דגמי ביניים טריים לשנת 2018 מבית המותג הפיני מציעים בחירה בין שבבי Snapdragon לשבבים של Mediatek ומערכות Android One נטולות שינויים ותוספות מיותרות
בשנה שעברה, חזרתה של נוקיה (בגלגול החדש יחד עם חברת HMD Global) אל מרכז הבמה בשוק הסמארטפונים נראתה ברורה והגיונית עד מאוד, עם סימונים מספריים חד-ספרתיים לדגמים בהתאם למחירם וליכולותיהם – אך כעת המבחר גדל והדרך קדימה הופכת לברורה ובהירה הרבה פחות: הכירו את ה-Nokia X5 שנקרא גם Nokia 5.1, ואת ה-Nokia 6.1 Plus שמהווה למעשה את הגרסה הבינלאומית של ה-Nokia X6.
ה-Nokia 6.1 Plus יהווה אח גדול לדגם ה-Nokia 6.1 שכבר הושק לפני כמה חודשים, בתור ממשיך ל-Nokia 6 המקורי, ויעשה זאת עם מסך IPS מוארך של 5.8 אינץ' ברזולוציית 2,280×1,080 פיקסלים ומגרעת קטנה בחלקו העליון, שבב Snapdragon 636 מתומן (שיפור לעומת ה-Snapdragon 630 שב-Nokia 6.1), זכרון דינאמי של 4GB, נפח אחסון מובנה של 64GB, קישוריות Bluetooth 5.0, קישוריות Wi-Fi 802.11ac ומערך מצלמות שכולל יחידות 16 מגה-פיקסל ו-5 מגה-פיקסל אחוריות ויחידת 16 מגה-פיקסל נוספת לצילומי סלפי.
הסמארטפון יציע סוללת 3,060mAh צנועה משהו עם תמיכה בטעינת Quick Charge 3.0 מהירה, אך יתכן שהמאפיין החשוב ביותר שבו הוא מערכת Android One נקייה משינויים של היצרנית עצמה בגירסת אוריאו 8.1 עדכנית – בדומה למה שאפשר למצוא במכשיר ה-Mi A1 הפופולרי של שיאומי. Nokia 6.1 Plus יהיה זמין בכחול כהה, לבן או שחור ובמחיר שצפוי להיות נמוך מ-300 דולר – כאשר אם זה נחשב יקר מדי לטעמכם תוכלו לשקול גם את אחיו.
האח המדובר הוא ה-Nokia 5.1, אשר הוצג בשוק הסיני תחת השם Nokia X5, ומציע מסך 5.8 אינץ' מוארך דומה ברזולוציית 1,520×720 פיקסלים מופחתת, שבב Helio P60 מתומן יעיל מבית Mediatek, זכרון דינאמי של 3GB או 4GB ביחד עם נפחי אחסון של 32GB או 64GB בהתאמה, מצלמות 13 מגה-פיקסל ו-5 מגה-פיקסל ראשיות, מצלמת 8 מגה-פיקסל לסלפי, סוללת 3,060mAh מובנית וגם מערכת Android One מסוג אוריאו 8.1. המחיר במזרח הרחוק אמור להתחיל בכ-150 דולר, כך שנראה כי ניתן לקוות למחיר של פחות מ-200 דולר לערך גם במדינות המערב.
השמות אולי כפולים ומבלבלים, אך המכשירים עצמם מצליחים להשאיר רושם ראשוני לא רע בכלל – על כן נסלח לנוקיה את HMD על הבחירות התמוהות, ונקווה כי בהמשך נראה שיפור הן במיתוג והן בזמינות הבינלאומית. מסכימים איתנו? בואו לשתף בתגובות.
עוד מצומצם עיניים במסווה פינלנדי…
הו טבריה טבריה לו רק היית צפת….
איפה הנוקיה של פעם … חידושים הרבה ביצים ועיצובים על מותה אנו עצובים….
אתה יודע שזה קיים כן?
הלוואי ויגיעו לשוק הישראלי, הטלפונים עצמם מצויינים, רק נראה שאין שום יבואן מכובד שרוצה להביא אותם.