Intro
המכשיר החדש של היצרנית הסינית לא מבזבז זמן ונכנס מיידית למקום מכובד ברשימת המשתלמים ביותר
לפני כחודשיים זכינו לקבל הכרזה אשר שמה קץ לחודשים של טיזרים ונבואות – והעניקה לנו את הדגם החדש והמדובר מבית חברת OnePlus, אשר ממשיך מסורת מכובדת של מכשירים אשר מנסים (וגם מצליחים) לספק את כל מה שאתם מחפשים במוצר דגל, אבל בעלות מופחתת משמעותית.
האם גם המכשיר החדש יעמוד בציפיות? בסקירה זו ננסה לענות על כל השאלות שצצו מאז הכרזת "שובר ספינות הדגל" החדש של OnePlus הצעירה.
מי אתה, OnePlus 5?
מאז ימיה הראשונים של החברה, OnePlus התיימרה לספק מכשירים שמהווים "Flagship Killer" – מכשיר בעל תכונות ונתונים טכניים של מכשירי דגל, ללא פשרות לא בצד הביצועים ולא בצד המראה החיצוני – אך בכל זאת עם מחיר עממי. גם הפעם, על אף המחיר הגבוה יחסית למכשירים הקודמים בסדרה, ה-OnePlus 5 שבר שיאי מכירות והוגדר על ידי רבים כהצלחה מסחררת.
אגב למקרה שתהיתם למה קפצנו מ-OnePlus 3T ל-OnePlus 5 – בכל איזור מזרח אסיה (סין, יפן, טאיוואן, הונג קונג וכו') קיימת אמונה תפלה נגד שימוש במספר 4, מכיוון שלטענתם הוא מביא מזל רע, ולכן זה יחסית לא נדיר לראות מצבים שבהם חברות מהמזרח הרחוק נוטות לדלג על מספר זה בהיצע הדגמים שלהם. נו מילא.
נעים להכיר – OnePlus 5
- מערכת הפעלה: אנדרואיד נוגט 7.1.1 עם ממשק Oxygen OS
- מעבד: Qualcomm Snapdragon 835 עם ארבע ליבות Kryo 280 בתדר מירבי של 2.45 ג'יגה-הרץ, ארבע ליבות Kryo 280 נוספות בתדר מירבי של 1.9 ג'יגה-הרץ וליבה גראפית מסוג Adreno 540 בתדר 653 מגה-הרץ
- מסך: Optic AMOLED בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציה של 1,080×1,920 פיקסלים, תמיכה בתצוגה בתקן sRGB או בתקן DCI-P3
- זיכרון RAM: שש ג'יגה-בייט או שמונה ג'יגה-בייט, מסוג LPDDR4x
- נפח אחסון מובנה: 64 ג'יגה-בייט או 128 ג'יגה-בייט, מסוג UFS 2.1
- הרחבת micro SD: לא
- מצלמה אחורית: צמד מצלמות עם חיישן ראשי בגודל 1/2.8 אינץ', אחת ברזולוציית 16 מגה-פיקסל, דגם IMX398 של חברת סוני, ואחת ברזולוציית 20 מגה-פיקסל, דגם IMX350 של חברת סוני, מיקוד אוטומטי מבוסס זיהוי פאזה בכל פיקסל, מבזק לד כפול גוונים, מערך ייצוב תמונה אלקטרוני, יכולת ביצוע זום אופטי עד 2X, צילום ווידאו ב-Full HD ב-60 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה ו-720p ב-120 פריימים בשנייה
- מצלמה קדמית: 16 מגה-פיקסל, חיישן IMX371 של חברת סוני, מערך ייצוב תמונה אלקטרוני, צילום ווידאו ב-Full HD ב-30 פריימים לשנייה
- קישוריות: Wi-Fi כפול ערוצים בתקני 802.11a/b/g/n/ac, בלוטות' בתקן 5.0, שבב NFC, סורק טביעות אצבע קדמי
- ממשק חיבור: USB Type-C 1.0
- סוללה: ליתיום-יון מובנית, 3,300mAh עם תמיכה בטעינת Dash Charge מהירה
- מידות: 7.3 * 74.1 * 154.2 מ"מ
- משקל: 153 גרם
את ה-OnePlus 5 החדש קיבלנו לבדיקה מהחנות Gearbest, ויש לנו גם קופונים מיוחדים לרכישה בשבילכם!
גירסת ה-64GB עם 6GB זיכרון תעלה לכם 439.99$ עם שימוש בקופון: 825oneplus64gb
גירסת ה-128GB עם 8GB זיכרון תעלה לכם 539.99$ עם שימוש בקופון: 825oneplus128gb
בקופסה תמצאו את המכשיר עצמו, תמונה נחמדה מודפסת שצולמה כביכול עם מכשיר של OnePlus, חוברת הוראות, מחלץ סים, כבל USB TYPE-C ואת המטען המהיר המבוסס על טכנולוגית ה-Dash של OnePlus, המאפשרת לטלפון להטען מסוללה ריקה לחלוטין עד 60% ב-35 דקות בלבד, ועד 100% טעינה בתוך 80 דקות בלבד.
![]()
המטען והסוללה
המטען והסוללה
ה-OnePlus 5 עושה שימוש כאמור בטכנולוגיית ה-Dash של החברה, אשר בניגוד ל-Quick Charge של קוואלקום שניתן למצוא ברוב המכשירים כיום בשוק, הינה מתקדמת יותר ומזינה את המכשיר בזרם מקסימלי של 4A, כאשר היא גם מנטרת ושולטת בטמפרטורת הסוללה במהלך הטעינה, מה שמאפשר להטעין את המכשיר בטעינה מהירה תוך כדי שימוש ותוך כדי שמירה על טמפרטורה נמוכה.
החיסרון המרכזי של Dash הוא שאין בשוק ממש מטענים שתומכים בטכנולוגיה הזאת, מלבד אלו שנמכרים על ידי OnePlus עצמה, כך שכל המטענים הקיימים שלכם יטענו לכל היותר בטעינה מהירה "רגילה" של 2A.
לאורך הבדיקות שלנו המכשיר הראה זמני שימוש לא רעים בכלל, כאשר בשימוש יום יומי בסיסי יחסי שכלל מספר שיחות, הודעות / אימייל, קצת מצלמה, גלישה אקראית בפייסבוק וכו' – הוא החזיק בקלות יומיים שלמים, 48 שעות, מתוכן 5:26 שעות זמן מסך – מכובד בהחלט.
הבדיקה נעשתה כאשר בחלק מהזמן המכשיר היה מחובר ל-WiFi, ובחלק מהזמן הוא השתמש בגלישה הסלולרית (3G). המסך היה על עוצמת תאורה אוטומטית, והשימוש היה משולב – חלק בפנים וחלק בחוץ, חלק בחושך וחלק באור יום מול שמש חזקה.
זו למעשה הבדיקה שלדעתנו היא המעניינת ביותר, וזאת למרות שהיא לא מדעית ומעט סובייקטיבית, מכיוון שהיא מייצגת שימוש כללי – לא אינטנסיבי מדי – שלוקח בחשבון את כל הפרמטרים כולל את צריכת הסוללה בזמן ההמתנה.
לאחר שהבאנו את המכשיר ל-0%, הגיע הזמן להחזיר אותו ל-100%. ובזכות מטען ה-Dash, זה נעשה במהירות מפתיעה בהחלט. תוך 30 דקות הסוללה זינקה מ-0% ל-60%, כאשר כ-45 דקות מאוחר יותר (ובסה"כ כשעה ורבע) היא הגיעה חזרה ל-100% המיוחלים – כל זאת כמובן בזמן שהמכשיר עדיין פועל ברקע, עם WiFi זמין ומחובר וקבלת התראות כרגיל.
מראה חיצוני
מראה חיצוני
ה-OnePlus 5 הוא בהחלט מכשיר יפה, אבל קשה להגיד שהעיצוב שלו נראה מקורי במיוחד. למעשה, החלק האחורי שלו מפגין דמיון מובהק ל-iPhone 7 Plus הנוכחי, ונראה כי זה משהו שפשוט לא ניתן להתעלם ממנו – שני הדגמים הללו חולקים מימדים ועיצוב דומים להפליא, החל ממיקום וסידור עדשות המצלמה, הפלאש, ועד עיצוב קו האנטנה.
בחלק הקדמי אין הפתעות, והמכשיר נשאר דומה לדגמים הקודמים, עם כפתור בית מבוסס מגע המשמש גם כקורא טביעות האצבע, ושני כפתורי מגע (Back ו-Recent Apps) משני צדדיו אשר ניתן בקלות להחליף ביניהם בהגדרות על מנת לעבור מהסידור המקורי של אנדרואיד, לסידור ההפוך של סמסונג – למי שרגיל.
בצידו הימני של המכשיר ניתן למצוא את כפתור ההפעלה והכיבוי, ומעליו את הפתח עבור הסים הכפול. היינו מעדיפים לראות גם חריץ הרחבה לכרטיס SD, או לפחות לכרטיס היברידי המאפשר בחירה דינמית בין סים כפול לבין סים + כרטיס זיכרון, אבל אפשר להתנחם בעובדה שהמכשיר לפחות מגיע עם נפח זיכרון מובנה מכובד.
בצידו השמאלי נמצא כפתור הווליום יחד עם כפתור פיזי לשינוי מצב ההתראות של המכשיר, שיאפשר לכם לעבור בקלות למצב שקט ללא צורך לפתוח/להביט על המכשיר, ובחלקו התחתון תמצאו למצוא את הרמקול הבודד של המכשיר, האת חיבור ה-USB-C, ואת יציאת האוזניות הסטנדרטית שלא מנסה להמציא את הגלגל מחדש.
בזכות הקצוות העגולים המקיפים אותו, המכשיר היה לנו בהחלט נוח לאחיזה ולשימוש יום יומי, והרגיש דק וקליל על אף גודלו המשמעותי יחסית. יחד עם זאת כדאי לציין שלמרות שגודל המסך שלו הוא 5.5 אינץ' "בלבד", המכשיר עצמו גדול יותר מאשר ה-Galaxy S8 של סמסונג לדוגמה, וזאת למרות שהאחרון מגיע עם מסך 5.8 אינץ' (אך עם שוליים קטנים משמעותית).
חשוב להבהיר שלמרות שמדובר במכשיר "סיני", OnePlus נוהגים לא להתפשר בתחום איכות החומרים וההרכבה – והן בהחלט מהגבוהות שנתקלנו. בפירוש לא מדובר במכשיר פלסטיקי מצועצע כפי שנהוג לעיתים לשייך ליצרניות סיניות. בהשוואה ל-Galaxy S7 Edge לדוגמה, קשה לבחור מנצח ישיר מבחינת איכות החומרים – שניהם נמצאים גבוה מאוד באותה עמדה.
תכונה שבולטת בחסרונה היא הגנה רשמית נגד מים, אם כי יש דיבור על כך שהמכשיר בפועל מוגן נגד מים אך לא כולל את אישורי התקן IPxx על מנת לחסוך בעלויות. ההחלטה האם לבחון את הנושא הזה על המכשיר האישי שלכם – תישאר אצלכם.
כמה מלל. כמה מעבדים ודברים ובלבולי שכל. מזל שאני לא צריך לקנות טלפון כי זאת פשוט נהייתה משימה מגוכחת ובלתי אפשרית. צריך לעשות מחקר ברמה של מכון ויצמן. פשוט מגוכח. ואני לא מאמין שאנשים רוכשים את הזבל הסיני הזה.
כן איכ, שלא לדבר על מחשבים וכלי רכב. למה יש זמן להשקיע בלדעת דברים על המוצרים המיותרים הללו?! :):):):):)
אז אל תקרא..
הפסקתי לעקוב אחרי כל הבולשיט הזה של הטלפונים עוד מלפני כמה שנים. פשוט נהיה מגוכח. גם ככה כולם נתקעים אחרי שנה.
כלי רכב וכל זה זה דבר אחר לגמריי. ומחשבים זה תחביב.
לא באמת אכפת לי אם יש לי 47 ליבות במהירות 2.6 גיגהרץ או 8 במהירותשל 1.8. גם ככה כולם עובדים טוב לזמן קצר ולאט לאט מתעייפים.
כותבים מגוחך. ואם זה כלכך לא מעניין אותך אתה לא מוכרח לקרוא.
אהבתי את הסקירה המפורטת, אבל למה לעזאזל במשך כל הכתבה הייתה השוואה בין ה-oneplus 5 ל-galaxy s7? אין שום סיבה.
המכשיר הוא מתחרה של ה-galaxy s8 ואפילו הורכז מספר חודשים אחריו, מה שלא מותיר ברירה אלא להשוות אותו למכשירים בני גילו ולא למכשירים של שנה שעברה.
ההשוואה היחידה ל-galaxy s8 הייתה בגודל המסך והשוליים, שם ה-oneplus 5 הפסיד. כנראה שהוא הפסיד גם בכל השאר, אחרת היה אפשר להשוות אותו ל-galaxy s8 במקום להפוך אותו למצטיין, כי הוא כנראה מצטיין רק בשביל שנה שעברה, ולא טוב מספיק ב-2017.
כי זה מה שהיה לנו להשוות מולו.
בכל מקרה, ה-S7 וה-S8 דומים למדיי הן מבחינת חומרה והן מבחינת תוכנה, ההבדלים ביניהם מזעריים (כמו המראה החיצוני והביטול של כפתור הבית הקדמי והעברה של קורא טביעות האצבע לחלק האחורי) ובמילא לא ממש רלוונטים להשוואה מול ה-OnePlus 5.
בכל מקום שבו בוצעה השוואה ל-S7, היא רלוונטית לדעתי באותה מידה גם ל-S8, מלבד אולי נושא קורא טביעות האצבע שהמהירות שלו אולי שופרה ב-S8, אבל לעזאזל – הוא ממוקם במקום כלכך גרוע שאפילו אם הוא מהיר יותר מה-OnePlus5 (וזה לא אפשרי כי זמן התגובה שלו הוא ממש 0) הוא עדיין פחות נגיש ופחות שמיש, ויקח יותר זמן להגיע אליו.
אגב, ההשוואה לא היתה רק מול הגלקסי S7 אלא גם מול האייפון 7.
אם זה מה שהיה לכם להשוות איתו, איך ידעתם על הגודל הכללי של הטלפון אם הוא גדול או קטן יותר מ-galaxy s8 (בגלל מסך מוגדל ושוליים מוקטנים)?
חוץ מזה, כן יש הבדלים בין s7 ל-s8 במעבד, ברמקול, באיכות השיחה, בעצמת התאורה במבחן מול השמש, במהירות הגלישה ובמראה החיצוני. יש יותר מדי הבדלים, אין מה לעשות.
והייתה השוואה לאייפון 7 רק בחלק חלק מההשוואה, ברוב הסקירה הייתה השוואה ל-galaxy s7 וחבל כי אני מתלבט איזה מהם לקנות (S8 או OP5).
היי,
הקופון לא פועל…
אתה יכול לעשות עם זה משהו?
איך ידענו מה הגודל של ה-s8? אתה צוחק?
בכל מקרה אם ההשוואה לא מצאה חן בעיניך – לא נורא.
1. אני ממש לא צוחק. אם לא מדדתם או הסתמכתם על מידע מדויק וזאת השערה זה חבל מאוד כי יש הבדל בגודל המסך, גודל השוליים, ויחס אורך-רוחב.
2. ההשוואה טובה ומפורטת – אני רק אומר שצריך לעשות השוואה למתמודדים ראויים. בטוח לאחד מהכתבים באתר יש galaxy S8 ואם לא, אפשר לחכות עוד חודש או חודשיים עד שיהיה למישהו.
זה בהחלט נשמע כמו בדיחה כי הנתונים הטכניים של גודל המכשיר ושל גודל השוליים ויחס אורך-רוחב-שוליים-מסך הם פומביים ולא צריך להחזיק את המכשיר בשביל לדעת אותם.
איך איכות השמע עם אוזניות?
תודה על סקירה טובה ועדכנית. נראה בהחלט מכשיר טוב עם רום נקי למי שאוהב.. המצלמה גם נראית טוב רק חבל שהעלו את המחיר בעיקר כשיש לוואן החדש חסרונות מול הs7- מסך fhd לעומת qhd , טעינה אלחוטית חסרה, ועמידות למים . הs7 לוקח בכל פרמטר והוא גם בערך באותו מחיר אז למה לקנות את הוואן ? למי שלא אוהב את ממשק של סמסונג , למי שרוצה מצלמה עם צבעים יותר רווים וצילום בחושך יותר טוב(למרות הנטייה המוגזמת של סמסונג לsharpening) ומעבד חזק יותר ויעיל ..
מילפורד – בפורום או בתגובות עולה הרבה פעמים ביקורת על הכתבה/אתר והכותבים באתר מקבלים את הביקורת בצורה שלדעתי היא שגויה , זה נשמע(נקרא) כאילו אתם נעלבים באופן אישי מן הביקורת , ואין שום מקום לשיפור בכתבה. תמיד אפשר להשתפר, נתונים יבשים של גודל ואורך לא יכולים לתאר איך המכשיר ביד , אתם כן. לי אישית לא מפריע ההשואה לs7 כי הוא המכשיר האישי שלי , אבל השוואה למכשירים חדשים היא לא רעה (G6/P10 ועוד.. ) רוכשים פוטנציאלים מתעניינים בכך .