ביקורת של מכשיר ה-iQOO 12 החדש מאפשרת לקבל מושג על יכולותיו של השבב הבכיר העדכני מבית קוואלקום מעבר להבטחות המפתחת עבור פלטפורמת הרפרנס שלה
להכרזה על שבב ה-Snapdragon 8 Gen 3 התלוו לא מעט תיעודים מתוך מבחני ביצועים פופולריים אשר הציגו זינוק של עשרות אחוזים ביכולות ביחס ל-Snapdragon 8 Gen 2, וכפול יוצא גם ביחס לכל השבבים המתקדמים האחרים הזמינים בעולם האנדרואיד – אך הכל היה עם כוכבית קטנה, משום שמדובר בתוצאות מטעם המפתחת קוואלקום עצמה וכאלו שאינן מגיעות ממכשיר ספציפי אותו ניתן למצוא בחנויות. בכדי לראות תמונה מלאה יותר נדרש להמתין בסבלנות עד שתוצאות אלו יאומתו בידי צד שלישי בלתי תלוי, וזה בדיוק מה שאנחנו מקבלים כעת כשמכשיר ה-iQOO 12 (לשעבר מבית המותג Vivo) נוחת לביקורת באתר GSMArena.
מספר עמודי ביקורת כוללים שלל פרטים מעניינים אודות המכשיר המתקדם הזה, אך החלק העסיסי ביותר מבחינתנו הוא בריכוז תוצאות מבחני הביצועים של ה-S8G3 שבתוכו – גם בהשוואה למכשירי דגל אחרים שכבר נמכרים בשוק וגם בהשוואה לתוצאות שהתקבלו מפלטפורמת הרפרנס לפיתוח של השבב החדש. בשורה התחתונה, נראה כי ערכת הפיתוח מטעם קוואלקום אכן מאופיינת בתוצאות עדיפות על אלו של מכשיר אמיתי וסופי שנדרש להביא לידי ביטוי היבטי צריכת סוללה וקירור שלא ממש רלוונטיים במוצר נסיוני – אך גם לאחר הפחתה ה-Snapdragon 8 Gen 3 מוביל בבטחה במדדים, לכל הפחות עד שיגיעו מכשירי ה-Dimensity 9300 הראשונים לקבל ביקורות מקיפות משלהם.

ניקוד ה-iQOO 12 במבחן ריבוי הליבות של Geekbench 6 נמוך בכמעט שמונה אחוזים מזה של פלטפורמת הרפרנס למפתחים, אך ממשיך לשמור על עליונות ניכרת על פני סמארטפונים עם שבבי ה-Snapdragon 8 Gen 2 עם ניקוד גבוה מהם ביותר מ-35 אחוזים, לצד יתרון משמעותי (אך צנוע מעט יותר) בניקוד למבחני הליבה היחידה.

במבחני עיבוד גראפי שאינם מבוצעים פיזית על גבי המסך בכדי לנטרל את השפעת הרזולוציה הספציפית של כל מכשיר על התוצאה, נצפה יתרון של כ-13 אחוזים עבור ה-Adreno 750 לעומת ה-Adreno 740 תחת סביבת Vulkan במבחן ה-GFXBench – או יתרון שמגיע עד 23 אחוזים בין הפלטפורמות תחת סביבת OpenGL ES 3.1. במבחני Offscreen גראפיים במסגרת 3DMark היתרונות של ה-Snapdragon 8 Gen 3 בולטים עוד יותר, עם יתרון שמתחיל בכ-14 אחוזים ומגיע עד 37 אחוזים במבחן ה-Wild Life Extreme הפופולרי – כאשר הנתון שמשלים את הפאזל הוא יציבות סבירה יחסית לאורך 20 מחזורים רצופים של 3DMark, עם ירידה עד ל-54 אחוזים מהתוצאה המקורית בנקודת המינימום במסגרת הבחינה הזו.

לא מדובר בתוצאה הטובה ביותר בה נתקלנו בתחום, כאשר חלק ממכשירי ה-Snapdragon 8 Gen 2 המוצלחים יותר הצליחו לשמור על כ-66 אחוזים מהביצועים המירביים שלהם לאורך 20 מחזורי הפעלה דומים – אך מצד שני היו לא מעט מכשירים שאיבדו מעל למחצית מהיכולות שלהם במסגרת מעמסת עיבוד לפרקי זמן ממושכים, כך שה-iQOO 12 וה-Snapdragon 8 Gen 3 שלו תופסים מקום באמצע (ונותנים לנו תקווה לכך שמכשירי S8G3 אחרים עם מערכי קירור טובים יותר יוכלו להתקרב לתוצאות המוצלחות ביותר של הדור הקודם בהמשך).

האם 2024 תהיה עוד שנה של הגמוניה מבית קוואלקום בעולם הסמארטפונים והטאבלטים? זו בהחלט נשמעת כמו אפשרות הגיונית מאוד.