הנקסוסים החדשים הם בדיוק מה שציפינו לו, אך מצליחים להפתיע למרות הכל תודות למצלמות מתקדמות. האם זה מה שיעזור להצדיק את התמחורים?
מכשירי ה-Nexus החדשים של גוגל, LG ו-Huawei כבר כאן, הפעם באופן רשמי, עם מעט מאוד הפתעות בהשוואה לכל הדיווחים והשמועות המקדימות שקיבלנו במהלך השבוע שקדם להשקה. מבלי להכביר במילים מעבר לכל מה שכבר סיפרנו לכם כבר, להלן הפרטים הטכניים העיקריים:
נעים להכיר – Nexus 6P
מערכת הפעלה: אנדרואיד Marshmallow 6.0
מעבד: Qualcomm Snapdragon 810 עם ארבע ליבות Cortex A57 בתדר מירבי של 2 ג'יגה-הרץ, ארבע ליבות Cortex A53 בתדר מירבי של 1.55 ג'יגה-הרץ וליבה גראפית מסוג Adreno 430 בתדר 650 מגה-הרץ
זיכרון RAM: שלושה ג'יגה-בייט מסוג LPDDR4
נפח אחסון מובנה: 32 ג'יגה-בייט, 64 ג'יגה-בייט או 128 ג'יגה-בייט
הרחבת micro SD: אין
מצלמה אחורית: 12.3 מגה פיקסלים מבוססת חיישן IMX377 של סוני, מיקוד אוטומטי מבוסס לייזר אינפרא אדום, מבזק לד כפול בשני גוונים, צילום ווידאו ב-Full HD ב-30 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה, 720P בעד 240 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 8 מגה פיקסלים, צילום ווידאו ב-720p
מסך: AMOLED בגודל 5.7 אינץ' ברזולוציה של 1,440×2,560 פיקסלים, הנותנת צפיפות מסך של כ-518PPI
קישוריות: Wi-Fi כפול ערוצים בתקני 802.11a/b/g/n/ac, בלוטות' בתקן 4.2, שבב NFC
מאפיינים נוספים: זוג רמקולים סטריאופוניים קדמיים, סורק טביעות אצבע מובנה, מעטפת אלומיניום, מערך 3 מיקרופונים לסינון רעשים, חיפוי Gorilla Glass 4 על גבי המסך עם שכבה אוליאופובית
ממשק חיבור: USB Type C 1.0
סוללה: ליתיום-פולימר מובנית, 3,450mAh עם תמיכה בטעינה מהירה של כ-97 דקות ממצב ריק למצב מלא
מידות: 7.3 * 77.8 * 159.3 מ"מ
משקל: 178 גרם
מחיר: 500 דולר בארה"ב לגירסה עם נפח אחסון של 32 ג'יגה-בייט, 550 דולר לגירסה עם נפח אחסון של 64 ג'יגה-בייט ו-650 דולר לגירסה עם נפח אחסון של 128 ג'יגה-בייט
נעים להכיר – Nexus 5X
מערכת הפעלה: אנדרואיד Marshmallow 6.0
מעבד: Qualcomm Snapdragon 808 עם זוג ליבות Cortex A57 בתדר מירבי של 1.82 ג'יגה-הרץ, ארבע ליבות Cortex A53 בתדר מירבי של 1.44 ג'יגה-הרץ וליבה גראפית מסוג Adreno 418 בתדר 600 מגה-הרץ
זיכרון RAM: שני ג'יגה-בייט מסוג LPDDR3
נפח אחסון מובנה: 16 ג'יגה-בייט או 32 ג'יגה-בייט
הרחבת micro SD: אין
מצלמה אחורית: 12.3 מגה פיקסלים מבוססת חיישן IMX377 של סוני, מיקוד אוטומטי מבוסס לייזר אינפרא אדום, מבזק לד כפול בשני גוונים, צילום ווידאו ב-Full HD ב-30 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה, 720P בעד 120 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 5 מגה פיקסלים
מסך: IPS בגודל 5.2 אינץ' ברזולוציה של 1,080×1,920 פיקסלים, הנותנת צפיפות מסך של כ-424PPI
קישוריות: Wi-Fi כפול ערוצים בתקני 802.11a/b/g/n/ac, בלוטות' בתקן 4.2, שבב NFC
מאפיינים נוספים: רמקול קדמי, סורק טביעות אצבע מובנה, מערך 3 מיקרופונים לסינון רעשים, חיפוי Gorilla Glass 3 על גבי המסך עם שכבה אוליאופובית
ממשק חיבור: USB Type C 1.0
סוללה: ליתיום-פולימר מובנית, 2,700mAh עם תמיכה בטעינה מהירה של כ-97 דקות ממצב ריק למצב מלא
מידות: 7.9 * 72.6 * 147 מ"מ
משקל: 136 גרם
מחיר: 380 דולר בארה"ב לגירסה עם נפח אחסון של 16 ג'יגה-בייט, 430 דולר לגירסה עם נפח אחסון של 32 ג'יגה-בייט
באופן מפתיע, הבונוס הגדול ביותר של צמד הנקסוסים הוא דווקא המצלמות שלהם. בעבר, כל מכשירי הנקסוס צוידו במצלמות בינוניות למדי והתחושה הייתה שהדגש על הנושא הוא מינימלי, וכששמענו על חיישני 12-13 מגה פיקסל בדור הנוכחי הערכנו מיד שגם הפעם מדובר כאן בחיישני ביניים סבירים אך לא מלהיבים. אנחנו שמחים לבשר כי טעינו.
חיישני ה-12.3 מגה פיקסל ב-Nexus 5X וב-Nexus 6P הינם חיישנים ייחודיים מבית סוני שמופיעים בסמארטפונים בפעם הראשונה, עם גודל פיזי גדול יחסית של 1/2.3 אינץ' אשר יחד עם הרזולוציה המירבית הנמוכה יחסית מתורגם לגודל פיקסל יחיד משמעותי של 1.55 מיקרון – זאת בהשוואה לגדלים של 1.2 מיקרון או 1.12 מיקרון ברוב חיישני הסמארטפון המודרניים. הקרבת הרזולוציה המירבית כאן היא מבורכת, והפיקסלים המוגדלים מקבלים יותר אור בכל צילום – שמאפשר להם להציג יותר פרטים לעומת חיישנים עם פיקסלים קטנים יותר.
צמד תמונות הדגמה רשמיות שצולמו בעזרת מכשירי ה-Nexus החדשים, לכאורה ללא עיבוד מחשב נוסף
מיקוד אוטומטי מבוסס לייזר, מבזק לד כפול בשני גוונים שונים, מנגנוני HDR מתקדמים ויכולת צילום וידאו ב-4K משלימים את החבילה הנאה, כאשר כוכב המסיבה כאן הוא ה-Nexus 6P שתומך בצילומי וידאו ברזולוציית 720p בהילוך איטי במיוחד עם קצב של 240FPS, לראשונה אי פעם בסמארטפון – בעוד שאחיו ה-Nexus 5X זהה בכל היכולות, פרט לצילום וידאו הילוך איטי ב-120FPS "בלבד", שכמותו כבר ראינו בכמה מכשירים מתקדמים בשוק.
https://www.youtube.com/watch?v=U9V3ZnRnq9U
סרטון בקצב 240FPS אשר צולם ב-Nexus 6P החדש, לכאורה
כל היתרונות הללו הם גם לא רק על הנייר, כך מסתמן – ה-Nexus 6P כבר הספיק לקבל ציון מרשים מאוד של 84 נקודות מתוך 100 בדירוג המפורסם של DxOMark, שמעמיד את מצלמתו במקום השלישי בשוק הסמארטפונים, אחרי ה-Galaxy S6 וה-Xperia Z5. אין ספק כי מדובר בקפיצת מדרגה עצומה בתחום עבור מותג הנקסוס, ולא נותר לנו אלא לברך את גוגל וחברותיה על כך. עם זאת, מעבר ליכולות המצלמה, המצב קצת פחות זוהר.
הנקסוס 5X הוא ללא ספק המכשיר הבעייתי מבין השניים. עם מחיר של 430 דולר עבור הגירסה הסבירה יותר (מצטערים, אבל נפח אחסון של 16GB ללא יכולת הרחבה פשוט לא נשמע כמו בחירה נכונה בשנת 2015, עם מבט לעתיד) ועיצוב די אנמי, יש הרבה מאוד מתחרים בטווחי מחיר דומים שעשויים להיות קורצים יותר לרוב הצרכנים – ה-Moto X Style, ה-Moto X Play, ה-OnePlus 2 ואפילו ה-G4 של LG בכבודה ובעצמה, שמציע "בונוסים" בדמות זכרון RAM של 3GB, חריץ microSD להרחבה ורזולוציית מסך מתקדמת יותר.
https://www.youtube.com/watch?v=QLqHZLdt_jE
אלו שמעוניינים בעדכוני תוכנה זריזים יותר מכל דבר אחר עדיין ימצאו את עצמם נוטים אל ה-5X בשל היותו מכשיר הנקסוס הזול ביותר בעידן הנוכחי, אך לא נופתע לראות גם את המחיר שלו זוכה לקיצוץ בעוד כמה חודשים במטרה להאיץ את קצב המכירות, בדומה למה שראינו (פעמיים) אצל הנקסוס 6 – בייחוד אם לוקחים בחשבון שהמחירים הרשמיים באירופה עבור הסמארטפון הינם גבוהים אפילו יותר מהמחיר בארצות הברית, עם עלויות של 480 יורו ו-340 פאונד בריטי (!).
הנקסוס 6P, לעומתו, מסתמן כסמארטפון תחרותי יותר – לכל הפחות עבור צרכנים שכבר לא סולדים מיצרניות סיניות, וכאלו שאינם מתגוררים באירופה (כן, גם במקרה הזה מסתמן שהמחירים האירופאים יהיו גבוהים הרבה יותר מן המחירים בארצות הברית). עם מעטפת מתכתית איכותית שנפגעת באופן מינורי יחסית מפס המצלמה הפלסטיקי הבולט בחלק האחורי העליון ומפרט מרשים יותר, שיתוף הפעולה הראשון בין Huawei לגוגל מהווה יורש ראוי בהחלט לנקסוס 6 – ולא רק תודות לתג המחיר שמתחיל ב-150 דולר פחות הפעם.
https://www.youtube.com/watch?v=4cAHL4LMNlY
אם ב-Huawei יצליחו להימנע מבעיות ההתחממות שראינו במכשירי Snapdragon 810 מוקדמים יותר וגם לספק חיי סוללה ראויים (תודות לאנדרואיד מרשמלו?), ה-6P עשוי לקרוץ מאוד הן לחובבי הצילום הסלולרי – וכמובן שלאוהבי משפחת הנקסוס לדורותיה, אשר העריכו לא רק את התמיכה התוכנתית הנאה אלא גם את המפרטים הטכניים המתקדמים בתמחור התחרותי.
מה דעתכם?
קישורים נוספים
אני מאוד אוהב את מה שאני רואה, בעיקר בזכות העובדה שמדובר בחיישן חדש של סוני – מה שמראה על הכיוון שבערך כל השוק הולך אליו, ובעיקר נראה מבטיח עבור ה-Z5 שיהיה (לפחות על הנייר לפי ההבטחות של סוני) כבר בימינו אנו טוב יותר אפילו ממה שראינו כאן.
ואני רואה שכבר לא צריך לחכות, ה-Z5 נבדק גם הוא:
ה-Z5 הוא הטלפון עם חיישן המצלמה הטוב ביותר בעולם, נכון להיום.
ההבטחה של סוני מגובה בתוצאות:
http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z5-Mobile-review-Best-mobile-photo-video-scores-to-date
אין מקום להערה חסרת המשמעות שלכם על ה"גרסה הסבירה" של הנקסוס 5X. אני משתמש ב-16 ג'יגה מכיוון שכל מה שאני עושה נמצא בענן. אני משתמש בשירותי מוזיקה אונליין, אני לא מעתיק סרטים למכשיר הטלפון שלי, מקסימום רואה ב streaming אם ממש דחוף לי לראות בנייד, תמונות אני גם שומר באינטרנט. למעשה מתוך 16 ג'יגה שיש לי על הטלפון הנוכחי שלי מילאתי רק 6, ו 4 מתוכם הלכו לאפליקציות שאני בכלל לא משתמש בהן ולא ברור למה אני שומר אותן על המכשיר בכלל.
בכל מקרה, בכתבה מקצועית הייתי מצפה מהכתב שישמור את העדפותיו האישיות לעצמו, או שלפחות יציג אותן ככאלה ולא כחוק גורף לכל משתמש.
^ קשקוש.
שירותי ענן לטלפון הם דבר גרוע שלא מתאים ל99% מהאנשים.
עבור רוב האנשים מדובר בסיבוך מיותר, בין אם זה בהירשמות, העלאת הקבצים שלוקחת שנים בקצב האפלוד פה, ובין אם זה באינטרקציה עם הקבצים לאחר מכן על הסמארטפון שדורשת עוד צעד שניים מיותרים.
וזה ממשיך בזה שהאינטרנט הסוללרי שונה מהותית מאינטרנט קווי, הרבה יותר איטי, זמני תגובה פחות טובים.
העובדה שהטלפון צריך להוריד תמונה כדי להציג לך אותה גורמת ללאג משמעותי ומעצבן, וכשמדובר בוידאו אז גם האיכות יורדת בצורה משמעותית מאוד.
כמובן שבכל מקום עם קליטה לא משהוא אתה יכול לשכוח מכל מה שיש לך בענן.
בנוסף זה אוכל את החבילת גלישה, גורם להרבה יותר קרינה, בזבוז סוללה מואץ, והתחממות של הטלפון.
בקיצור מליון חסרונות (בדוק יש עוד. אה, אחסון טוב גם עולה כסף) וללא שום יתרון על פני חריץ מסכן לכרטיס זכרון, הכרטיס יעלה גרושים ויכיל כמות עצומה של מידע.
בקיצור אתה קשקשן.
לגבי הנקסוסים, נחמדים מאוד, אבל אין פה שום בשורה שוברת שוק לטעמי, כמובן היתרון הרגיל של אנדרואיד נקי עם עדכונים קיים אבל זהו בערך.
לפני מספר ימים היה S6 ב430$ באיביי, פתוח ובינלאומי.
נוט 4 יד שניה במצב מצויין יהיה גם זול יותר גם לא פחות טוב.
ישנם כמה סינים מאוד נחמדים של מייזו ושיאומי שלדעתי נותנים פייט מצויין.
בקיצור, נחמד, יפה, זהו.
טעינה אל חוטית ??
אין, וזה באמת מוזר מאוד.
אבל תחנות עגינה הן פתרון סבבה לטעמי שבו השתמשתי לפני הטעינה האלחוטית
באמת yossi_s1? אני קשקשן? אתה יודע יותר טוב ממני איך אני משתמש בטלפון שלי? בוא תסביר לי גם איך אני אוכל את ארוחת הבוקר שלי על הדרך?
אתה מדבר איתי על מצבים שאין לך קליטה סלולרית ומנסה להדביק את זה ל 99% מהמשתמשים? להפך, אם אתה בן אדם נורמלי יש לך קליטה מעולה וכל שירות אונליין עובד לך אחלה. אם זה וידאו, מוזיקה, שיחות ועידת וידאו, שיתוף מסמכים, תמונות (בלי ירידה באיכות) הכל חלק, מהיר, ורלוונטי ל 99% מהמשתמשים. אם לעומת זאת אתה אוהב לצאת לטייל בחיק הטבע באזורים ללא קליטה אבל ממש חשוב לך לקחת איתך ספריית וידאו ב-4K של סרטים אפילו שמסך הטלפון הממוצע שלך הוא FHD בגודל 5 אינצ' אז אתה זה שבשבריר האחוזון שחורג מהכלל, לא אני.
בנוסף חבילות גלישה ממוצעות של 6 ג'יגה לחודש זה לא דבר יקר או נדיר היום, ושוב, אם אתה צורך יותר מזה לטלפון שלך אתה זה שבאחוזון החסר משמעות של אנשים חריגים (ויש גם חבילות בשביל אנשים כמוך)
תוסיף לזה את העובדה שגם בלי אכסון ענן בכלל בדיקה בסיסית שגם אתה יכול לבצע תראה לך ש 80% מהאנשים שסובבים אותך מחזיקים פחות מ 16 ג'יגה על הטלפון שלהם. עם כל התמונות והווידאו שהם מצלמים, וכל קבצי המוזיקה האהובים עליהם, וכל האפליקציות. אל תאמין לי, לך ל-20 האנשים הראשונים שאתה רואה (לא ברחוב, זה פשוט מוזר, כאלה שאתה מכיר עדיף) ותבקש לבדוק כמה מקום מבוזבז להם בטלפון.
ואת הכי חשוב שמרתי לסוף, קרינה אלקטרומגנטית בתחום התדרים שמשמש לתקשורת סלולרית לא מזיקה לבריאות. אין ספק לגבי זה. יש כל מני עיתונאים אנשי עסקים פוליטיקאים וסטטיסטיקנים שיגידו אחרת מסיבות כאלה ואחרות. אבל כל ביולוג או פיזיקאי שמכבד את עצמו יגיד לך שאין שום ראיה לכך שקרינה מסוג זה בעוצמות האלה משפיעה לרעה. ושוב, גם את זה אתה מוזמן ללכת לבדוק בעצמך.
לסיכום, אתה קשקשן.
אבל בניגוד אליך ולכתב, אני לא אתיימר לדעת מה טוב בשבילך. אם אתה מאלה שבאופן קבוע משתמש בכמות קבצים גדולה, או נמצא באזורים ללא קליטה, ודורש כמות אכסון גדולה בטלפון שלך, בבקשה, אני שמח מאוד שמייצרים גם טלפונים בשבילך, ואני מזמין אותך באהבה ללכת לקנות מה שמתאים לך. באותה האהבה אני גם מזמין אותך לא להתיימר לחשוב שמה שטוב לך טוב לכולם, אני מכיר מספיק אנשים שיעדיפו לשלם 50 דולר פחות בשביל הדגם עם ה-16 ג'יגה, ולא ימלאו אפילו חצי ממנו. וזו הייתה הנקודה שלי מהתחלה, שיעשה מאמץ בסיסי לשמור על הכתבה מקצועית ואינפורמטיבית בלי לדחוף דעות סובייקטיביות אישיות כקונצנזוס.
^ ובנוסף לתגובה הנ"ל, אל תשכחו שגם לכל טלפון אפשר פשוט לקנות כבל OTG בחצי דולר ואז לחבר אליו איזה דיסק און קיי שרק בא לכם….
לייק גדול לתגובה של EGarchmorph
טוב, מפתיע שעוד אנשים חושבים ככה, אבל אני פשוט מדבר מהרבה נסיון בשטח.
בין אם זה כי אני טכנאי מחשבים מהצד ובין אם סתם מדובר בחברים שלי, כמעט כל מי שקנה מכשיר 16GB תקוע באותו מצב, המוזיקה שלו + תמונות וסרטוני מצלמה גמרו לו את כל המקום. אני רואה את המון.
ואותם אנשים ששואלים אותי מה לעשות בנידון, אין להם מושג מזה שירותי ענן, וגם אלו שהסברתי להם והראתי להם, לא הסתדרו עם זה ולא משתמשים בזה.
בעניין חבילות הגלישה זה משתנה ובאמת תלוי בבנאדם, אבל הרבה אנשים סביבי מסיימים את חבילות הגלישה שלהם.
לא באתי להגיד לאף אחד איך להשתמש במכשיר שלו, והאמת, אפילו אם תגיד לי שכל החסרונות שרשמתי הם שטויות זה עדיין לא ישכנע אותי, פשוט כי כרטיס 64GB עולה היום 24$ ויתן לך נפח אסחון עצום וחסר חסרונות לחלוטין.
אני ממליץ בכל מקרה תמיד להעביר את התמונות לענן/למחשב ולא לשמור הכל בכרטיס. טלפונים נוטים להיגנב/להתקלקל – אתה באמת רוצה את כל הזכרונות שלך על הטלפון? גם מבחינת גיבוי וגם מבחינת פרטיות…
אני תמיד מעביר למחשב את כל התמונות/וידאו שאני מצלם בטלפון – ומוחק אותם מהמכשיר. הכל בכל מקרה עדיין זמין במכשיר כי זה הרי גם נמצא בענן (google photos) אבל אני יודע שאם הוא יתקלקל/יגנב אני יכול לחסום אותו בלחיצת כפתור (תודה גוגל) ועדיין לשמור את כל הזכרונות שלי.
גם אם יש לך 512GB זיכרון, עדיין יכול להיות ש"אופס, נגמר לך המקום" בדיוק באמצע אירוע יומולדת….
אם אתה לא שם לב שאתה נמצא בקצה, אז זה לא משנה אם זה קורה ב-16GB או ב-512GB.
RIGHT][COLOR
זה שהגלקסי 6 הכי נמכר זה עקב השינויים המשמעותיים שהם עשו ביחס למכשירים הקודמים שלהן (שגם כן היו נמכרים הרבה כי אחרי הכל מדובר בסמסונג) וחנונים לא חנונים זה ממש לא אומר שלרובם לא חשוב כרטיס הרחבה וסוללה נשלפת.
הגלקסי S6 הוא מכשיר הכי יפה היום בשוק ,לא עשוי פלסטיק ועם מצלמה מספר 1 .הפרמטרים הנ"ל אני מאמין שעדיפים על שאר היתרונות לרוב המשתמשים לעומת סוללה נשלפת וחריץ הרחבה.
אבל אי אפשר להתעלם מזה שאם לגלקסי היה חריץ הרחבה וסוללה נשלפת (שלא פוגעת באיכות הבניה) המכשיר היה כמעט מושלם ובטוח שאחוזי המכירות היו גדלים משמעותית.
למי שיש כרטיס הרחבה מומלץ שהתמונות והצילומי וידאו יהיו שם ולא על המכשיר, כי לי המכשיר הקודם (גלקסי S3) נדפק בדיוק שחזרתי מטיול ולא הספקתי לגבות את התמונות, אז מה שהציל אותי זה הכרטיס הרחבה, אבל למי שיכל לגבות בענן ולא מתקמצן על החבילה אין יותר בטוח מזה.
לי בכל אופן לא חשוב כלכך חריץ הרחבה, אבל על סוללה נשלפת לא יכולתי לוותר כי בשבילי זה דבר שכמעט ואי אפשר לוותר עליו למי שרוצה מכשיר עם סוללה שתחזיק לו זמן רב ללא מטען צמוד, ולכן הלכתי על ה-G4 .
סלח לי אבל זאת פשוט טיפשות. בגלל זה לבחור טלפון אחר? הרי יש לזה פיתרון מאוד פשוט: במחיר שתעלה לך סוללה נוספת אתה יכול פשוט לקנות מטען USB נייד – גם יתן לך יותר זמן סוללה (כי יש למטענים האלה קיבולת של יותר מסוללה אחת), וגם יוכל לעבור איתך למכשירים נוספים ולא רק למכשיר הספציפי.
לא טיפשות, עוד לפני שקניתי את המכשיר פתחתי על זה דיון בפורום הזה ובפורום אנדרואיד ואף אחד לא הצליח לתת לי פתרון.
מה לעשות שאחד הדברים החשובים לי במכשיר זה סוללה ומצלמה, ואם כבר מדברים על מצלמה אז היא רלוונטית בעיקר לטיולים.
יש לי 2 מטענים ניידים ואני לא הגיד שזה לא פתרון אלא זה פתרון מעולה ביום יום, אבל בטיולים זה רק שומר לך על חיי הסוללה אם אתה מפעיל דברים שטוחנים כגון (GPS (WAZE וצילומים, אז לא מעט פעמים מצאתי את עצמי מטייל עם המטען הנייד מחובר לטלפון שממש לא פרקטי, לעומת זאת בסוללה נשלפת אתה לוקח איתך עוד סוללה, ברגע שנגמרה הסוללה הראשונה אתה מחליף לחדשה ואתה יכל עם המטען הנייד להטעין את הסוללה הריקה דרך המטען החיצוני.
תאמין לי שזה יתרון משמעותי, ובשבילי זה אחד המכשירים שהכי פחות סבלתי איתו מבעיות סוללה בזכות המטען החיצוני והסוללה הנוספת.
לדעתי, nexus 5x הוא לא אלטרנטיבה מישתלמת במיוחד כי אין לו משהו מיוחד תמורת מחיר כזה