך להחזיק את המכשיר בשביל לדעת אותם.
איך איכות השמע עם אוזניות?
תודה על סקירה טובה ועדכנית. נראה בהחלט מכשיר טוב עם רום נקי למי שאוהב.. המצלמה גם נראית טוב רק חבל שהעלו את המחיר בעיקר כשיש לוואן החדש חסרונות מול הs7- מסך fhd לעומת qhd , טעינה אלחוטית חסרה, ועמידות למים . הs7 לוקח בכל פרמטר והוא גם בערך באותו מחיר אז למה לקנות את הוואן ? למי שלא אוהב את ממשק של סמסונג , למי שרוצה מצלמה עם צבעים יותר רווים וצילום בחושך יותר טוב(למרות הנטייה המוגזמת של סמסונג לsharpening) ומעבד חזק יותר ויעיל ..
מילפורד – בפורום או בתגובות עולה הרבה פעמים ביקורת על הכתבה/אתר והכותבים באתר מקבלים את הביקורת בצורה שלדעתי היא שגויה , זה נשמע(נקרא) כאילו אתם נעלבים באופן אישי מן הביקורת , ואין שום מקום לשיפור בכתבה. תמיד אפשר להשתפר, נתונים יבשים של גודל ואורך לא יכולים לתאר איך המכשיר ביד , אתם כן. לי אישית לא מפריע ההשואה לs7 כי הוא המכשיר האישי שלי , אבל השוואה למכשירים חדשים היא לא רעה (G6/P10 ועוד.. ) רוכשים פוטנציאלים מתעניינים בכך .