אל תצפו למהפכות גדולות ממוצר הדגל הבא של קוואלקום, אבל אנחנו בכל זאת שמחים שהוא קיים
בחודשים הקרובים אנחנו עתידים לראות את שבב ה-Snapdragon 821 של קוואלקום מחליף בהדרגתיות את ה-Snapdragon 820 הפופולרי עד מאוד, אבל מה תהיה המשמעות של השינוי הזה? עכשיו יש לנו מושג הרבה יותר טוב על כך.
במפתחת השבבים פירטו את השיפורים שתביא עימה הגירסה המשודרגת, כשבראש ובראשונה מדובר בשדרוג התדר המירבי עבור צמד ליבות ה-Kryo שמיועדות לביצועים מירביים, מ-2.15GHz כיום ל-2.34GHz, שיפור מאסיבי עבור צמד ליבות ה-Kryo שמיועדות לביצועים חסכוניים ויעילים יותר מ-1.59GHz ב-Snapdragon 820 ל-2.19GHz – וגם שיפור מינורי של תדר ליבת ה-Adreno 530 הגראפית, מרמה מירבית של 624MHz כיום לרמה של 653MHz.
בקוואלקום מצפים שה-Snapdragon 821 ידע לספק ביצועי עיבוד כלליים טובים בכ-10 אחוזים מאלו של ה-Snapdragon 820, ביצועים גראפיים טובים יותר בכ-5 אחוזים – וזאת לצד חסכון של כ-5 אחוזים נוספים בצריכת ההספק, תודות למה שמהווה ככל הנראה שילוב בין שיפורים בטכנולוגיות הייצור לשיפורים ברמת החומרה והקושחה.
בנוסף לשיפורי היכולות הישירים האלו, הדור החדש של החברה יספק גם תמיכה בכלי פיתוח היישומים הייעודי למציאות מדומה שאותו היא פיתחה לקראת השקתה של פלטפורמת ה-Daydream השאפתנית מבית גוגל, יכלול תמיכה במערך מיקוד אוטומטי כפול של זיהוי פאזה (Dual PD) לחיישני צילום שידע לספק תוצאות מדוייקות ומהירות עוד יותר, תמיכה במיקוד מבוסס לייזר לטווחים גדולים יותר עבור מצלמות ועוד.
לקינוח, בקוולאקום מתיימרים לספק גם שידרוגים מעט יותר סובייקטיביים עבור חוויית המשתמש הכללית שיספק ה-Snapdragon 821 בהשוואה ל-Snapdragon 820 – עם זמני עליית מערכת שיהיו מהירים בכ-10 אחוזים, זמני הפעלת אפליקציות שיהיו זריזים יותר ב-10 אחוזים וגם גלילה וגלישה חלקים יותר, אף על פי שמדובר בנתונים שנקבעים בעיקר ברמת הממשק התוכנתי שמולבש על אותו מכשיר ספציפי בידי היצרנית שלו.
בשורה התחתונה, אי אפשר להתווכח עם הקביעה ש-Snapdragon 821 יהווה שיפור צנוע בלבד לעומת מה שמציע השוק הגבוה כיום, ובכל זאת – מדובר בליטוש למוצר המוביל בתחום הסמארטפונים שיסייע לו לשמור על רלוונטיות למשך זמן-מה נוסף, יסייע לנו לחוש שיש התקדמות כלשהי בתחום במקום דריכה מלאה במקום, ובעיקר יעניק לקוואלקום 'זמן נשימה' גדול יותר לשם פיתוח הדור הבא האמיתי של השבבים שלה, בתקווה שלא נקבל פעם נוספת מוצר מאכזב יחסית כדוגמת ה-Snapdragon 810.
ועכשיו – איפה יורשי ה-14 ננומטר ל-Snapdragon 650 ול-Snapdragon 652 שלהם אנחנו ממתינים בקוצר רוח?
אין בשורה של ממש אבל שיפור לפי מפת הדרכים…
לא שווה שדרוג בשביל זה בכל אופן
קוואלקום ציינו בעבר שסדרת 820 אולי תיהיה הסדרה האחרונה שבה הם מפתחים את הליבות בעצמם ככה שלא בטוח שהם בכלל צריכים את הזמן לפתוח הדור הבא. כמובן שעדיין יהיה סנאפדרגון כמערכת שלמה הכוללת מעבד גראפי, DSP וכו' אבל הליבות אולי יהיו ARM רגילות.